Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

Zahaczylismy o bar w auchan w przerwie w robocie. Wzialem se po trochu: golabek, szaszlyk wieprzowy, 200g bigosu. Rachunek 5.40 zl xd Klientow zaczne tam zabierac na spotkania biznesowe.

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 445,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

W Tesco są też takie bary, gdzie płaci się od wagi. Żarcie całkiem ok, ale tak tanio nie wychodzi właśnie.

Opublikowano

Tylko bigos byl na wage. Golebie po 1 zl, szaszlyk 2.50 sztuka. Az sie sprzedajaca dziwila. Darmo.

Opublikowano

jak w empiku pracowałem to obok był real, po 2,50 kanapka z pomidorem i serem w pólbagietce goty, jeszcze były pizze takie prostokontne po 2,50 ale potem była ta afera ze ta zielona papryka dodawana w barach bistro to wczesniej nie była zielona tylko czerwona :geek: za to uwielbiam bary mleczne.

Opublikowano

Grzanki pszenne z masłem czosnkowym (masło 82% + sól + czosnek posiekany drobniutko), serem zółtym i oregano.

:banderas:

Opublikowano

Prawda, czerwona jest rewelacyjna też do burgerów.

Opublikowano

Talerz słonych i pikantnych pieczonych ziemniaków z cebulą, boczkiem i serem, 2 gotowe kanapki z tuńczykiem z auchana i teraz dojadam cebulowymi lejsami, feels good man

Opublikowano

wS48x3U.jpg

Klasyk.

Prawda, czerwona jest rewelacyjna też do burgerów.

W porządku też jest brązowa, prażona. Dodaje specyficznej nuty.

Opublikowano

Kulki falafel z Almy (6 klopsikow na wage wyszlo nieco ponad 2 zeta, pozwolily dotrzec o wlasnych nogach z silowni do chaty). Lepsze bylyby cieple, ale i tak w porownaniu do falafelburgera za 16 zl to same skladniki sa tanie.

Opublikowano

musze ogarnąc właśnie falfel sobie, zrobiłbym sobie może w weekend

Opublikowano

ja mam dylemat, jutro umówiłem się na "imieninowy obiad" z okazji moich i siostry imienin które były kilka dni temu - ja, siostra i z mężem i mama, będe im robił hamburgery (którymi się mocno podniecają bo jedli je zaledwie 2 razy, ja sobie sam robiłem z 20-40 razy więc jestem już przyzwyczajony do ich jakości - nie żebym sie chwalił ale serio wychodzą świetne)

ale dylemat dotyczy tego że w ten weekend jest podwójny big king xxl w cenie zwykłego i serio chętnie bym go zjadł, ale zarazem wiem że po jutrzejszym obiedzie będę nażarty burgerami do pachy, ale może mimo to wybiore sie w niedziele do burger kinga

swoją drogą moje burgery są takiej wielkości że jednym spokojnie sie można najeść, może nie licząc winnera który zjada 3 kilo jedzenia a po godzinie musi jeszcze dużego kebaba dokupić (raz wpadłem w szał gotowania i zjadłem 2 na raz, to drugiego ledwo zdołałem zjeść a potem leżałem do góry brzuchem ledwo żyjąć), siostra która ma manie odchudzania (a wręcz anoreksie) przez tą fobie jedzenia zmniejszyła sobie pojemność żołądka i nie jest w stanie zjeść zwykłego obiadu, strasznie mnie to drażni jak przychodzi i mówi "oh tak zrób te pyszne hamburgery!! chce ich!" - a zaraz potem zostawia połowe bo poprostu napchała ten swój mikro żołądek...

wkurza mnie jak ludzie niedojadają mojego pysznego jedzenia :P

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Miałem podobnie jak był poprzedni crazy days - pięciokrotny whopper. Akurat w weekend, kiedy się hajtałem i żarcia miałem po uszy :/

Opublikowano

Kulki falafel z Almy (6 klopsikow na wage wyszlo nieco ponad 2 zeta, pozwolily dotrzec o wlasnych nogach z silowni do chaty). Lepsze bylyby cieple, ale i tak w porownaniu do falafelburgera za 16 zl to same skladniki sa tanie.

Strasznie ch.ujowe są te z almy - nie polecam.

A dzisiaj jadłem tofu w sosie wasabi z brązowym ryżem.

@Yano

a co to za problem zrobić mniejsze burgery i kupić mniejsze bółki?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Kupilem cztery, bo bardzo dobre, a zapomnialem o tym piwie. Polecam.

os4dc5.jpg

Edytowane przez Jerome

Opublikowano

Gdzie można kupić jeszcze Asahi? W Makro wycofali ładne kilka lat temu to myślałem, że już u nas nie kupię.

Opublikowano

w carrefurze i piotrze i pawle, ale to kwestia indywidualna sklepu co ma na stanie

Opublikowano

jak pisałem w innym temacie kupiłem od znajomego ze wsi 12kg prawdziwego wiejskiego mięsa, bez konserwantów bez niczego

30kc4xw.jpg

odrazu mówie że nie przejem tego sam, dla siebie wziałem głównie boczek, kiełbasa, szynka i polendwica poleciały do mamy, dziadków, siostry i jej męża i jego rodziców

tak czy siak dobra wyżerka

Opublikowano

Z takich frykasow wziales to co najbardziej tluste. No troche nie dziwi w sumie.

Opublikowano

Bartek gdzie najlepszy falafel? najlepiej chociaż w połowie tak doskonały jak w złym. 

Opublikowano

Po co to sobie robisz?

Opublikowano

rozumiem, że jedzenie falafela jest zastrzeżone tylko dla wege  i już nie ma odwrotu? a to sorry, dzięki za cynk

Opublikowano

Tak.

Opublikowano

Z takich frykasow wziales to co najbardziej tluste. No troche nie dziwi w sumie.

spoko mnie też to nie dziwi. a powód jest prosty - boczek lubie każdy, zawsze i wszędzie!

ale szynka, polędwica i kiełbasa - w wersji wiejskiej - jakoś mi nie wchodzi, za bardzo się przyzwyczaiłem do sklepowej szynki z wszystkimi spluchniaczami. prawdziwa wiejska szynka wydaje mi się .. dziwna.

dlatego z całego tego 12 kilowego majdanu dla siebie złapałem tylko kilogram boczku, reszta rozeszła się po rodzinie

a jutro robie cabonare - boczuć, czosnek, śmietana = cudowne spagetti