Skocz do zawartości

Odżywianie


Sebas

Rekomendowane odpowiedzi

Kabi, masz tyle tłuszczu zmagazynowane, że glukoneogeneza hula aż miło.

Yakubu może nie mieć tego 'komfortu', ewentualnie zaburzenia w gospodarce hormonalnej/enzymatycznej.

Ale sa tutaj z podobnym lub mniejszym body fatem od yakubu spartakusi ktorzy sa na ketozie i zyja. I nie mieli spiaczek. Jak to wytlumaczysz w takim razie?

Odnośnik do komentarza

 

Kabi, masz tyle tłuszczu zmagazynowane, że glukoneogeneza hula aż miło.

Yakubu może nie mieć tego 'komfortu', ewentualnie zaburzenia w gospodarce hormonalnej/enzymatycznej.

Ale sa tutaj z podobnym lub mniejszym body fatem od yakubu spartakusi ktorzy sa na ketozie i zyja. I nie mieli spiaczek. Jak to wytlumaczysz w takim razie?

 

Może jakieś początki insuliooporności?Nagle cukier za bardzo mu spadł a insulina cały czas była wysoka i takie coś,każdy organ w różnym tępię stępia się na działanie insuliny.

Odnośnik do komentarza

Nie wiem jak sprawa ma sie z czekolada, ale w biedrze byla ostatnio linia czekolad gluten free za pewnie 3x tyle. Skad w tluszczu kakaowym i cukrze gluten?

Gluten zagęszcza,więc pewnie jako zagęstnik stosują.

 

Lody mały kubeczek po 9 złotych, a zdziwił byś się, ile jest glutenowych lodów, szczególnie sorbetów.

Ile mały ma gram?

Odnośnik do komentarza

Kupowałem ostatnio pierś z kuraka w różnych mięsnych i wszędzie to mięso jakieś takie nieświeże mi się wydawało (niespecjalny zapach) i do tego źle wyczyszczone (tłuszcz + kości). 

Wczoraj z przypadku kupiłem filety w biedronce i wydają się być co najmniej o klasę lepsze, bo są dużo lepiej wyczyszczone i zapach mają normalny. 

 

Serio to biedronkowe mięso jest lepszej jakości?

Odnośnik do komentarza

Kupowałem ostatnio pierś z kuraka w różnych mięsnych i wszędzie to mięso jakieś takie nieświeże mi się wydawało (niespecjalny zapach) i do tego źle wyczyszczone (tłuszcz + kości).

Wczoraj z przypadku kupiłem filety w biedronce i wydają się być co najmniej o klasę lepsze, bo są dużo lepiej wyczyszczone i zapach mają normalny.

 

Serio to biedronkowe mięso jest lepszej jakości?

Ja zawsze w biedrze kupowalem , i zawsze kupuje tylko pakowane prozniowo. Moja byla pracowala w zielonym i opowiadala o roznych cyrkach jakie sie tam wyprawia na miesnym zeby drugiej swiezosci mieso sprzedac. Nie polecam. Chyba ze ma sie wtyki

Odnośnik do komentarza

 

Kupowałem ostatnio pierś z kuraka w różnych mięsnych i wszędzie to mięso jakieś takie nieświeże mi się wydawało (niespecjalny zapach) i do tego źle wyczyszczone (tłuszcz + kości).

Wczoraj z przypadku kupiłem filety w biedronce i wydają się być co najmniej o klasę lepsze, bo są dużo lepiej wyczyszczone i zapach mają normalny.

 

Serio to biedronkowe mięso jest lepszej jakości?

Ja zawsze w biedrze kupowalem , i zawsze kupuje tylko pakowane prozniowo. Moja byla pracowala w zielonym i opowiadala o roznych cyrkach jakie sie tam wyprawia na miesnym zeby drugiej swiezosci mieso sprzedac. Nie polecam. Chyba ze ma sie wtyki

 

Pocieszę ciebie że od lat 70-tych nic sie nei zmieniło,moja matka pracowała w handlu i kiedyś stare kurczaki się myło w jakiś chemikaliach by wyglądały na świeże.
Odnośnik do komentarza

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...