Opublikowano 4 czerwca 201311 l MGS jedynka jest bardziej skomplikowana, a gameplay bije na "glowe" ot choćby trójeczkę - litości ;-) To samo dotyczy innych gier które podałeś, no może z wyjątkiem VS. Zagadki np. Tomb Raiderów opierały się na prostym schemacie : znajdź klucz - otwórz drzwi, przesuń blok, naciśnij dźwignię, włącz przełącznik - a otworzą się następne drzwi- koniec poziomu. Co do Soul Reavera to nie korzystałem z opisów (chyba tylko raz, bo tak nie wiedziałem co mam dalej zrobić;-)), generalnie samo bieganie Razielem i zwiedzanie tak mistrzowsko zaprojektowanego świata było baardzo przyjemne. MGS1 nie bije pod względem skomplikowania MGS'a3, ale bije dużo gier z tej epoki, tzn. X360/PS3/Wii. I owszem na tej generacji znajdziesz dużo ciekawych i rozbudowanych produkcji, ale rynek zalała fala klonów CoD'a i całe mnóstwo niczym nie wyróżniających się FPSów. A zagadki w Tomb Raiderze, Resident Evil czy Silent Hill na pewno są bardziej skomplikowane i satysfakcjonujące niż w RE5, Dead Space czy nowy TR.
Opublikowano 4 czerwca 201311 l Zgadzam się, można zauważyć w obrębie każdej generacji rozkwit różnych gatunków. Na SNESa królowały RPGi, PSX to np. zalew bijatyk, N64- platformery i gry "dla młodszego odbiorcy", DC - to oczywiście arkade itd,itp. Na przestrzeni lat zmieniają się gusta i wiek graczy, co prowadzi do tego że zmieniają się oczekiwania względem gier.
Opublikowano 11 czerwca 201311 l sranie w banie , moje oczekiwania i gusta są niezmienne . Wszędzie podnieta "next genami" a u mnie poczciwy szarak kręci płytę z FF8 . Yes !
Opublikowano 17 października 201311 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Witam ponownie Ponad pół roku temu chwaliłem się swoim PSone zdobytym za bezcen od tamtej pory na laurach nie siadłem tylko zacząłem wdrażać się w temat i przynajmniej raz w miesiącu przychodzę na miejscową giełdę w celu wyszukania co ciekawszych perełek w stosie najróżniejszych gratów Fakt faktem jakiś czas minął odkąd te rzeczy zdobyłem, ale jakoś tak czasu brakło - raz, żeby nowy nabytek wyczyścić, a dwa, żeby się zalogować i sklecić parę sensownych zdań ;p Tak więc o to moja 'nowa' Pe Es jedynka znaleziona goła za 30zł... Fakt faktem kupowałem w ciemno bo nie miałem jak sprawdzić, ale koniec końców na szczęście wszystko działa jak trzeba w sensie, że oryginały czyta bez problemu, kopie zapasowe próbowałem odpalić, ale widać nie była przerabiana Jedyne co to była oblepiona jakimiś naklejkami z F1 bodajże 2000 dokładnie już nie pamiętam, ale wyglądało to okropnie więc poświęciłem godzinkę na doprowadzenie jej do porządku i o to efekt jaki uzyskałem. Ponadto w moich łowach na coniedzielnym targowisku znalazłem parę oryginalnych gier w cenach od 5 do 15 zł (na szczęście da się wynegocjować co u po niektórych handlarzy jakieś rozsądne ceny ) Może nie jest to jakaś wymarzona kolekcja, ale z Mortala 3, Tomb Raidera 3 i Resident Evila jestem na prawdę zadowolony Ale nadal śni mi się seria Final Fantasy ale na razie nie mam pieniędzy, żeby zainwestować na allegro, a po cichu liczę, że może kiedyś na giełdzie się trafi okazja Ponadto przydałoby się skompletować 2 pady do nabytego jakiś czas temu PSone, jednego pada do nowego szaraka no i przynajmniej 2 oryginalne karty pamięci, bo ta co posiadam to niestety podróba jest, ale z czasem wszystko się uzbiera Tak na marginesie polecam wszystkim zbieraczom starych konsol zajrzeć przynajmniej raz w miesiącu na najbliższą giełdę bo można znaleźć prawdziwe perełki np. mój kumpel znalazł jednego z pierwszych pegazusów w stanie dobrym za 10 zł tak więc opłaca się czasem pospacerować dla relaksu i pooglądać co kto ma do zaoferowania
Opublikowano 15 listopada 201311 l Zgadzam się, można zauważyć w obrębie każdej generacji rozkwit różnych gatunków. Na SNESa królowały RPGi, PSX to np. zalew bijatyk, N64- platformery i gry "dla młodszego odbiorcy", DC - to oczywiście arkade itd,itp. Na przestrzeni lat zmieniają się gusta i wiek graczy, co prowadzi do tego że zmieniają się oczekiwania względem gier. Sorry że odświeżam ale nie moge na to patrzeć. Grałeś chociaż w silent hill? Widziałeś tam poziom zagadek? Nie przypominam sobie gry na obecne platformy o tak wysokim poziomie zagadek logicznych. Wszystkie są przewidywalne i rozwiąże je średnio ogarniety siedmiolatek.
