Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

God of War 3

Featured Replies

Opublikowano

Da sie skipowac scenki bo mnie (pipi)ica wezmie jak to bede musial poraz trzeci ogladac ><

• Odpowiedzi 3,5 tys.
  • Wyświetleń 480,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dzieki jeszcze raz.   Dla mnie ten moment to również kaszana, spodziewałem się walki a'la ta z Ikarem - latamy wokół Tytana niszcząc po kolei paluszki, a dalej rączki skurczybyka ,a ten trzymajac s

• Gram na Chaos i jest ich za malo xD Grigori dzieki zas musze grac od nowa ><

• SPOILERY   No to jedziemy:   - Końcówka GOW II nastawiała mnie na zwieńczenie trylogii w najlepszy sposób, epicką walkę miedzy tytanami ,Kratosem, a Bogami z odmóżdzającą walką na sam koniec na sz

Opublikowano

Wydaje mi się, że nie ma takiej opcji.

Opublikowano

niestety nie da sie skipowac scen. Wyzwania Exile przeszedlem 4 nie moge zaliczyc pierwszego, ze zmienialaca sie brnia i dzieci hadesa 2... a w necie tez tego nie ma.

Opublikowano

Ja kilka scenek mogłem skipować, a co najbardziej mnie wkurzyło to brak możliwości skipnięcia napisów końcowych. Oczywiście mowa o przechodzeniu na tym samym poziomie bądź niższym.

Opublikowano

Przed chwilą padł cerber i satyry na tytanie. Skończyłem walkę z ponad połową paska życia, więc chyba nie najgorzej. :)

No i platyna. Nie było tak źle, ale za Chaos się nie zabieram. ^_^

Edytowane przez Solmath.

Opublikowano

A ja dziś pchnąłem Chaos mode :happy:.

Pierwszą walkę z ZUSem przeszedłem bez draśnięcia kontrując wszystko co było do skontrowania. Przy drugiej się więcej opierd.alałem więc wskoczyłem do Gai z może 5 %ami life'u. Walka przy Gaiowym serduchu była nudna, monotonna i prosta. Nie straciłem nawet kawałka żywota bijąc tatuśka za pierwszym podejściem. Odbijanie jego promyków i trwało chyba z 7 minut, poczęstowałem go dwa raz Ragem of Sparta i zbierałem laury zwycięstwa. Reszta to formalność...

Zobaczmy co odkryłem...hmmm :mellow: :

movies, Fear Kratos skin, challenge, Chaos mode?? Hej kuźwa, chwileczkę!! Jedyne co dostałem (prócz marnego trophy, które nijak się ma do tego co oczekiwałem) to satysfakcja z przejścia gry na najwyższym poziomie??

No coś tu śmierdzi rybą.

Tak czy owak gra jest wypas. Podoba mi się w niej wszystko i jeszcze więcej. Zostały mi jeszcze dwa challenge, ale to sobie odłożę ma później. Mam jeszcze parę gierek, które chciałbym ukończyć.

Opublikowano

mecze sie z cronosem jak skacze mu po palcach spadam na 3palcu w dol przez dziure w texture co jest grane?

Opublikowano

Można prosić o pomoc? Kolejny raz się zaciąłem.

Tym razem w tym pomieszczeniu gdzie jest Dedal. Po prostu nie mogę sobie poradzić z taką liczbą przeciwników. Szczególnie z Minotaurami oraz "Śpiewaczkami". Jak wy sobie poradziliście z tym etapem na poziomie Chaos?

Edytowane przez Bracio

Opublikowano

Rękawice Herkules'a i rób na wszystkich prócz typów z pod ziemi, L1+kwadrat, najlepiej podprowadzić pod ścianę, atak ten daje wiecznego stuna, przeciwnik non stop jest w locie. Co do panów z pod ziemi, na nich oczywiście L1+kółko, rzut, skok, rzut w powietrzu, rzut, skok, rzut w powietrzu, po 3 takich powtórkach powinni zginąć, a my cały czas jesteśmy nietykalni.

Opublikowano

Można prosić o pomoc? Kolejny raz się zaciąłem.

Tym razem w tym pomieszczeniu gdzie jest Dedal. Po prostu nie mogę sobie poradzić z taką liczbą przeciwników. Szczególnie z Minotaurami oraz "Śpiewaczkami". Jak wy sobie poradziliście z tym etapem na poziomie Chaos?

Mój sposób:

zaraz po rozpoczęciu starcia podbiegasz do pierwszej syreny i trzymasz trójkąt. Powinieneś ją wyrąbać w górę i skoczyć za nią. Łapiesz kółkiem tak długo aż sam będziesz mógł ją chwycić z gleby. Robiłem tak po kolei ze wszystkimi trzema by mieć otwartą drogę do tego samego zagrania przy spawnie undeadów z tarczami. Jak tylko pojawiali się Ci ostatni stawałem wzdłuż nich i odpalałem czar rękawic co niszczyło ich tarcze. Koncentrowałem się dalej na syrenach robiąc to samo co wcześniej (przytrzymany trójkąt wybijający je w górę, za razem uruchamiający nasz wyskok na wysokość ich podbicia), łapałem je i rzucałem o glebę do pojawienia się kółka po czym dobijałem zdziry. Jak tylko pojawiali się kolesie z półkolistymi ostrzami uciekałem tak by ich nie widzieć (zajmowali się wtedy Pandorą, która sobie świetnie radziła) i pojedynczo wybierałem nieumarłych (chwyt + kwadrat z kierunkiem by osłabić kogo się da) i ciskałem nimi na wszystkie strony. Minotaury traktowałem Cestusem. Najlepiej być jak najbliżej ściany z jednym z nich. Jugglujesz jednego bez przerwy i nagle pojawia się kółko nad ich głowami. Dają Ci znikome ilości zielonej esencji, ale zawsze coś. W momencie pokazania się nieumarłych z tarczami taktyka jest taka sama jak wcześniej (stajesz wzdłuż szeregu i odpalasz czar rękawic).

