kudlaty88 480 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) 1.Usuń dlc,wyczyść pamięć podręczną,pobierz ponownie. 2. Pozabijaj smoki nim miraak to zrobi Edytowane 20 Grudnia 2012 przez kudlaty88 Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 No tylko, że Elders Scroll ściągnął to chyba od Ultimy A gracze na ogół nie lubią, jak każdy z ich drużyny może być każdym np. wielka jazda po systemie z FF12. To jest dobry system, gdzie prowadzisz jedną postać, a nie całą ekipę. Może i ściągnał, ale też świetnie rozwinął i rozpropagował na poletke bardziej mainstreamowe. Ja zdecydowanie wolę taki rozwój niż ładowanie punktów w typowe drzewko. I fakt, to raczej pasuje wyłącznie do rpg z jednym bohaterem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 wczoraj gralem w skyrima do 7 rano ;p pierwszą postacią zabiłem smoka i kupiłem domek troche pusty i zarośniety pajęczynami ale postanowiłem też zrobić drugą postać żeby sprawdzić co sie stanie (pierwszą nabilem 11godizn i już odrobinke sie orientuje co i jak, wiec chcialem wyprobowac inny styl i zobaczyć co mi sie spodoba) zrobiłem leśnego elfa który w założeniu ma sie skradać i zabijać z zaskoczenia (łuk i backstaby) jednak mam pytanie - na początku zarówno skradanie jak i łuk nie robią wcale szału, ile mniejwiecej musze nabić żeby zobaczyć tą ich fajność? łuk jeszcze troche daje rade z zaskoczenia, chociaż jak biegnie na mnie 3 typków to nie zdąże 2 razy naciągnąć i juz są przy mnie ale ważniejszy problem - skradanie prawie nie działa jak narazie, a dokładnie leeedwo ledwo, ani razu nie udało mi sie niekogo zajść od tyłu żeby mu wbić coś w plecy poprostu widzą mnie z daleka i lecą na mnie i pytanie - czy taki skradający backstaber musi używać sztyletów? czy może uzywac miecza? pytam bo wiadomo że miecz ma wiekszy dmg, i druga sprawa - co taki skradacz powinien mieć w 2 ręce? tarcze? drugi miecz? drugi sztylet? jakiś czar? chwile powalczylem 2 broniami to było mi dosyć niewygodnie walczyć nawalając L1/R1 na zmiane i nie czułem raczej żadnej różnicy w porownaniu z waleniem 1 mieczem czyli ogolnie - jakiej broni powinien używać skradający sie backstaber? (i dlaczego?) i jak sobie pomóc by sie skuteczniej skradać? (poza pakowaniem skradania) Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 A nie lepiej sobie mieszac style jedna postacia? Dojdziesz bronia jednoreczna do 100 to potem zmieniasz, bo wiecej niz danym stylem nie nabijesz. Do backstabow wazne zebys mial sztylet w jednej rece, druga nie ma takiego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 nie lubie tak mieszać, chce pograc troche 3 rodzajami postaci a potem wybrac ulubiony i nim kontynuować co do sztyletów to zobaczylem ze ejst perk ktory daje 15x obrażenia na backstab dla sztyletów, ale zanim sie go naucze też musze mieć sztylet w ręce czy nie ma to znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Możesz robić backstaby mieczem (animacja poderżnięcia gardła) co nawet bardziej się opłaca, bo sztylety nie czerpią ze zwiększenia dmg przez perki/fortify one-handed. Przy walce dwoma broniami (brońmi?) grunt to naciskać dwa guziki odpowiedzialne za atak naraz albo naciskać i trzymać. Przy takim stylu gry nie interesuje Cię zupełnie używanie tylko jednej ręki, bo sam sobie zmniejszasz dps. Z czarów możesz używać Muffle ze szkoły iluzji - wycisza on całkowicie odgłos kroków. Później możesz nauczyć się niewidzialności. nie lubie tak mieszać, chce pograc troche 3 rodzajami postaci a potem wybrac ulubiony i nim kontynuować To źle. Cały bajer tej gry polega na tym, że możesz sobie jedną postać rozwinąć w wielu kierunkach. I tak będziesz musiał to zrobić, jeżeli będziesz chciał osiągnąć maksymalny poziom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Gdzie sprawdzic w jakich miastach mamy do zaplacenia kare 1000 zlota? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 w statystykach jest opisane w którym miejscu masz kare. Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 82 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Chyba w menu a dalej patrz w statystykach gameplayu. Dawno gralem i moze mi sie cos pomylic Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Obok sejwów masz zakładkę info i tam powinno być napisane pod Bounty. I nie zawsze jest to przecież kara 1000 monet. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 (edytowane) a ja kurde juz 2 dni sie męcze żeby móc kupić domek w riften, zrobilem już sporo questów dla ludzików z miasta i okolicy i nadal nie mam opcji kupna domu w tym pierwszym dużym mieście kupno domu bylo bardzo łątwe do odblokowania, nie spodziewalem sie aż takiej różnicy w innych miastach btw jak zwabić smoka żeby zrobił "siad!" ? pare razy już smok mi przeleciał nad głową i uciekł bez walki, jak mu kazać lądować żebym mogl go zaatakowac? (latał na tyle wysoko że z łuku nawet nie probowalem) Edytowane 28 Grudnia 2012 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
dApo 313 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 (edytowane) spróbuj robić questy u "króla" riften.... jest jeden okrzyk "dragonrend" pozyskasz go popychając główny wątek do przodu(the way of the voice) Edytowane 28 Grudnia 2012 przez dApo Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 zrobilem dla niej questa z narkotykami do końca, oraz questy dla jej przydupasów, więcej mi żadnych nie dała Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) W koncu platynka. Kurde, ile ja to przekladalem, ale zdazylem przed dodatkami No to teraz jeszcze troche czekania i dodatki! Edytowane 29 Grudnia 2012 przez Voytec Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Dr.Suess Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 a ja kurde juz 2 dni sie męcze żeby móc kupić domek w riften, zrobilem już sporo questów dla ludzików z miasta i okolicy i nadal nie mam opcji kupna domu w tym pierwszym dużym mieście kupno domu bylo bardzo łątwe do odblokowania, nie spodziewalem sie aż takiej różnicy w innych miastach btw jak zwabić smoka żeby zrobił "siad!" ? pare razy już smok mi przeleciał nad głową i uciekł bez walki, jak mu kazać lądować żebym mogl go zaatakowac? (latał na tyle wysoko że z łuku nawet nie probowalem) dokładnie jest krzyk do sciagania smoków, albo jak sie tłuczesz z smokiem staraj sie na plaskim terenie go zwabic (bez drzew/półek skalnych/ domów) zeby kupic domek musisz dostac tytul "tana" jak go nie masz musisz go zdobyc Cytuj Odnośnik do komentarza
Gospodarz 1 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 No to teraz jeszcze troche czekania i dodatki! Chciałbym być takim optymistą... Zauważyłem u siebie, że zbroje z hide'a mają strasznie skaszanione tekstury, w porównaniu do pozostałych z irona, steela itd. Wyraźnie widać że odstają od reszty, są całkowicie rozmyte na powierzchni przedmiotów. Czy tylko ja tak mam? Gram na PS3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Zauważyłem u siebie, że zbroje z hide'a mają strasznie skaszanione tekstury napewno jest jakiś bład, ale nie zawsze, u mnie czasami mają okropne a czasami normalne dobre (głownie to widać na rękawicach) a domek w riften już kupilem, wczoraj o 4 nad ranem, ale sporo mi to zajelo i sporo questów sie narobiłem w końcu bede miał gdzie zrzucić cały dobytek (postanowilem nie kupować domu w pierwszym duzym miescie bo jest najmniej wypasiony a kosztuje tyle samo co w riften) i wczoraj smok zabił mi lidye pomagierke, ale zaraz potem dostałem nową w riften ;p mozna miec 2 pomagierow na raz? chociaż i tak czesto mnie wkurzała jak sie probowalem skradać, ale przydawała sie jako muł do noszenia gratów Edytowane 29 Grudnia 2012 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
omglapa 1 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Czy obecnie tyle czasu po premierze Skyrim jest w miarę grywalny? Tzn gra zbytnio nie tnie i nie wykrzacza sie po 100h+ gry? Wersji GOTY się raczej w najbliższej przyszłości nie doczekam zresztę dodatki to TESów nigdy jakieś swietne nie były więc obejddę sie chyba bez. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 ciekawe czy w ogole na ps3 bedzie wersja goty skoro zadne dlc nie sie nie ukazały xD co do gry to ja po ok 30-40 godiznach moge powiedzieć że mialem 2 zwiechy podczas loadingu, pare spadków animacji (ale na tyle niewielkie i sporadyczne że spokojnie to olewam) Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 No to teraz jeszcze troche czekania i dodatki! Chciałbym być takim optymistą... Zauważyłem u siebie, że zbroje z hide'a mają strasznie skaszanione tekstury, w porównaniu do pozostałych z irona, steela itd. Wyraźnie widać że odstają od reszty, są całkowicie rozmyte na powierzchni przedmiotów. Czy tylko ja tak mam? Gram na PS3. Dragonborn ma sie ukazac miesiac po oremierze na X360 i stawiam, ze na PS3 wyjdzie razem z PC. A Dawnguarda i Hearthfire spodziewalbym sie na wiosne, w kwietniu. Byle nie w maju i bedzie git... Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 lol po 30 godiznach gry dopiero skapnalem sie że żeby oddalać kamere w TPP trzeba trzymac prawą gałke i ruszac lewą , a juz mysalem że sie nie da wcale teraz moge dać szanse tpp w ogole geralem nieco wiecej magiem ale caly czas mi sie konczy mana, rzuce jeden wiekszy czar w stylu runy na ziemie i ze 5 fireballi i koniec, przy kilku wrogach zostaje szybko bez many ktora bardzo wolno sie regeneruje mimo ze wszystkie 8 lvli wpakowalem w mane i mam ubranie dajace mane i regeneracje... Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 lol po 30 godiznach gry dopiero skapnalem sie że żeby oddalać kamere w TPP trzeba trzymac prawą gałke i ruszac lewą , a juz mysalem że sie nie da wcale teraz moge dać szanse tpp... Ja mam już nabite ponad 90 h i nie wiedziałem że się tak da??? Tzn prawą gałę wcisnąć i lewą krecisz, czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 prawą wciskasz a lewą robisz góra/dół żeby przybliżyc i oddalić mnie zawsze wkurza gdy w grach TPP widac tylko plecy postaci i obcięte nogi (RE4/5, dead space i wiele innych) nioe lubie takiego przybliżenia. ale okazuje sie że da sie oddalić kamere nawet kilka metrów za plecy postaci (kamera prawie jak w h'n's) , chociaz ja wole tylko troche za postać zeby bylo widac całą z nogami ale żeby nie bylo za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Ruszasz do przodu albo do tyłu i kamera się oddala lub przybliża. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2013 Kuźwa aż zaraz odpalać Skyrim'a i sprawdzę to oddalanie. U mnie w TPP plecy woja zasłaniają pół ekranu i średnio się tak gra. A co do RE6, to po ostatnim patchu, można oddalić kamerke i gra się o niebo lepiej. Koniec OFT. Dzięki za tip z ta kamera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi