Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Champions League 2007/2008

Featured Replies

• Odpowiedzi 219
  • Wyświetleń 29,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

sklad fatalny to i wynik chu,jowy, nie ma sie co oszukiwac, ze bez 3 podstawowych zawodnikow to juz nie ten sam zespol. szczegolnie brak bylo Ramosa, Salgado to chyba obecnie najwieksza pi..da w druzynie. szkoda. inna sprawa, ze jedni losuja celtic a inni np. rome.

Opublikowano

Juventus jest dużo słabszy, a wygrał w Roma :D.

Obrońca/cy Realu strasznie dali dupy przy tych dwóch bramkach, strasznie...

Opublikowano
  • Autor

Real odpadł po raz kolejny, znowu - tak jak rok temu z Bayernem - w dramatycznych okolicznościach. Strasznie zacieszałem, patrząc, jak po 70 minutach bezskutecznych, desperackich, nieskoordynowanych ataków Real stracił w dwie minuty zawodnika i bramkę. To, co się działo od tego momentu, to prawdziwy dramat. Co roku jest to samo - Real przegrywa pierwszy mecz, a później jak dzieci we mgle próbuje odrabiać straty, co kończy się drugą porażką. Obojętnie, jaki trener by tam nie zasiadł, to ciągle odpadają w LM. Nie wiem, skąd to się bierze.

A komentatorzy już żartują, że działacze Królewskich na pewno dzisiaj zwolnią Schustera... No właśnie - żartują? Oby...

W Porto też niezwykle ciekawie. Tam też atakujący zespół otrzymał czerwoną kartkę i też chwilę po tym udało się strzelić gola. I również nic z tego nie wynikło, bo w karnych wygrało Schalke.

Mamy więc dwa zespoły typu "WTF?" w ćwierćfinałach: Schalke oraz Fenerbahce. Poza nimi zostają sami faworyci, czyli kluby angielskie, Barcelona i Roma. Kto jest faworytem największym? Na pewno trudno wskazać takowego, ale słowa "Manchester United" jakoś tak plączą się na języku... Ja głównie będę trzymał kciuki za Chelsea i Romę, no i może za Turków, bo w sumie też fajnie grają.

Opublikowano

No właśnie, Turki coś tam kopią. Zobaczymy co pokażą z prawdziwymi rywalami, oby tylko nie trafili na Schalke, bo będzie mecz-porażka. Scenariusz marzeń na dziś: Inter odpada (bardzo prawdopodobne), losowanie Anglia-reszta świata z rewanżami za ubiegły sezon (Liv-Barca i ManU-Roma) i w całości angielskie półfinały. ;) Pomarzyć zawsze można :P

P.S. Jeszcze słówko nt. skrótów w TVP. Czekałem specjalnie w nieświadomości, żeby choć liznąć wtorkowych emocji ;). A tu co ? 35 minutowy "skrót ze skrótów" w tym 15 (tak!) minut reklam przed i po - w sumie 20 minut z czterech meczów. Bez Steca czy Pola, równie dobrze możnaby bramki na YouTube obejżeć. Jedynie porażka Milanu w pełni nagrodziła moje poświęcenie (pobudka w środę przed piątą rano) ;)

Opublikowano

Co cieszy to porazka Milanu i Realu ;)

Fajna sprawa jest tez to ze mecze beda rozgrywane

Anglia vs Reszta Europy bo na tym etapie kluby Angielskie nie moga grac ze soba ja chce Czelsi-Barca ;) ManU-Schalke Arsenal-Turki i Liverpool-Roma

Opublikowano

Jakos o pólnocy zawsze leca skróty o ile sie nie myle ?

Tez ciesze sie z odpadniecia Milanu i Realu trzymam kciuki za Arsenal !

Edytowane przez J.D

Opublikowano

czy aby napewno kluby z Anglii nie mogą jeszcze ze sobą grac?

Opublikowano

Będą ze sobą grały - w obydwu półfinałach :) A tak na serio to wszystko zależy od losowania, mogą nie spotkać się 1/4, mogą też w tej fazie być dwa angielskie pojedynki.

