Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lokale ktore polecacie.

Featured Replies

Opublikowano

Dziękuję :)

w niedziele tłumy? trzeba rezerwowac?

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 178 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra post będzie dłuższy niż moje standardowe ale na końcu skrócona wersja dla niecierpliwych.   Od poniedziałku do Soboty zaliczyłem kilka lokali w Wrocławiu. Większość z mapki Lucka ale t

• Jeżeli ktoś będzie w Poznaniu i lubi steki wołowe, to nie może nie odwiedzić Evil Steakhouse. Co tam sie odjaniepawla to ja nawet nie. Mają własne sezonowane mięso (tbone, ribeye, polędwa), całkiem ni

• BOŻENA CHODŹŻE ZA 10ZŁ TO JA MAM W DOMU CAŁY DZBANEK KAWY

Opublikowano

Raczej nie, ale teraz długi weekend to sporo turystów może być. Jeszcze masz Buddha Lounge w okolicy rynku. Jak dla mnie:

Mango mama > Buddha Lounge > Masala

aczkolwiek wszystkie na wysokim poziomie

Opublikowano

ok, czyli na luzie można uciekać do innego,  a gdzie najwięcej miejsca? Córka uprawia mocne bieganie miedzy stolikami i dobrze by było żeby miała szeroki pas startowy. Bo zdjecia z tej mango pokazują lekki scisk

Edytowane przez milan

Opublikowano

To pilnuj dzieciaka, typie, a nie z restauracji kulkolandie odkur,wiasz.

Lucek, jest jakaś restauracja we Wrocławiu, w której jeszcze nie byłeś?

Edytowane przez krupek

Opublikowano

proponuję zaktualizowac sobie temat dotyczacy zachowania w restauracjach i mordy nie otwierac niepotrzebnie w tym jakże poważnym temacie.

Opublikowano

Milan, w Buddha Lounge zdecydowanie najwięcej miejsca - lokal jest bardzo duży

Krupek, mamy całą, długą listę lokali, zrobioną na Listonicu, w których jeszcze nie byliśmy, a koniecznie chcemy odwiedzić :D

Edytowane przez Lucek

Opublikowano

był z nami na sylwestra w zakopanem, to prawie jakbyś też był. w bagażniku.

To jest ta chwila droga koleżanko w którym ma mi być smutno bo nie było mnie tam z wami? Trochę nie zrozumiałem twojej ironii, mało rozumiem ten foruming nowoczesny. Będę wdzięczny za pomoc.

Opublikowano

proponuję zaktualizowac sobie temat dotyczacy zachowania w restauracjach i mordy nie otwierac niepotrzebnie w tym jakże poważnym temacie.

Czekaj no, będziesz otwierał mordę, żeby spytać, gdzie w Gdańsku ją czymś napchać.

Opublikowano

akurat Gdańsk mam przebadany, a jak co mam bluber,a oraz bartezoo.

Opublikowano

byłem ostatecznie w Masala, o ja Cię pie,rdole, chyba najlepsza hinduska na razie w jakiej byłem.

Zbeształem wam beznadziejnego clowna na rynku oraz zostawiłem 24 zł za 3 h parkingu, (pipi)a,  nie wiem gdzie w posen tyle sie płaci za parking.

e: lucek, czy to twoja Kia mknęła dzisiaj A4 koło 12?

Edytowane przez milan

Opublikowano

Byłem dzisiaj tylko w lidlu, więc to na pewno nie ja :D

Z clownem to chodzi Ci o typa co drze mordę o żurku na zakwasie itp, przed złotym psem?

A 24zl za 3h parkingu to nie wiem gdzie :D chyba nawet pod forum muzyki przy samym rynku płacę 4zl/h

Opublikowano

ten co drze morde tam to nie był przypadkowy zulek?

darł morde, i wlazł do srodka szybkensem,fakt ze wygladało to jak jajcarska reklama.

8zł w galerii Entropia, dopiero jak skręciłem zobaczyłęm ceny xD

ale obok był inny za 6, tez podziemny.

clown- chodziło mi o tego co robi z baloników zwierzeta koło fontann.

A pytam o Kie bo biały sportydź  był z naklejkami.

Edytowane przez milan

Opublikowano

tak btw w Mango Mamie byłem dwa razy i wypas ale miejsca to tam nie ma za dużo a i nie wiem czy by ci się okolica spodobała XD

Opublikowano

Mango mama sie przeniosla na kielbasnicza i wyglada w srodku ok. Jest antresola jeszcze zamknieta i pizdowata kelnerka.

Opublikowano

Nie wiedziałem o tym, czytam teraz na fb. Wychodzi na to że będą mieli dwie miejscówki.

Opublikowano

Z Mango mam mieszane doświadczenia. Kilka razy brałem od nich na wynos i zawsze mi smakowało. Ostatnim razem jak wziąłem to się zaraziłem i rzygałem tym ich curry do 3 w nocy. W międzyczasie próbowałem pomóc sobie colą i wódeczką (osobno, w odstępie czasu) ale nic mnie nie przetkało. To było jakoś w październiku i od tamtej pory nie jem hinduskiego.