Wykorzystaj fakt, że kiedy jest jeden kolo na ekranie baaaardzo rzadko ktoś tam się przypałęta. Możesz wyjmować ich pojedynczo. Kilka prób, dostosowanie swoich preferencji i powinieneś pchnąć ten jakże irytujący moment.

Opublikowano

na zdzirki najlepszy jest bieg w buciorach hermesa :thumbsup: ktory wybija je w powietrze wtedy lapiemy je kilka razy w powietrzu :potter: o i tak az do ubicia:)

w pierwszej kolejnosci rozwalaj gosci z tarczami bo sa dosc upierdliwi jak cie dostana do roga <_< na tych pod ziemia r1 i o :thumbsup: w kolo macieju i na pewno sobie poradzisz :ninja:

o juz mnie wyprzedzili :potter:

Edytowane przez czesio83

Opublikowano

Dziękuje za rady:thanks: .Podczas tej walki wymiękałem dopiero po Minotaurach.

Edytowane przez Bracio

Opublikowano

Sposób na syreny, L1+kółko, jeżeli łykną robisz tak jak Yap napisał czyli przytrzymujesz trójkąt, a później rzucasz je do momentu aż pokaże się kółko, czynność powtarzasz. Jeżeli zablokują L1+kółko od razu rób unik i powtórz czynność. Co do panów z pod ziemi, na nich oczywiście L1+kółko, rzut, skok, rzut w powietrzu, rzut, skok, rzut w powietrzu, po 3 takich powtórkach powinni zginąć, a my cały czas jesteśmy nietykalni. Tylko po co się męczyć ?:) L1+kwadrat z rękawica masakruje niemal wszystkich niema nic bezpieczniejszego, tylko panów z pod ziemi trzeba potraktować normalnie.

Opublikowano

Minotaury można blokować(chyba poza 1 atakiem) no i oczywiście należy je wykańczać za pomocą QTE, żeby dostać zdrówko. Ginąłem w tym miejscu zawsze jak odpalałem za mocny atak i niechcący Minotaur zdychał bez QTE.

Opublikowano

Poradziłem sobie z tym etapem. Bardzo dziękuje za pomoc. Wystarczyło wybić Syreny w powietrze dzięki butom Hermesa i zacząć je rzucać (o dziwo wtedy bardzo szybko umierają). Aktualnie jestem przy Cerberze oraz Satyrze. Powinienem sobie poradzić dzięki temu filmikowi

Opublikowano

Ok jestem u Afrodyty i niech ktos mi powie czy bede mial jeszcze jakies miejsce w ktorym moge zrobic 1000 Combo Trophy ??

Opublikowano

Ok jestem u Afrodyty i niech ktos mi powie czy bede mial jeszcze jakies miejsce w ktorym moge zrobic 1000 Combo Trophy ??

Ale dopiero pierwszy raz u Afrodyty? Jeżeli tak to będziesz miał idealne miejsce zaraz na początku Tartaru (przed walką z Kronosem). Ja tam właśnie zrobiłem. Trzymaj filmik

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Ja tam mam za malo przeciwnikow tylko 6 i nabijam max do 400 zanim zdechna

Opublikowano

Ja tam mam za malo przeciwnikow tylko 6 i nabijam max do 400 zanim zdechna

Musisz to zrobić na hardzie albo very hardzie bo inaczej za szybko padają.

Opublikowano

Gram na Chaos i jest ich za malo xD Grigori dzieki zas musze grac od nowa ><

Opublikowano

Gra fajna, spodobała mi się :D Te walki, flaki... hehe. Zamierzam przejść GoDa 1 i 2, a potem wziąć się za trójkę :]

Uderzyło mnie tylko to, że GoD III zacina się czasem na amen (o czym w recenzji PSX Extreme nie wspomnieli, wychwalając non stop grę).

Opublikowano

Ja spotkałem się z następującym błędem:

podczas sex mini gierki gdy obserwujemy dziewczyny Afrodyty pojawiła się tylko jedna z nich :), tak jakby drugiej nie było i dźwięk się opóźniał w stosunku do akcji. To było dziwne. Szczególnie na koniec gdy jedna z nich popycha drugą na podłogę. Została popchnięta przez widmo :D

Opublikowano

jesli mowa o zacinanu:)

to 2 razy podczas wykanczania minotaura ,gdy stalem za blisko krawedzi pojawila sie animacja mashowania kolka iuz tak zostalo (zwiecha) :whistling: wtedy gdy trzreba here wrzucic do tego kielicha to wpadla obok i juz sie jej nie dalo wyciagnac:)

jedyne minusy moim zdaniem to malo dodatkow

wyzwania to na jedne posiedzienie sa :confused: arena zbedna <_<

no i mogla byc opcja skipowania filmikow bo po 3 przechodzeniu gry gdy zna sie juz je na pamiec troche to irytuje :teehee: