Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komiksy: wasze zdanie i ulubione tytuły

Komiks: Be czy cacy? 187 użytkowników zagłosowało

1. 1. Komiks: Be czy cacy?

• Cacy
      234
    • Be
      7
    • Wisi mnie to
      15

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Opublikowano
No wiec pozegnalismy J. Opene a przywitalismy R. Rodrigueza jako rysownika.

podobno opena narysował jeszcze 19.1, które ukaże się w styczniu. ja jestem pozytywnie zaskoczony rusunkami w tym numerze. co prawda styl o wiele mniej realistyczny, ale podejrzewam, że przy rysowaniu walk sprawdzi się znakomicie. no i mega sprawa z młodym apocalypsem dołączającym do składu "wolverine & the x-men", który powoli wyrasta na topowy tytuł z katalogu marvela.

jeśli zaś chodzi o nowe batman inc. to jakiś popier.dolony ten kalendarz wydawniczy tego tytułu. trzy miesiące od rebootu, a tu mamy starych outlawsów, red robin w starym kostiumie, batgirl nie ta... trochę to wprowadza zamieszania i ciekaw jestem jak morrison wpasuje ten tytuł w nowe uniwersum. no, ale reveal na koniec pierwsza klasa, nie mogę się doczekać dalszego ciągu.

Edytowane przez tk___tk

• Odpowiedzi 756
  • Wyświetleń 266,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z najlepszych komiksów jakie kiedykolwiek miałem okazje dostać w swoje łapy mogę wymienić te tytuły:     ^ Naprawdę solidna kreska. Ciekawie ukazana historia, oraz brutalny, mroczny klimat rodem

• Wczoraj świat komiksowy stracił wybitnego rysownika Steve'a Dillona. Steve odszedł w wieku 54 lat. Dillon wraz z Ennisem zaczynał od Hellblazera, a sukces pozwolił wydać ich autorski (i kultowy dziś)

• Jak chcesz moge ci przeslac link do paczki [wstawilbym tutaj, ale nie wiem czy to dozwolone] za ktorej czytanie powoli sie zaczynam zabierac, oto zawartosc: Batman: Year One Batman and the Monster

Opublikowano

Jakie są dorosłe, mroczne komiksy z Batmanem? Ostatnio nabrałem chęci do komiksów i zainteresowany jestem tymi z batmanem. Szukam na allegro ale nie mam pojęcia które są do poczytania a które to jakieś "gupie bajki". Przeczytałem zabójczy żart jokera i jestem zachwycony :) Jest coś podobnego? najchętniej zakupił bym te komiksy w którym występuje postać jokera.

Opublikowano

http://www.final4eve...639835&page=239

ale na piratebayu wychodzi praktycznie wszystko. kategoria (szoker) - inne: komiksy.

ku.rwa na ostatniej stronie nowego kick-assa millar piszę, że drugi wolumin nemesisa dopiero w listopadzie 2012 :(. no, ale do tego czasu jeszcze "hit-girl", "supercrooks", "secret service" z gibbonsem i jakiś tajemniczy epicki projekt z quitelym więc trochę będzie od niego w następnym roku.

Edytowane przez tk___tk

• 5 tygodni później...
Opublikowano

asm_pl_9409.jpg

:wub:

Przypomniałem sobie o tym. Ciekawe czy zrobi takie samo wrażenie, jak wtedy, gdy miałem 7 lat...

Edytowane przez Gość

Opublikowano

polecam wam witch-doctora, najlepsze co się przytrafiło komiksowemu horrorowi w ostatnich czasach:

witchdoctor1.jpg

na serię składa się dopiero jeden tpb zbierający numery od 0 do 4 i one-shot "resuscitation" więc można to łyknąć na raz. już w połowie roku mają wydać druga mini-serię. nowy imprint kirkmana (walking dead, invincible, the haunt, battle pope) wystartował z grubej rury. wampiry jako pasożyty przejmujące układ pokarmowe ofiar, demony opętujące ludzi aby przetrwać stadium larwalne, wróżki podkładające niczym kukułki swoje młode niczego nie świadomym rodzicom i potwór z czarnej laguny będący tak na prawdę przedstawicielem rasy przypominającej lovecraftowskich antagonistów z widma nad insmouth czyli klasyczne horrorowe motywy poddane medycznemu recyklingowi. w pewnym sensie jest to taka mieszanka hellblazera z hellboyem. ogromna brutalność i kreatywność w rysowaniu wszelkiego rodzaju plugastw przeplata się tutaj z czarnym humorem wysokich lotów. dawno się tak dobrze nie bawiłem czytając jakikolwiek komiks.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Z horrorow Severed jest niezle, wyszlo juz 6 z 7 czesci.

