Opublikowano 11 godzin temu11 godz. No jestem wkręcony.Bazę tlenową myślę że mam zbudowaną przez lata (mimo przerw), ale przyspieszać zacząłem tak naprawdę dopiero w tym roku, dodając regularne biegi progowe i sprinty do treningu.W ogóle biegowo to był fajny rok. Udało mi się zejść z czasem na 5k do 20 minut, przebiegłem 2 biegi górskie (jeśli ktoś o tym myśli, to polecam Pieniny Ultra Trail na pierwsze zawody - super zorganizowane) i teraz ten maraton lepiej niż planowałem. Jeszcze bym chciał zejść z czasem na 10k do 40 minut, może w tym roku się uda 🤞21 hours ago, BRY@N said:Oprócz samego biegania ćwiczenia siłowe też są ważne.O to to. Siłka i mobilizacja. Raz, że można wytrzymać potem te szybsze treningi. Dwa, prewencja kontuzji. To jest wspaniała sprawa i nowa jakość gdy potykasz się o jakiś korzeń i zamiast polecieć poskręcany na twarz, to utrzymujesz się, a staw jest cały.