Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Cukiernia sowa jeszcze ma niezłe lody, ale nie wiem czy to sieć na cała Polske. Dobry mieli smak cookie z pokruszonymi ciastkami.

l

Sowa to już jest w całej PL. W tamtym roku w Sowie był pyszny smak lodów - słony karmel. Niestety w tym roku już go nie mają :(

  • Odpowiedzi 1 tys.
  • Wyświetleń 129,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

a propos słonych słodyczy polecam alpen gold z solonymi migdałami? ostatnio moja ulubiona czekolada zaraz obok wszystkich Milek.

Opublikowano

Próbowałem bakaliowych i pistacjowych lodów Grycan. O wiele za słodkie jak na mój gust. 

Opublikowano

ja jak co roku wierny....

 

lidl-noblissima-lody-rozne-smaki-d36903_

Opublikowano

a propos słonych słodyczy polecam alpen gold z solonymi migdałami? ostatnio moja ulubiona czekolada zaraz obok wszystkich Milek.

Spoko jest ta od wawelu nadziewana masłem orzechowym.

Opublikowano

Lindt gorzka z solą morską i m&m's z masłem orzechowym.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Te tanie lody bakaliowe, Symfonia, z Biedry <3 mój faworyt jeśli chodzi o stosunek cena - jakość.

Opublikowano

Te tanie lody bakaliowe, Symfonia, z Biedry <3 mój faworyt jeśli chodzi o stosunek cena - smak

Fix

Opublikowano

Lindt gorzka z solą morską i m&m's z masłem orzechowym.

Gdzie dostać te MMsy?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

W ameryce.

 

widze ze sa na allegro, ale sporo sobie licza.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

Typowe. W naszym kraju słodycze muszą być tylko kuresko słodkie, ew. słodko-kwaśne, a łączenie słodkiego ze słonym, ostrym, goryczkowym itd. stanowi margines.

Opublikowano

Moze sprawdz to co blubers polecał, ja sam nie jadłem jeszcze

 

maselko.jpg

Opublikowano

Panowie jest takie pytanie. Kojarzycie może lody kręcone ale nie włoskie a amerykańskie przez niektórych też nazywane świderkami. Są one twarde mają dużo bardziej orzeźwiający smak niż ten paćkowaty włoski śmietanowy wyrób. Potraficie porównać je smakiem do jakiś lodów sklepów . Jeżeli już jestem nad morzem to korzystam w pełni z tego produktu pełnego rozkoszy i rozpusty ale fajnie by było uzyskać taki sam smak w domu. 

Opublikowano

Jedyne co mi przychodzi na myśl to lody mascarpone z lidla, mi bardzo podchodzą no ale raczej nie dorównają tym kręconym z budek nad morzem

 

IMG_7402.JPG

Opublikowano

to jest sorbet czy lody?

Opublikowano

sorbet :<

 

ale i tak goty

Edytowane przez Qvstra

Opublikowano

Panowie jest takie pytanie. Kojarzycie może lody kręcone ale nie włoskie a amerykańskie przez niektórych też nazywane świderkami. Są one twarde mają dużo bardziej orzeźwiający smak niż ten paćkowaty włoski śmietanowy wyrób. Potraficie porównać je smakiem do jakiś lodów sklepów . Jeżeli już jestem nad morzem to korzystam w pełni z tego produktu pełnego rozkoszy i rozpusty ale fajnie by było uzyskać taki sam smak w domu.

Szczerze, to swiderki są dla mnie synonimem taniego, wyrabianego z proszku lodopodobnego czegoś.
Opublikowano

a ja sie kompletnie nie zgadzam z pajgim

 

Panowie jest takie pytanie. Kojarzycie może lody kręcone ale nie włoskie a amerykańskie przez niektórych też nazywane świderkami. Są one twarde mają dużo bardziej orzeźwiający smak niż ten paćkowaty włoski śmietanowy wyrób. Potraficie porównać je smakiem do jakiś lodów sklepów . Jeżeli już jestem nad morzem to korzystam w pełni z tego produktu pełnego rozkoszy i rozpusty ale fajnie by było uzyskać taki sam smak w domu. 

za to zgadzam sie z szarku

 

świderki to moje ulubione lody kupowane na ulicy, są rzeczywiście bardziej mięsiste i mają super konsystencje oraz naprawde dobry smak

 

nie znam innych lodów tego typu, chociaż lody grycana mają też wyraźnie lepszą konsystencje niż inne sklepowe lody które są (pipi)e kryształkami lodu

Edytowane przez Yano

Opublikowano

No ok, powiedzmy, że smak jest kwestia gustu, ale serio nie jadłes lepszych lodów niż swiderki? W wawie nie ma jakichś słynnych lodziarni z dużą ilością lajków na fejsie, żeby to porównać do swiderkow?

Co do kryształków lodu w lodach, to wszystko zależy od ich przechowywania. Lody w sezonie pochłaniam kilogramami i nie spotkałem się jeszcze z firmowymi, które cierpiałyby na tą przypadłość, chyba, że wcześniej były rozmrożone.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

mówie o lodach z ulicy, są lodziarnie grycana które sprzedają lody na gałki i one też są sobre, ale jeśli chodzi o lody z maszyny to dla mnie świderki sa naprawde świetne, a "włoskie" lody z maszyny takie porpostu "meh"

Opublikowano

No ok, powiedzmy, że smak jest kwestia gustu, ale serio nie jadłes lepszych lodów niż swiderki? W wawie nie ma jakichś słynnych lodziarni z dużą ilością lajków na fejsie, żeby to porównać do swiderkow?

Co do kryształków lodu w lodach, to wszystko zależy od ich przechowywania. Lody w sezonie pochłaniam kilogramami i nie spotkałem się jeszcze z firmowymi, które cierpiałyby na tą przypadłość, chyba, że wcześniej były rozmrożone.

Zależy kto co oczekuje od lodów . Dla mnie te włoskie papki są nie zjadliwe za to twarda zbita konsystencja świderków i ich fenomenalny smak idealnie mi odpowiada. Nie ma dla mnie lepszych lodów i tyle ale co oczywiste nie każdemu przypadną do gustu.

Opublikowano

te ciasteczka oreo od algidy goty, przypomniał mi sie nogger sandwitch sprzed kilku lat <3 a tak to kaktus lub twisterek <3

Opublikowano

Ja tęsknie za kredkami z algidy.
W takie upały to się ratuje raczej wodnymi lodami jak
calippo.jpg

k,NDYwOTA3MTcsNTEyMDgxNTE=,f,lody_Frugo_z12288096Q,Lody-Black-Energy-o-smaku-moj

Opublikowano

Kredki były świetne. Nazywały się Tomek czy jakoś tak. I kosztowały chyba coś koło 40-60 gr. 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.