Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Jeśli już rezygnować ze spalinówki i przechodzić na elektryka to najlepszym pomysłem jest zrobić to ze swoim najpopularniejszym modelem, a więc Golfem. Albo to sprytny pomysł na nakręcenie sprzedaży Golfa spalinowego "zanim wycofają" :sadkek:

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Wyświetleń 280,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano
2 godziny temu, Czoperrr napisał:

Jeśli już rezygnować ze spalinówki i przechodzić na elektryka to najlepszym pomysłem jest zrobić to ze swoim najpopularniejszym modelem, a więc Golfem.  :sadkek:

Chciałem nieśmiało wspomnieć,że zaprezentowali  to kilka dni temu-VW id2 czyli praktycznie Golf w elektryku.

Opublikowano

Jasno mówili, że nie będą rezygnować z rozpoznawalnych modeli. 

Podobno kolejny elektryczny Golf ma być w aspekcie designu klasycznym Golfem tylko z elektrycznym napędem, koniec z eksperymentami w stylu ID3.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Podoba mi się.

Do tego ten trim Esprit Alpine z nowych Renault jest imo jednym z najlepszych na rynku, brzmi dużo lepiej niż wszystkie „sportowa wersja - line”, a wygląda bardzo fajnie. 

Opublikowano

Ciekawe czy to ostatnie Clio, bo wszyscy inni się wycofują z segmentu B.

Opublikowano
30 minut temu, Mustang napisał:

Kto inni? Fiesta znika, co jeszcze? 

Kia Rio chyba też znika. I Mazda 2 ta wersja co nie jest klonem Yarisa, ale możliwe że ona znika tylko z polskiego rynku przez durne przepisy...

Opublikowano

Ale na razie to jakieś gdybanie. Plus i tak samochody tej wielkości już są i będą popularne jako elektryki, bo zyskają na przestronności. 

Opublikowano
2 godziny temu, Shago napisał:

Ciekawe czy to ostatnie Clio, bo wszyscy inni się wycofują z segmentu B.

Ma być następca w 2026 z hybrydą 1.8l. Elektryczne będzie Renault 5.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Taki Peugeot trochę. We francuskich koncernach licencja dosyć lotna chyba, bo nowy Mitsu Colt wygląda jak Clio xd

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nowy Grand Cherokee wygląda fajnie, podoba mi się trochę mniej niż Explorer, ale mam te same odczucia, co do Forda - za drogi i marny wybór silników, bo tutaj też mamy tylko PHEV. Co prawda, taka konfiguracja jest ciekawa, no ale jednak wybór mógłby być większy. W Explorerze siedziałem i robi wrażenie taka duża fura, komfortowo się musi podróżować. Nowy Explorer będzie już chyba tylko elektryczny, więc rzyg, a i tak jest paskudny. Cherokee wychodzi prawie 500k, co jest chorą ceną, jak dla mnie. Już Explorer, tańszy o stówę to spora kwota jak za takie auto, bo to jednak nie marka premium, choć w Explorerze wykonanie wydaje się być top. Taka Kia Sorento też jest sporym suvem, a można ją mieć za dużo mniejsze pieniądze i z normalnym silnikiem spalinowym. 

image;s=2048x1360

Nowy Ford Bronco też wygląda zajebiście, ale to już prawdziwa terenówka, z dużym silnikiem i w sumie będzie raczej ciekawostką na drogach u nas, bo cena też ponad 400k. Design ma fajny, zewnątrz i wewnątrz, taki offroadowy, ale prosty jednocześnie.

image.thumb.png.5fb8a5fe700f5d89e0eedd75c84c8f27.png

Opublikowano

Ten nowy elektryczny Explorer ma być tylko dla Europy, jest stosunkowo niewielki i stosunkowo niedrogi. 

Amerykańskie SUVy jak piszesz, w Europie mają chore ceny i koszty użytkowania, co niezbyt pasuje do ich oryginalnej roli z USA, gdzie są po prostu popularnymi autami rodzinnymi dla klasy średniej (tam Grand Cherokee kosztuje tylko 1,4 ceny Renegade). 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W środku pewnie wygodnie, ale ostatecznie wydajesz budżet jak za s klasę albo luksusowego suva, za coś co wygląda z zewnątrz w najlepszym razie jak minivan, żeby nie powiedzieć jak karawan albo pasażerski busik z przewozów międzynarodowych. 

Opublikowano

No dziwny pomysł, aczkolwiek może wersja bardziej standardowa też będzie, bo chyba na rynku jest nisza. Suvy trochę wygryzły vany rodzinne.

Opublikowano
21 godzin temu, Mustang napisał:

W środku pewnie wygodnie, ale ostatecznie wydajesz budżet jak za s klasę albo luksusowego suva, za coś co wygląda z zewnątrz w najlepszym razie jak minivan, żeby nie powiedzieć jak karawan albo pasażerski busik z przewozów międzynarodowych. 

Myślę,że potencjalni kupcy tego auta nie przejmują się jakie robi wrażenie na zewnątrz.Tym bardziej,że nie wygląda przecież żle, a że nie "czuć piniądza"?Dla wielu to zaleta.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nowa Land Cruiser, fajnie połączyli klasyczny i nowoczesny wygląd, zajebiście mi się podoba. Cena pewnie od 300k, a auto dosyć specyficzne, żeby nie powiedzieć użytkowe i dla szczególnych klientów.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

3556624-Premierowy-pokaz-Mercedesa-Benz-

Fajna ta nowa E Klasa. Zresztą, poprzednia też. Moim zdaniem, najładniejsza limuzyna w tych gabarytach.