[InSaNe] 2 477 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 10 minut temu, krupek napisał: Kurwa, po takich eliminacjach roszadach trenerskich i dosłownie bez żadnego naprawdę dobrego meczu awansować to też trzeba umieć i mieć upór. Szanuję, szczególnie za te wszystkie karne dziś, bo się nie spodziewałem strzelonych tak pewnie, a wręcz książkowo. Z Austrią w Berlinie, Holandią w Hamburgu i Francją w Dortmundzie. Na tę Austrię to bym się tak nie szykował, bo oni grają ostatnio dobrze. Z Francją w Dortmundzie? To będzie miazga klimat na tych pionowych ścianach Westfalenstadion Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Zamiast rozwadniać formułę euro, uefa powinna zrobić puchar biedronki dla reprezentacji, na który takie walie, polski i grecje jechałyby z jakimiś realnymi nadziejami Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Pierwszy raz mamy naprawdę mocną grupę z zespołami z prawdziwego zdarzenia, ale może to zadziała na plus, będzie można wyjść na luzie i bez kompleksów, czy wymagań, a nie się spinać, czy damy radę jakiejś Słowacji, czy innym ogórkom, albo z góry zakładać, że z kimś wygramy. Chociaż po takich eliminacjach to sam awans jest sukcesem, o ile można tak nazwać dostanie się na Euro z 24 drużynami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca (edytowane) Biorąc pod uwagę poziom ostatnich meczów w wykonaniu naszych orłów, to ja nawet jestem trochę zaskoczony naszą grą w spotkaniach barażowych. Widać progres, zresetowaną atmosferę i jakąś odpowiedzialność. Jest kilku grajków, którzy potrafią grać piłkę i kilku takich co mogą nadrobić zaangażowaniem. Nie jest źle, jedziemy na Euro, będzie co będzie. W turniejach wszystko możliwe. Grupę mamy mocarną, więc życzę nam zostania najczarniejszym koniem w historii Euro. Przebijmy Grecję Edytowane 26 Marca przez ginn 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Zawsze przegrywamy z kretesem grupy marzeń, to może na przekór coś wyskrobiemy w grupie śmierci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 26 minut temu, [InSaNe] napisał: Ps. W jakim mieście gra "polska" grupa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca (edytowane) Do mnie piłkarzem tego dwumeczu zdecydowanie Zalewski Największym zmartwieniem przed euro i jeszcze w takiej grupie co mamy środek obrony, Bednarek to wóz z węglem po prostu Edytowane 26 Marca przez Daffy Cytuj Odnośnik do komentarza
krzysiek923 1 592 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Z jednej strony Zalewski, który zaczyna pokazywać pazur w reprezentacji, który cieszy się z sukcesów jak autentyczny reprezentant, a z drugiej Matty Pieniążek, który chuja gra, woli wygrać Premier League niż Euro z reprezentacją, a i tak pojedzie na Euro za grę w Aston Villi. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca 4 minutes ago, krzysiek923 said: Z jednej strony Zalewski, który zaczyna pokazywać pazur w reprezentacji, który cieszy się z sukcesów jak autentyczny reprezentant, a z drugiej Matty Pieniążek, który chuja gra, woli wygrać Premier League niż Euro z reprezentacją, a i tak pojedzie na Euro za grę w Aston Villi. W tej Aston Villi to też jakoś fantastycznie nie gra, chociaż przynajmniej nie grzeje lawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 26 Marca Udostępnij Opublikowano 26 Marca Z zaskoczen bo absolutnie nie śledziłem go w bułgarskiej lidze to Piotrowski, Pan Jacek Krzynowek widząc baraże i będąc na forum na pewno dałby plusika Cytuj Odnośnik do komentarza
Mecenas 59 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca Po tych barażach mam wrażenie, że pilkarze awansowali conajmniej do polfinalów ME czekając na wiecej. Znowu dorobiony nos do sztucznego sukcesu . Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 400 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca 6 godzin temu, Daffy napisał: Do mnie piłkarzem tego dwumeczu zdecydowanie Zalewski Na tle innych mocno się wyróżnia a to prostopadłe podanie pomiędzy trzech austryjaków top Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca Godzinę temu, BRY@N napisał: Na tle innych mocno się wyróżnia a to prostopadłe podanie pomiędzy trzech austryjaków top To jakaś wiadomość z przyszłości? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
BRY@N 1 400 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca Fakt mieli być Walijczycy Cytuj Odnośnik do komentarza
