Skocz do zawartości

Pierwsza gra

Featured Replies

Opublikowano

Croc na PC w kafejce internetowej. A tak w domu to Contra na pegazie...w 2001 roku, wyobrażacie sobie? xD

• Odpowiedzi 183
  • Wyświetleń 11 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Moja pierwsza gra to jakieś wyścigi motorów, z kamerą od góry na konsoli Atari 2600 :]

• Ja identycznie jak Pawełek zacząłem od Contry. Niedościgniony co-op .

• Styczność z konsolami/komputerami miałem praktycznie od urodzenia Mogę powiedzieć, że brat brukował mi drogę do elektronicznej zabawy. Szczerze mówiąc nie pamiętam pierwszych gier, zresztą gdy chciał

Opublikowano

Był to Crash Bandicoot na poczciwego PSX'a. :)

Miałem gdzieś 8-10 lat.

Opublikowano
Pegazus i Contra. Coś koło trzech lat miałem, może i mniej.

Napewno to doskonale pamiętasz :)

Opublikowano

ruskie jajka, gry na atari 65 xl.

Opublikowano

Jakieś gierki na Rambo, których nazw nie pamiętam. Pamiętam strażaka, jakieś wyścigi, samoloty i zabawę w chowanego.

Opublikowano
W takich chwilach żałuję że grupowiec 70 80 90 jest zamknięty ;]

ADMIN OTWÓRZ GO:P

Wiesz, Lucek ostrzegał, że może coś popsuć xD

Moją pierwszą grą były czołgi na polystation.

Opublikowano

PS2 - Medal of Honor Frontlines jak pamietam

GC - Luigi Mansion

X - Halo GERMAN Version :}

X360 - PGR3 (jak wiekszosc ;))

DS - Super Mario 64

PSP - Ridge Racer

PC - trudno mi wymienic 1 - stawiam na Rybke - James Pond

GBA - remake Mario z Nesa

GBC - jakis Mario

GB - Tetris/Super Mario

Ngage - THPS

SNES - Donkey Kong lub SMW1

z posiadanych konsol a nie u znajomego 1 raz zagralem w ...

Opublikowano

Pewnie jakaś gra na Pegazusa w wieku 3-4 lat. Tak to co pamiętam to Crash 3 w 1998 na PSX.

Edytowane przez Drreyes

Opublikowano

Pierwszą grą ever byli dla mnie Flintstone'owie na Atari, nie wiem nawet która część (jeżeli było kilka). Wryło mi się w pamięć, że zawsze pożerała mnie roślina mięsożerna. Miałem z 3 latka.

Potem, u kolegi zobaczyłem The Duck Tales 2 na Pegasusa.

Po otrzymaniu Pegasusa na Gwiazdkę, poleciało po sznurku: Super Mario Bros., Contra, Tanks, Teenage Mutant Ninja Turtles, Adventure Island itd.

Na komputerze, pierwsza gra z jaką miałem styczność (nie licząc epizodu z Atari), była Mamba, albo jakoś tak. Pająkiem trzeba było odgradzać pole. I oczywiście Abe's Oddysee, albo sequel.

Na PSXa- chyba któraś część Crasha, prawdopodobnie 3.

Edytowane przez Manga Ryu

Opublikowano
  • Autor

Ja mialem wczesniej stycznasc z dziesiatkami padajacych pegasusów moim hitem była Contra

jednak w swiat gier wciagnał mnie crash 2 :D a juz kompletnie zaczarowany bylem kiedy jako gnojek przyszedlem do domu i moim oczom ukazal sie devil may cry na ps 2 ahhh co to była za podnieta i nieprzespane noce z wrc 2 tekkenem 4 i NBA Street. Najleprze czasy z graniem w moim życiu. Teraz chodz gry sa leprze techniczne to nie dzialaja juz na mnie to magia co kiedys... ta fascynacja przeminela z czasem... ALE I TAK GRAM KIEDY TYLKO MOGE :D

Opublikowano

Weź ktoś zedytuj topic, bo oczy krwawią -_-

Pitfall albo RiverRaid na atari 2600

Opublikowano

g3.jpg

Tak Labik zacczynał :) Dostałem od dziadka daaaaawno temu. Z 5 lat może miałem.

Edytowane przez Labik

Opublikowano

Ja zaczynałem od Underworld na Amigę zdaje się. Później Bomb Jacki, Montezumy, Boulder Dashe i Mario...a później to już ISS98...

Opublikowano

temat ma prawie 12h ale zadem mod nie zauwazyl literowki (dawniej tez byl jakis temat gdzie wkradl sie blad ale przez kilka czy kilkanascie stron byl nadal z bledem)

Opublikowano

Hyyyyyyym, Contra, Tank, Mario. Od tego w sumie się zaczęło. :_) Zamiłowanie pozostało do dziś. ;p :wub:

Opublikowano

Street Fighter I Uber gra normalnie Shoryuken bral wszystko od 1/4 paska po 3/4 chyba wtedy Counter Hity liczylo ale ogolnie nie bylo na to reguly normalnie gra wymiatala 20 lat temu jak w to pierwszy raz zagralem cale szczescie ze sie dlugo meczyc nie musialem i pojawil sie Street Fighter II ale to juz byly lepsze czasy

Z prechistori pamietam jeszcze Automaty Ponga i Galaxiana czy tam Space Invaders urocze do dzisiaj darze te gry ogromnym sentymentem

Opublikowano

Pierwsza gra w jaką dane mi było zagrać to Pong. Później zobaczyłem u kuzyna gry na ZX Spectrum i byłem w szoku. Moją pierwszą własną maszynką do grania były ruskie jaja. A prawdziwa miłość do gier przyszła jak zobaczyłem Pole Position na Commodore C64. I do dzisiaj mi nie przeszło.

Opublikowano

Pierwsza gra w którą grałem ( swoją drogą bardzo długo) i nadal gram była gra ISS pro 98 na psx'a.

Opublikowano

Cholera, nie pamiętam w jaką pierwszą gre grałem - chyba Winter Olypics na zx-spectrum za czasów mroźnego komunizmu...

Opublikowano

Pac-Man na NES'a, koleś dał mi zagrac w tą grę jako pierwszą z 9999 innych :P

Opublikowano

Jajeczka na ruskim handheldzie był pierwsze:) ... potem ojciec przyniósł do domu ATARI 800XL i poszło... Boulder Dash i River Ride... te dwie chyba były pierwsze... przedtem była tylko pustka ;)