Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano
110564421.jpg

- gra stawia na 5vs5,

- amunicja jest za darmo,

- recoil jest całkowicie losowy, ale wpisuje się w okrąg, a nie kwadrat jak w CS:S - czyli tak, jak we współczesnych fpsach,

- nie ma regeneracji żyć,

- flashe działają jak w 1.6,

- pojawiły się dwa nowe rodzaje granatów: koktail mołotowa i "decoy", czyli samodzielny głośnik odtwarzający dźwięki strzałów,

- gra sprawia wrażenie zdecydowanie bardziej dopracowanej niż CS:S, który "zrobiony był jako przystawka do HL2".

O JA CIE ALE ZA(pipi)ISTE

not :/ :/

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 273,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

:P

6027024489_5dc76cc708_z.jpg

Dopiero teraz to obadałem, jawnie trzeba trofea samemu sobie apdejtować i jeszcze czekać huk wie ile czasu? Ja pier.dole co za tragedia, co za bezmózg na to wpadł...

Najwieksza beka jest z tego jak działa ten automatyczny update. Może w nastepnej generacji Sony nauczy się trochę od MS.

No nie rozumiem na jakiej zasadzie działa niby ta automatyczna synchronizacja trophy oraz update sajvów w chmurze.

Myślałem, że będzie tak, że po prostu ma Plusa to trophy po zdobyciu się synchronizuje. A sejv po wybraniu opcji "tak" aktualizuje się w chmurze ale oczywiście tak nie jest.

Co to za automatyczna synchronizacja skoro i tak muszę wybrać godzinę w której ma się włączyć Ps3 w celu "updatu". Jak teraz podczas grania miałem ustawioną godzinę to i tak trophy ani sejvy nie zaktualizowały mi się... Na jedno wychodzi czy wejdę w zakładkę trophy w celu synchronizacji i przerzucę sajv ręcznie. Czy ustawię z góry ustaloną godzinę, ma mi się włączyć konsola dajmy na to w nocy. Tylko po to żeby zrobiła to co sam robię od razu po skończonej sesji (aktualizuję trophy i przerzucam sajv).

Faktycznie, dziarska opcja na dodatek płatna /w ramach abonamentu :confused:

Opublikowano

rotfl, dodać jeszcze te update'y firmwareu gdzie musisz pierdylion okienek zaakceptować, instalacje gier trwające wieki (Rage zapewne 2 dni będzie się instalować na PS3), ściąganie tony patchy do gier... Sony przydałoby się wywalić w kosmos ten interfejs i napisać od nowa.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
  • Autor

Tak, nie wiem co za padaka projektowala XMB ale napewno nie byli to czempioni.To jakie kretynizmy zawiera soft na PS3 przechodzi pojecie. Ja dokladnie tak jak Slupek, zadowolony, ze w koncu trofea beda sie synchronizowac od razu po ich zdobyciu, zderzylem sie z murem. Co za debilizm, ustawiac konsole by sie wlaczala i wykonywala update. W piz.du z takimi uslugami.

Opublikowano
rotfl, dodać jeszcze te update'y firmwareu gdzie musisz pierdylion okienek zaakceptować, instalacje gier trwające wieki (Rage zapewne 2 dni będzie się instalować na PS3), ściąganie tony patchy do gier... Sony przydałoby się wywalić w kosmos ten interfejs i napisać od nowa.

Ta, 3 miesiące. Nie było mowy o tym, że będzie opcjonalna instalacja Rage.

A poza tym, niektórzy devi to jebane lenie. Seria Uncharted, Killzone 2 i 3 czy God of War 3 pokazują, że wcale nie trzeba instalować gier na dysk i mogą one zajebiście działać z płyty. No, ale do tego trzeba się trochę przyłożyć a oni idą po najmniejszej linii oporu i wymuszają częściowe instalacje.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Sądzisz, że w kolejnej generacji to się zmieni? Trzeba się do tego przyzwyczaić.

Opublikowano

Nic takiego nie napisałem. Chodzi mi o to, że pretensje o wymagane instalacje trzeba kierować do twórców gier a nie do Sony. Widocznie taka jest cena posiadania dysku w każdej konsoli ;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Zawsze można przecież grać z 3 czy 4 płyt c'nie? Pozdrawiam posiadaczy klocka z dyskami 20gb...

IMHO XMB to bardzo dobry wynalazek, aczkolwiek lekko niedorobiony i cierpi na "starość". Zobaczymy jak sprawdzi się nowy interface w PSV.

Opublikowano

Zawsze można przecież grać z 3 czy 4 płyt c'nie? Pozdrawiam posiadaczy klocka z dyskami 20gb...

IMHO XMB to bardzo dobry wynalazek, aczkolwiek lekko niedorobiony i cierpi na "starość". Zobaczymy jak sprawdzi się nowy interface w PSV.