ginn 753 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca kluczowe podanie, które dało nam awans i jednocześnie grę w finale Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca 6 godzin temu, Mecenas napisał: Znowu dorobiony nos do sztucznego sukcesu . Czy ja wiem. Trudno żeby piłkarze biczowali się po awansie, a poza studiem meczowym, w którym panował urzędowy optymizm, komentarze są raczej sceptyczne. Awansowaliśmy po barażach, w których w ogóle nie powinno nas być, pokazując że jesteśmy dokładnie na poziomie drewnianej Walii, która w przeciwieństwie do nas akceptuje swoje drewniactwo i próbuje wykorzystać je na swoją korzyść. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca 0 celnych strzałów przez 120 minut. No to tak trochę Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca (edytowane) Co by nie mówić, 6sty turniej rangi Euro/MŚ dla Lewego i Szczęsnego (a 4rte Euro z rzędu), jak na takie drewno, z którym na co dzień grają w kadrze i na przestrzeni lat grali, z wyjątkiem na 2-3 lata, kiedy byliśmy blisko topu to jednak sukces, że gramy tak regularnie, mimo, że ścieżka awansu coraz prostsza, to wciąż określiłbym to jaki minisukces. Oni w dwójkę załatwili nam większość tych awansów... Robimy się też królami baraży, nigdy w nich nie przegraliśmy i straciliśmy do tej pory 1 gola :D. Edytowane 27 Marca przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca Na spokojnie to mimo 0 celnych strzałow taktycznie bardzo dobry nasz mecz. Owszem Walia miała swoje szanse, ale poza jedną świetną interwencją Szczęsnego jakieś wybitne nie były. Niestety takie czasy, że trzeba się cieszyć z tego, że chociaż byliśmy dobrze do tych dwóch meczów przygotowani taktycznie i fizycznie, bo w dogrywce Walia nie istniała praktycznie z piłką. Na tle eliminiacji, gdzie Mołdawia potrafiła nas totalnie zdominować to jest jakieś. Na plus: + Piotrowski - to nie przypadek, że tak gra. W Łudogorcu ma jako środkowy pomocnik 9 goli i 4 asysty w 22 meczach ligi, w samej lidze konferencji w 8 meczach strzelił 4 gole. Ma chłop zdrowie i być może właśnie jako pierwszy od czasów Krzynówka bardzo dobry strzał z dystansu, a nie tylko "dobrze ułożoną nogę". Minus za dwie idiotyczne straty w środku pola wczoraj, gdzie podawał w poprzek prosto do przeciwnika. + Zalesky - wiadomo, jedyny w kadrze z sensownym dryblingiem, ale zaczyna też dokładać asysty i dobre podania, a nie tylko gaz gaz wrzuta + Szczęsny - oczywiste + Dawidowicz - o ile Betoniarek swoje zawsze odpierdoli, to Dawidowicz raczej na boisku niewidoczny, ale to dobrze dla środkowego obrońcy. + Tomasz Frankowski - za pierwszą bramkę z Estonią i wybieganie 120 minut mimo kontuzji w pierwszym meczu Na minus: - Betoniarek - może czyścić w powietrzu cały mecz, ale na ziemi zawsze coś odpierdoli. Przy tym wyjściu Szczęsnego miałem od razu flashbacki z Wietnamu Senegalu - Slisz - nie wiem jakie ten gość ma zalety, ale pewnie jakieś ma. W odbiorze coś tam zrobił, ale znowu kilka debilnych strat w środku pola, taki Krychowiak bis bo do przodu nic, do tyłu przeciętnie Reszta tak na zero dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Damian14 226 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca 8 minut temu, Bartg napisał: w dogrywce Walia nie istniała praktycznie z piłką. Na tle eliminiacji, gdzie Mołdawia potrafiła nas totalnie zdominować to jest jakieś. Piękne czasy naszego futbolu, że cieszymy się z ogrania drewniaków nie oddając celnego strzału na bramkę. Mam nadzieję, że z lepszym rywalem na euro zaprezentujemy się lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca 1 minutę temu, Damian14 napisał: Piękne czasy naszego futbolu, że cieszymy się z ogrania drewniaków nie oddając celnego strzału na bramkę. Mam nadzieję, że z lepszym rywalem na euro zaprezentujemy się lepiej Pierwsze 45 min z Francją na mundialu będzie ciężko przebić... Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2 minutes ago, Damian14 said: Piękne czasy naszego futbolu, że cieszymy się z ogrania drewniaków nie oddając celnego strzału na bramkę. Mam nadzieję, że z lepszym rywalem na euro zaprezentujemy się lepiej Lepiej już było, w sumie ograliśmy rywala będącego wyżej w rankingu FIFA Zobaczymy na ile napompujemy balonik, realnie trzeba celować w punkt z Austrią, żeby chociaż mecz z Francją był o coś, a nie honor, zwłaszcza, że z trzeciego miejsca też można awansować. Ale 0 i bilans bramkowy 1:9 też nie zdziwi. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca Teraz, Bartg napisał: Lepiej już było, w sumie ograliśmy rywala będącego wyżej w rankingu FIFA Zobaczymy na ile napompujemy balonik, realnie trzeba celować w punkt z Austrią, żeby chociaż mecz z Francją był o coś, a nie honor, zwłaszcza, że z trzeciego miejsca też można awansować. Ale 0 i bilans bramkowy 1:9 też nie zdziwi. Przypomnijmy, że o awans wcale nie jest aż tak trudno, bo przy dobrych wiatrach starczy zwycięstwo z Austrią 1:0 i niskie porażki w obu pozostałych grach... Daje Nam tak 35% szans na wyjście z grupy, Austrii 45%, Francja i Holandia 99% :D. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca "najpierw Gruzja, potem Ukraina, (...) a potem przyjdzie czas i na mój kraj, na Polskę” ~ Lech Kaczyński typujący finały baraży do #EURO2024, Tbilisi, 2008 1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 27 Marca Udostępnij Opublikowano 27 Marca Ja raczej naszym max 10%, Austria w eliminacjach z bilansem 6-1-1 minimalnie ustąpiła Belgii. 2x bez problemu pokonała Szwecję. Z Belgami zremisowała i minimalnie przegrałą 2:3, z czego w tym meczu miażdżyli Belgię posiadaniem i ilością strzałów. Także nie zdziwi mnie mocno, jak to Austria zajmie np drugie miejsce kosztem Holandii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi