Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Piękna sprawa. Choć liczyłem na shadow-dropa, ale i tak super, że ożywiają tę grę. Dziewczyna ostatnio grała w Krew i Wino na PS5 i ta gra wygląda nadal niesamowicie dobrze.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor Ciekawe czy będzie to coś w stylu Krew i Wino, czyli osobna mapa czy jakoś wkręcą to do terenów z podstawki. No i mogą to być też epizody, jak np te z Ciri, czyli bez rozwoju, z góry narzuconym wyposażeniem. To byłoby lepsze rozwiązanie, żeby nie trzeba było ogrywać całości od nowa i nie trzeba by było skalować przeciwników.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Paweł Musiolik > graczdari3 minuty temu, Shankor napisał(a):Ciekawe czy będzie to coś w stylu Krew i Wino, czyli osobna mapa czy jakoś wkręcą to do terenów z podstawki. No i mogą to być też epizody, jak np te z Ciri, czyli bez rozwoju, z góry narzuconym wyposażeniem. To byłoby lepsze rozwiązanie, żeby nie trzeba było ogrywać całości od nowa i nie trzeba by było skalować przeciwników.Osobna, prequel
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Autor Na to wskazuje tytuł. No ale czy to będzie np. Jaskier siedzi przy kominku i opowiada (tu wybór misji/pieśni) - następuje teleport i grasz te 2-3h w każdą, czy rzucą cię na nową mapę i latasz standardowo.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 39 minut temu, Shankor napisał(a):Na to wskazuje tytuł. No ale czy to będzie np. Jaskier siedzi przy kominku i opowiada (tu wybór misji/pieśni) - następuje teleport i grasz te 2-3h w każdą, czy rzucą cię na nową mapę i latasz standardowo.Trochę głupio byłoby nie zaczynać od Utopca na nowej mapie.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 47 minut temu, Shankor napisał(a):Ciekawe czy będzie to coś w stylu Krew i Wino, czyli osobna mapa czy jakoś wkręcą to do terenów z podstawki. No i mogą to być też epizody, jak np te z Ciri, czyli bez rozwoju, z góry narzuconym wyposażeniem. To byłoby lepsze rozwiązanie, żeby nie trzeba było ogrywać całości od nowa i nie trzeba by było skalować przeciwników.Przecież nie musisz ogrywać od nowa - można zaczynać dlc z dostosowanym poziomem/rynsztunkiem
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 59 minut temu, Shankor napisał(a):Na to wskazuje tytuł. No ale czy to będzie np. Jaskier siedzi przy kominku i opowiada (tu wybór misji/pieśni) - następuje teleport i grasz te 2-3h w każdą, czy rzucą cię na nową mapę i latasz standardowo.Jak to będzie coś w takiej konwencji to tragedia, liczyłem że jak już ten dodatek powstanie do dostaniemy spory nowy obszar to zabawy. Jak to by były takie skoki w historii gdzie jak to było w podstawce z Ciri i będzie to tylko taki mostek między W3 a W4 to szkoda.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. W ogóle skąd takie przypuszczenia - bo tytuł? Już widzę jak wydają dlc po 12 latach po to żeby opowiedzieć historię z przeszłości, A NIE jako łącznik z nową częścią.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 9 minut temu, XM. napisał(a):W ogóle skąd takie przypuszczenia - bo tytuł? Już widzę jak wydają dlc po 12 latach po to żeby opowiedzieć historię z przeszłości, A NIE jako łącznik z nową częścią.Po tylu latach robienie dodatku z zachowaniem progresji jest trudniejsze i niekoniecznie ma sens. Tym bardziej, że Geralt z Krwi i Wina już był rozwinięty, łatwiej zrobić od nowa.Nawet jak będzie to łącznik, to lepiej zaczynać od Utopca.Po tytule można rzeczywiście swierdzić, że to będzie forma opowiadania, jak @Shankor przytoczył, ale wydaje mi się, że nie jakieś misje, to zupełnie nie pasuje, tylko po prostu fabuła na nowej mapie z jakiejś książki, a opowiadana przed rozpoczęciem W4.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 31 minut temu, XM. napisał(a):W ogóle skąd takie przypuszczenia - bo tytuł? Już widzę jak wydają dlc po 12 latach po to żeby opowiedzieć historię z przeszłości, A NIE jako łącznik z nową częścią.Luźno komentuje to co piszą ludzie, natomiast na 100% jestem przekonany że gra będzie łącznikiem z W4 i będzie przypomnieniem marki aby podgrzać hype. Wydając dodatek przed premierą kolejnej części do gry po 12 latach i nie zrobić jakiegoś mostu albo wprowadzenia do kolejnej odsłony to strata dobrego marketingu. Nie wierzę że jakaś firma mając taką okazje by tego nie wykorzystała.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Ja tam nie rozumiem po co nowy kontent robic. Swieze pomysly to mozna juz przeniesc na nowego wieska i tam to odpowiednio wykorzystac. Tutaj to niekoniecznie. Na pewno sie sprawdzi ale oczekiwania to ja mam wobec nowej gry a nie dlc. Ja tam luzno podchodze do tego.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Szkoda tylko, że robi to firma zewnętrzna, ciekawe ile w tym pracy redów.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Takiej akcji to chyba jeszcze nie było, żeby po 12 latach wypuszczać dodatek do singlowej gry. Oczywiście GOTY 2015 i całej ósmej generacji, ale dziwna sprawa.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 3 minuty temu, SlimShady napisał(a):Takiej akcji to chyba jeszcze nie było, żeby po 12 latach wypuszczać dodatek do singlowej gry. Oczywiście GOTY 2015 i całej ósmej generacji, ale dziwna sprawa.Chłopaki serio?
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Trzeba więc wyruszyć z łopatą na cmentarzysko gier video i odkopać trupa. Czeka nas jeszcze jedna przygoda Geralt
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. 2 godziny temu, Ukukuki napisał(a):Szkoda tylko, że robi to firma zewnętrzna, ciekawe ile w tym pracy redów.Nie wiem jaka w tym szkoda, fools theory może zaskoczyć fajna fabułą i świeżymi pomysłami.