A co mają powiedzieć ludzie,którzy w ogóle tego dysku w Xboxie nie mają :huh:

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Wtedy maja taką prędkość loadingów jak na PS3 po "przymusowej" instalacji.

ops, sorry, muszą po kilku-kilkunastu godzinach rozgrywki zmienić płytę-no masakra normalnie

Edytowane przez adi

Opublikowano

Grają tak samo jak z HDD.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
  • Autor
Zawsze można przecież grać z 3 czy 4 płyt c'nie? Pozdrawiam posiadaczy klocka z dyskami 20gb... IMHO XMB to bardzo dobry wynalazek, aczkolwiek lekko niedorobiony i cierpi na "starość". Zobaczymy jak sprawdzi się nowy interface w PSV.

XMB jest taki jak dzisiejsze japońskie gry. Niby wszystko jest ok, ale sa bogate w mnóstwo archaizmów.

Opublikowano

Nie zapominajcie że XMB jest i obecnie musi byc intefesjem uniwersalnym dla wielu urządzeń marki Sony. XMB spotkamy też m. in. w konsolach przenośnych czy telewizorach. I nie jest to złe rozwiązanie. Mój dziadek kupił sobie Bravię i oczywiście chciał żebym mu go poustawiał. Moje obawy prysły gdy moim oczom ukazał się właśnie XMB i wszystko przebiegło bardzo sprawnie :)

No i w przeciwieństwie do nowego dasha w X360 jest bardziej ergonomiczny (wszystko prosto i intuicyjnie poustawiane i dostępne na pierwszy rzut oka - nie trzeba przewijać stron czy coś w ten deseń...), nie tnie, i nie jest przesycony kolorami i reklamami jak na cygańskim jarmarku (choć można zrobić swoje theme'y w pełnym tego słowa znaczeniu - tapeta, ikony, dźwięki, ect. ). O ile sieć PSN praktycznie dorównuje (co było tu również udawadniane, a kończyło się co najwyżej pyskówką i obrażaniem ze strony fanbojów), o tyle MS mógłby uprościć swego dasha. Przykładem niech będzie znajomek który ma obie konsole, ale często miewa przerwy w graniu. Długo nie grał X - i w dashu się pogubił, bo niewiele pamiętał. Odpalił PS 3 i nie miał takiego problemu. Jak dla mnie XMB mogło by bardziej jedynie się postarać pod względem obsługi gier. Tutaj jest zbyt minimalistycznie.

Opublikowano

Mendrek dzis chyba wolne w Sony Center dali dla swojego Piarowca ? :D

Już sam fakt że nie można w każdej grze swojej muzy odpalić to jrst potężny minus dla XMB imo.

Opublikowano
Mendrek dzis chyba wolne w Sony Center dali dla swojego Piarowca ? :D Już sam fakt że nie można w każdej grze swojej muzy odpalić to jrst potężny minus dla XMB imo.

no fakt, to jest archaizm

wkur.wia mnie też przewijanie muzyki! czasem słucham podcastów na konsoli i załóżmy, ze odcinek ma 2 h. Słucham 1 godzine a na drugi dzien by wrócic w te same miejsce musiałbym przewijac 7 min bo jest tylko opcja przewijanie 2 + ...albo i 1 ,5 +

to taka podstawowa rzecz, ze aż dziw bierze ze jest tak zrobiona

Opublikowano

Ale w PS3 jest jedna bardzo fajna rzecz dzięki przeglądarce internetowej: mogę sobie seriale, które oglądam ściągać bezpośrednio na konsole :D

Opublikowano

Codename, fakt że nie ma tego zunifikowanego. Z drugiej strony nie jest to niemożliwe, co pokazał np. Wipeout HD. Kwestia lenistwa programistów.

Opublikowano
  • Autor

Tyle, że powinna ta funkcja leżeć u podstaw softu konsoli, a nie w samej grze.

Opublikowano

co za smuty przy niedzieli... to już nikt sie nie cieszy, ze XBL skończyło właśnie 9 lat?

Opublikowano

E tam. Gdyby to było 10 lat ;) Szkoda tylko, że przez rok Stalion83 nie wyrobi się z tym 1 mln GS :P

Opublikowano
No i w przeciwieństwie do nowego dasha w X360 jest bardziej ergonomiczny (wszystko prosto i intuicyjnie poustawiane i dostępne na pierwszy rzut oka - nie trzeba przewijać stron czy coś w ten deseń...), nie tnie, i nie jest przesycony kolorami i reklamami jak na cygańskim jarmarku (choć można zrobić swoje theme'y w pełnym tego słowa znaczeniu - tapeta, ikony, dźwięki, ect. ). O ile sieć PSN praktycznie dorównuje (co było tu również udawadniane, a kończyło się co najwyżej pyskówką i obrażaniem ze strony fanbojów), o tyle MS mógłby uprościć swego dasha. Przykładem niech będzie znajomek który ma obie konsole, ale często miewa przerwy w graniu. Długo nie grał X - i w dashu się pogubił, bo niewiele pamiętał. Odpalił PS 3 i nie miał takiego problemu. Jak dla mnie XMB mogło by bardziej jedynie się postarać pod względem obsługi gier. Tutaj jest zbyt minimalistycznie.

od czasów twoich rodzynów o xbl i psn że to prawie to samo teraz przyszła pora na interfejs konsol :lol: znowu mocarny argument ,,kumpel mówił, ja nie widziałem x360 nigdy na oczy ale pierdole o tym na forach''.

