Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Wolę dostawać regularnie zaje.biste i chwytające za serce historie z samograjowym gameplayam jak w The Walking Dead, niż kolejne strzelanki typu cod, bf, halo, killzłom.

To nie lepiej i taniej oglądać filmy?

Wiesz, półtoragodzinny film w kinie to 15-25 zł (kwestia tego, czy bilet ulgowy i czy seans 3D), także gra na ok 10-15h za 10ciokrotnośc tej ceny byłaby w sumie sprawiedliwym rozwiązaniem, już nie mówię o tym, że grę możesz kupić taniej, albo sprzedać po przejściu.

Edytowane przez kotlet_schabowy

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Wolę dostawać regularnie zaje.biste i chwytające za serce historie z samograjowym gameplayam jak w The Walking Dead, niż kolejne strzelanki typu cod, bf, halo, killzłom.

To nie lepiej i taniej oglądać filmy?

Nie wiem czy wiesz, ale kupienie filmu powiedzmy na BD to wydatek ok 100 PLN, więc połowa ceny gry, a starcza na dużo mniej czasu.

No i kurna czepiacie się tego HR i TWD jakby zmieniy branżę w jakieś (pipi) wie co, zamiast psioczyć na coroczne tasiemce bez zmian typu Call of Duty, Assassins Creed, czy kolejną durną strzelankę.

Opublikowano

Rowniez nie zaluje 35zl. Zaluje natomaist 200zl na Heavy Rain ...Tak czy inaczej w obu przypadkach sa to samograje, raz na rok mozna sobie cos takiego obejrzec, ale dawanie takim tworom GOTY to kpina.

Nie tyle za sposób rozgrywki, co zwyczajnie za s(pipi)e wersje na X360 i PC The Walking Dead nie powinien dostać żadnego GOTY... to samo w 2011 roku ze Skyrimem na PS3, no ale wiadomo nie od dziś że growi dziennikarze to w dużej części imbecyle ignorujące aspekty techniczne gier.

Opublikowano

Nie można zapomnieć, że "za(pipi)iste i chwytające za serce historie" nie są ekskluzywne dla gier takich jak The Walking Dead.

nie są, ale sposób prowadzenia fabuły i narracja już tak. nie grałem jeszcze w hr wd, ale fahrenheita wspominam z ogromnym sentymentem. chce takich gier, pomimo, że mają "upośledzony" gameplay (liczę, że w beyond będzie lepiej rozwinięty). oglądam filmy, nie jestem może koneserem, ale kinomanem mogę się nazwać (często zdarza mi się chodzić do kina samemu). ktoś mi powie - masz film, na co ci gra/film, gdzie ani to gra, ani film. ja powiem - to nie to samo, jest w tym coś, co mi się podoba, immersja, jakiś pierwiastek swobody we wpływaniu na świat przedstawiony, decydowanie o losie bohaterów i o kolejności wydarzeń, pewnie i parę innych rzeczy. skoro w ciągu roku wychodzi przynajmniej kilka do bólu liniowych szuterów na szynach (pmijam multi), to jest miejsce na jedną, dwie takie gry-filmy. one w żaden sposób nie definiują branży (przynajmniej na razie, ale to się niezmieni), szuterki już tak. 

Opublikowano

Nie tyle za sposób rozgrywki, co zwyczajnie za s(pipi)e wersje na X360 i PC The Walking Dead nie powinien dostać żadnego GOTY... to samo w 2011 roku ze Skyrimem na PS3, no ale wiadomo nie od dziś że growi dziennikarze to w dużej części imbecyle ignorujące aspekty techniczne gier.

Możesz mi wyjaśnić co jest s(pipi)ego w TWD na PC? Przeszedłem całą, każdy odcinek w dzień premiery i nie uświadczyłem żadnych problemów. So? 

Opublikowano

O no to pierwsze słyszę, ja ani żaden z moich znajomych, którzy grali na PC nie doświadczyło tego. Ale natomiast czytałem, że komuś na X360 padł save po 3 rozdziale i musiał zaczynać od nowa. 

