KIELiCH 81 Opublikowano 15 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Odkop :potter: Mam ostatnio ochotę pograć znów w tą zacną grę, ale chciałbym czegoś nowego. Pytam więc czy istnieje wersja z tymi dużymi dodatkami Joe, Jimmy itp. Czy jest taka wersja w PL? Czy może tylko ANG. Help anyone? Cytuj Odnośnik do komentarza
77rpm 32 Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Jest w Pl z tego co mi wiadomo. Ja dziś zasiadłem do podstawki - 7 godzin jednym ciągiem bez przerwy na siku hehe. Jutro zamierzam skończyć - bardzo dobra warta polecania gra ! Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Na Allegro widać trochę wydań CLASSICS 3xANG, które mają dodatkową płytę z wszystkimi DLC jakie dotąd wyszły + jakieś 4 style packi. Moje pytanie - w jaki sposób odpala się te dodatki? Do konsoli mam tylko pendraka 8GB, na którym od biedy instaluję po jednej grze naraz. Czy możliwa jest instalka samych dodatków na penie, a sama gra leciałaby prosto z DVD? Czy wymagana jest instalka i podstawki, i dodatków? Podpowiedzcie, bo nie wiem czy jest sens inwestować w Klasyka jeśli nie będę miał jak uruchomić Cytuj Odnośnik do komentarza
ashka 219 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Dodatki wymagają instalacji, główna gra nie. Nic nie wiem o instalacji na pen drive, ale ze zwykłym dyskiem działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Thx. Pendrak zachowuje się jak zwykły dysk, można na nim instalować gry, patche i saveować (od czasu którejś aktualizacji dasha). Ważne było dla mnie, że wystarczy zainstalować same dodatki - dzięki za info:) Cytuj Odnośnik do komentarza
KIELiCH 81 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) Na Allegro widać trochę wydań CLASSICS 3xANG, które mają dodatkową płytę z wszystkimi DLC jakie dotąd wyszły + jakieś 4 style packi. Jesteś pewien, że te DLC są na DVD a nie jako kody do pobrania (jak np. w RE5 GOLD)? Pytam bo też bym sobie sprawił, jeśli są na płycie Edytowane 10 Listopada 2011 przez KIELiCH Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 10 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 (edytowane) Na to wygląda - odgrzebałem jakieś zdjęcie z zakończonej aukcji http://img9.imagesha...zdjcie0130j.jpg Kupiłbym, ale trochę mi szkoda ładować prawie 80zł w tę samą grę (nawet jeśli w końcu sprzedam obecną "podstawkę" za ok 40 zł) dla pogrania w kilkanaście/dziesiąt arkadowych misji (ponoć nie są zaawansowane fabularne, ale właśnie takie pojedź, zastrzel, pozamiataj - zobacz choćby te komentarze pod filmem). A używek żadnych nie widzę póki co, same folie. PS. http://www.gamespot....-review-6276001 http://www.gamespot....-review-6284670 wspomniano tu, że praktycznie każda misja to czasówka. Dziękuje, odpadam. PS2: trafiła się używka w dobrej cenie to kupiłem =) Zweryfikuję sam kwestię tych dodatków. PS3: no i dupa, po włożeniu płyty z dodatkami woła, że brak dysku. A mam włożone dwa dobrze sformatowane pendrivey, na które normalnie instaluję wszystkie gry. Ja pierdziele jaki pechowy tydzień. Pora chyba zakupić HDD. Edytowane 16 Listopada 2011 przez Red_XIII Cytuj Odnośnik do komentarza
Gromi 10 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Mam Mafię II po angielsku . Chciałbym kupić DLC i moje pytanie brzmi czy muszę kupować je na amerykańskim XBL czy dodatki z polskiego XBL będą działały z anglojęzyczną wersją gry ? Cytuj Odnośnik do komentarza
cithall 107 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Znaczy masz wersje PAL z UK czy jak? Jeśli z UK to musisz ściągać dodatki z konta XL UK, te z PL nie będą działać. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Odkopuje. Czy framerate w pełniaku jest momentami równie skandaliczny jak w demie, czy jest lepiej może? I czy jest jakaś polska wersja ze wszystkimi DLC? Cytuj Odnośnik do komentarza
orion50 632 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Grałem dawno w pełną wersję, ale nie przypominam sobie jakichś większych problemów z framerate'em. Nie mogę odnieść się do dema, ale z tego co pamiętam pełna Mafia II chodzi o wiele lepiej od GTA IV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pitrex 1 Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Mi framerate spada na dosłownie chwilę w jednej misji....grę mam na dysku konsoli. Jest wersja ze wszystkimi dodatkami a czy PL ? zapewne bo ta sama firma wypuszczała grę bez dodatków. http://www.3kropki.pl/p/3/5/0/mafia_ii_pl_special_extended_edition_x360.php Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Troche odkopuje ale dopiero teraz mam okazje na styczność z tą grą. Jestem po jakichś 3 godzinach grania i póki co klimat jest rewelacyjny. Historia, miasto i postacie robią wrażenie. Misje także, pościgi z