Skocz do zawartości

Odżywianie

Featured Replies

Opublikowano

Warzyw jem sporo bo przewaznie kasze robie z kurczakiem i bakłazanem, porem, cukinią, papryką itd. 

Z reszta by sie zgadzało, tyle za ja z kupką nie mam problemow, standardowa procedura po kawce z rana. Tyle ze te piardy i nadety brzuch. Przyznam sie jeszcze bez bicia ze lubie cole zero <wstydziochaspartamfe>

W sumie lubie dzwiek roznoszących sie gazów prawdziwego faceta, no ale mam kobiete i nie moge byc za bardzo samolubny. 

To lactocontrol brzmi jak cos z laktozą związanego a ja raczej nie mam z nia problemow bo moge nawet napic sie kawy, zapic mlekiem i mnie nie ruszy. Pokolenie czaernobyl. Moze sprobuje najpierw z tymi probiotykami

• Odpowiedzi 8,9 tys.
  • Wyświetleń 416,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Sprawdzal ktos to ? http://www.dieta4u.com.pl/zamowienie-diety Dobre opinie ?

• Papu z dziś-muffinki z białkiem,wiórkami kokosa,sezamem,ziarnami słonecznika na płatkach owsianych

• U mauricza w lipcu mam robić papiery trenera,dobrze to wróży   Moja dzisiejsza podwójna mc świnia ;)Zrobienie pełnowartościowego posiłku z pieczywem jest łatwe i smaczne.Skład:Paluch pełnoziarnisty

Opublikowano

Mega śmierdzące gazy są oznaką namnożenia się candidy,cola zero raz na jakiś czas ok,ale za często nie dobrze,fosforany w niej wypłukują wapń.

Opublikowano

Mega śmierdzące gazy są oznaką namnożenia się candidy,cola zero raz na jakiś czas ok,ale za często nie dobrze,fosforany w niej wypłukują wapń.

no i aspartam i benzoesan sodu też do minerałów nie należą

Opublikowano

Też nie,ale z badań na szczurach wynika że człowiek musiałby pić setki litrów coli na tym słodziku by było toksyczne.

Opublikowano

To znaczy nie są śmierdzace mieszcza sie w granicy norm unii europejskiej. Raczej chodzi o czestotliwosc. 

Opublikowano

Czyli takie pytanie jeżeli po 3 dniach nie przechodzi i mam mdłości po posiłku to kierować się do lekarza czy warto jeszcze poczekać ? Ogólnie ostatnio dokucza mi straszne zmęczenie potrafię spać 2 razy dziennie co w ogóle mi się nie zdarza . Rano nie jest źle ale już po zjedzeniu śniadania znów ulewanie i wzdęty brzuch . Przeyeebane to jest ;/

Opublikowano

Czyli takie pytanie jeżeli po 3 dniach nie przechodzi i mam mdłości po posiłku to kierować się do lekarza czy warto jeszcze poczekać ? Ogólnie ostatnio dokucza mi straszne zmęczenie potrafię spać 2 razy dziennie co w ogóle mi się nie zdarza . Rano nie jest źle ale już po zjedzeniu śniadania znów ulewanie i wzdęty brzuch . Przeyeebane to jest ;/

Kup sobie biosterol z Megabola,zioła w nich super wpływają na trawienie.

Opublikowano

To znaczy nie są śmierdzace mieszcza sie w granicy norm unii europejskiej. Raczej chodzi o czestotliwosc. 

Weź sprawdź czy przypadkiem nie masz czerwonych plam na języku. Chodzi mi o to czy język nie jest cały jednakowo różowy/lekko białawy. Pamiętam, że miałem podobną sytuacje co Ty jak piłem gainery. Przeszło mi jak je odstawiłem i brałem na osłonę żołądka tablety co bierze się je przy antybiotykach. Wszystko mi przeszło a język różowy jak szyneczka  był :D

Opublikowano

Biały nalot rano po obudzeniu na języku to candida,żółty to problemy z żołądkiem.

Opublikowano

Gainerow nie pijam z jezykiem ok. Wczoraj znow mialem sytuacje ze ogladalismy kabarety i zapier,.dolilem takiego bąka ze mało tynk nie opadł ze scian przy wszystkich. Oczywiscie kazdy udawal ze nic sie nie stało xD

SPrawa jest powazna.

Jutro kupie te probiotyki litwinianki i zobaczymy , czekajcie na dalszy rozwój wydarzen!

Opublikowano

No ulewanie i przelewanie się w żołądku to oznaka złego trawienia u którego podłoża też może leżeć zachwiany pasaż jelitowy,w sklepach mają Verdin complex za 6 zeta,można zobaczyć czy pomaga.Wbrew temu co mówią,ja jem i popijam zieloną herbatą,gdyż garbniki zawarte w niej pobudzają trawienie.

Opublikowano

Ja mam cały żółty język Litwin, candida wyszła negatywnie, laryngolog nie wie co mi dolega. Co doradzasz? Gastroskopię?

Opublikowano

Radzilbym zrobic próby watrobowe ;)

Opublikowano

Też obstawiam na żołądek. Zanim będziesz oglądał swoje kichy to idź do gastrologa i zobacz co on powie. ;)

Opublikowano

Wiecie w jakich sklepach idzie dostać napoje 0kcal oprócz tej paskudnej coli/pepsi? Może jakieś owocowe albo też fanty sprite i inne. Szukałem w Piotrze i Pawle i nic nie było , to samo w Almie i Realu. Chciałbym kupić by żelków 0kcal sobie narobić bo z coli są paskudne :D

Opublikowano

Dziwne, w Piotrze i Pawle niedawno widziałem Fante zero i Sprite zero. Poszukaj jeszcze w sklepach z kuchniami świata i importowanymi produktami.

Opublikowano

Slice lemon (od koncernu Pepsi) ma chyba 0 kcal i jest całkiem znośny.

Opublikowano

Rozgladalem sie za maslem orzechowym, najlepsze jakie znalazlem to marki sante 90% orzechow, moze byc?

Opublikowano

Sam czesto takie pozeram. Wczoraj jednak kupilem w piotrze i pawle masło z 94% - cena o 2.5 zł wyższa. W smaku dobre. 

Jeśli masz czas i chęci, zrob sam:

Edytowane przez Banny

Opublikowano

Można robić bez blendera, maszynką do mięsa, z tym że masę lepiej ze dwa razy przez tę maszynkę obrócić, bardzo smaczne wychodzi i o wiele tańsze od "słoikowego". Dodaję jeszcze oliwę i oczywiście sól.

Opublikowano

Ale co z tym masłem robicie? Smarujecie chleb zamiast masła? Do czego jeszcze można użyć?

Myślałem, że to jakaś filozofia, żeby dodać jakiś olej, masło, sól, i ujwieco a to tylko orzeszki ziemne do blendera i zmiksować. 6 minut filmiku obejrzałem, żeby wiedzieć jak w pół minuty te masło orzechowe zdziałać.

Opublikowano

Jem lyzeczka jako zrodlo fatu lub dodaje do owsianki.