Skocz do zawartości

Wiedźmin 2: Zabójcy Królów

Featured Replies

Opublikowano

Ja dostałem dziś zaproszenie na jutrzejszą konferencję :potter: Chętnie posłucham, pogram. Podobno mam wyjść z własną kopią Wieśka, dunno.

• Odpowiedzi 831
  • Wyświetleń 115,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Też uważam że takie coś ze strony CDPr , to raczej słabe osiągnięcie. Szczególnie, że Wiedźmin 2 graficznie wcale nie jest jakimś wielkim osiągnięciem.

• Polacy w świecie gier ostatnio w ofensywie, a Wiedźmin 2 to dla mnie najlepsza gra na Xbox'a 360 wydana w tym roku. Bawiłem się lepiej, niż przy Mass Effect 3   Książki Sapkowskiego czytałem jeszcz

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Dear Gamer,   Congratulations! You convinced us that you should be the one to review The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition! A copy of our game is already heading your way and you should

Opublikowano

Nie drażnij ludzi... :)

Opublikowano

Całkiem miła konferecnja, przynajmniej je pierwsza część - Gość z GOG nieźle przynudzał.

Na samym początku prezentacji krótkiego gameplayu zmieniali język na angielski, zatem przynajmniej napisy będą po polsku. Choć o ile mnie pamięć nie myli na wcześniejszych konferencjach coś wspominali o pełnej polskiej wersji na X360, takie same info jest zresztą podane na ultimie czy też gram.pl, gdzie zazwyczaj spolszczenia kinowe są wyraźnie zaznaczone.

Opublikowano

"

Wersja językowa:

Pełna polska"

martwi mnie ilość loadingów pokazana w tym gameplayu, jak to wyglądało na PC? orientuje się ktoś?

Opublikowano

Domyślam się, że podobne wątki padały niejednokrotnie, lecz nie mogę się powstrzymać.

Pytanie do tych, którzy w drugiego wieśka grali lub po prostu mają pojęcie dotyczące samej fabuły i szczegółów wiążacych ją z książkowymi. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że wydarzenia w grach dzieją się po zakończeniu sagi Sapkowskiego? Jak natomiast wygląda sprawa odwiedzanych miejsc i bohaterów którch napotkamy? Znajomość książek pomaga wyłapywać smaczki lub powiązania z drobnymi wątkami? Jesli tak, to w związku z tym jak wiele straci w odbiorze gry osoba, która przeczytała jedynie pierwszy zbiór opowiadań("Ostatnie życzenie") i oczywistym jest fakt, że w dwa tygodnie nie przeczyta pozostałych sześciu książek?

Edytowane przez Humulin

Opublikowano

Gry maja miejsce po wydarzeniach z ksiazki. W obu z nich spotyka sie postacie z wiedzminskiej sagi ale tak jak napisales, jest to w formie smaczkow. Z ksiazek moze sie przydac znajomosc relacji Geralta z Yennefer.

Opublikowano
Od dawna wiadomo, że Xboksowy Wiedźmin 2 nie będzie po prostu tą samą grą co PeCetowy pierwowzór. Konsolowa wersja Zabójców Królów doczeka się wielu nowości, także tych związanych z warstwą fabularną gry. Nowe zadania, dialogi, postacie, przerywniki filmowe, a co za tym idzie – dubbingowe dogrywki. Rozmowy, których w wydanej w zeszłym roku PC-towej wersji nie zawarto. W najnowszych pamiętnikach developera CD Projekt RED uchyla rąbka tajemnicy i rzuca odrobinę światła m.in. na to, gdzie dokleił nowe cut-scenki. Niestety, nie mamy póki co możliwości posłuchania dialogów dogrywanych specjalnie na potrzeby Edycji Rozszerzonej w języku polskim.
Opublikowano

Pytanie do tych, którzy w drugiego wieśka grali lub po prostu mają pojęcie dotyczące samej fabuły i szczegółów wiążacych ją z książkowymi. Nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że wydarzenia w grach dzieją się po zakończeniu sagi Sapkowskiego? Jak natomiast wygląda sprawa odwiedzanych miejsc i bohaterów którch napotkamy? Znajomość książek pomaga wyłapywać smaczki lub powiązania z drobnymi wątkami? Jesli tak, to w związku z tym jak wiele straci w odbiorze gry osoba, która przeczytała jedynie pierwszy zbiór opowiadań("Ostatnie życzenie") i oczywistym jest fakt, że w dwa tygodnie nie przeczyta pozostałych siedmiu książek?

Przeczytałem kilkukrotnie sagę, kilkukrotnie grałem też w jedynkę. Mimo, że nie grałem jeszcze w dwójkę, uważam, że bez przeczytania sagi, traci się dość dużo. Bez zagrania w jedynkę, jeszcze więcej. Mam wrażenie, że trudniej albo w sposób niepełny "wsiąka się w fabułę". Począwszy od wejścia w świat stworzony przez Sapkowskiego, jego pełniejsze zrozumienie (np. relacje ludzie-nieludzie), pojmowanie (kwestie wiedźmińskie - miecze, eliksiry, potwory), naleciałości polityczne (Foltest, królestwa) po same postacie i relacje łączące Geralta z nimi (Jaskier, Tris Merigold).

Ale oczywiście i bez przeczytania, sądzę, że zabawa będzie przednia.

Opublikowano

no w polsce cena jest ladna niestety zagramanica zdzierstwo bo 38 funiuf.... a to ni jak nie jest 120zl

Opublikowano

W innych krajach masz normalną cenę po prostu, jakie zdzierstwo znowu, zwłaszcza biorąc pod uwagę bonusy już w zwykłym SKU. CDP po prostu zrobił miły ukłon w stronę polskich graczy. Zawsze możesz zrobić import. U nas kupuje się w UK, bo taniej, to Ty możesz zrobić na odwrót :)

Opublikowano

Ale młyn ,to jest polski dubing czy nie, bo byłem go pewny ale ale tak naprawde to sam już nie wiem.

Opublikowano

Wyglada naprawde ladnie. Brawo CDPR.

:wub:

Dlaczego oni nie umieścili w grze koni jak w AC, czyli na terenach poza miastami?! Za to mam od samego poczatku najwiekszy żal do CDPR - że pozbawili graczy Płotki, bardzo ważnego kompana dla Geralta, chociaż wydawać by się mogło, że to tylko koń.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano
Dlaczego oni nie umieścili w grze koni jak w AC

Bo to w ogóle niepotrzebne? Tereny w W2 nie są na tyle rozległe, żeby śmigać na koniu. To nie jest sandbox.

Opublikowano

Podczas konferencji brak koni usprawiedliwiali kosztami produkcji.

Opublikowano

To nie Rockstar żeby brali konia na bieżnię i robili mu mocap :P

Opublikowano

pozbawili graczy Płotki, bardzo ważnego kompana dla Geralta, chociaż wydawać by się mogło, że to tylko koń.

Nie chcę nic mówić ale Geralt każdego swojego konia nazywał Płotka, więc o którego ci chodzi? :whistling:

Opublikowano

pozbawili graczy Płotki, bardzo ważnego kompana dla Geralta, chociaż wydawać by się mogło, że to tylko koń.

Nie chcę nic mówić ale Geralt każdego swojego konia nazywał Płotka, więc o którego ci chodzi? :whistling:

Hehe, masz racje, ale właśnie to co zostało pokazane na trailerze, ze samotnie podróżując, Geralt nie mając się do nikogo odezwać, gadać do swojego konia. Moje pierwsze marzenia o W2 po RDR były takie ze jadąc na koniu na questa, Wiesiek gadalby do konia.

Co do potrzeby konia to się nie zgodzę. Las po Flotsam, a szczególnie tereny w drugim akcie by były miło urozmaicone koniem. W AC się dało, tutaj tez, ale rozumiem kwestie funduszy. Nie mniej szkoda.