Opublikowano

Jakże to ? Nikt się nie cieszy, że czwarta drużyna Premiership depcze mistrza Włoch ? :P

Opublikowano
  • Autor

Jakoś już się z tym pogodziłem przez trzy tygodnie;]. Czasami się po prostu wie, że ktoś nie ma szans. Konkretnie, są dwa takie zespoły: Real i Inter. Jakkolwiek świetne by nie były, to w decydującym meczu zawsze sprawę spieprzą. Różnica taka, że jeden to robi od 5 lat, a drugi od 50.

Ciekawe, jak losowanie. Na razie trudno coś powiedzieć, poza tym, że Manchster jest faworytem nr 1 i chyba mało kto wierzy, że w tym roku zwycięży drużyna spoza Anglii. Chociaż, kto wie, na co tych Turków stać;].

Opublikowano

i co lukasz nadal twierdzisz ze nie panuje obecnie hegemonia klubów angielskich ?

Chelsea - klub który zawodzi w kluczowym momencie

Liverpool - może odpaść Fenerbahce , może gładko przejść Inter .Trochę nieobliczalni .

ManU - nie przekonuje mnie tam mlodzież Fergusona . Nie wiem jak uznać te 4-0 z Arsenalem w Pucharze , ale mysle w efekcie koncowym to oni znow odejda z niczym

Arsenal - obecnie chyba najwiekszy faworyt całych rozgrywek . Nie tylko ze wzgledu na eliminacje Milanu , ale głownie z gry , jakie poczynili postepy w stosunku do poprzedniego roku jest niebywałe .

Barcelona - sam ne wiem co o nich myslec . Niby jest cała zgraja gwiazd , które zachwycaja , ale mnie osobiscie nie przekonuja . Dwumecz z Celticem nie jest wykładnią ich umiejstenosci , ale mysle ,ze gdyby trafili na Arsenal przeyebaliby z kretesem .

Roma - po tym co widzialem stwierdzam z cała stanowczoscia ,ze to moze byc czarny koń LM . Z Realem bawili się w dziadka piekna sprawa .

Schalke - tu raczej nie powienien miec zadnych watpliwosci . Cwiercfianl to juz az nadto laskawy los dla Helmutów .Out !

Fenerbahce - fatalny bramkarz i dobry napad. Gdyby usunelita pierwsa przypadłośc to kto wie ..

Edytowane przez Fan

Opublikowano

ManU w mojej opinii odpadnie z pierwszym mocniejszym rywalem (dlatego życzę im Schalke w losowaniu). C. Ronaldo, który jest siłą napędową tej drużyny, lubi zawodzić w kluczowych meczach. Dopóki nie sprawią sobie kogoś w stylu Gerrarda czy Fabregasa, to LM nie zdobędą. IMO największe szanse ma Liverpool - w zeszłym sezonie do zdobycia pucharu zabrakło im Torresa, teraz już go nie zabraknie. Turkom życzę Chelsea, będzie ciekawie. Zresztą i tak będzie ciekawie :P

Opublikowano

No i już wiadomo.

Arsenal - Liverpool

Roma - MU

Schalke - Barcelona

Chelsea - Fenerbahce

Opublikowano

Arsenal - Liverpool

znów wewnętrzny mecz Anglików . Na tą chwilę w półfinale widzę Arsenal

Roma - MU

trochę dyscypliny w obronie i powinni przejść Anglików . Ważny jest pierwszy mecz by nie spieprzyli go sobie stratą gola na własnym boisku . 7-1 juz się nie powtórzy ;]

Schalke - Barcelona

farciarstwo Katalończyków . Powinno się obejść bez większych zgrzytów , ale w pólfinale powinni odpaść :P

Chelsea - Fenerbahce

pewna 1 . Nie wyobrażam sobie by Turcy zaszli dalej

Opublikowano

Idąc w półfinały:

Arsenal vs. Chelsea (obydwóch nienawidzę, szkoda że się tutaj znalazły ale nie zależy mi na przejściu żadnej z nich, bo i tak obejdą się smakiem pucharu Champions League!)

