Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Metal Gear Solid 4

Featured Replies

Opublikowano

Nie no, wspominali o tym i dlatego niby tak długo im schodzi z tym vol2 bo nie chcą znowu odwalić kaszany

edit.cholerny bzdur

:doom:

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Wyświetleń 245,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Zwyrodnialec
    Zwyrodnialec

Coati chyba się zdenerwował i zamknął temat o MGS5.       Może ten wątek zostanie poruszony w MGS5, tak jak w trójce kryzys kubański. Snake będzie dociekał prawdy, czy to Putin z Tuskiem zestr

• A wczoraj w sumie stwierdziłem, że nie chce mi się na nich czekać, pobawiłem się z emulgatorem i zgadnij, kto dzisiaj skończył pierwszy akt Cudownie wrócić do tej gierki

• OMFG! Ja z gory przepraszam wszystkich fanow MGS, ktorzy znaja kazy detal i podniecaja sie nawiazaniami. Dla mnie cala seria nigdy nie byla niczym szczegolnym i nie bylem zadnym fanem MGS1 i 2. Dopier

Opublikowano
W dniu 29.08.2024 o 08:09, BRY@N napisał(a):

Też jestem ciekawy czy będzie bo w sumie tylko dla 4 ostatnio kupiłem PS3 żeby zagrać jeszcze raz.

To samo bym zrobil, cena ps3 smiesznie niska, w 250zl to by sie mozna bylo zmiescic juz z gra.

Opublikowano
5 godzin temu, Mejm napisał(a):

To samo bym zrobil, cena ps3 smiesznie niska, w 250zl to by sie mozna bylo zmiescic juz z gra.

Jeszcze jakbyś trafił jak ja, że zestaw z grami, gdzie później jak sprzedałem te gry to wyszły grosze za konsole z dwoma padami kamerką i dwa kontrolery move

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Też kupiłem półtora miesiąca temu PS3, żeby sobie w tego kosiora pograć. No i od tamtego czasu regularnie w to gram, mam już chyba z 60h na liczniku, robię drugie podejście na The Boss Extreme. Gra nabiera kolorków na tym poziomie trudności, walki z bossami są dużo trudniejsze, skradanie się tak samo, bo przeciwnicy widzą nas z dużo większej odległości, a ich pozawerbalna sposobność komunikowania się poprzez nanomaszyny jest znacząco podkręcona.

Aktualnie zatrzymałem się na walce z Prying Mantis i na wyższym poziomie trudności jej umiejętności faktycznie działają również na Snejka, przez co absolutnie nawet nie da się wycelować w jej stronę. Tego nie pamiętam z niższego Big Boss Hard ani z mojego pierwszego kontaktu z grą sprzed laty.

Gra się mega miodnie, właściwie to powrót do czwórki zmotywował mnie do zakupu Delty, jak również Master Collection, zastanawiam się też nad ponownym przerobieniem MGS V.

MGS4 w Master Collection vol.2 to byłby dla mnie też absolutny must have. No i jestem ciekaw, czy Konami odważy się kiedykolwiek na dużego MGS'a bez Kojimy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Drugi volumen kolekcji musi powstać. Wróciłbym do 2008 roku, gdy granie dziadkiem w nanoskafandrze było na topie. Grze oberwało się za dysfunkcję oprawy, bo rejony Bliskiego Wschodu odstają od późniejszych aktów. Dzisiaj, mam tylko YT, bo PS3 dawno sprzedane. I gierka, chyba jak żaden inny tytuł z epoki PS3 wymaga tytanicznej optymalizacji.

Opublikowano
On 7/13/2025 at 10:49 AM, Nemesis said:

Drugi volumen kolekcji musi powstać. Wróciłbym do 2008 roku, gdy granie dziadkiem w nanoskafandrze było na topie. Grze oberwało się za dysfunkcję oprawy, bo rejony Bliskiego Wschodu odstają od późniejszych aktów. Dzisiaj, mam tylko YT, bo PS3 dawno sprzedane. I gierka, chyba jak żaden inny tytuł z epoki PS3 wymaga tytanicznej optymalizacji.

Ale że Bliski Wschód jest brzydszy czy ładniejszy? :D jak dla mnie, to jest równo pod względem oprawy. W zasadzie najgorzej imo wypada środkowy obszar Ameryki Południowej - biegamy po korytarzykach i tylko trawa i zazielenione skałki dookoła. Inne obszary tego chaptera dają już radę, szczególnie tam gdzie się pojawiają jakieś zabudowania.

Opublikowano
13 minutes ago, SpacierShark123 said:

Do dziś gra wypada super i zabierałem się już kilka razy za ponowne przejście ale moment w którym wpada przerywnik długości serialu odechciewa mi się i odbijam się ponownie.

To chyba lepiej przysiądź do MGSV. Nikt ci głowy nie będzie zawracać przerywnikami. ;) MGS4 to bardzo filmowe doświadczenie, nawet bym się pokusił o stwierdzenie, że gameplay to przerywnik dla wstawek filmowych.

Opublikowano
2 godziny temu, Masamune napisał(a):

To chyba lepiej przysiądź do MGSV. Nikt ci głowy nie będzie zawracać przerywnikami. ;) MGS4 to bardzo filmowe doświadczenie, nawet bym się pokusił o stwierdzenie, że gameplay to przerywnik dla wstawek filmowych.

Zdecydowanie, natomiast uwielbiam boss fight-y z MGS4 i chętnie bym je powtórzył.

Opublikowano
W dniu 18.07.2025 o 15:58, SpacierShark123 napisał(a):

Zdecydowanie, natomiast uwielbiam boss fight-y z MGS4 i chętnie bym je powtórzył.

Wszyscy dobrze wiemy dlaczego...

Spoiler

wszystko rozchodzi sie o druga faze walki w ktorej bossowie przyjmuja kobieca, piekna forme

pepegasm

Kiedys to Kojima mial rozmach. Mam nadzieje ze te dni jeszcze powroca ohboy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odpaliłem dwa tygodnie temu. Niebywałe, jak ta gra jest systemowo "pocięta" - na pierwsze mapie mamy kilkanaście ekranów ładowania, za to patent z przybieraniem kamuflażu otoczenia (kombinezon OctoCamo) nadal uważam za absolutną rewolucję w grach. Nikt potem już tej mechaniki nie powtórzył. Gra ma bardzo dużo kontentu od odblokowania, możliwości w zakresie arsenału i jego modyfikacji, ale przegrywa jako sama gra właśnie, bo gameplay wydaje się być tutaj tłem, a powinno być odwrotnie. Za to reżyseria nadal mi się w grze podoba.

Opublikowano

Reżyseria to poziom niedościgniony w grach do dzisiaj. Wyczucie muzyki jaka ma aktualnie grać do tego co sie dzieje na ekranie, wszystkie ujęcia to jest poziom najlepszego kina.

Ale jakoś specjalnie do tego gameplayu wracać mi się nie chcę, bo jakoś specjalnie się nie obronił.

Octocamo super programistyczny patent. Potrząsanie padem w trakcie cutscenek żeby kombinezon snejka dostał default color do dziś gniecie benis gigabeta