Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 445,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Do zimnioków i mizerii najbardziej mi pasuje taki lekko ostry mielony.

Opublikowano

piers z kuraka zamanierowana w sosie pesto z bazylii pieczona w naczyniu zaroodpornym. po 15 minutach polozylem na miesie pomidory rzymskie przeciete na pol z wyjetym srodkiem i obrane ze skorki, a po nastepnych 5 minutach polozylem na wierzchu plasterki mozarelli. do tego makaron tagliatelle i salatka z roszpotnki, ziol prowansalskich, octu winnego i pomidora. 

11355450_1120549597961050_99464137_n.jpg

 

o jezu jakie to bylo dobre

Opublikowano

Czemu obierasz pomidory ze skórki i wyciągasz środki?

Opublikowano

obieram ze skorki zeby byly bardziej miekkie, a srodki wyjalem bo tak bylo w przepisie 

Opublikowano

Srodki sa kwasne i mokre. Kladac je na miesie puszcza wode i jak jeszcze na to dasz ser to juz wszystko bedzie plywac zamiast fajnie sie zapiec.

Opublikowano

Ale grube plastry Rudiok masz na mizerii, widać że sam kroiłeś, brawo :)

Opublikowano

No tak po chłopsku krojone a nie przezroczyste ;)

Opublikowano

pizze na kalafiorowym ciescie wczoraj jadlem, calkiem dobre

Opublikowano

ta kawowa jest straszna :/

Opublikowano

Ja sobie ostatnio robię koktajle z truskawkami i jagodami, które nazbierałem w zeszłym roku. A tak to w te upały tylko mrożona kawa. 

Opublikowano

pierś z kuraka nadziewaną szpinakiem i serem, w cieście francuskim i pyry :f

Opublikowano

Cyc z kurczaka i jajka na twardo posiekane w drobną kostkę, następnie utoczone w kotleciki (spojone odrobiną mąki i jogurtu naturalnego) - smażone na patelni na odrobinie oleju.

 

Do tego pyry gotowane na parze z koperkiem, polane sosem zrobionym z jogurtu naturalnego, koncentratu pomidorowego, oliwy z oliwek.

 

:banderas:

Opublikowano

Cyc z kurczaka? Przecież to jest gurwa suche, czaisz typie?

Opublikowano

Jogurt niby właśnie "zmiękcza"/"nawadnia(?) kuraka. Też o tym słyszałem niedawno i Red akurat o tym napisał. Taki zbieg okoliczności:)

Opublikowano

Cyc z kurczaka? Przecież to jest gurwa suche, czaisz typie?

ZAPITE RZOŁONDKOWO WCHODZI ZDROWO!

Opublikowano

Jem kasze jaglaną bo Czesky ostatnio polecał. Chyba jem ją pierwszy raz w życiu. Może jako dzieciak, mama mi ją robiła, ale chyba nie za często, bo nie pamiętam.

Jakieś to takie jałowe - do ryżu dodaję kucharka, to ma wtedy lepszy posmak, a tutaj pierwszy raz, to nie chciałem mieszać. Nie wiem, czy czasem mi się nie rozgotowała.

Edytowane przez grzybiarz

Opublikowano

ta kawowa jest straszna :/

 

najlepsza jest, za słodka jak każdy fritz a ten słodzony stewią jest okropny

grzybiarz bo jaglanke trzeba umiec zrobić a nie tylko zagotować xd, najlepiej przy końcu gotowania zdjąć garnek z jeszcze mała iloscią wody w środku i przykryć kocem czy kołdrą garnek z kasza żeby sobie doszła i będzie sypka a przyprawy to już kwestia indywidualna bo jaglanka jest elastyczna można zrobić na słodko jak i na słono. Ja czasem jem sernik z niej z owocami a czasami burgery z suszonymi pomidorami, ale ostatnio zasmakowala mi sałatka z nią, cebulą, pomidorem i granatem.

Opublikowano

Bluber, też chcę móc edytować posty z cichacza :(

A robiłem wg. przepisu na opakowaniu, 20 minut z łyżeczką oleju, na lekkim ogniu. Tyle, że woda prawie wyparowała i dolałem jeszcze trochę. Potem wyłączyłem ogień, ale kuchenka indukcyjna jeszcze trzymała ciepło. W sumie nie pomyślałem o kołdrze:) ale wiem, że tak babcie robiły (tyle, że chyba ze zwykłą kaszą).

No i jem właśnie z warzywami i kurakiem z przyprawą curry. Całość całkiem znośna.

Opublikowano

Cyc z kurczaka? Przecież to jest gurwa suche, czaisz typie?

 

jak się umie gotować to można zrobić goty soczystego cyca z kurczaka np po wietnamsku, polecam :lapka: 

Opublikowano

Bluber, też chcę móc edytować posty z cichacza :(

On nie ma edycji z cichacza, scalilo mu po prostu posty bo sie zmiescil w czasie (jak sie nie zmiescisz to bedzie post pod postem).

 

 

Pije sobie Tajgera i stwierdzam ze ten smak bardzo mi pasuje. Ostatnio po Blacku straszny kapec w japie. Zatem ranking wyglada tak: Tiger > Lidl > Oshee > Black. Burn i Bull tez dobre ale nie jestem zaradny wiec mnie nie stac, stad nie ujete w rankingu "do 3zl".

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.