Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dragon Ball (także Z, GT i Super)

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Znowu ukrądną? O co chodzi?

Ja tam wolę, by OST był nowy, tak jak przez zdecydowaną większość odcinków DB Kai (gdzie dopiero w 96 i 97 wrócił OST z DBZ, pewnie nie chciało im się montować na nowo). Muzyka z DBZ... była w DBZ, teraz jest okazja poznać nową, szczególnie, że niektóre kawałki (Heroic Face-Off, One Hit to Victory, A Grim Fate, Reqiuem i inne) naprawdę świetnie pasowały do anime.

• Odpowiedzi 5,1 tys.
  • Wyświetleń 596,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• kto waszym zdaniem by wygrał naprawde? Goku czy Supermen?   http://www.youtube.com/watch?v=0Je1ESpZpME

• Pomimo zakończenia sagi Super, Ja też nie mogłem w spokoju rozstać się z bohaterami Dragon Ball i przez ostatnich kilka dni układałem.   Co to?      Odpowiedź    

Opublikowano

I tak wolę mange z genialnym polskim tłumaczeniem ;p

Opublikowano

I tak wolę mange z genialnym polskim tłumaczeniem ;p

Nom, wydanie JPFu jest bardzo fajne. Pamiętam jak kiedyś latało się do Matrasa by kupić kolejne tomiki.

Tak ostatnio przeglądałem to Dragon Balla mam komplet, tylko z Zetki mi troszkę tomów brakuje :/

Opublikowano

W ostatnich odcinkach wrócił stary ost, bo ten poprzedni był plagiatem

http://myanimelist.net/forum/?topicid=288016

Może i kradziony ale świetny. Wreszcie muzyka podkreślała ogrom walk. Mam nadzieję, że przez ten czas zdążyli nagrać nowy OST zamiast tylko zremasterować oryginalny z Z-tki.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki dzięki, dokładnie o to mi chodzi. Te przypomnienia to mój fetysz w całym moim dragonballowym zboczeniu, a właśnie ogarnąłem, że moja kolekcja odcinków na dysku z tych prologów jest obdarta. Nie wiem jaki zbrodniarz wycina takie rzeczy.

Opublikowano

Ja za tym nie przepadałem jako dzieciak, człowiek czekał już na faktyczną akcję.

No i ten ból, jak pod koniec odcinka wchodził lektor z "czy uda im się pokonać bla bla". Jak dobrze, że RTL7/TVN7 rzucał 2, 3 odcinki pod rząd w pewnym okresie, pojedynczo to by chyba 2 lata trwała emisja całości.

W ogóle, ile by człowiek stracił, jakby kablówki nie miał wtedy.

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano

my dostawaliśmy po 2/3 odcinki dziennie

japonce oglądaly jeden na tydzien

wyobrażacie to sobie :F ?

Opublikowano

Ej no co wy, ten prolog miał genialną muzykę i to było takie zaproszenie do rytuału, jakim było codzienne siadanie przed TV i oglądanie kolejnego odcinka.

Ech, ile by się dało by ponownie być szczylem, nie wiedzieć co się stanie w następnym odcinku i przeżywać to na świeżo ;)

Opublikowano

Wspomnień czar  :wub:

Dhragon Buul Zet ledledled iwu ukiepa ją!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W necie lata już pierwszy ep Buu Sagi, jeśli to kogoś interesuje :)

Opublikowano

Jak wszystkie sezonowe anime, odcinek co tydzień :P

@kruk

jest nowa, jeśli to cię ciekawi :P

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano
  • Autor

No po tym, jak poprzedni (genialny) OST okazał się plagiatem i na końcu na szybko były nuty z DBZ to teraz najbardziej byłem ciekawy co wymyślą. Prawda jest taka, że zanim saga Buu się rozkręci to minie z 20 odcinków, przecież na początku ten Great Saiyaman i turniej to nudy :P.

Opublikowano

Przygotowania do turnieju są fajne, można się pośmiać z Gohana. Też poczekam na kilka odcinków.

Opublikowano

Kurcze korci mnie żeby łyknąć odcinek. Tak jak kruku jestem ciekaw ost. A hooj, chwytam pierwszy, a na następne się poczeka.

Opublikowano
  • Autor

Oczywiście nie wytrzymałem ;D.

No i jestem trochę zmartiowny. Pierwsze odcinki DB Kai miażdżyły openingiem i OST-em, orkiestrowe aranżacje pasowały mi idealnie do epickości tej serii. Teraz na razie są głupawe sceny i nie dzieje się nic konkretnego, ale ilość syntezatorków i gitarowych riffów mnie martwi :confused:. Opening ładny, ale czy mi się wydaje, czy spoiluje całą sagę xD? Nie żebym to widział już ze sto razy, ale wcześniej chyba zmyślano przynajmniej część scen z openingu, tutaj są wręcz kadry 1:1 z faktycznych walk. Sam nie wiem co myśleć.

Aha, co miałem jeszcze pisać. Openingi i endingi takie shounenowe mocno mi się wydają, jak to oglądam to czuję się jakby FMA:B oglądał. Fajne są, ale chyba muszę jeszcze się przyzwyczaić.

Edytowane przez raven_raven