Ölschmitz 1 477 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 kubson twoja pizza wyglada spoczko, daj przepis na ciacho Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 263 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 kubson twoja pizza wyglada spoczko, daj przepis na ciacho Podczepiam się! Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 682 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Średnie, szamałem już. Powinni znowu przywrócić serię Złoty Smok z ostrymi papryczkami, albo Tex-Mex. Szału nie ma ale całkiem niezła. Imo każda pizza z pieca made in biedronka jest lepsza niż każda inna mrożona. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 (edytowane) Tak w sprawie ciasta jeszcze to bardzo dobry efekt daje wyrabianie ciasta w semolinie (kasza manna) - wychodzi wtedy naprawdę chrupiące, jak dla mnie o niebo lepsze niż bez tego dodatku. Edit: źle napisałem w sumie. Jak mamy juz wyrobioną kulkę z ciasta i robimy z niej placek to wtedy trzeba to obtoczyć Edytowane 4 Lutego 2014 przez Lucek Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 to jest ta wasza pizza z biedry? ogolnie w biedronce bylem 2 razy w życiu, w obu wypadkach nic nie kupiłem bo jakoś wszystko wydawalo się słabe ale jeśli tak reklamujecie to może bym sprobował (może sie nie natne tak jak na (pipi)ą giuseppe) Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 Żadna pizza z biedry (poza 4 serami apetito, której już nie ma) nie jest nawet w połowie tak dobra jak guseppe A poza tym sam sklep jest w pytke, uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 682 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 A mi osobiście bardzo podchodzi ta pizza z pieca, tylko trzeba ją zupgradować trochę. Jeżeli już kupuję raz na ruski rok gotową to tylko ta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 8 624 Opublikowano 4 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2014 guseppe najlepsza pizza mrozona, wiec nawet nie masz co sie brac za inne. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 ten mit z guseppe już dawno jest obalony, serio , kilogram chleba bez smaku a nie pizza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 8 624 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Cztery sery ostatnio jadlem, dodalem tylko troche cebuli, papryki, pomidora i plaster szynki, cudo jak na mrozonke. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Pizza Guseppe po jakimś małym upgradzie daje radę. Fajna opcja jak nie masz czasu pichcić i musisz zrobić cos ciepłego na szybko dla siebie lub dziecka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Z tym, że ta Pizza z Pieca nie jest mrożonką. I jest zayebista. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 263 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Pizza Guseppe po jakimś małym upgradzie daje radę. Fajna opcja jak nie masz czasu pichcić i musisz zrobić cos ciepłego na szybko dla siebie lub dziecka. Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, dobrze że moja żona tego nie widzi Cytuj Odnośnik do komentarza
Figlarz 1 272 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Ale to nie Pryxfus decyduje, co dziecko będzie jadło Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 5 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Ciasto 380g mąki najlepsza bedzie typu 00, ewentualnie tortowa 250ml letniej wody 1 łyżka oliwy 10 gram soli 1 gram suszonych drożdży W kubeczku dajemy wodę i drożdże, dobrze mieszamy i dodajemy oliwy. W misce mieszamy sól z mąka i powoli dodajemy rozczyn drożdży. Mieszamy elegancko wszystko dłonią, mozna trochę podsypac mąką, gdy ciasto bedzie wyrobione / gładkie zakrywamy folia spożywcza lub wilgotna szmatką i zostawiamy do urosniecia Po godzinie mozna działać i kręcić swoja pizzę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 798 Opublikowano 6 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Ja bym dorzucil jeszcze z pol lyzki cukru do tego przepisu. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 263 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Ciasto 380g mąki najlepsza bedzie typu 00, ewentualnie tortowa 250ml letniej wody 1 łyżka oliwy 10 gram soli 1 gram suszonych drożdży W kubeczku dajemy wodę i drożdże, dobrze mieszamy i dodajemy oliwy. W misce mieszamy sól z mąka i powoli dodajemy rozczyn drożdży. Mieszamy elegancko wszystko dłonią, mozna trochę podsypac mąką, gdy ciasto bedzie wyrobione / gładkie zakrywamy folia spożywcza lub wilgotna szmatką i zostawiamy do urosniecia Po godzinie mozna działać i kręcić swoja pizzę A jaki ser? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Świeża buffalo mozarella, Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Kubson,na jak dlugo do piekarnika i ile stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Potwierdzam, domowa najlepsza ^_^ (tak dobra, że aż się fota rozmazała ) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 (edytowane) A jaki ser? teoretycznie do pizzy najlepsza jest mozarella bo się świetnie topi, ale ma dosyć mało smaku, ja lubie dodawać mix serów, np mozarella + gouda (też się dobrze topi) + jakiś pleśniowy Kubson,na jak dlugo do piekarnika i ile stopni? ciężko odpowiedzieć na to pytanie bo ludzie mają różne piekarniki, i grubość ciasta różnie wychodzi w piecu w restauracjach zwykle temperatura jest większa niż w piekarniku ustawionym na maxa (250 stopni), naprawde trudno odpowiedzieć na to pytanie, jeśli się zrobi bardzo cieńkie ciastko i nie nawali składników to nawet 5-7 minut może wystarczyć, ale jak wyjdzie troche grubiej to może być 10-15 trzeba kontrolować stan pizzy podczas pieczenia nawet jeśli kubson poda ci temperature i czas to może sie okazać że masz nieco inne ciasto i nieco inny piekarnik i informacje kubsona nie będą adekwatne do twojej pizzy Edytowane 7 Lutego 2014 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Dokładnie tak jak pisze Yano, ja piekarnik odpalam na fulla wiec chyba 250C ( jak wrócę do domu to dokładnie sprawdze )jak sie już nagrzeje to wkładam pizzę na ok 8min Co do sera to mozarella w kulce, jak macie możliwość kupcie włoska lub jedną z droższych, nie jest wtedy taka zbita tylko jak sie ja rozwarstwia to tak jakby z włókien była zrobiona Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 263 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Yano no ja wiem, ze mozzarela najlepsza i innej nie używamyndo pizzy. Pytałem się o rodzajmtej mozzareli bardziej i już wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ma_niek 838 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 A Pizza w piekarniku z włączonym termoobiegiem?. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 8 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2014 Grzanie z góry i z dołu + wkładasz pizzę na najniższy poziom - wtedy ciasto się dobrze wypiecze, a składniki nie przypalą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.