Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie słuchawki ?

Featured Replies

• Odpowiedzi 561
  • Wyświetleń 292,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Jeśli chodzi o dokanałowe, to zaproponuję Ci coś z innej beczki. IMO warto się zainteresować słuchawkami NuForce. Sam stałem przed podobnym dylematem jakiś czas temu i zdecydowałem się postawić na NuF

• Creative Aurvana Live. Mam, używam są wyśmienite. Z 3 stówek zostanie ci jeszcze na spory zapas np FRUGO.

• Po co wydawać 600zł na słuchawki do gównianego źródła jak zagra to tak samo(albo i gorzej) jak nauszniki za 100zł

Opublikowano
1 godzinę temu, easye napisał(a):

Ostatnie fajne słuchawki jakie miałem to Sony Xh1000xm4, dzwięk w nich dla mnie był super, ale kompletnie się grać nie dało przez lag na PC.

Niby dla wielu spoko, ale dla mnie jedne z gorszych. Dlaczego? Te słuchawki są nastawione na bas i mają zrobić efekt WOW.

Wyżej u mnie stały senki Momentum.

Aktualnie testuję planarne otwarte- budżetowe od Fiio

kropka.audio | Audio. I kropka.
No image preview

Test recenzja FiiO x Jade Audio JT7 | kropka.audio

FiiO x Jade Audio JT7 nie są perfekcyjne, ale to jedne z najbardziej opłacalnych słuchawek planarnych. Zobacz, jak wypadły w teście na kropka.audio.

Do tego wymieniłem DAP na M21.

Słuchawki spoko, ale konstrukcja otwarta stricte do domu, nie grzeją się uszy, grają spoko i w tej cenie spoko.

280970e3-f131-4aba-b8c4-b2c4f602b7c7.jpg

A do PC i konsol mam SteelSeries Arctis Nova 7. Tylko podejście mam inne- nie szukam tam większych doznań, ale przy Audio już mam inne podejście. Ciężko o wszystko w jednym.

Opublikowano
19 minut temu, easye napisał(a):

a kiedy 2ki mają być w sklepach w ogole?

Już można zamawiać.

Opublikowano
12 godzin temu, Wooyek napisał(a):

Do PC to jednak wolałbym porządne słuchawki stereo, trzeba kombinować z mikrofonem, ale jednak. Żadne gamingowe słuchawki nie zagrają jak porządne stereo.

A podłączyłeś pod płytę tylko czy masz dedykowaną kartę? To jest dosyć mocno "zjebane" bo idzie popłynąć finansowo fest.

Opublikowano
48 minut temu, rafanus2 napisał(a):

Już można zamawiać.

ok, ale wiadomo kiedy będą wysyłać?

porównanie 1 do 2jek, tak jak piszecie, żadna znacząca zmiana w stosunku do oryginalnego modelu.

O dziwo bass np. podobał mu się bardziej w starszej wersji.

Opublikowano

ok, ale wiadomo kiedy będą wysyłać?

10 minut temu, easye napisał(a):

porównanie 1 do 2jek, tak jak piszecie, żadna znacząca zmiana w stosunku do oryginalnego modelu.

O dziwo bass np. podobał mu się bardziej w starszej wersji.

Screenshot_20260106_124038_Samsung Internet.jpg

Edytowane przez rafanus2

Opublikowano
2 godziny temu, iluck85 napisał(a):

A podłączyłeś pod płytę tylko czy masz dedykowaną kartę? To jest dosyć mocno "zjebane" bo idzie popłynąć finansowo fest.

Ja to mam podłączone pod DACa i wzmacniacz, popłynąć można, ale nie koniecznie trzeba.

Opublikowano

Też zamówiłem jedynki

15 godzin temu, rafanus2 napisał(a):

Dobra zamówiłem jedynki za 1500zł z top hifi, a nie proshopu. Sklep mam niedaleko domu, polska firma, wysyłka i ewentualny zwrot/reklamacja za darmo. Kusiły mnie te dwójki ale kurwa dopłacać 5 stów za magnetyczne pady, większy pasek i SLAM? Nie jestem żadnym audiofilem i tak pewnie chuja bym zobaczył różnicę w basie między pierwszą wersją, a drugą. A tak 5 stówek jeszcze na steam controller zostanie jak wyjdzie w końcu.

W reckach bardziej chwalą bass z 1dynek póki co xD

No nic, zamówiłem też dzisiaj jedynki - Xbox, by mieć Dolby Atmoss na PC, będziemy testować przed weekendem!

Opublikowano
Teraz, easye napisał(a):

Też zamówiłem jedynki

W reckach bardziej chwalą bass z 1dynek póki co xD

No nic, zamówiłem też dzisiaj jedynki - Xbox, by mieć Dolby Atmoss na PC, będziemy testować przed weekendem!

No i gitara. Ja dzisiaj sobie na spokojnie przemyślałem i jedyne za co byłbym w stanie dopłacić to te wywietrzniki żeby wyrównywać ciśnienie powietrza wewnątrz słuchawki, bo to jedyna rzecz której się troche obawiam, czyli delikatności tych przetworników. No ale niech mnie kule biją żeby jakieś kurwa dziurki w słuchawce były warte 5 stów dopłacania.

Opublikowano

W ogóle wersja Xbox PC działa także na PlayStation, zarówno Maxwel 1 i 2.

Opublikowano

To wyrównanie ciśnienia ma służyć dłuższej żywotności głośników planarnych.

Wolę mieć te 600 zł w kieszeni i dołożyć w razie czego do nowych jak się zużyją.

Opublikowano

Dobra bawię się już jakieś 5 godzinek tymi Maxwellami, więc jakieś pierwsze wrażenia mam.

1. Wygląd i budowa

Pierwsza sprawa - faktycznie są ciężkie, tutaj ludzie nie przesadzali, ale nie uważam, że są za ciężkie, siedzą u mnie na głowie od jakichś 3 godzin i nie czuję zmęczenia czy bólu. Pady są wygodne chociaż faktycznie po zdjęciu czuć, że zebrało się trochę wilgoci. Pasek jak pasek, faktycznie twardawy, może na dłuższą metę będzie niewygodny - zobaczymy. Pałąk jest stalowy i nie mam pojęcia jak ludzie go łamią i skarżą się, że jest za delikatny. Przyciski i pokrętła nie mają jakiegoś przyjemnego skoku, ale łatwo wyczuć jak pracują. O budowie odczepianego mikrofonu nie za wiele można powiedzieć, normalny raczej solidny kawałek plastiku i metalu. Sama muszla obraca się, ale nie jest to pełne 180 stopni i tak jak można przeczytać na reddicie, moje uszy też dotykają wnętrza słuchawek, ale nie przeszkadzało mi to jakoś nadmiernie. Podsumowując ten punkt, po kilku godzinach testowania uważam, że słuchawki są wygodne i sprawiają wrażenie porządnie wykonanych.

2. Dźwięk

Nie jestem audiofilem, ani osobą, która w jakikolwiek sposób interesowała się wcześniej jakością dźwięku itp., więc po pierwszym odsłuchu kilku utworów nie wiedziałem na co patrzeć, a różnica nie była tak widoczna jak myślałem (w stosunku do logitecha 733 i raczej tanich przetworników dynamicznych). Trochę utworów przeleciało i zacząłem dostrzegać, że instrumenty są bardziej odseparowane (nie zagłuszają się i nie zlewają w jeden dźwięk), a krawędzie dźwięków są bardzo wyraźne i ostre. Wyraźną zmianę poczułem za to jak odpaliłem Black Myth Wukong, pojawiły się nowe odglosy/dźwięki, których wcześniej nie słyszałem. Wszystko było bardzo wyraźne i naprawdę czyste. Każdy dźwięk wydaje się być precyzyjny, a nie rozmyty jak w 733. Nie oglądałem jeszcze filmów, nie grałem w inne gry, a piosenek przesłuchałem kilka tych samych zapętlając i zmieniając słuchawki, więc na razie tyle mam wniosków w tym punkcie.

3. Mikrofon

Tutaj chyba najbardziej się zdziwiłem, bo na wszystkich filmach na yt, które widziałem oba mikrofony (na jacka i wbudowane) brzmiały okropnie. Słuchawki, które miałem 10 lat temu za 30 złotych z Auchan miały lepszy mikrofon jeżeli by go porównać z tym co prezentowali recenzeci na yt. Tak samo masa ludzi w komentarzach na Amazonie czy reddicie mówiła, że mikrofon to najsłabszy element słuchawek. A według mnie mikrofon zarówno ten na jacka jak i wbudowane zbierają dźwięk rewelacyjnie. Ten na jacka naprawdę brzmi super, a ten wbudowany jest dalej lepszy niż ten w 733. Ale zauważyłem dziwny błąd, jak mówię przez wbudowany mikrofon po włączeniu słuchawek to przy mówieniu: c, ci, ć, z brzmi jakbym seplenił, potem podłączam mikrofon na jacka i jest elegancko, potem wyjmuję jacka i znowu robię test mikrofonem wbudowanym i...żadnego seplenienia nie ma, dźwięk jest super. Wyłączam i włączam słuchawki, odpalam test mikrofonu wbudowanego i znowu seplenię. Nie wiem o co chodzi może kwestia ponownego zainstalowania sterownika, może coś innego. Nie chcę mi się w to bawić, bo mikrofonu i tak używam od święta, a w razie czego ten na jacka brzmi elegancko.

Sama apka jest czytelna, jest kilka presetów zaproponowaych przez Audeze, można sobie ustalić cztery własne. Nie zauważyłem żeby folia wydawała na razie jakiekolwiek dźwięki, zobaczymy w przyszłości. Odczucia na razie jak najbardziej pozytywne.

0?ui=2&ik=9a20135475&attid=0.1&permmsgid=msg-a:r4020528836555225520&th=19b9970209fd5e4a&view=fimg&fur=ip&permmsgid=msg-a:r4020528836555225520&sz=s0-l75-ft&attbid=ANGjdJ-wjk0PgB0bh2pwYTiDv6MGAbprg7uUcog9MaLA1iw6Xdhi98h92lVdERpFVpa_wZnaAOiKIA8CPEAC6HnLaPf_9a-zLOwTJ_IVQpHSE4Nrmlh9kdRkL4CQdiU&disp=emb&realattid=ii_19b9970131cb2e5720c1&zw