Mastah 103 Posted April 28, 2008 Share Posted April 28, 2008 Jako, że w chwili gdy czytacie te słowa możemy już oficjalnie dyskutować o grze, ruszamy z pierwszym ważnym tematem dotyczącym GTA IV. Masz jakieś problemy dotyczące misji w grze? Zaciąłeś się na czymś? Chcesz wiedzieć jakie będą konsekwencje, gdy dokonasz jednego z możliwych wyborów fabularnych? Śmiało pytaj, biorąc pod uwagę ogromne zainteresowanie tytułem R*, na pewno znajdzie się masa osób skorych do udzielenia odpowiedzi. Ogólne: P: Ile misji mamy do zrobienia, aby zaliczyć fabułę? O: 94. P: Mniej więcej ile godzin zajmie przejście wszystkich misji? O: 20-25-30. P: Udział misji w ukończeniu gry na 100% wynosi...? O: 64%. P: Jak nazywa się misja, po której wykonaniu odblokuje się Algonquin/Alderney? O: Algonquin - Blow Your Cover , Alderney - Three Leaves Clover . P: Ile jest zakończeń gry? O: Dwa. W zakończeniu A Nico dogaduje się z Dimitrim za co zgarnia 250 tysięcy, Roman ginie na swoim ślubie, okazuje się, że to sprawka Dimitriego, którego na końcu gry zabijamy , w zakończeniu B Niko mści się na Dimitrim, Kate wychodząc z kościoła po ślubie Romana zostaje zastrzelona przez Pegorrino, Niko zabija Jimmy'ego i na jego konto także wpada 250 kawałków . Decyzje, decyzje: P: Czy podjęte decyzje mają wpływ na % ukończenia gry? O: Nie. Wpływają one tylko i wyłącznie na przebieg fabuły. P: Zabić czy ocalić Ivana w misji "Ivan isn't so terrible", co mi się bardziej opłaca? O: Jeśli go uratujesz dostaniesz od niego misję w Alderney, jeśli zaś przejedziesz mu butem po palcach, ujrzysz piękny widok spadającego ciała na ziemię . P: Zabić Dwayne'a czy Playboya X? O: Dwayne'a - nic nie dostajesz , Playboya X - jego apartament jest Twój, masz możliwość wezwania "brygady" do pomocy po zakumplowaniu się z Dwaynem . P: Kto zginąć ma - Francis czy Derrick - i jakie są z tego korzyści, oto jest pytanie? O: Francis - żadne , Derrick - możliwość zgubienia pościgu poprzez wykręcenie odpowiedniego nr telefonu . Nie mogę przejść/znaleźć: P: Snow Storm, nie daję rady. Jakieś wskazówki? O: Po zabraniu towaru uciekasz po rusztowaniu, likwidujesz milicjantów w drodze do jakiegokolwiek pojazdu i uciekasz ile koni pod maską. P: Out of Comission. O: Robisz siekę przed/w środku starego kasyna, kiedy już wybijesz wszystkich i wbiegniesz po schodach załączy się scenka, na której widać, że Jimmy ucieka , ponownie likwidujesz każdego na drodze do łódki, w którą to wsiadasz i gonisz helikopter aż do momentu, gdy pojawi się pomoc w postaci Little Jacoba. Wpływasz w żółty wskaźnik i kiedy przejmujesz kontrolę nad helim, wzbijasz się w górę na tyle, żeby widzieć łódź, z której Jimmy nie ma szans Cię teraz zestrzelić. Po chwili załącza się skrypt, w którym rakieta Cię jednak dosięga, więc postaraj się dociągnąć maszynę do wyspy z Statuą Szczęścia. Na lądzie Niko pod Twoją kontrolą już dobrze będzie wiedział co musi zrobić. P: Zajumałem furę dla Steviego i nie mam pojęcia, gdzie ją odstawić. Wie ktoś? O: Jasne . Wystarczy wjechać do garażu w Bohan, który to jest zaznaczony na mapie. P: Nie mogę znaleźć xxx fury dla Steviego, pomocy. O: Mapka z naniesionymi miejscami "pobytu" wszystkich pojazdów. Quote Link to comment
Blim 0 Posted April 29, 2008 Share Posted April 29, 2008 Uwaga, dla osób które nie skończyły gry mega spoiler: Jakie jest zakończenie jeżeli pójdzie się na deal z Dimitriviem (czy jak to się piszę)? Bo ja wybrałem zemstę i zastrzelili mi laskę. Quote Link to comment
