Opublikowano niedziela o 18:001 dzień Właśnie dosłowna godzinę temu kuzyn mi zaoferował 2 m-c IGPSPORT BSC300 za kwotę 200zł no i chyba skorzystam. Jedynie co to brak uchwytu, ale to do ogarnięcia widzę za ~60zł.
Opublikowano niedziela o 18:061 dzień 3 minuty temu, N1C3L0R3 napisał(a):Właśnie dosłowna godzinę temu kuzyn mi zaoferował 2 m-c IGPSPORT BSC300 za kwotę 200zł no i chyba skorzystam. Jedynie co to brak uchwytu, ale to do ogarnięcia widzę za ~60zł.Bierz bo dobra oferta, a uchwyt kosztuje 16zł i od spodu ma też dodatkowe mocowanie na lampkę/GoPro.https://pl.aliexpress.com/item/1005006995120837.html?gatewayAdapt=glo2pol
Opublikowano niedziela o 18:211 dzień Ja tak na szybko z pytaniem bo dostałem dziś na biegach bidon i w sumie by mi się przydał bo planuje więcej w tym roku jeździć na rowerze ale tak śmierdzi w środku, że masakra. Normalnie jakby ktoś tam ropę trzymał. Da się coś z tym zrobić czy lepiej to wyrzucić ?
Opublikowano wczoraj o 08:26 1 dzień W dniu 10.04.2026 o 12:12, ginn napisał(a):A ja z innym tematem - ostatnio wpadłem na myśl, żeby trochę pobawić się z nagrywaniem przejażdżek i wyłapywaniem ciekawych kadrów. Robi to ktoś na co dzień? Markę mam już wybraną (DJI), ale zastanawiam się nad typem - one action, czy 360tka. Obie mają swoje wady i zalety. Bliżej mi chyba do tej pierwszej, ale z drugiej strony kręcenie w 360 stopniach jest kuszące.Ciężko doradzić, nie wiedząc do końca co zamierzasz z tym materiałem video później robić. Czy chcesz robić kilku-kilkunastu minutowe "produkcje" z przejażdżek, czy to raczej jakieś krótkie rolki z ciekawymi kadrami które chcesz wrzucać na socjale. Czy zamierzasz nagrywać pojedyncze kadry, czy włączyć kamerkę na stałe a potem wyłapywać ciekawsze chwile?Ja video nagrywam i edytuje hobbystycznie od ponad 10 lat. Typowo rodzinnie, do "video albumu", ale robiłem też filmy z wyprawy rowerowej, żagli, kajaków itd. Powiem szczerze, że nigdy mi nie przyszedł do głowy pomysł kupna kamery 360. Poza efektem "wow" ciężko mi wymyślić zastosowanie i ujęcia jakie mógłbym kręcić, a przeraża kwestia edytowania i "wybierania" kadrów. No i na rowerze nagrywając np. z uchwytu na klatkę i tak z efektu 360 byś nie mógł korzystać. Do tego dochodzą kwestie praktycznie od wyższej ceny, po pewnie większe ryzyko uszkodzenia obiektywu.Na szybko przejrzałem YT, żeby zobaczyć jakiś amatorski materiał z tego typu kamerki, nawet znalazłem jakiś rowerowy nagrywany z kasku. No nie przekonały mnie te ujęcia.Ja za to ostatnio do mojego wysłużonego gopro dokupiłem dji neo 2, no i to był game changer. Wprawdzie dopiero się uczę, ale jest to dron który pozwala na bezproblemowe nagrywanie zupełnie innych ujęć niż kamera z ręki a przy tym jest bardzo kompaktowy i "szybki" w użytkowaniu.Podsumowując, jeżeli zaczynasz do zdecydowanie wybrałbym tradycyjną kamerę i skupił się na "technice" i obróbce i kadrach które powstaną w głowie a nie z przypadku :). Edytowane wczoraj o 08:27 1 dzień przez Artur_K
Opublikowano wczoraj o 16:33 1 dzień Dziś tak bardziej dla testu.... testu nowego SIKORA - Amazfit T-Rex Ultra 2Musze przyznać, Garmin może z lekka być zagrożony.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Opinie ma w sumie niezle, i jest to moja jakze subiektywna, nic nieznaczaca opinia, ale ten zegarek jest brutalnie brzydki :o To znaczy, wyglada jak jakis chinski knock-off kupiony na bazarze.Anyway ... nowy rok, nowe zachcianki. Chcialoby sie zmienic endurance z Domane SL6 Gen4 na Cannondale Synapse 2Widzialem juz w sklepie i wyglada super, ale cena ~5.500 Euro podczas gdy upgrade bylby lekki, jest ciezki do przelkniecia. A sprzedawac rowerow nie lubie, bo strata na wartosci to okolo 50% wiec kasa w bloto.A jako sportowy cel w tym roku chce przejechac z Berlina do Warszawy. ~3 dni x 200km z nocowaniem po hotelach - nie chce sie bawic w biwakowanie itd. Juz od dwoch lat od tym mysle i chyba po prostu pojde na przypal i wskocze na rower za 3-4 tygodnie jak temperatury beda >20. Taki personalny czelendz
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. W dniu 12.04.2026 o 20:21, BRY@N napisał(a):Ja tak na szybko z pytaniem bo dostałem dziś na biegach bidon i w sumie by mi się przydał bo planuje więcej w tym roku jeździć na rowerze ale tak śmierdzi w środku, że masakra. Normalnie jakby ktoś tam ropę trzymał.Da się coś z tym zrobić czy lepiej to wyrzucić ?No sprobuj wyparzyc, wywietrzyc no i jak dalej bedzie jebacto wywal.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. A u mnie w niedzielę było ściganko gravelowe po lasach i polach. Startowałem w drugiej grupie, ale nie było chętnych do współpracy, więc ciągnąłem sam. Później przykleiło się do mnie dwóch kolarzy i tak sobie jechaliśmy razem, czasami zmieniając się pozycją z tym drugim, bo jako trzecia jechała kobieta, która walczyła, żeby z nami zostać.No i wszystko było pięknie do momentu, aż z uchwytu spierdoliła mi się kamerka, a sekundę później dziewczyna władowała mi się w rower. A to wszystko na takim kamienistym szuterku, więc miło nie było. O dziwo szybko się pozbierała, a że rowery były w miarę całe, to pojechaliśmy dalej - byłem pełen podziwu dla tej dziewczyny, bo konkretnie ją przeczołgało po tym szutrze.Później dopadła nas grupa pięcioosobowa i tak cisnęliśmy jakiś czas, ale jak zauważyłem, że ta dziewczyna trochę wysiada, to cofnąłem się do niej i zostałem z nią do samego końca. Co by nie patrzeć, to była moja wina, więc odłożyłem na bok pokusę walki o fajny wynik, mimo że noga bardzo dobrze podawała. Finalnie dowiozłem ją na kole do mety i zajęła 3. miejsce w kat. Open kobiet, więc wyszedł z tego miły akcent na koniec. Edytowane 7 godzin temu7 godz. przez ginn
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. dobra dobra, piękna romantyczna historia ale dawaj zdjęcie koleżanki btw wiesz jakie masz FTP?
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 2 godziny temu, gtfan napisał(a):dobra dobra, piękna romantyczna historia ale dawaj zdjęcie koleżanki btw wiesz jakie masz FTP?nie zdążyłem zrobić, a na zdjęciu faktycznie pojawił się chwilowy pasażer, który odpadł z gry nie mam zabójczego FTP, ot solidne 270 w. W szczycie sezonu może dobiję do 300. Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez ginn
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 3 minuty temu, ginn napisał(a):nie mam zabójczego FTP, ot solidne 270 w. W szczycie sezonu może dobiję do 300.a to niewiele mniej mam, bo 260W. tylko W/kg juz raczej mniej porównywalne :D
Opublikowano 22 minuty temu22 min W dniu 12.04.2026 o 20:06, LansVansDans napisał(a):Bierz bo dobra oferta, a uchwyt kosztuje 16zł i od spodu ma też dodatkowe mocowanie na lampkę/GoPro.https://pl.aliexpress.com/item/1005006995120837.html?gatewayAdapt=glo2polOddał Mi za 270 zł z uchwytem, dziś już nie potestuję. Jakiś tipy macie?