Skocz do zawartości

Poziomt trudności pucharów. 45 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jak oceniasz poziom trudności pucharów w inFamous?

• Bardzo łatwe
      2
    • Łatwe
      13
    • Średnie
      23
    • Trudne
      4
    • Bardzo trudne
      3

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano

Mam pytanko do tych co już zdobli platynkę: Czy trzeba szczególnie się napocić, żeby zdobyć full positiv karmę w grze ? Jestem na

początku 2 wyspy i mam dopiero mastera i chce wiedzieć czy wpadnie to fabularnie czy trzeba zrobić coś więcej :)

• Odpowiedzi 203
  • Wyświetleń 12 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Witam. Mam taki problem. Otóż do Platyny brakuje mi tylko pucharu za Stundy. Jestem przy 19 triku ( Up Close And Personal) czyli zabić 5 przeciwników w 30 sekund za pomocą łapy.   No i nie mogę teg

• Już zrobiłem , ale na stacji metra na pierwszej wyspie gdzie 5 przeciwników czeka.

Opublikowano

Jeśli nie będziesz za bardzo szalał z innymi upgradami nie powiązanymi z karmą to nie powinno być problemu np. mi w pierwszym podejściu do gry (grałem jako good na hard)zabrakło 6 tysięcy do zakupu ostatniego skilla, a przy okazji najdroższego, a chodziło o 3 lvl błyskawicy kosztujący 12.000, ale jako że to był hard to i umierałem sporo i expa nazbierałem więcej niż bym grał na niższym poziomie. Po przejściu gry nie ma za bardzo jak i gdzie levelować, bo wyzwań brak a wrogowie pojawiają się od wielkiego dzwonu.

Najlepszą misją na leveling jest :

nie pamiętam dokładnie numeru misji, ale pod sam koniec gry, gdzie otrzymujemy "burzę piorunów" ładujemy 3 podstacje, na ostatniej 3 jest najlepsza okazja do ostrego expa. Nie dość, że nam się energia nie kończy to jeszcze siekamy najsilniejszym skillem bez opamiętania. Pozabijaj tak z 3 fale, aż do 75 %, a potem zabij się granatem czy tam czym i jeszcze raz to samo i tak w kółko, aż będziesz happy

Opublikowano

Ale koledze chyba chodziło o wypełnienie paska karmy. Jeśli tak to nie trzeba się specjalnie natrudzić, po prostu nie zabijaj przechodniów, staraj się jak najwięcej uzdrawiać i zawsze podążaj dobrą ścieżką i w połowie drugiej wyspy powinno samo wpaść - sam się zdziwiłem, że tak szybko to nastąpiło.

Opublikowano

Racja racja, nie powinienem czytać forum/starać się w nocy, bo widzę całkowicie co innego XD

Opublikowano

Calak ;) ile ja się nabiegałem za Shardami, kilka razy wszystkie dzielnice, kiedy brakowało mi 7 pomyślałem LoL, przebiegne jeszcze raz i udało się... zdobyć 6, niewiedziałem gdzie się podział ostatni, kilkadziesiąt minut wczoraj nad tym spędziłem a dopiero dziś rano znalazłem gnoja ukrytego za jednym z budynków portowych ehh :P

Opublikowano

Czy fakt, że grę zacząłem na Średnim poziomie, a po jakimś czasie automatycznie zmieniono mi na Trudny, zalicza się do Trofeum przejścia na Hard ?

Opublikowano

Ciekawe - to mozna jakos zmienic poziom trudnosci juz po rozpoczeciu rozgrywki ? :)

Opublikowano
Ale koledze chyba chodziło o wypełnienie paska karmy. Jeśli tak to nie trzeba się specjalnie natrudzić, po prostu nie zabijaj przechodniów, staraj się jak najwięcej uzdrawiać i zawsze podążaj dobrą ścieżką i w połowie drugiej wyspy powinno samo wpaść - sam się zdziwiłem, że tak szybko to nastąpiło.

Dokładnie o to mi chodziło :) Ale to co Wolak 10 napisał także jest ciekawą wskazówką :)

Opublikowano
Ciekawe - to mozna jakos zmienic poziom trudnosci juz po rozpoczeciu rozgrywki ? :)

Można to zrobić w każdej chwili w opcjach.

Pytanie odnośnie odłamków. Czy mogę jakoś sprawdzić ile zebrałem?

Opublikowano

Butcher może ci nie zaliczyć, gdyż w innym przypadku można byłoby zmienić poziom trudności pod koniec gry i zdobyć złotko. Odłamki można sprawdzić na sejwie, kiedy kodujesz lub bierzesz Load możesz podejrzeć swój progres (oodłamki, dzielnice, procent gry itd.)

Opublikowano
Czy fakt, że grę zacząłem na Średnim poziomie, a po jakimś czasie automatycznie zmieniono mi na Trudny, zalicza się do Trofeum przejścia na Hard ?

Tak jestem tego zywym przykladem ;) Zmienilo mi ze sredniego na trudny w jednej z poczatkowych misji i zdobylem gold trophy ^_^

Opublikowano

Butcher, z tego co czytałem to zaliczy, gdyż poziom trudności liczy się od momentu wykonania misji z jedzeniem, tzn. od tej chwili właśnie, kiedy gra proponuje zmianę na Hard. Jeśli wtedy na Hard zmieniłeś, a potem w opcjach już nic nie kombinowałeś, trofeum wpadnie - ale pamiętaj, że trzeba chwilę odczekać po napisach końcowych, bo trofeum za przejście gry wpada od razu po nich, a złotko dopiero po kilkunastu sekundach. :)

Opublikowano
Pytanie odnośnie odłamków. Czy mogę jakoś sprawdzić ile zebrałem?

Jeśli zbierzesz ich min. 275 to pokaże Ci się one w formie 275/350 - od tej pory każdy kolejny znaleziony odłamek będzie się ukazywał w ten sposób. Ułatwia to orientację w ilości zdobytych shardów, a także podnosi poziom ciśnienia, gdy masz już 349/350 i zastanawiasz się - gdzie ten ostatni? ;)

BTW: Dzisiaj wpadł calak. Evil to potęga! :D

Opublikowano

Hah i ja również mam to samo. Zebrałem 349 odłamków i od trzech dni nie mogę znaleźć ostatniego.

Gdzie jesteś? :(http://img43.imageshack.us/img43/4425/shardsmap.png

Btw. Uda mi się zrobić wszystkie sztuczki będąc złym? Bo czytałem już nie jeden raz, że najłatwiej je zrobić będąc dobrym. A mam na razie ich 15 i zrobione wszystkie misje, poboczne też. :crazy:

Opublikowano

Cholercia, brakuje mi trofea "Evil intention". Cały czas grałem złym, same złe wybory, więc za co jest ten pucharek?

Opublikowano

To trofeum zdobywa się chyba w misji, w której

Kessler porywa Trish na trzeciej wyspie. Jak pobiegniesz ratować Trish, dostajesz Evil Intensions, a jak lekarzy - Good Intensions.

Opublikowano

Może się komuś jeszcze przyda ;)

Poziom trudności: 7/10

Offline: 50

Online: Brak

Brąz: 37 Srebro: 11 Złoto: 1 Platyna:1

Łączna ilość pucharków: 50

Moja Ocena: 9/10

Rozpiska:

Brązowe trofea

- Just Scratched the Surface - Pobierz dane z przekaźników satelitarnych w Neon District.

!Wciskaj L3 i podążaj za szarym okręgiem

- Further Down the Rabbit Hole - Pobierz dane z przekaźników satelitarnych w Warren.

! j.w.

- You're so Sly - Pobierz dane z przekaźników satelitarnych w Historic District.

!j.w

- Junior Geologist - Znajdź 25% odłamków.

- Member of the Mieral Club - Znajdź 50% odłamków.

- Rockhound - Znajdź 100% odłamków.

To powinno pomóc:

http://img23.imageshack.us/img23/6136/750p...sneonblasts.png

http://img23.imageshack.us/img23/8452/750p...swarrenblas.png

http://img13.imageshack.us/img13/6196/750p...sehistoricb.png

- Frequent Flyer - Po uzyskaniu możliwości latania, musimy przebydź w ten sposób 5 kilometrów.

- Hotfoot - Wskakujemy na tory i jedziemy 25 kilometrów.

- Electric Hobo - na dachu pociągu musimy przebyć 2 kilometry.

- Casey Jones - Zabij 25 przeciwników podczas jazdy na pociągu.

- Road Kill - Zabij 25 przeciwnikw znajdując się na dachu samochodu.

- Drop Everything - Musisz zrobić Thunder Drop z co najmniej 500 metrowej wysokości.

- AC/DC - pobierz 750 Megawatów z miasta Empire.

!podczas gry samo wpadnie

- Get Off My Cloud - Zepchni z budynków 100 wrogów (high Fall).

- Red Baron - Zabij 100 przeciwników będących w powietrzu.

- Fish in a Barrel - Zabij 50 przeciwników znajdujacych się w wodzie.

- True Potential - Trzeba wykupić każde ulepszenie.

- Oh, You've Done This Before - Zabij 50 przeciwników w taki sposób aby przylepic do nich granat.

!Łatwiej je zrobić kiedy jesteśmy źli, nasz granat rozdziela się na 7 pomniejszych i łatwiej trafić

- The Hunger - Kiedy przeciwnik leży musmy użyc mocy pijawki 100 razy.

- Doctor Cole - Tak jak wyżej tylko leczymy 250 razy.

FABULARNE

- Good Eats - Dobrzy ludzie nakarmią potrzebujących.

- Evil Eats - Zły człowiek nigdy się nie dzieli się jedzeniem.

- Good Riot - Dobry człowiek staje w obronie innych.

- Evil Riot - Zły człowiek wszczyna burdy.

- Good Train - Dobrzy ludzie udzielaja pomocy podczas problemów komunikacyjnych.

- Evil Train - Zły człowiek pokazuje ludziom kto tu rządzi.

- Good Exposure - Dobrzy ludzie są bohaterami dla innnych.

- Evil Exposure - Źli ludzie chcą być rozpoznawalni.

- Good Sphere - Dobrzy ludzie wstrzymują szaleństwo.

- Evil Sphere - Zły człowiek zawsze pragnie więcej złej mocy.

- Good Intentions - Dobrzy ludzie zawsze pracuja na czyjeś dobro .

- Evil Intentions - Zły człowiek nie potrafi powiedzieć, żegnaj.

- Back With Trish - Uratuj Trish (jeden z wyborów pod koniec gry).

- Confirmed Bachelor - Uratuj Lekarzy (drugi wybór pod koniec gry).

- Take Out The Trash - Zabij Alden'a.

- Stunt Man - Musisz wykonać jedną ze sztuczek stunt.

- Stunt Coordinator - Musisz Wykonać 10 sztuczek z listy.

!Zapewne dwie sprawa wam problem, mianowicie zepchniecie 3 przeciwników z budynku oraz odbicie bomby, polecam wykonać je w dodatkowych misjach kiedy na budynku częściej pojawiają się przeciwnicy

Srebrne Trofea

- Clean Up Your Act - pokonaj Sashe

- Good Finish - Zalicz grę jako bohater.

- Evil Finish - Zalicz grę jako Niesławny.

- Community Ogranizer - Pozbądź się wszystkich śmieci w Neon District (przejmi dzielnice wykonując dodatkowe zadania).

- Civic Leader - Pozbądź się wszystkich śmieci w Warren.

- Urban Designer - Pozbądź się wszystkich śmieci w Historic District.

!Podczas wykonywania dodatkowych misji pamiętajmy również że po zabiciu przeciwnika on też daje nam zadanie (szukanie paczek z odłamkami)

- Evil to the Core - Ulepsz wszystkie złe moce.

- True hero - Ulepsz wszystkie dobre moce.

- Good Two Shoes - Musisz uzyskać maksymalny poziom dobroci.

- Truly Infamous - Musisz uzyskać maksymalny poziom zła.

- Stunt Master - Musisz wykonać wszystkie sztuczki ze stunt listy.

Złote Trofea

- Hard Finish - Zakończ grę na poziomie Hard, pamiętaj aby zmienić poziom od razu przed rozpoczęciem pierwszej misji (najlepiej to zrobić będąc jeszcze na budynku).

Platyna

- inFamous Platinum Trophy - Poprostu zbierz pozostałe trofea a Platyna wpadnie.