W XMB jest więcej opcji i jest lepszy do przeglądania zdjęć i filmów na konsoli ale gorszy do gier, usług sieciowych, jest bardziej zakręcony i zamula w przeciwieństwie do dasha X360.

Wystarczy to że na x360 nie instaluje się gier/dem, można słuchać własnej muzyki w każdej grze, dash działa szybciej i jest wygodniejszy, no i połączony z XBL przez co nie trzeba wchodzić osobno do sklepiku w którym mamy zablokowane opcje konsoli.

Na x360 również możesz robić własne tematy heh.

Zawsze można przecież grać z 3 czy 4 płyt c'nie? Pozdrawiam posiadaczy klocka z dyskami 20gb....

posiadaczy ps3 20/40GB i konieczną instalację również pozdrawiamy ;)

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Już, któryś raz z kolei uderza mnie fakt jak cholernie by mi się przydała kieszonsolka - mógłbym jednocześnie grać, oglądać TV i surfować po necie. Uroki deficytu czasu dają się we znaki :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

jest wygodniejszy

No z tym się nie zgodzę, nawigacja po menu w PS3 jak dla mnie jest wygodniejsza (czytelność, schludność, prosty podział). Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia, ale w moim wypadku znacznie szybciej poszło z produktem Sony i Mendrek ma rację, że po dłuższym okresie nie odpalania X360 jest problem z połapaniem się w menusach.

Opublikowano

posiadaczy ps3 20/40GB i konieczną instalację również pozdrawiamy ;)

znalezienie kogos z 20 lub 40 nadal na chodzie moze byc ciezkie;p

Opublikowano

od czasów twoich rodzynów o xbl i psn że to prawie to samo teraz przyszła pora na interfejs konsol :lol: znowu mocarny argument ,,kumpel mówił, ja nie widziałem x360 nigdy na oczy ale pierdole o tym na forach''.

Od czasów twoich rodzynów o zarabianiu poprzez płacenie MS za usługę sieciową (i ustalając tym nowe prawa ekonomii), przyszła pora na twoje wypociny i zaprzeczenia na temat czegoś, co gołym okiem widać. Ale ok... Aha i do X'a mam dostęp w sumie stały, więc o aspektach wiem wiele. Nie musisz się tak spinać.

W XMB jest więcej opcji i jest lepszy do przeglądania zdjęć i filmów na konsoli ale gorszy do gier, usług sieciowych, jest bardziej zakręcony i zamula w przeciwieństwie do dasha X360.

Zgodzę się z pierwszą częścią na temat gier i filmów, co do zamulania też, bo to bywa że podczas niektórych gier (zwłaszcza tych czytanych z dysku), To zapewne dlatego że ładuje się pełny, a nie jego uboższa wersja (nie mówię, że to od razu zaleta...), a tak poza tym to nie wiem gdzie miałby zamulać? Może przy ładowaniu friendlisty? A to nie czasem przy nowym dash'u? A czy jest bardziej zakręcony? LOL. Jak coś tak prostego, co jest wkładane nawet do telewizora może być skomplikowane? To raczej z powodu unifikacji wielu rzeczy i zamerykanizowaniu się (avatary, ogłoszenia, szmajery, bajery... ) nowy dash to raczej mordęga dla chcącego coś intuicyjnie znaleźć.

Wystarczy to że na x360 nie instaluje się gier/dem, można słuchać własnej muzyki w każdej grze, dash działa szybciej i jest wygodniejszy, no i połączony z XBL przez co nie trzeba wchodzić osobno do sklepiku w którym mamy zablokowane opcje konsoli.

Jasne, nie instaluje się. Nie zdziw się jak sąsiad przyjdzie za godzinę w trosce czy nie zemdlałeś przy włączonym odkurzaczu ;) A słuchanie własnej muzyki? Hm. Jeśli kogoś to naprawdę jara. I co z tego że jest połączony, skoro jest tam napchany wszystkim i trzeba przewijać i szukać. W XMB jest wszystko widoczne i poukładane.

Na x360 również możesz robić własne tematy heh

Jasne. Tak samo możesz jechać po autostradzie Ferrari 458 i Fiatem 126p - w końcu i to jeździ i to jeździ. Czyż nie? ;)

Ps. Wróciłem właśnie na forum, i nie ja tu moderowałem.

Ps. 2 Nie mówię że X ma złe dashboard'y, bo ten wcześniejszy był bardzo fajny. Ten obecny to dla mnie ruch w stronę casuali, a że nie działa już tak stabilnie... Cóż, komercja ma swoją cenę ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.