policja, obrabowanie jubilera czy jatka w gorzelni to fantastyczne sprawy. Fremarate w tej grze nie jest jakiś cudowni i często lubi lekko chrupnąć, grafika sama w sobie jest dość średnia chociaż niektóre smaczki związane ze śniegiem są za(pipi)iste. Mam pytanie, czy w tej grze bedzie tylko i wyłącznie zima? Sa jakieś zadania dodatkowe (np kradżież aut dla gościa ze złomu) czy coś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 graj to się dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Ok juz wiem. Rozrgralem juz 8-9 rozdzialow na 15. Gra jedt genialna po prostu, strzelaniny to poezja, nie ma to jak zmasakrowac tommigunem ekipe ktora wjezdza na nas w cadilakach. Albo rozstrzelanie baru. Goty. Fabularnie poki co jest za(pipi)iscie, glowny bohater to przekozak. Az sie chce godfellas obejrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 3 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Fabuła zniszczy Cię do końca... Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 I zniszczyła, gierka Goty, wrażenia z całej historii ciężko w ogole opisać. Fabularnie, mistrzostwo świata. Immersja wywołana przez dwóch głownych bohaterów chwyciła mnie i nie chciała puścić. Aż żal że się skończyło , czekam teraz na III. Oby wyszła! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gumiś_JaGoDa 961 Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Odświeżam sobie właśnie Mafię II. Przed chwilą skończyłem i chciałem sobie sprawić DLC, których nigdy nie grałem ale w sklepiku MS już ich nie ma Wiem, że w wersji classics jest płytka z nimi. Koledzy nie ma ktoś może tej wersji i chciałby mi pożyczyć na czas przejścia? Ewentualnie mógłbym odkupić. Liczę na Was! Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 https://www.ppe.pl/news/144427/mafia-ii-definitive-edition-oceniona-przez-koreanska-organizacje-gra-zmierza-na-ps4.html No i elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Skończyłem ponownie kilka dni temu i dalej jest to świetna gra. Historia, postaci, miasto, misje, klimacik. Wszystko dalej robi robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bielik 728 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Jest to prawda, świetny klimat, korytarzowe prowadzenie opowieści i naprawdę bardzo dobra grafika jeśli ogrywało się na PC (reklama nvidia physx, szkło i odłamki latały aż miło). Jak te remastery mają wyglądać? Podbita rozdzielczość i elo? Cytuj Odnośnik do komentarza
oFi 2 429 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Pamiętam jak orałem w to na PC. Kupiłlem wtedy jakąś mocarną karte graficzna i gierka wygladala jak zycie. Troche biednie to wyglądało pamietam na ps3 jak ktos mi pokazywał. Na ps4 przytule mocno bo to była dobra gierka, taka 8/10 Remake jedynki na tym silniku mogli by zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Wbiłem platynę na PS3 i grafika w ogóle mi nie przeszkadzała. Ta gra trzyma klimatem, wyrazistym postaciami oraz misjami. Klimat lat 40-tych i 50-tych XX wieku wylewał się z ekranu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ciekaw jestem jak to będziemy z tym rzekomym remasterem. Gra ma w tym roku 10 lat, czyli chyba wygasa licencja na muzykę. To co, wtedy odnowią licencję na potrzeby remastera? Bo mam nadzieję, że nie zrobią tak jak Rockstar i nie wywalą stacji radiowych xd Cytuj Odnośnik do komentarza
devilbot 3 681 Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) W mafi jedynce i dwójce kupionej dziś na gogu czy steamie na PC już nie ma dużej ilości kawałków właśnie z powodu licencji. Oczywiście jest to do rozwiązania w 3 minuty ściągamy gotową paczkę z muzyką i wrzucamy do folderu gry. Także na konsolach w dwójce na 99% brak będzie następujących utworów: Spoiler 2016 Re-release (14 songs were removed)Removed from Empire Classic/40s (2 songs)• Good Little Bad Little You - Cliff Edwards• You're Driving Me Crazy - Django ReinhardtRemoved from Empire Central/40s (4 songs)• Buttons and Bows - Dinah Shore• It Don't Mean a Thing - Ivie Anderson / Duke Ellington• Sing, Sing, Sing - Benny Goodman• Hot Time in the Town of Berlin - Bing Crosby / The Andrews SistersRemoved from Empire Classic/50s (5 songs)• Ain't That a Kick in the Head - Dean Martin• Che La Luna - Louis Prima• Makin' Whoopee - Doris Day• Oh Marie - Louis Prima• When You're Smiling - Louis PrimaRemoved from Empire Central/50s (1 song)• Why Do Fools Fall in Love - The TeenagersRemoved from Delta/50s (2 songs)• Ain't That a Shame - Fats Domino• I Put a Spell on You - Screamin' Jay Hawkins Czyli w skrócie zaj.ebią wam garść klimatu, a wy im za to znowu zapłacicie... Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez devilbot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi