Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Far Cry 3

Featured Replies

Opublikowano

Tak

• Odpowiedzi 550
  • Wyświetleń 77,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Czyli zaczynasz gre, masz jakis pistolet na kapiszony, i placzesz ze tygrysa nie mozesz zabic ? Ja jak zrobilem 1 czy 2 misje fabularne to mialem juz te rzeczy o ktorych pisalem (snajperke mozesz od r

• Z neogaf:     Haha

• waldusthecyc
    waldusthecyc

chodzi o zasadę. o to, że kiedyś to byłoby nie do pomyślenia, wrzucaliby rzadkie zwierzęta po to aby ich szukać, aby motywowały graczy, powstałyby setki walkthrough o tym gdzie je można spotkać itd. A

Opublikowano

Ta polska wersja w FC3 to możebna w ogóle, czy lepiej zaufać swojemu angielskiemu?

Opublikowano

wciąż nie posiadam swojej kopii, chodź teraz juz wiem, ze jest to tylko kwestia czasu..

a mianowicie, własnie wróciłem od pani fryzjerki, której maż penetrował FC3 w poszukiwaniu znajdzkow.

byla na tyle mila, ze ustawiła mi fotel tak, bym widział, co sie dzieje na ekranie telewizora(52').

muszę powiedzieć, iz to co zobaczyłem wstrząsnęło mną totalnie i przypomniało stare czasy, jak to sie zagrywałem w RDR.

ten krajobraz, jaskinie, znajdzki, zwierzęta nas atakujące, mini-gierki - wszystko widziałem przez chwilkę, a wciągnęło mnie dosłownie, ze az zaniemówiłem, przez co zapomniałem poplotkować sobie :) także jeszcze dzis popykam w TTT2 - o platynuje, a jutro juz lecę do sklepu po własna kopie.

proszę tylko o osoby, ktore maja juz te produkcje w palcu o porady, gdzie tu sie udać, by zobaczyć smaczki, nie daj bog niczego nie przegapić :nyam2:

tak w miarę ogólnikowo, plz...

Kupuj mapy w sklepach/automatach i na nich wszystko jest, lub z czasem wszystko się wyświetli do zrobienia/znalezienia.

Opublikowano

Ta polska wersja w FC3 to możebna w ogóle, czy lepiej zaufać swojemu angielskiemu?

Calkiem przyzwoicie spolszczone napisy - sa bluzgi, moze w niektorych momentach nie tlumacza wszystkiego w skali 1:1 ale i tak jest IMO b. dobrze.

Opublikowano

Nie zdaje wam sie, ze Kali w swojej recenzji FC3 uzyl mini-spoilera dotyczacego pewnego agenta?

Opublikowano

Siemka. Mam pytanie odnośnie jakości rozmów podczas grania w coop'ie. Czy u Was też ta "jakość" jest tak godna pożałowania, że przebija ją chyba jedynie Borderlands 1? Bez kitu, grać się odechciewa jak TAKA gra takie cuda wyczynia. W innych grach jest OK, na chat'cie głosowym też, więc to chyba nie wina łącza ani mojego ani osoby z którą gram??? Dajcie odzew, bo krew człowieka zalewa.

Opublikowano

Dzisiaj pykła mi platyna w tym świetnym tytule ;). Grze wystawiłbym 10 z pełną świadomością, właśnie takie gry przykuwają do ekranu i nie pozwalają od niego długo odejść pieszcząc oczy najładniejszą obecnie grafiką w grach fps i multum rzeczy do robienia, które jeszcze bardziej wydłużają rozgrywkę. Fabuła jest poprowadzona w filmowy i klimatyczny sposób a dodatkowo charakterystyczne postacie i podkład muzyczny zimersjonowany w odpowiednich momentach :). Jeszcze warto dodać tryb współpracy z mini fabułą i mamy kolejny hit warty ogrania i polecenia :)

Opublikowano

nie to zebym sie czepiał ale o trofeach jest osobny temat.

jest gdzies licznik skrzynek? chyba nie ma, a mam aspiracje zebac wszystkie.

Opublikowano

Licznika skrzynek nie ma, ale na mapie wszystkie się wyświetlają; zdaje się że (przynajmniej) jedną trzeba

wziąć w trakcie misji, bo potem, po ZAKOŃCZENIU misji, nie będzie do tego miejsca dostępu - ale nie

chcę spoilerować gdzie i kiedy. Skrzynki sam chciałem wszystkie zebrać, ale doszedłem do wniosku że

nie ma sensu - ich zbieranie jest tylko potrzebne do zakupów; zbierałem tylko te które były

po drodze lub niedaleko - i tak zebrałem ok. 90%; zebranie 80% w zupełności wystarczy do

wszelakich zakupów.

Edytowane przez Paweł Dziuba

Opublikowano

Teraz mastering :) skrzynki zbieralem gdzie moglem, teraz posiłkuje się mapką tylko ze az 1,500 kosztuje - no ale zwraca sie z zawartości skrzynek :)

Wbrew pozorom wcale nie ma sie caly czas portfela wypchanego hajcem ( jak to zazwyczaj w grach po przejściu połowy), nawet teraz o skonczeniu fabuły, zeby kupić unikatowe gnaty nieźle odkładać, troche pomaga w tym skill "ekonomiczny" :)

graliscie w ta mini-misje z Uplay? Testing Unit.

troche zmarnowany potencjał, wiem ze darmowe dlc to mieli w dvpie, ale jak juz jest na wyspie temat japonskich fortyfikacji wojennych to mogli troche bardziej pociagnąć. Nie mowie zeby robic z tego zwiedzanie Unit 731 :P ale chcialoby sie troche wiecej..

Edytowane przez humanno

Opublikowano

graliscie w ta mini-misje z Uplay? Testing Unit.

Jak ją zassać? Trzeba mieć Passport wpisany?

Yyy passport? Wiesz co nie pamietam, chyba przy assasins creed II sie tam zalogowalem zeby odebrac jakiegos bonusa i od tego czasu kazda gra od Ubi nabija mi punkty. Jak masz masz gre w pudełku to pewno jest tam jakaś karteczka zachęcająca do skorzystania z Uplay.

Opublikowano

Woaaa, totalne zaskoczenie ten FC3! a przynajmniej dla mnie. Nie przepadam za FPS-ami i w singlu ogrywam tylko te najlepsze (Bulletstorm, MW, Killzone etc.) za to przepadam za klimatami przygodowymi w dżungli i za dobrą akcją sandboksową (Uncharted, inFamous etc.) W związku z tym obawiałem się, czy czasem nie poleci 150 PLN w błoto, ale dzięki Bogu wsiąkłem. Rozległy świat, sidequesty, zbieractwo, postacie, scenariusz, oprawa A/V - no po prostu wszystko jest tu megaśne!

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Pytanie/problem mam:

Jak uruchomić własną rozgrywkę multi z (więcej niż jedną) mapą od gracza/y (lub własną mapą/mapami) - oczywiście z tych map które się ściągnęło na dysk ? - bo nie znalazłem takich opcji;

w menu jedynie znalazłem możliwość uruchomienia rozgrywki

na TYLKO JEDNEJ mapie, i to TYLKO z tych map które oceniłem jako ULUBIONE;

do reszty map jakie mam na dysku, a których nie oceniłem jako ULUBIONE, mam dostęp tylko w edytorze map, a rozgrywki multi nie mogę na nich uruchomić;

żadne mapy nie pokazują się też w zakładce MOJE MAPY - są tam 4 "kategorie" map.

Opublikowano

Czy Far Cry 3 ma jakis online pass czy nie ? Z tego co czytalem w temacie to jest tam jakis Upass tylko co to w ogole jest ?

Opublikowano

Bez online passa możesz grać do 15 lvl. potem już ani coopa ani multi nie odpalisz.

Opublikowano

Ktoś z was już się bawił z edytorem, albo testował mapy innych graczy? Będzie z tego LBP wersja 18+? Bo przyznam że niezły jestem w te klocki (Warcraft3, HOMM3, LBP) i chętnie bym się zmierzył z tym edytorem na poważnie.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Ktoś z was już się bawił z edytorem, albo testował mapy innych graczy? Będzie z tego LBP wersja 18+? Bo przyznam że niezły jestem w te klocki (Warcraft3, HOMM3, LBP) i chętnie bym się zmierzył z tym edytorem na poważnie.

nobodylikeyou

Ja sporo robiłem na edytorze z FAR CRY 2 i jak na edytor do map multi jest świetny - edytor w FC3 przejrzałem pobieżnie

i wygląda prawie identycznie, tak że można się super pobawić w tworzenie; z tym że może być

ciężko pograć na swojej mapie bo graczy trudno będzie przekonać do dołączenia - w FC2 było to

dobrze rozwiązane, a w FC3 jest to SŁAAABO zrobione - sprawdzisz to zobaczysz.

RADA: przed zrobieniem mapy zagraj przynajmniej po kilka gier na każdym trybie - to pomoże

zrozumieć gdzie umieścić na swojej mapie ważne punkty strategiczne/gameplayowe dla rozgrywki.

Jak zrobisz mapkę to prześlij mi jej nazwę i obejrzę/sprawdzę ją; w FC3 nie można

ściągać mapek po Nicku/GamerTagu gracza (jak to było w FC2), a jedynie po nazwie mapy.

p.s. prześlij mapę tylko jeśli zrobisz ją na X360

Edytowane przez Paweł Dziuba

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@ Paweł

Wielkie dzięki. Takiego infa mi było trzeba.

Niestety mam tylko ps3.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Ok, po pierwszym bardzo pozytywnym wrażeniu teraz jestem lekko zniesmaczony. Jednak wolę gry z liniową fabułą niż bieganie po dżungli i polowanie na tapiry, żeby sobie plecak powiększyć. To po kiego są sklepy? Tylko po to by spluwy przerabiać? Gra non stop atakuje mnie syndromem "Who the fuck is shooting me?!?!?", o atakach zwierząt znienacka nie wspomnę. Całe to łażenie, zbieranie kwiatków i polowanie miałem już w RDR i podobne głupoty mi się znudziły.

Grę skończę, ale questy poboczne, polowanie oraz użeranie się z przypadkowymi patrolami piratów to będzie bolączka.