Opublikowano 15 listopada 201311 l Dlatego kiedyś były w gazetach opisy i cheaty, dziś tego nie ma, bo gry są łatwe dla każdego (w Beyond nawet nie trzeba sterować w czasie pościgu na motorze). To wszystko już było walkowane setki razy. O tym przecież marzylismy grając na PSXie: żeby jak najwięcej ludzi grało, reklamy w tv, gadżety growe, polonizacje. Więcej osób gra = więcej niedzielnych graczy, tatusiów którzy grają w call of Duty albo fife.
Opublikowano 15 listopada 201311 l Psx`y żyją a niektóre nawet odżywają zapraszam na moją małą akcję http://igamebook.blogspot.com/2013/11/odswiezanie-szarakow-2-och.html
Opublikowano 16 listopada 201311 l Ehh, marzy mi się zakup PSX'a. Tyle lat temu sprzedałem swój egzemplarz, a teraz chętnie kupiłbym ponownie. Ale jakoś nie mogę upolować dogodnej sztuki na allegro ;(
Opublikowano 16 listopada 201311 l Mój PSX (model SCPH-7502) leży sprawny u mamy razem z grami. Niekiedy jak wpadam to odpale Hogsy czy ISS i wszystkie wspomnienia wracają
Opublikowano 16 listopada 201311 l Ja przeżywam drugą młodość ściągając hity z PSX-a na Vite w PSN (ceny sa niezle nawet).
Opublikowano 16 listopada 201311 l Też mam kilka gier kupionych w PSS, ale bardzo dużo tytułów nie ma. Dino Crisis 2 tylko w USS, Jackie Chan Stuntmaster nie ma w ogóle, to samo wpsomniane wyżej Hogs of War i o wiele więcej. A człowiek by sobie sprawił wersję cyfrowe za kilkanaście złociszy.
Opublikowano 16 listopada 201311 l Ehh, marzy mi się zakup PSX'a. Tyle lat temu sprzedałem swój egzemplarz, a teraz chętnie kupiłbym ponownie. Ale jakoś nie mogę upolować dogodnej sztuki na allegro ;( Może skusisz się na jedną z moich sztuk
Opublikowano 18 listopada 201311 l No ja właśnie zakupiłem już kilka gier w doskonałym stanie i skandalicznie niskiej cenie, a teraz brakuje mi konsoli do kompletu
Opublikowano 24 listopada 201311 l Ja licytuje konsolke ładną, nieprzerobioną co ważne. I crash team racing w bardzo dobrym stanie Już sie nie moge doczekac jak przyjdzie, pamietam jak czekałem na swojego własnego psxa jakieś 16 lat temu od ciotki z niemiec. chyba 800zł wtedy kosztował. Piękne czasy
Opublikowano 25 listopada 201311 l Ja licytuje konsolke ładną, nieprzerobioną co ważne. I crash team racing w bardzo dobrym stanie Już sie nie moge doczekac jak przyjdzie, pamietam jak czekałem na swojego własnego psxa jakieś 16 lat temu od ciotki z niemiec. chyba 800zł wtedy kosztował. Piękne czasy Wiem nawet która to aukcja , odpuszczam ją sobie więc daję Tobie wolną rękę
Opublikowano 30 listopada 201311 l Mój PSX (a raczej PS one) zdechło ładnych kilka lat temu,ale ostatnio u kumpla robiliśmy małe porządki i trafiliśmy na jego PSX-a gdzieś w piwnicy. Konsola była sprawna. A że miał do niej jeszcze dwa pady i ISS Pro Evolution(!!!!)-to zaczeliśmy ciąć w ISSa bez chwili wahania. Mimo upływu wielu lat gameplay tu nadal urywa tyłek i co najważniejsze-stare wspomnienia wróciły. : ) : )
Opublikowano 1 grudnia 201311 l zaczeliśmy ciąć w ISSa bez chwili wahania. Mimo upływu wielu lat gameplay tu nadal urywa tyłek po upływie wielu lat ten gameplay zasysa po całości
Opublikowano 7 grudnia 201311 l Ja gram do dzis:-) jestem jednym z tych freeakow ktory potrafi odpalic nes lub c64 i ciorac z bananem na pysku mimo iz obok stoi Xone i PS4;)
Opublikowano 15 grudnia 201311 l IMO ISS na PSX to zayebista arcadeowa gała. Do dzisiaj zadna gala nie miala tak soczystych strzalow! Wrzucalem juz kiedys: http://www.youtube.com/watch?v=_xobjE7Nhz4
Opublikowano 16 grudnia 201311 l Adidas power soccer tez byl niezly tylko ta druga ulepszona wersja;)
Opublikowano 22 grudnia 201311 l Pamiętam, jak odpaliłem pierwszy raz szaraka. Moje życie zmieniło się na zawsze. Tomb Raider, Resident Evil, Crash Bandicoot... Rok 1996 był najlepszy - kupiłem PSX-a. I gram do tej pory, dzięki emulatorom, w każdej chwili magia wraca Edytowane 23 grudnia 201311 l przez daking74
Opublikowano 5 stycznia 201411 l Zamiast emu lepszy wlasciwy sprzet tym bardziej ze jest do kupienia za grosze
Opublikowano 6 stycznia 201411 l Zamiast emu lepszy wlasciwy sprzet tym bardziej ze jest do kupienia za grosze Czy ja wiem, niektore tytuly jak sie czlowiek zna na configuracji epsxe nawet wygladaj fajnie z podbita do gory rozdzielczascia