Kalel 3 634 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Czy jest sens pchania się w ipada mini 4 z LTE gdy ma być on głównie do użytku domowego ? Gadam ze znajomymi co mają 2, no ale oni wszyscy życie spędzają przy tych tabletach. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 imo nie ma sensu, mam ipada mini 2 w wersji wifi i szczerze mowiac od prawie 2 lat ani razu nie bylo mi potrzebne LTE. W awaryjnych sytuacjach moge udostepnic internet z telefonu trzema ruchami palca. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 718 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Mam to samo co Szejdj i potwierdzam. Do domu LTE jest bezużyteczne, poza domem przydatne jeśli korzystasz bardzo dużo z internetu; sam też udostępniam i nie odczuwam braku. Najlepiej kupić mini 2 WiFi 32 GB (sprzęt Apple o chyba najlepszym aktualnie stosunku ceny do użyteczności) albo mini 4 WiFi 64 GB jeśli potrzebujesz lepszych parametrów. Dopłata do LTE jest horrendalnie wysoka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 iPad Mini 2 od ponad miesiąca i ani trochę nie brakuje mi LTE. Miałem wcześniej N7 i było podobnie. W razie czego hotspot na ajfonie to parę kliknięć (ale do centrum sterowania mogliby to dać gurwa). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 A ja mam pytanie czy jest sens kupować ipada pro? Mam obecnie ipada 3 new ipad retina itd., korzystam z niego cały czas, nawet teraz ale cena nowego pro jest troszkę zaporowa, wypowie się nowy użytkownik "pro"? Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Nie posiadam iPada pro, bardzo mi sie podoba, ale uważam ze lepszym rozwiązaniem jest kupno macbooka pro, zreszta wszystko sprowadza sie do twoich własnych preferencji bo np ja sprzedałem iPada 4 bo byl dla mnie jednak za duży i teraz przymierzam sie do kupna wersji mini Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Wielkie dzięki panowie za rady, w takim razie zabieram się za kupno mini 2 z Wi-Fi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Maiden Opublikowano 5 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 A ja akurat będę takowego sprzedawał. Interesuje Cię używka? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Jak sie nie myle to ktos z tego forum ma iPad Air 2, moje pytanie jest takie, czy spotlight laguje, klawiatura i czeste spadki animacji ? Napisz mi dokładnie co mam zrobić i sprawdzić to Ci sprawdzę i opiszę Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Czy jest sens pchania się w ipada mini 4 z LTE gdy ma być on głównie do użytku domowego ? Gadam ze znajomymi co mają 2, no ale oni wszyscy życie spędzają przy tych tabletach. Jeśli do użytku domowego to weź iPad Air 2. Bez LTE. Dotychczas duży iPad był 500zł droższy od małego, teraz w Saturnach i MM jest tylko 200 zł różnicy. Do użytku domowego tylko duży iPad, Air 2 najlepiej bo 2GB RAMu, to posłuży 3-4 lata. Moim zdaniem nie ma co patrzeć w kierunku Mini, do kanapowego oglądania video, w kuchni, na szafce nocnej duży iPad sprawdzi się lepiej, a różnica w wadze jest nieodczuwalna. A ja akurat będę takowego sprzedawał. Interesuje Cię używka? Mnie interesuje. Napisz na PW co masz ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgadzam się, iPad 3 i 4 to straszne kloce ale Air 2 jest bardzo odchudzony i nie męczy rąk. Nie używałem za wiele ale ok roku miałem i jak już go odpaliłem to był wygodny w przeciwieństwie do starszych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 (edytowane) Mini polecam jak się dużo z nim przemieszczamy. Jak jadę na zajęcia to je,b wkładam do kieszeni w kurtce. Edytowane 6 Stycznia 2016 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Spora kurtka :-) Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 jak ustawić żeby podczas pisania przestały mi się podstawiać angielskie wyrazy a zaczeły polskie? mam ipada z ios wersja 9.2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2016 W ustawienia - ogólne - klawiatura tam sobie dodaj polska klawiaturę i tye Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Naciśnij ikonkę globusa, obok spacji jest. Albo przytrzymaj ją by mieć listę języków. Cytuj Odnośnik do komentarza
lechu 21 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Jakich używacie playerów na iOS? Ściągnąłem ostatnio VLC i już się ucieszyłem że japko wreszcie dostało jakiegoś sensownego playera do popularnych formatów wideo a tu zonk - od kilku wersji VLC nie supportuje dźwięku w AC3... Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 VLC używam do wszystkiego co nie ma dźwięku w AC3. VLC świetnie wygląda, działa i nawet importuje filmy z różnych chmur, no ale dźwięk. Jak masz dźwięk w AC3 to tylko AVPlayerHD go obsługuje, mają na to jakąś licencje czy patent. Brzydki ten program jak kupa, ale działa w nim dźwięk. W erze przed VLC używałem jeszcze GPlayer, bo wyglądał ładniej od AVPHD i miał lepsze gesty. Jeśli mam jakieś filmy na komputerze i chciałbym je sobie obejrzeć akurat teraz na iPadzie to używam AirVideoHD albo Plex. Nie musisz ściągac pliku, tylko w locie streamujesz z włączonego komputera do iPada. AirVideo polecam również dlatego, że każdy plik możesz ściągnąć przez wifi z serwera/komputera i wtedy obsługuje AC3. Ostatnio chciałem obejrzeć TED2 i AVPHD kisił się przy tym filmie w fullHD, VLC nie miał dźwięku, a AirVideoHD ładnie połknął film, ściągnął bez problemu i oglądałem przez niego. Wszystkie programy ważą groszowe wielkości, więc polecam mieć wszystkie. Cytuj Odnośnik do komentarza
lechu 21 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) A ten nplayer? Ktoś miał z tym do czynienia? Podobno obsługuje AC3 tylko interfejs ma zjechany... Edytowane 18 Stycznia 2016 przez lechu Cytuj Odnośnik do komentarza
NemoKOF 672 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Czytałem gdzieś, że działa płatny infuse pro działa https://itunes.apple.com/us/app/infuse-pro/id89324ale nie mam już ipada żeby sprawdzić, Cytuj Odnośnik do komentarza
seb.maz 722 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Mając mini 2 jest sens przesiadki na mini 4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 ostatnio znajomy sobie sprawił mini 4 i porównywałem do mojego mini 2 i stwierdziłem, że to jest w gruncie rzeczy to samo. Na plus jest touch id, trochę lepsze kamerki obie i mniejsza waga. Innych różnic nie stwierdziłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
seb.maz 722 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 a ten niby lepszy procesor ? bo dla mnie już mini 2 chodzi super i jestem z niego bardzo zadowolony . Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 no może i tak ale w trakcie testu nie stwierdziłem różnic na korzyść mini 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
seb.maz 722 Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Czyli mówisz , żeby jeszcze zostać przy mini 2 , nie warto wymieniać ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi