Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

-==Pochwalcie się :)==-

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 315,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Chwalę się    

• Sylvan Wielki
    Sylvan Wielki

Zakupy z ostatnich kilku tygodni.   "Ostrze" - które zapoczątkowało słynny cykl "Pierwsze Prawo". Znakomite grimdark fantasy. Gorąco polecam. Dodatkowo pierwsze dwa tomy "Malazanu". Fant

• Prezent od żonki         

Opublikowano
2 godziny temu, snejk04 napisał(a):

Bzdura, nie jest to żadna nowa książka, to jest jedynie nowe wydanie, pod lekko zmienionym tytułem (wcześniejsze wydania to "Letnia noc") powieści z 1991 

Wróć na poprzednią stronę.

Opublikowano

Swego rodzaju... lekkie zakupiki. Cele growe, sportowe i podróżnicze są ważniejsze, więc - i tak dobra moja! Ha! - zdecydowałem się na zakup tylko i aż: 3 mang oraz 1 klasycznej literatury z gatunku futurologicznego sci-fi. A są to:

• tom 2 Neon Genesis Evangelion; tom 1 Sagi no.4 DB Full Color (Freeza... is coming!); Battle Angel Alita Last Order, tom 1, Ja, Robot - Isaac Asimov... Na razie więcej do szczęścia mi nie trzeba xD... Nie no, trzeba, trzeba. :P

20250411_144438.jpg

Opublikowano

Posłuchałam kilka wywiadów, ciekawa postać:

To kupiłem

IMG_5771.jpeg

Opublikowano

Lubię gościa, poprzednia książka post wyżej poszła w dwa dni. Więc idąc za ciosem dobrałem jego drugą książkę.

IMG_5899.jpeg

Opublikowano

,,Tak po troszku"... Mini zakupy komiksowo-reportażowo-motywacyjne... zakończone. No i zadowolonko.

P.S. HWPO, ta książka - cholernie przydatna rzecz, dla mnie jako sportowca wyczynowca, amatora (biegacza, crossfitowca i wyzwaniowca oraz triathlonisty) tym bardziej potrzebna. Zresztą idealna dla każdego, kto szuka jakieś ,,świeżej drogi", czy innego podejścia do treningu wzmacniającego czy uzupełniającego trening we własnej dyscyplinie. xD

20250506_181905.jpg

Opublikowano

5LI5V2x.jpeg

0h5mXCv.jpeg

"Rozjemca" w nowym wydaniu. Posiadam oba. Pierwsza wersja potrafi obecnie kosztować nawet 180 zł - o ile w ogóle jest dostępna. notlikethis

TstfJqq.jpeg

wio

s8nh2o7.jpeg

Wczorajszy, burzowy zakup. Połowa książki już za mną... Dzieje się. mog

Opublikowano

Z tymi książkami Sandersona to zawsze są jazdy. Ja tego pierwszego Rozjemce kupowałem kiedyś za 30zł a teraz ceny kosmiczne, tak samo było z Yumi i Malarz Koszmarów jak były braki to chodziła po 200zł teraz po 30zł.

Widzę, że jest już druga część Wiatr i Prawda czyli w końcu można kupić całość i brać się za czytanie dance2

Edit

Szkoda, że Archiwum mam w miękkie oprawie bo te w twardej jednak lepiej wygladają.

Edytowane przez BRY@N

Opublikowano

Sanderson... HoHo, niegdyś jego twórczość była u mnie na liście życzeń. Chodzi mi o tą głęboką baśniowo-wojenną fantastykę (inaczej jego gatunku, w którym pisze nie mogę określić), ten jego dość specyficzny styl pisania i rodzaj Światów, które tworzy - jakoś to nęciło i nęciło moje gusta, aby coś od tego pisarza kupić i zacząć zgłębiać jego Uniwersa. Ale... być może zamiast Sandersona, a coś takiego ostatnio mnie naszło, zaopatrzę się w... pierwszy tom ,,Conana", w nowym wydaniu od Vespera. A co tam... mimo iż fantasy obecnie nie jest totalnie w moim ,,gustomierzu", to na taki klasyk Howarda bym się skusił, a może jednak... Sanderson? xD

Opublikowano

Podesłałem kiedyś do Rogers tekst odnośnie właśnie tworzenia światów u Sandersona bo szczerze z jednej strony zachwyca a z drugiej przytłacza tymi wszystkimi powiązaniami pomiędzy seriami. Ja od niego wszystko łykam bez popity, chociaż czasem niektóre muszą się rozkręcić.

Opublikowano
W dniu 8.05.2025 o 21:40, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał(a):

Sanderson... HoHo, niegdyś jego twórczość była u mnie na liście życzeń. Chodzi mi o tą głęboką baśniowo-wojenną fantastykę (inaczej jego gatunku, w którym pisze nie mogę określić), ten jego dość specyficzny styl pisania i rodzaj Światów, które tworzy - jakoś to nęciło i nęciło moje gusta, aby coś od tego pisarza kupić i zacząć zgłębiać jego Uniwersa. Ale... być może zamiast Sandersona, a coś takiego ostatnio mnie naszło, zaopatrzę się w... pierwszy tom ,,Conana", w nowym wydaniu od Vespera. A co tam... mimo iż fantasy obecnie nie jest totalnie w moim ,,gustomierzu", to na taki klasyk Howarda bym się skusił, a może jednak... Sanderson? xD

Szczerze polecam. Sam przeprosiłem się z kniżkami i ubolewam trochę, że tak późno. Właśnie lecę drugi tom i jestem bardziej niż zadowolony )

20250329_131221.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

O rety kotlety... Pykło! Skromnie komiksowo-książkowo, w tematyce fantasy/ fantastyka baśniowa z licznymi podgatunkami w tle... Mitologicznie w kwestii konstrukcji własnych Uniwersów. Dla mnie ,,Wiedźmin" w komiksie to przetarcie przed (być może) ogarnięciem serialu ,,N" i gry ,,Redsów". Drugi tytuł... to również takie tam zapoznanie się z tą (chyba) typową fantasty powieścią, z którą od dawna nie miałem styczności. No i elo! :)

20250519_161024.jpg

Opublikowano

U mnie kolejne zakupy z Vesper. Raczej nie kupuję innych książek papierowych. :)

obraz.png

Sagi Cienia nigdy nie czytałem, kiedyś była dostępna jako ebooki, ale się licencja skończyła i tyle. "Błękitny Mars" do uzupełnienia trylogii, którą całą nabyłem, ale jeszcze nie czytałem. I kolejny McCammon, też nie czytałem nic, ale wszystko kupuję na podstawie rekomendacji.

Opublikowano

Zwycięsko! Skromnie, bo ,,mangowo"!... Na razie. Półka na książki i różne około-gadżetowe rzeczy zmodyfikowana, więc i miejsce się na nowe kolekcje geekowskie znalazło. Także tego... tym razem moim czytelniczym łupem padło:

20250529_132457.jpg

,,Tsubasa", bo to ,,sportówka", bo to opowieść o odwadze, niezłomności i przekraczaniu własnych barier! Idealne dla mojej sportowej pasji i wyzwań w tym kierunku! A reszta, to klasyyyyki, kontynuacje! :P

Opublikowano
W dniu 29.05.2025 o 14:37, BRY@N napisał(a):

Za Tsubasę plusik i może bym młodemu kupił bo lubi Tsubasę.

,,Kapitan Tsubasa"; akurat zacząłem czytać mangę, tom 1, który akurat widać na zdjątku. Równolegle zaczynam oglądać anime z tego Uniwersum, ale nie wiem czy reboot, czy jest to wersja odświeżona, bo ,,watchinguję" tytuł z lat 2018-19. Muszę przyznać, że zarówno manga i anime są (w przypadku serialu mimo traktowania piłkarzy, jakby byli ,,overpowered", xD), bo niekiedy jest to rysowane i wprawiane w ruch zbyt przesadnie, i tak kapitalne! I nie żałuję kupionego ,,Tsubasy" w wersji mangowej - akurat ten komiks polecam, jak i serial sprzed 7 lat!

