Opublikowano 19 września19 wrz 40 minut temu, mcp napisał(a):No niezła sraka wyszła,Idealnie podsumowana ta sraka, nawalone kolorowo i wszystkiego, do tego super pies, skrzecząca hawkgirl, no ale to w końcu komiks więc ma być komiksowo, tak nie?..... tak?
Opublikowano 20 września20 wrz Dwa pierwsze odcinki ,,Peacemakera" za mną... Powiedzieć, ż jest to popkulturowe złoto, to kruci... zdecydowanie za mało! Tylko ,,mister James Gunn" cholerka potrafi z totalnego miszmaszu fabularnego, z elementami abstrakcyjnej komedii i powagi co kreacji postaci i jej ,,emocjonalności" zrobić coś, co opowiada realia superbohaterskie pełną gębą, jakby to było przeniesienie komiksu DC na czasy współczesne i dostosowanie go do aktualnych trendów kulturowych, społecznych, subkultur etc etc. A ten ,,orli taniec" a.k.a. ,,Deal with it" w e02, a scena orgii w e01 i takie oderwane od rzeczywistości pseudo-poważne podejście Peacemakera do ,,jego!" sytuacji, gdy ludzie na około ,,robią to co robią", a brama do Wszechświatów i zabójstwo ten-tegez wiadomo kogo... HoHo. Coś takiego wykreować, w tak luzackim (teoretycznie) stylu... To jest piękne! 10/10... I dużo bardziej pochłaniające niż ,,Alien: Earth". :D
Opublikowano 21 września21 wrz Oglądałem w końcu Supermana, i mi się podobał. Trochę ta rzeczka z sześcianików powodowała że myślałem że oglądam durną bajeczkę typu minecraft, ale poza tym było znośnie.Fajną postać zbudował Gunn, wydaje mi się że teraz nie chciał władować zbyt dużo bohaterów na raz, podejrzewam że w kontynuacji będzie wysyp. Nie lubie DC i tych rajstopowców, ale to podejście jest szczere. Ma niebieskie galoty, ma fajnych rodziców, chce czynić dobro i nie przeklina. Udane przelanie komiksu na ekrany. Czekam na Gunnowego Batmana,czuje że pójdzie w szary kostium z żółtymi akcesoriami Edytowane 21 września21 wrz przez Rtooj
Opublikowano 22 września22 wrz Też ostatnio obejrzałem (niestety na trzeźwo). Film jest ewidentnie skierowany dla dzieciaków, wszystkie postacie są dobre lub złe, jest kolorowo i głupkowato. Fabuła to taki wózek z makro co ma jedno zjebane kółko. Do zapomnienia. W zapowiedzianej Super Girl potwierdzili Jasona Mamoe jako Lobo i to chyba jedyna dobra rzecz.