Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Kupiłem dziś w Auchan gotowe ciasto na pizzę, ale nie takie paczkowane tylko wyrabiane u nich, na miejscu - właśnie się piecze, zobaczymy co z tego wyjdzie i czy dobre. Przy układaniu na blasze dało się zauważyć, że jest bardzo dobrze wyrobione (maszynowo, wiadomo), więc jestem dobrej myśli.

• Odpowiedzi 2,3 tys.
  • Wyświetleń 246,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Poleciały 3 pizze do pieca.   Kilka fotek pizzy,  ale dodatkowo postanowiłem dodać podstawowe informację jak robię.    Ciasto robione we wtorek i leżało w lodówce 24h po tym czasie

• Już dawno nikt Pizzy nie dawał, więc najwyższy czas to zmienić.   Były ostatnio trzy rodzaje.     Jedna córka dobierała składniki do tej     

• Wydaje mi się że jest dużo zabawy z tym kamieniem, a że ja robię za jednym zamachem około 3 lub 4 pizze to jednak na blaszce wygodniej        Bardzo fajna sprawa i szybko się rob

Opublikowano

Jak ono wygląda? W sensie, to surowa plastelina do rozwałkowania samemu, czy taka gotowa płaska i sztywna bułka?

Jaka gramatura i cena?

Opublikowano

Kulka z ciasta, 300g za 1,49 - jest tylko w Auchan Bronowice, bo tam mają wielką piekarnię, w Bonarce nigdy nie widziałem :D wyszło rewelacyjnie, jak dla mnie idealne na szybką pizzę, miliard razy lepsze od każdej mrożonki

Opublikowano

Tfu, mialem pisac ze do Auchan Bronowice mam daleko. Zmeczenie. Zreszta tu i tu mam daleko;)

Opublikowano

guseppe w żabce po 5zł, zrobiłem mały zapas.

Opublikowano

o

a w lidlu sa czteropaki alfredo margerita za 9,99.

Nawet niezle jako podkłady.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

pizza własnej produkcji GOTY

i28x2p.jpg

2s96d8w.jpg

v8e885.jpg

30967mf.jpg

Opublikowano

Wczoraj zrobiłem swoją pierwszą pizze w życiu. Przeglądałem przepisy na przepisy.pl i padło na pizze wiejską. Ruszyłem do sklepu po składniki i wydałem jakieś 70 złotych (no, jeszcze wziąłem dwa piwka:), co trochę mnie wkurzyło, bo za tą cenę bym miał 3 pizze + zero syfu w kuchni. No, ale swojskiej pizzy nigdy nie robiłem i chciałem mieć to za sobą.

Dziwny ten przepis: kilo mąki, pół litra wody + inne duperele i z tego ma być jedna pizza?

Tak samo w składnikach jest cebula, czy oliwa extra virgin, a w przepisie nic o tym nie ma. Albo w składnikach piszą o startym parmezanie, a w "krok po kroku" piszą o mozzarelli. Albo sos - 100g (pół słoiczka) i do tego dwie łyżeczki soli? Koniec końców, wyszły dwa placki, z czego ten drugi był improwizacją.

Nie wiem, dlaczego ten drugi placek podrósł w piekarniku? Za słabo był wałkowany?

Ogólnie 4/5, ale jako że była to moja pierwsza pizza - 5/5 :)

PS. Aplikacja przepisy.pl dostępna jest na Androidzie/iOS. Jest to sponsorowana przez Knorra appka, którą po tym przepisie, odinstalowałem.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

No jak dlaczego podrósł? A drożdże to pies? :D

Opublikowano

Ja tydzień temu robiłem z pół kilograma mąki to mi dwie całe blachy na cieniutkim cieście wyszły. Pizza była bardzo dobra, jedyny minus, że nie udało mi się zrobić okrągłego placka i wyszły dwa kwadraty :(

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

No jak dlaczego podrósł? A drożdże to pies? :D

Ciasto podrosło już wcześniej, z czego jeden placek w piekarniku wyszedł taki cieniutki (jak chciałem), a drugi to taka bulwa na chyba 2/3cm.
Opublikowano

No widocznie źle rozmieszałeś po prostu i większość drożdży wylądowała w tym drugim.

Opublikowano

Ja tydzień temu robiłem z pół kilograma mąki to mi dwie całe blachy na cieniutkim cieście wyszły. Pizza była bardzo dobra, jedyny minus, że nie udało mi się zrobić okrągłego placka i wyszły dwa kwadraty :(

okrągła pizza to wymysł generalnie, pizza zazwyczaj jest nieregularnego kształtu tylko u nas w pizzeriach tak się do tego czepili

Opublikowano

W Turtleasch też była okrągła!

Opublikowano

no bo oryginalnie robili ją zaokrągloną, ale nie idealnie równą c'nie

Opublikowano

Dziwny ten przepis: kilo mąki, pół litra wody + inne duperele i z tego ma być jedna pizza?

Dobra proporcja. Ale jedna pizza z tego to nie wiem jak duza by musiala byc. Tylne kolo od traktora.

Opublikowano

Ja z kilo mąki robię trzy.

Opublikowano

Mi wyszły dwie ale takie spore, że chwilowo mam dość pizz (?) i na razie nie będę tu zaglądał.

Opublikowano

no bo oryginalnie robili ją zaokrągloną, ale nie idealnie równą c'nie

Mi nie wychodziła nawet zaokrąglona. Prędzej to amebę przypominało niż okrąg :/

Opublikowano

Kupiłem w biedronce pizzę z pieca na cieście pełnoziarnistym z kurczakiem, jutro dam znać jak wrażenia smakowe.

Opublikowano

Średnie, szamałem już. Powinni znowu przywrócić serię Złoty Smok z ostrymi papryczkami, albo Tex-Mex.

Opublikowano

Mieszkańców Poznania przestrzegam przed "Pizza nocą". Ja rzyganko, dwóch innych towarzyszy przywitała rano (pipi)zka. Pizza przyjechała zimna.