Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

nawet quinoa (komosa ryżowa) robi furore, własnie dawid sprawdz sobie bo też ma świetne wartosci odżywcze

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 447,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Dawid coś wymyśla. Kasza jaglana (i w chuy innych rodzajów kaszy) jest od zawsze w Auchan na stoisku 'luz' i kosztuje grosze. Polecam.

Nie wymyslam, bo 8 lat temu szukalem i nigdzie nie bylo.

Albo w zdrowej zywnosci za 10pln/400g albo bardzo rzadko sie trafiala jakas totalna chuynia z kamykami w markecie.

I nie pyerdol mi lucek, ze ty jadles wtedy kasze jaglana, bo byles na etapie 5 czisow za 10 zł w macu.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

wymyślasz

8 lat temu czizy były po 2,50zł :sleep:

Opublikowano

U nas się zawsze robiło na wigilię, aczkolwiek to prawda, częściej mama czy babcia robiły gryczaną niż jaglaną.

Opublikowano

Ja bardzo lubię kaszę. Najbardziej gryczaną z dobrym mięsem i sosem.

Pierogi z kaszą gryczaną i śmietaną na słodko  też są spoko. U mnie mówią, że to pierogi po lubelsku, więc nie wiem czy w innych rejonach też są znane.

Opublikowano

Pierogi z kaszą gryczaną i śmietaną na słodko  też są spoko. U mnie mówią, że to pierogi po lubelsku, więc nie wiem czy w innych rejonach też są znane.

Ja też o tym nie słyszałem nigdy dopóki nie poznałem mojej żony z lubelszczyzny, więc to chyba regionalne.
Opublikowano

To fakt, kasza gryczana to głównie lubelszczyzna i zamojszczyzna, ale jak już to pierogi z kaszą i serem ale na słono :) farsz jak na ruskie tylko zamiast ziemniaków kasza.

Opublikowano

pierogi z kasza jaglana, szpinakiem i kurczakiem kozak ku,rwa pieróg

Opublikowano

Profanacja pierogów czy truskawek? Przecie to dobre w pysk, a jeszcze polane masłem i pudrem <3

Opublikowano

Nooo, jeszcze czekam na jagody, ale to już wtedy zwykłe pierogi zrobię. :)

Opublikowano

Z leśnych owocków to borówki GOTY, zjadłbym takie pierogi :ohboy:

Opublikowano

ale, że te czerwone?

ja ostatnio z (H)amerykańskimi zrobiłam naleśniki i do tego jogurt naturalny.. :wub:

Opublikowano

Fettucine z łososiem i krewetkami, brzmi seksownie, ale to gotowe danie:

prod_201_picture_productpage_4na5h6sg6b.

Zdziwiło mnie, że trza wlać 100ml mleka i do tego dosypać to żarcie. Nie takie złe, ale jak zwykle na obrazku zaje.biste kawałki łososia i krewetek, a w realu jakieś paseczki ryby i krewetki mikro. Czwórka w szkolnej ocenie, może kiedyś jeszcze kupię.

Opublikowano

Młode ziemniazki, cebulka, świeży koperek i mięsko w sosie jezu panei premierze jak żyć to było dzisiaj takie dobre  :banderas:

a jutro robimy naleśnik iz truskwkami, kolejny dzien z goty żarciem

Opublikowano

Ku.rwa nie wyobrazalem sobie do tej pory ciebie srooba plasajacego w kuchni przy garach xD

Opublikowano

Ja mam ostatnio smaka na różne sałatki z makaronem razowym, mam swoje 3 ulubione opcje.

- tuńczyk, jajko, cebula.

- łosoś wędzony, mozarella, świeży ogór, koperek

- wędzona pierś z kurczaka lub indyka, kukurydza, fasola czerwona.

Dodaję do tego łyżkę jogurtu greckiego i płaską łyżeczkę majonezu.

Opublikowano

Śruba zadziwia. Jezdzi 130 na autostradzie i ostro kuchci.

Opublikowano

Pewnie śpi w skarpetach, a wieczorem siedzi pod kocykiem i ogląda M jak Miłość.

Opublikowano

Kalafior z bułką tartą, uwielbiam warzywa sezonowe, czekam jeszcze na tańszą fasolkę szparagową i bób.

Opublikowano

Leżę sobie nad jeziorkiem, opalam du.pę i mówię do swej lubej, że napiłbym się oranżady w szklanej butelce jak za dawnych lat. W drodze powrotnej sklep groszek, ale na wsi, więc była nadzieja. Wchodzimy, szukamy i jest. Wziąłem 5 butelek na wynos. Chuy, że to woda, cukier i chemia, ale to ten smak co kiedyś.

Opublikowano

Młode ziemniaki z młodą cebulką i koperkiem. Kalafior z masłem i bułką tartą. Mizeria z zieloną cebulką. Do tego kefir. Wszystko razem = pokarm bogów. Nasza kuchnia jest jednak za(pipi)ista.

GWoGZty.jpg