Rzecz jasna, w planach będzie kupno tomów 2 i 3 ,,Tsubasy" (okładka twarda jest kapitalna!), a także jednotomówkę ,,Abarę", jako mangę. :P

Opublikowano

Ten serial to chyba odświeżona wersja tego co my oglądaliśmy za małolata. Jakoś dwa lata temu leciało na TVP ABC bo tam właśnie z synem oglądałem w wakacje.

Edytowane przez BRY@N

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mucha Comics i seria ,,Czerń, biel i krew" strasznie pozytywnie siadła mi na gusta... Ależ wydanie o ,,Carnage", które niedawno w tym cyklu czytnąłem, WoW! ależ to było dobre! Teraz w niedawnych minizakupach od ,,tantisa"

zaopatrzyłem się w Deadpoola z tego cyklu... Za jakiś czas na pewno zakupię Wolverine'a z ,,Czerni... ". Do zakupów dołączyło czytadło z ukochanych Star Wars: 2 tom cyklu (różnie jest on nazywany) ,,Dartha Bane'a": ,,Zasada Dwóch"; pierwszy czytałem około 2 lat temu w wersji ,,vintage", od Amber. Teraz za Trylogię Bane'a wzięło się Wyd. Olesiejuk, xD.

20250611_162757.jpg

W dniu 31.05.2025 o 07:48, BRY@N napisał(a):

Ten serial to chyba odświeżona wersja tego co my oglądaliśmy za małolata. Jakoś dwa lata temu leciało na TVP ABC bo tam właśnie z synem oglądałem w wakacje.

Manga o ,,Tsubasie" jest świetna - czytam pierwszy tom; jestem w jego połowie. Ale... anime jest tak miejscami infantylne: tam wszystko każdemu wychodzi, każdemu spełnia się wszystko, co sobie zapragnie. Dziwnie się ogląda ,,Tsubasę" z 2018 - 19 roku.

Opublikowano

Kolekcja Sandersona uzupełniona o dwa tomy Wiatr i Prawda. Przez to co Mag odwalił z okładkami w miękkiej oprawie musiałem wymienić całą serię unknown

Muszę jeszcze dokupić Słowa Światłości i Dawcę Przysięgi ale to na spokojnie bo czasem ludzie przesadzają z cenami.

IMG_3143.jpeg

Opublikowano

Z racji mojej sportowej, hardcorowo-wyzwaniowo-rozwojowej pasji... siadło kupno ,,Sztuki Cierpienia" - uwielbiam tego rodzaju dzienniko-biografie ludzi z kategorii tych mentalnie zbudowanych ze stali, tytanów wysiłku fizycznego etc.

Reszta... na luziku do kolekcji z zakupów dołączają mangowe realia: ,,Erased" - ten tytuł musiałem kupić (anime świetne, choć nie do końca w finale przekonujące); reszta z mang - kontynuacje. I jest dobrze. xD

20250616_144723.jpg

W dniu 14.06.2025 o 12:22, BRY@N napisał(a):

Kolekcja Sandersona uzupełniona o dwa tomy Wiatr i Prawda. Przez to co Mag odwalił z okładkami w miękkiej oprawie musiałem wymienić całą serię unknown

Muszę jeszcze dokupić Słowa Światłości i Dawcę Przysięgi ale to na spokojnie bo czasem ludzie przesadzają z cenami.

IMG_3143.jpeg

Piękna kolekcja... fanowsko wręcz soczyście. Tyle pozycji, że chyba MAG nie miało nawet tyle książek na swoim stoisku na Pyrkonie. xD. Za same okładki dzieł Sandersona, np. ,,Wiatr i Prawda" można by dać się pociąć - piękna oprawa, która aż zaprasza do czytania. Bang!