Jeżeli chodzi o pizzę to w Niezłym Dymie może i jest dobra, ale za to obsługa mi nie podeszła. Pamiętam, że przyszliśmy z dziewczyną bardzo blisko otwarcia. Wzieliśmy trzy pizze, jedną dla koleżanki, która miała pojawić się chwilę później. Koleżanka nie dotarła, poprosiliśmy o zapakowanie, ale nie mieli pudełek. Za pizzę nas skasowali i podziekowali :) Dla porównania w 8 miskach, które ostatnio uwielbiam (szczególnie w konfiguracji piwko w Alebrowarze i jedzenie z 8 misek) gdy dziewczyna nie dokończyła Pad Thaia i poprosiliśmy o zapakowanie, a nie mieli pudełek, kelnerka zaproponowała ze skasują 50%, bo to ich wina. Tak się traktuje klienta.

Byłem też w Bube. Strasznie tam śmierdzi i wystrój nie zachęca. Pizze oceniam na 7/10, wziąłem na wynos.

Ostatnio odwiedziłem też cukiernie Nanan na Kotlarskiej. Za dwa ciastka - 28 zł. Pomyślałem: "za taką cenę pewnie będzie wy(pipi)iste". No więc nie. Wygląda to to mega dobrze, ale w smaku nie pobija ani sernika z białej czekolady w Charlotte, ani najlepszego ever tiramisu z La Grotty.

Aha, i halibut z pesto w Bernardzie <3

PS: Drące się dzieci w knajpach, kobiety karmiące cyckiem, zamknięte lokale przyjazne zwierzętom. Plaga.

Edytowane przez estel

Opublikowano

PS: Drące się dzieci w knajpach, kobiety karmiące cyckiem, zamknięte lokale przyjazne zwierzętom. Plaga.

weź się zabij

Opublikowano

dNVvntX.gif?noredirect

Opublikowano

Masala pod względem dzieci rzeczywiście bardzo fajna, w weekendy mają tam nawet chyba animatorkę, żeby najmłodszym członkom rodziny się nie nudziło jak starsi chcą posiedzieć.

Nie trafiłam na złą obsługę w Dymie, ale nie trafiłam też na taką w Piecu a lokal już powoli z takiej słynie, więc może zwyczajnie miałam farta.

8 misek rzeczywiście love, jak dobrze mieć ich w końcu w centrum a nie na końcu miasta

Opublikowano

Byłem kiedyś w takiej knajpie Warsztat

https://www.facebook.com/warsztat.wro/

Tak wrzucam a propos knajp przyjaznej dzieciom. Sa jakies kredki, zabawki, w lecie jest otwarty ogrod. Jak ja bylem to widzialem kilka rodzin. Wydawali sie szczesliwi.

@Be

No sorry, ale chce zjesc w spokoju, a nie wachac dupe psa czy sluchac dracego sie dziecka. Rozumiem potrzebe rodzicow wyjsc na miasto, bo w domu juz wariuja, ale chcialbym zeby potrzeby calej reszty tez byly przestrzegane. A spotkalem sie z kwiatkami w stylu kobieta zmieniajaca pieluszke swojego dziecka na stole w restauracji...

Opublikowano

W Łodzi ostatecznie padło na Lavash http://lavash.pl/, świetny lokal z autentyczną gruzińską i kaukaską kuchnią. Wyszliśmy prawie na czworakach takie dobre jedzenie, szczególnie mięsa z grilla i baranina ze słodko ostrymi sosami. Polecam.

A po drodze w Kielcach przetestowaliśmy John Burg http://johnburg.pl/ w Galerii Echo. Fajny klimatycznie urządzony lokal, sprawna obsługa, ruch non stop. I o ile burger BBQ był po prostu ok (takie 6.5/10, trochę suchawy, ale warto docenić, że sami bułki robią), tak stek z angusa ląduje w moim top 3 steków ever. Rozpływał się jak masło, idealnie wysmażony na medium, do tego dymny posmak grilla, nic więcej do kulinarnego szczęścia nie trzeba.

Edytowane przez Rudiok

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pierwszy gyros zjadłem jakieś 18 lat temu i jego smak nie zmienił się do dzisiaj. Dla mnie absolutny wyznacznik smaku. Lokal nie jest wykwintny ale ich duży zestaw wygląda tak

112eazt.jpg

i kosztuje 17 zł. Za podobną cenę nie najecie się nigdzie tak dobrze w okolicy. Oczywiście obok jest Magnolia i mnóstwo jadłodajni ale polecam spróbować w opcji z ryżem żeby ogarnąć kto jest królem gyrosa. :twisted:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W Zawierciu otworzyli knajpę z marokańskim żarciem, dziś się tam wybieram i stąd pytanie - co najlepsze w tej kuchni? Co polecacie? 

Opublikowano

Byłem w Maroku kilka razy. 

Generalnie syf i ciabate na palmach. 

W kuchni poruszyła mnie baranina i wołowina. Wybierasz kawałek mięsa i masz danie, albo smażysz jak fondat. Co zapadło mi w pamięć to herbata. Zielona genialna, zmawiasz, a typ przynosi kawałek gałązki i zalewa wrzątkiem.

Aha i oni srają i myją dupy w wiaderkach. Zachciało mi się lać, poszedłem do kibla, a tam rząd arabusów i wiaderkami w rękach. Nie polecam.

Opublikowano

Na szczęście u nas toalety po polsku. Widziałem takie mięso na patyczkach, to tego spróbuję.