Barcelona vs. Manchester (come on! czekałem na to trzy grube lata! w końcu będzie okazja do zmierzenia się! nie dość że Katalończycy kieprawi w tym sezonie jak pękające nitki to jeszcze drogę do półfinału mieli usłaną różami, nareszcie trafili na prawdziwego rywala!)

Finał:

Manchester vs. ...... (obojętnie na kogo trafią, będzie w piczkę od Diabłów!)

Dziękuję za uwagę, idę jeść obiad.

Edytowane przez sir_ryszard

Opublikowano

Szkoda Liverpoolu i Arsenalu. Już na wcześniejszym etapie mieli mocnych rywali. A taka Barca i Chelsea jadą na farcie. :) Ale w półfinale już to nie przejdzie. Myślę, że dalej przejdą Liverpool, Manchester, Barca i Chelsea.

Pary półfinalowe będa wyglądać tak:

Arsenal - Liverpool vs Fenerbahce - Chelsea

Roma - Manchester Utd vs Schalke - Barcelona

A więc mecz Barca - Manchester jest bardzo prawdopodobny. :P

Edytowane przez Zwyrodnialec

Opublikowano

Kumpel mi napisał:

"Zaje.bisty tydzień będzie mieć Arsenal

W weekend z Liverpoolem w EPL

We wtorek z Liverpoolem w CL

W weekend z MU w EPL"

Opublikowano

Kiepskie te pary.

Arsenal - Liverpool

Tutaj faworytów upatrywałbym w Arsenalu. Chociaż Liverpool ostatnio zaczął grać lepiej a ze to ekipa typowo turniejowa to może być ciekawie

Roma - MU

Najciekawsza para. Roma wcale nie stoi na straconej pozycji i raczej nie da się zniszczyć jak w zeszłym sezonie. Klucz do pokonania Manchesteru jest prosty zatrzymać CR7 co znakomicie wyszło Milanowi w zeszłym sezonie. Poza tym zająć się Rooneyem i Manchester leży bo Sam Tevez mimo iż jest świetnym zawodnikiem nie da rady

Schalke - Barcelona

Ależ fart... W poprzedniej fazie beznadziejny przeciwnik a w tej jeszcze słabszy... Pomimo braku Messiego to Barcelona powinna spokojnie zgromić Schalke w obu spotkaniach

Chelsea - Fenerbahce

Wiele osób stwierdziło już Chelsea ma farta trafiając na kanarki. Cóż ja nie do końca się z tym zgadzam. Siła Fener jest ich stadion i kapitalni kibice i tam mogą nawet wygrać a jeśli by umiejętnie się bronili to mogą sprawić niespodziankę. Niestety Turcy mają jeden ale za to bardzo słaby punkt - Volkana. Potrafi on wpuścić większego Klopsa niż Dudek czy Valdes co zresztą pokazał już w spotkaniu z Sevilla

Obstawiam że przejdą: Arsenal, Roma, Chelsea, Barcelona

idąc dalej

Chelsea - Arsenal

przejdzie rozkręcający się ostatnio zespół Chelsea

Roma - Barcelona

Gdyby doszło do takiego półfinału to szczerze przyznam ze nie wiem kto by wygrał. Przyjmijmy że wygrywa Roma

Chelsea - Roma

Finał w Moskwie ^^(chyba ze coś pokręciłem) Więc Chelsea może mieć jakieś względy i byłoby ciekawie. Ciekawe czy w przypadku ewentualnej wygranej The Blues dalej szukali by innego trenera i czy zatrzymałoby to w klubie będącego już jedną nogą poza nim Drogbe

Opublikowano

http://forums.icnorthwest.co.uk/viewtopic....asc&start=0

Czasem przeciążone, więc trzeba kilka razy odświeżyć. W każdym razie poza tym, że koleś IDEALNIE "wytypował" pary ćwierćfinałowe, to jeszcze z tego samego tematu dowiadujemy się, że bukmacherzy przestali przyjmować zakłady na taki układ na godzinę przed losowaniem, a niektórzy nawet już poprzedniego dnia. Teoria spiskowa, czy coś jest na rzeczy?