Opublikowano

podobno lemire ma dodatkowo pisać justice league dark od dziewiątego numeru. za to batman: the dark knight przejmuje hurwitz, autor penguin: pain & prejudice. w marcu za to nowy mega-event na łamach spider-mana. po spider-island jestem dobrej myśli:

2186428-asm_endsoftheearth4_super.jpeg

w venomie z kolei zaczęło się the circle of four i zapowiada się mega (venom 13, 13.1, 13.2, 13.3, 13.4 i 14 - co tydzień). w rolach głównych flash tompson, red-hulk, x-23, ghost rider i piekielne pomioty z mefisto na czele.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

od kiedy zaje,bali filesonica jestem nieco z tylu;f w kazdym razie #20 x-force byl chu,jowy po maksie. ZNowu zmienili rysownika, tym razem na padacznego.

Opublikowano

ale ten point one zapowiadający ongoing o age of apocalypse pierwsza klasa, czekam na dalszy ciąg.

Opublikowano

Taka ciekawostka. Na Androidzie jest aplikacja od Marvela z komiksami, są też darmowe. Fajna sprawa.

DC Comics tak samo :)

Opublikowano

no i obso wykrakałeś. foreman kończy z animal manem około numery dziewiątego i przerzucają go do... birds of prey :(.

Opublikowano

hell yeah! morbiusa to już nie było chyba z 50 numerów, a terazjak wraca to z connorsem na dokładkę.

nqqyk1.jpg

1zcib8h.jpg

ku.rwa ten nowy batman snydera to mnie rozpier.dala z każdym kolejnym numerem.

Edytowane przez tk___tk

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jako że już trochę minęło od flashpointa, to powiedzcie mi jakie serie wg. was warto czytać ? Batman i Superman mi się podobały. Mam słabość do Batmana, a osłabienie zrobiło dobrze Supermanowi. Reszty, prócz Justice League, nie czytałem.

Opublikowano

Swamp Thing

Animal Man

Red Hood & The Outlaws

Teen Titans

Suicide Squad

Demon Knights

Flash

Green Lantern

All-Star Western

Batwoman

Opublikowano

Ktoś czytał najnowszy zeszyt Funky Koval'a? Warto zainwestować?

Opublikowano

Przed chwilą skończyłem czytać Flashpoint i teraz zabieram się za Abin-Sur Green Lantern i Batmana z Flashpointa oraz Project:Superman. A co do "The new 52" to jak się za to zabrać ? Jest jakaś kolejność chronologiczna czy mogę np. czytać tylko Supermana i Justice League i nie stracę nic z historii ?

Opublikowano

w zasadzie to nie. przez te 8 miesięcy pojawiło się parę małych crossoverów (m.in demonite'y w grifterze i stormwatch, teen titans + superboy, wycięcie twarzy jokera przez dollmakera w pierwszym "detective comics" mające wpływ na arc "hunt for harley quinn" w suicide squad) i często większe wydarzenia z jakiegoś tytułu są wspominane w innych (np. blackout spowodowany przez flasha w star city), ale w zasadzie nie przeszkadza to w odbiorze. najbardziej przecinają się chyba "swamp thing" i "animal man" bo to w zasadzie jedna historia opowiedziana z dwóch perspektyw w pewnym momencie łącząca się w całość i za te dwa tytuły polecam ci zabrać się w pierwszej kolejności bo momentami ocierają się o perfekcję. "court of owls" też nabiera coraz większej skali i oprócz snyderowskiego "batmana" niedługo rozciągnie się na co najmniej 3-4 tytuły z bat-family.

btw - batman z flashpointa to jedna z najlepszych mini-serii z całego eventu.

Edytowane przez tk___tk