Fab3r 4 Posted April 29, 2008 Share Posted April 29, 2008 (edited) Nie czytaj jak nie poznałeś Dwayne'a i Playboy'a (niggaski ) Hmm może nie do końca pytanie o misję, ale - po wykonaniu misji Playboy'a i Dwayne'a, oraz zabiciu Playboy'a, Dwayne nie dzwoni do mnie już jakieś kilka godzin (realne), mimo że mam go na liście w Like i Respect. Jakiś bug czy co? (X360) Edited April 29, 2008 by Fab3r Quote Link to comment
Blim 0 Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Kajetano mi się wydaje że to po prostu koniec tego wątku. Ja zabiłem tego drugiego bo był żałosnym murzynem i Playboy też do mnie nie dzwonił. Quote Link to comment
Faranell 268 Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 W misji Vlada,gonimy kolesia,ktory tam ma niby zrabowac Romka, to co sie dzieje w dalszej czesci gry,jesli go zabijemy lub zostawimy przy zyciu? Zmienia to cos? Quote Link to comment
Czoperrr 4836 Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Misja z napadem na bank to mistrzostwo. Niestety jest trochę długa i już trzeci raz zaczynam od początku Quote Link to comment
Fab3r 4 Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Czappi - faktycznie genialna (taka aluzja do napadu w Las Venturas - zresztą do tych miast z SA jest sporo odwołań, na przykład tekst gościa w misji Ray'a - "jesteśmy tak bogaci że pojedziemy do Las Venturas" . Kolejne pytanie - już nie mogę robić misji dla Romana taksówkarskich, a to się liczy do 100% gry ? Quote Link to comment
Dziobak_ 1 Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 (edited) Co sie dzieje, jak zabijemy Ivana, a co jak go uratujemy? Spoiler dotyczy misji Ivan isn't so terrible czy jakoś tak Edited April 30, 2008 by Dziobak_ Quote Link to comment
Jędrek 3 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 (edited) Wujek Władek -> Vlad -> Zabilem Vlad'a, ale nie zrobilem wszystkich misji od niego. One sa jakies poboczne, czy glowne? Jaki ma to wplyw na dalsza gre? Obstawiacie, ze achievementy za konkretne misje sa nierozerwalne z fabula, czy dostaje sie sie za jakies poboczne? Edited May 1, 2008 by Jędrek Quote Link to comment
Mustang 1667 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 Wujek Władek -> Vlad -> Zabilem Vlad'a, ale nie zrobilem wszystkich misji od niego. One sa jakies poboczne, czy glowne? Jaki ma to wplyw na dalsza gre? Obstawiacie, ze achievementy za konkretne misje sa nierozerwalne z fabula, czy dostaje sie sie za jakies poboczne? Od niego były chyba tylko cztery małe misje: wybicie szyby w sklepie, złapanie gościa z pralni, kradzież samochodu i zabicie/przestraszenie Ivana. Nie wydaje mi się, by miały jakiś związek z fabułą. Ja tam na razie nie przejmuję się Osiągnięciami związanymi z misjami, gram sobie tak jak mi przyjdzie ochota, a calaka najwyżej zrobię w wakacje z jakimś poradnikiem. Quote Link to comment
Jędrek 3 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 Nie wydaje mi sie, zrobilem te 4 misje od Valda, ale w statsach jest, ze ukonczylem 56% jego misji. Ale nie wazne, nie gram zeby miec 100% Quote Link to comment
Sztajniec 18 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 Nie wydaje mi sie, zrobilem te 4 misje od Valda, ale w statsach jest, ze ukonczylem 56% jego misji. Ale nie wazne, nie gram zeby miec 100% To dziwne, moze zle spojrzales? Ja wykonalem dokladnie te 4 misje i mam 100% misji dla niego zaliczonych. Quote Link to comment
