Opublikowano 27 lipca 201410 l Cukiernia sowa jeszcze ma niezłe lody, ale nie wiem czy to sieć na cała Polske. Dobry mieli smak cookie z pokruszonymi ciastkami.lSowa to już jest w całej PL. W tamtym roku w Sowie był pyszny smak lodów - słony karmel. Niestety w tym roku już go nie mają
Opublikowano 27 lipca 201410 l a propos słonych słodyczy polecam alpen gold z solonymi migdałami? ostatnio moja ulubiona czekolada zaraz obok wszystkich Milek.
Opublikowano 28 lipca 201410 l Próbowałem bakaliowych i pistacjowych lodów Grycan. O wiele za słodkie jak na mój gust.
Opublikowano 29 lipca 201410 l a propos słonych słodyczy polecam alpen gold z solonymi migdałami? ostatnio moja ulubiona czekolada zaraz obok wszystkich Milek. Spoko jest ta od wawelu nadziewana masłem orzechowym.
Opublikowano 29 lipca 201410 l Lindt gorzka z solą morską i m&m's z masłem orzechowym. Edytowane 29 lipca 201410 l przez Guernica
Opublikowano 29 lipca 201410 l Te tanie lody bakaliowe, Symfonia, z Biedry <3 mój faworyt jeśli chodzi o stosunek cena - jakość.
Opublikowano 29 lipca 201410 l Te tanie lody bakaliowe, Symfonia, z Biedry <3 mój faworyt jeśli chodzi o stosunek cena - smak Fix
Opublikowano 30 lipca 201410 l Lindt gorzka z solą morską i m&m's z masłem orzechowym.Gdzie dostać te MMsy? Edytowane 30 lipca 201410 l przez Gość
Opublikowano 31 lipca 201410 l W ameryce. widze ze sa na allegro, ale sporo sobie licza. Edytowane 31 lipca 201410 l przez Guernica
Opublikowano 2 sierpnia 201410 l Typowe. W naszym kraju słodycze muszą być tylko kuresko słodkie, ew. słodko-kwaśne, a łączenie słodkiego ze słonym, ostrym, goryczkowym itd. stanowi margines.
Opublikowano 2 sierpnia 201410 l Panowie jest takie pytanie. Kojarzycie może lody kręcone ale nie włoskie a amerykańskie przez niektórych też nazywane świderkami. Są one twarde mają dużo bardziej orzeźwiający smak niż ten paćkowaty włoski śmietanowy wyrób. Potraficie porównać je smakiem do jakiś lodów sklepów . Jeżeli już jestem nad morzem to korzystam w pełni z tego produktu pełnego rozkoszy i rozpusty ale fajnie by było uzyskać taki sam smak w domu.
Opublikowano 2 sierpnia 201410 l Jedyne co mi przychodzi na myśl to lody mascarpone z lidla, mi bardzo podchodzą no ale raczej nie dorównają tym kręconym z budek nad morzem
Opublikowano 5 sierpnia 201410 l Panowie jest takie pytanie. Kojarzycie może lody kręcone ale nie włoskie a amerykańskie przez niektórych też nazywane świderkami. Są one twarde mają dużo bardziej orzeźwiający smak niż ten paćkowaty włoski śmietanowy wyrób. Potraficie porównać je smakiem do jakiś lodów sklepów . Jeżeli już jestem nad morzem to korzystam w pełni z tego produktu pełnego rozkoszy i rozpusty ale fajnie by było uzyskać taki sam smak w domu.Szczerze, to swiderki są dla mnie synonimem taniego, wyrabianego z proszku lodopodobnego czegoś.
Opublikowano 5 sierpnia 201410 l a ja sie kompletnie nie zgadzam z pajgim Panowie jest takie pytanie. Kojarzycie może lody kręcone ale nie włoskie a amerykańskie przez niektórych też nazywane świderkami. Są one twarde mają dużo bardziej orzeźwiający smak niż ten paćkowaty włoski śmietanowy wyrób. Potraficie porównać je smakiem do jakiś lodów sklepów . Jeżeli już jestem nad morzem to korzystam w pełni z tego produktu pełnego rozkoszy i rozpusty ale fajnie by było uzyskać taki sam smak w domu. za to zgadzam sie z szarku świderki to moje ulubione lody kupowane na ulicy, są rzeczywiście bardziej mięsiste i mają super konsystencje oraz naprawde dobry smak nie znam innych lodów tego typu, chociaż lody grycana mają też wyraźnie lepszą konsystencje niż inne sklepowe lody które są (pipi)e kryształkami lodu Edytowane 5 sierpnia 201410 l przez Yano
Opublikowano 5 sierpnia 201410 l No ok, powiedzmy, że smak jest kwestia gustu, ale serio nie jadłes lepszych lodów niż swiderki? W wawie nie ma jakichś słynnych lodziarni z dużą ilością lajków na fejsie, żeby to porównać do swiderkow? Co do kryształków lodu w lodach, to wszystko zależy od ich przechowywania. Lody w sezonie pochłaniam kilogramami i nie spotkałem się jeszcze z firmowymi, które cierpiałyby na tą przypadłość, chyba, że wcześniej były rozmrożone. Edytowane 5 sierpnia 201410 l przez Gość
Opublikowano 6 sierpnia 201410 l mówie o lodach z ulicy, są lodziarnie grycana które sprzedają lody na gałki i one też są sobre, ale jeśli chodzi o lody z maszyny to dla mnie świderki sa naprawde świetne, a "włoskie" lody z maszyny takie porpostu "meh"
Opublikowano 6 sierpnia 201410 l No ok, powiedzmy, że smak jest kwestia gustu, ale serio nie jadłes lepszych lodów niż swiderki? W wawie nie ma jakichś słynnych lodziarni z dużą ilością lajków na fejsie, żeby to porównać do swiderkow? Co do kryształków lodu w lodach, to wszystko zależy od ich przechowywania. Lody w sezonie pochłaniam kilogramami i nie spotkałem się jeszcze z firmowymi, które cierpiałyby na tą przypadłość, chyba, że wcześniej były rozmrożone. Zależy kto co oczekuje od lodów . Dla mnie te włoskie papki są nie zjadliwe za to twarda zbita konsystencja świderków i ich fenomenalny smak idealnie mi odpowiada. Nie ma dla mnie lepszych lodów i tyle ale co oczywiste nie każdemu przypadną do gustu.
Opublikowano 6 sierpnia 201410 l te ciasteczka oreo od algidy goty, przypomniał mi sie nogger sandwitch sprzed kilku lat <3 a tak to kaktus lub twisterek <3
Opublikowano 6 sierpnia 201410 l Ja tęsknie za kredkami z algidy.W takie upały to się ratuje raczej wodnymi lodami jak
Opublikowano 6 sierpnia 201410 l Kredki były świetne. Nazywały się Tomek czy jakoś tak. I kosztowały chyba coś koło 40-60 gr.
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.