Opublikowano

Możesz mi wyjaśnić co jest s(pipi)ego w TWD na PC? Przeszedłem całą, każdy odcinek w dzień premiery i nie uświadczyłem żadnych problemów. So? 

ja miałem problem z cienowaniem obiektów i wbijam na forum tallatale i oni mogli byc zrobić patcha, ale jak to jeden z devów z tego studiach okreśił "im to się nie opłaca i to ja mam problem, że mam starą karte graficzną" więc wbijam w nich ch'uja

Opublikowano

Dzisiaj o PS2 :)

Opublikowano

wiadomo o której 20-tego jest ta konferencja/event? czasu polskiego oczywiście

Opublikowano

wiadomo o której 20-tego jest ta konferencja/event? czasu polskiego oczywiście

O 18 w Nowym Yorku wiec u nas +6h

Oby tylko sie nie spoznili bo bede czakał a w czwartek do Pracy trzeba wstac

Opublikowano

Skyward Sword > PS3 and 360 combined

Opublikowano

Bedzie na Blogu Sony stream chyba

Opublikowano

Andrew, co Ty na to, że Sony opisując sukces swoich konsol pokazuje w spotach głupie hamburgery, a nie światłych europejczyków z lampką koniaku???

PS. Co do PS2 to pamiętam jak konsola wyszła i były jakieś standy w MM i leciało demo jakiejś bitki - myślałem wtedy, że to wygląda jak prawdziwe :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

- pokazuja hamburgerow

- gry najlepiej sprzedaja sie w hamburgerlandii

- najlepiej sprzedajace sie tytuly to CoDy

uhh ciezkie jest zycie zydoklapa

PS. Przy PS2 nie mialem podjary (nie liczac TTT) bo bylem w posiadaniu DCka i Shenmue. No ale jezeli chodzi o PSX'a to jak zobaczylem Tekken'a dwojeczke (dżapańska wersja za 450zl) to galy prawie mi z orbit wyskoczyly.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

PS. Przy PS2 nie mialem podjary (nie liczac TTT) bo bylem w posiadaniu DCka i Shenmue. No ale jezeli chodzi o PSX'a to jak zobaczylem Tekken'a dwojeczke (dżapańska wersja za 450zl) to galy prawie mi z orbit wyskoczyly.

o już nie mów a ICO,SotC,MGS3,Primal ?

Opublikowano

Mowie o premierze PS2. Zreszta mialem niezla polewke na poczatku zycia tej konsoli z oprawy.  Konsola objawienie a ja mam na DC Dead or Alive 2, ktore wyglada sporo lepiej od wersji na ultra plestejszonie ( nie mowiac juz o tym, ze line-up DeCekowy niszczyl PS2 w tamtym czasach, no ale tumany wolaly czekac na gejstacje zamiast kupic swietny sprzet).

Edytowane przez Ins

Opublikowano

a sorry, no to fakt nie zapomnę premiery w święta. Rayman, Soul Calibur , Shenmue i opad szczęki na podłodze :)

Opublikowano

Andrew, co Ty na to, że Sony opisując sukces swoich konsol pokazuje w spotach głupie hamburgery, a nie światłych europejczyków z lampką koniaku???

PS. Co do PS2 to pamiętam jak konsola wyszła i były jakieś standy w MM i leciało demo jakiejś bitki - myślałem wtedy, że to wygląda jak prawdziwe :P

Pokazują głupie hamburgery dlatego że PS3 w USA słabo się sprzedaje. Dodatkowo konferencja będzie w USA. Światli europejczycy z lampką koniaku, szlachta, arystokracja, burżuazja   kupuje ps3 dzięki czemu konsola sony będzie numerem jeden w europie.

tumblr_mhynq4xtIc1s5o3aso2_400.gif

Opublikowano

No słabo, mniej więcej tyle co w CAŁEJ Europie. Andrew fail nr 375 :P

Opublikowano

A mi tam wisi ten cały 20 luty. Nawet jeśli rzeczywiście ten event ma mieć coś wspólnego z PS4 to i tak nie pokażą nam konsoli, ewentualnie potwierdzą oficjalny pokaz sprzętu na E3. Do tego oczywiście nie zabraknie wywodów nt. kolejnych lat życia PS3 i mydlenie oczy wsparciem od wydawców dla Vity. Taki będzie cały ten 20 luty.

Opublikowano

Serio ktoś jeszcze myśli że 20 lutego nie zobaczymy ps4? Myślicie, że Sony rozpędza taki hype train, żeby rzucić jakiś ochłap w stylu "mam ps4, pokażemy na e3"?

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano

No słabo, mniej więcej tyle co w CAŁEJ Europie. Andrew fail nr 375 :P

W europie 29 m a w USA 24m. W europie PS3 będzie numerem jeden czego nie można powiedzieć o USA gdzie jest 38 milionów x360. Moim zdaniem 24 miliony PS3 w porównaniu z 38 milionami x360 to słaby wynik.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.