Guest Beka Wnusiu Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 Lepiej zabic Dłejna czy moze Plejboja X ? Prosilbym o szybko odpowiedz bo siedze z wlaczona konsola i nie wiem co sie bardziej oplaci ;] Quote Link to comment
xms7 0 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 zabił tego kogo podpowiada ci sumienie xD Quote Link to comment
ShtaS 174 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 Zdecydowanie Playboya , dostaniesz wtedy jego apartament , a zabijając Dwayne nie dostaniesz nic (dodatkowo Playboy zerwie z Tobą kontakt). Quote Link to comment
Andżej 2268 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 (edited) Misja z napadem na bank to mistrzostwo. Niestety jest trochę długa i już trzeci raz zaczynam od początku Owa misja kojarzy mi sie z pewnym genialnym filmem. The Heat? Edited May 1, 2008 by komar737 Quote Link to comment
Emtebe 2522 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 Wykonałem misje dla Vlada, jedną dla Jacoba... I teraz nie od dłuższego czasu nie mam, żadnych misji do wykonania. Długo będę czekać na kolejne zadania? A może muszę coś zrobić, by pojawiły się kolejne misje? Quote Link to comment
Boomcio 3997 Posted May 1, 2008 Share Posted May 1, 2008 Jest już gdzieś oficjalna solucja w PL ? 1 Quote Link to comment
Raptor 226 Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Wykonałem misje dla Vlada, jedną dla Jacoba... I teraz nie od dłuższego czasu nie mam, żadnych misji do wykonania. Długo będę czekać na kolejne zadania? A może muszę coś zrobić, by pojawiły się kolejne misje? Probowales do nich dzwonic? Spotkales sie z dziewczyna juz? Quote Link to comment
Kenny tJJger 3784 Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 To ja widze, ze ztymi wyborami czy kogos kropnac czy nie to bedzie zmota i gre bede kilka/nascie razy przechodzil. Przepadlem na dobre... Wlasnie na to czekalem! Quote Link to comment
Emtebe 2522 Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Probowales do nich dzwonic? Spotkales sie z dziewczyna juz? Już brnę dalej Problem okazał się błachy Zamiast iść do warsztatu Romana, ja do niego dzwoniłem z myślą, że zleci mi jakąś misję Quote Link to comment
qb3k 946 Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Poradzi ktoś coś do misji The Snow Storm? Bije tych typów w starym szpitalu, tylko potem z policją trochę gorzej . Nie można jakoś inaczej zwiać? Quote Link to comment
Fab3r 4 Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 qb3k - sam miałem kłopoty, w ostatnim pomieszczeniu leży rolka kablowa (ten duzy pokoj z rusztowaniem u gory). Jak wezmiesz stuff to wejdz po niej na rusztowanie i wyskocz przez okno. Potem zabij gliniarzy na zewnatrz i ucieknij radiowozem. Proste -----DWAYNE TO TWOJ PRZYJACIEL------ (moze playboy tez, zalezy kogo zabijesz ). Po jakims czasie dostajesz maila od niego, odpowiesz, on zadzwoni 2 razy i mozesz sie z nim umowic. Quote Link to comment
mczaper 0 Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Jest już gdzieś oficjalna solucja w PL ? http://www.gtathegame.net/gta4/?dz=181 <<< pierwsza czesc Quote Link to comment
Qra 160 Posted May 2, 2008 Share Posted May 2, 2008 Poradzi ktoś coś do misji The Snow Storm? Bije tych typów w starym szpitalu, tylko potem z policją trochę gorzej . Nie można jakoś inaczej zwiać? Proponuję uciekać jak najszybciej z budynku, po drodze na szybko zabijać mijanych policjantów, potem skryć się za samochodami za parkingu. Granatami wyczyścić parking z radiowozów, resztę dobić karabinem i uciekać Quote Link to comment
Recommended Posts