Opublikowano

Ja liczę na Arsenal. Od zawsze byłem za Barcą, ale nie ma już tego polotu w ich grze co w latach poprzednich.

Arsenal jest młodą drużyną w której należy wypatrywać przyszłości futbolu i nawet jeśli nie zdobędą pucharu LM to i tak będą moim osobistym bohaterem za serce i za upór jakim dysponują. Jeśli dojdą do finału to tam już nawet wielki Manchester może mieć obawy. I żadna pucharowa porażka 0:4 nie będzie tam miała znaczenia. Oby do przodu.

Opublikowano

arsenal-liverpool

obstawiam Liverpool,tak już ktoś pisał w temacie arsenal ma bardzo ciężkie mecze przed sobą w lidze,do tego w każdym muszą dać z siebie 100% by walczyć dalej o mistrza,odpoczywający w lidze liverpool + mobilizacja jaką ma ta drużyna w LM da im awans

manu-roma

kocham Man.Utd ale mam obawy co do tego meczu,w zeszłym sezonie LM pogram 7-1 w tym sezonie w fazie grupowej 1-0 i 1-1.Boję się ,że mogą ich zlekceważyć.Kluczem do tego meczu jest Ronaldo-jeśli nie bezie grać,ewentualnie dobrze go pokryją będzie bardzo ciężko.Praktycznie cały ten sezon Manu udowadnia,że gra tak jak Ronaldo

barca-schalke

Nawet rezerwą barca ich pokona,schalke to zdecydowanie najsłabsza drużyna w tej fazie

chelsea-fenerbahce

po cichu liczę na małą sensację,Turcy naprawdę są groźni i o ile nie stracą bramki na własnym stadionie to nie są na straconej pozycji

Opublikowano

IMO angielska para ćwierćfinałowa wygląda najmocniej i to właśnie w tym dwumeczu wyłoni się klubowy mistrz Europy. ManU - Roma to się powoli robi piękny klasyk i szanse są 50/50, w moich oczach Manchester żadnym faworytem nie jest. Turki z Chelsea to mecz, który najchętniej bym obejrzał. Barca... Hehe, po cichu liczę, że brak Messiego i pan "V" na bramce pozwoli na wyrównany pojedynek.

Opublikowano
  • Autor

Chelsea, Barca - oczywiste. Niby może się czasem zdarzyć, że któryś z klasy niższej by wygrał, ale to szanse minimalne.

MU-Roma? Chyba mimo wszystko United. W Lidze Mistrzów grają świetnie i są zdeterminowani, by wygrać. W Romie nie czuję mistrzowskiego potencjału.

Arsenal-Liverpool? Raczej Liverpool. Z reguły jeśli jedna drużyna skupia się na lidze krajowej, to rzadko kiedy udaje jej się wygrywać z silnymi rywalami w Europie. Arsenal zostanie mistrzem Anglii i to im na razie wystarczy.

Finał widzę taki: Chelsea-Barcelona, ew. finał angielski. Po odpadnięciu Realu i Interu naprawdę trudno wskazać, który klub jest w tej chwili najmocniejszy na tym kontynencie.

Opublikowano

ja rozumiem wszystko. Ale czy nie jesteście wszyscy zbyt pewni porażki schalke? wiadomo ze nikt na nich nie stawiał i doszli juz tak daleeko jak nigdy wcześniej ale właśnie moze to im pomoze? Neuer broni świetnie, gorzej z napastnikami i strzelaniem bramek. ja tez myśle ze odpadną, ale sądze tez ze nie bedzie to taka porazka na jaką wszscy liczycie. I tak jestem z S04 na zawsze :( pozdrawiam.