Harbuz 940 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jest jakaś stronka/blog o streetfoodzie/lokalach w Krakowie? W Poznaniu jest np. Wygrywam z Anoreksją. Przydałoby mi się coś bo jadę na tydzień do Kraka i nie będę miał gdzie jeść :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 150 Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 https://www.zwidelcem.pl/ http://dania-kontra-ania.blogspot.com/ http://krakow.wyborcza.pl/krakow/0,87945.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 http://streetfoodpolska.pl/ Ogólnopolska rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 150 Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Tam to ostatnio tylko festiwale i recenzje z knajp co autorom vouchery dają. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Możliwe, ale zawsze czytam przy jedzeniu A tak w temacie - polecam knajpę Chicago w Zawierciu, dziś szamany burger Pikantny Don Corleone - 200 gram mięsa, ogórek, cebula, jalapenos, płaty rostbefu, sos na bazie habanero. Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez Rozi Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 065 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 U mnie są tylko dwie burgerownie: jedna czynna od 15:00, druga od 18:00. Ogólnie lipa: jest jeden lokal typka co był w Top Chefie, a drugi z pizzą/burgerami, połączony z dyskoteką:/ I to tyle z miejsc godnych uwagi.Poniżej fota z drugiego lokalu:Ech, głodny się robię. Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 940 Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Kraków, dobra pizza na telefon Wesoła/Grzegórzki/Kazimierz? Cytuj Odnośnik do komentarza
Lipa 503 Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Jestem we Wrocławiu. Gdzie jest najlepsza hamburgerownia? W miarę blisko rynku Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 269 Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Soczewka, Karavan, Moa wsio na rynku lub blisko niego. Pewno jest jeszcze więcej tego ale jabyłem w tych trzech. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bjały 2 949 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 MĄKA I KAWA w Gdańsku(CH Metropolia, Wrzeszcz) najlepsza picca w trójmieście. Serio, nie jestem jakimś fanem pizzy ale tam to po prostu jest sztos.Całą robotę robi oczywiście za(pipi)iste ciasto, jest cienkie i pyszne. W Gdynii jest ten sam lokal, ale podobno pizza o wiele gorsza, także zapraszam do Gdańska. Nie jadłem nigdy lepszej więc daje dyszkę /10 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 399 Opublikowano 7 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2017 Nie byłem, ale znajomi chwalą. Obczaj jeszcze Czerwony Piec w Gdyni, mnie tam ostatnio smakowało. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 716 Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Jakis dobry chinczyk w okolicach wyspy slodowej ktos ogarnia?;) Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 387 Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Soczewka, Karavan, Moa wsio na rynku lub blisko niego. Pewno jest jeszcze więcej tego ale jabyłem w tych trzech. Jak jeszcze jestes (xD) to Moa u nas nie polecam. Soczewska, Bobby na szewskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 822 Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Co ci w moa nie podeszlo? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 387 Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Dawno nie byłem, ale przy tylu burgerowniach w Moa nie było tego WOW. To po co takie coś jeść? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 150 Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 E, pierydolisz. Moa trzyma poziom i powtarzalność, czego nie można powiedzieć o większości lokali. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 387 Opublikowano 19 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Ale co poradzę, jak wole pasibus czy bobbyego? Moa jest bez szału i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 822 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 No ja wlasnie ostatnio sprobowalem czegos innego i wzialem pasibusa. I nigdy wiecej, mieso zylaste przede wczystkim zdyskwalifikowalo mi te knajpe (wiem, moze taka partia byla ale w moa nie zawiedli mnie ani razu). Lucek polecal ltd burgera, musze odwiedzic. A propos WOW to jadl ktos w Wow burgers kolo dworca pkp? Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 387 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 W pasibusie byłem raz, wszycy mówili, że mięso (pipi)owe itd A dla mnie jeden z lepszych burdgerow jakie jadlem, ale moze faktycznie. Nie sa powtarzalni. Jak byłem w Helsinkach, raz jadłem burgera w restauracji z gwiazdką Michelin, o czym dowiedziałem się później, bo zwykła knajpa przy hotelu. I to był najlepszy burger jakiego jadłem w życiu, mięso idealne. bułeczka, sałata pomidor, pikle. Sos ostry, zielony, więc pewnie z jalapeno. Do dziś pamiętam ten smak. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 822 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Dla mnie wlasnie mieso w moa jest idealne za kazdym razem. I jakis sos ktorego dodaja, pewnie z glutaminianem, ze nawet jak nie jestem jakos specjalnie glodny to zawsze calego pier.dole ze smakiem a wielkoscia moa dystansuje reszte burgerowni jednak. Co do powtarzalnosci to w moa sprobowalem tych wydziwianych z ananasem i burakie, z owcy (kumpel kiedys wzial burgera dnia z dzemem...) i zawsze wracam do klasycznego, bez sera. Najlepszy. Czyli jednak opinia o miesie w pasibusie troche sie potwierdza. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 065 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 (edytowane) Żeby ocenić jakiś lokal, to trza tam być minimum ze trzy razy. A nie, że po jednym razie ktoś stwierdza że mięso niedobre. Czasem możecie natrafić na innego szefa kuchni - czasem dobry kucharz może byc na urlopie. Tak samo jak poleciłem kuzynowi pewną pizzerię, a ten mówił że była przeciętna. Byłem za jakiś czas i faktycznie - ale to był czas majówki/wolnego. Teraz znowu jest bardzo smacznie:) Edytowane 20 Maja 2017 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 14 822 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 A czemu 3 razy a nie 5? Wychodze z zalozenia, ze jak zjadlem go.wno to nie chce go probowac jeszcze dwa razy zeby sie w tym przekonaniu umocnic. Zwlaszcza, ze burgerowni we wro od ch.uja z kawalkiem. Grzybiarz jak cie sprzedajacy na allegro porobi i nie bedziesz zadowolony to co, kupisz jeszcze dwa razy u niego bo moze typ mial zly dzien albo cos? xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 150 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 No ja się już w Pasi ostatnio też dwa razy naciąłem na wiórowe mięso i dziękuję, odpuszczam. Moa od tylu lat, nieważne czy Krk czy Wro trzyma niezmienny poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 065 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 Wiadomo Mejm u Ciebie pełno konkurencji, to zawsze coś znajdziesz. Tylko jak ludzie coś polecają i akurat Tobie nie podchodzi, to pomyślałem, że może akurat trafiłeś na gorszą zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lucek 4 417 Opublikowano 20 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2017 No moa niestety już dawno nie smakuje tak jak na początku ich działalności, zarówno w Krakowie, jak i we Wrocławiu. Przykro to pisać, ale popieram Michaelisa - zrobił się z tego typowy przeciętniak, którego Soczewka czy Burger LTD biją na głowę. Nie wiem z czego to wynika, może cały czas trzyma taki sam poziom tylko zachwyt wynikał kiedyś z tego, że był to jeden z pierwszych takich lokali w Krakowie, a teraz naturalnie pojawili się inni, lepsi. We Wrocławiu mocno polecam jeszcze Pogromców Meatów - nie są to 'typowe' burgery, bo postawili na ciekawsze warianty niż mielona wołowina, ale urywa głowę. Jak dla mnie żebro czy kaczka GOTY. Co do pasibusa, to prawda - to loteria i z wszystkich lokali, w których u nich jadłem najsmaczniej było na Grunwaldzie i przy Włodkowica. Ten przy Świdnickiej często nie trzymał poziomu niestety - pewnie zależy od kucharza na zmianie i tego, że zapewne mają największy ruch. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.