Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Bo tak i już? A kto się zawsze nabija w sytuacji, kiedy na konsole SONY zapowiedzą jakiegoś exa, a paru fanobi już trzepie gruchę do paru literek?

W sumie pytam xbota, więc znam już odpowiedź .

Jaranko PGRem jest wporzo bo poprzednie części były mega.

Jaranko Drive Clubem jest śmieszne, gdyż Motorstormy to przeciętniaki z zadatkami na crap.

Wg Ciebie, dlatego się jarasz PGR, inny jara się DriveClubem bo Motorstormy mu się podobaly. A ja np jaram się szóstym GoW bez zmian i co z tego ?

Btw.

Jeżeli na 99% na dzień dzisiejszy wiem, że kupię PS4 zamiast nowego X'a to znaczy że jestem fanbojem ?

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 376 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

po zagraniu kilku wyścigów w apocalypse byłem bliski olania tego, ale zmusiłem się trochę i okazało się, że gra jest zayebista.  

Opublikowano

Sory Moldar za minusa. Ehh ta myszka

Opublikowano

Co za hipokryzja xbotów.

Opublikowano

Jaranko Drive Clubem jest śmieszne, gdyż Motorstormy to przeciętniaki z zadatkami na crap.

Przeciętniaki, dobre sobie, apocalyspe może im nie wyszedł, ale rozgrywka w każdej części była świetna i bardzo miodna

Pacific Rift jest niszczony przez Pure, a Apocalypse przez Split Second.

Ten pierwszy na dodatek wygląda ochydnie.

Opublikowano

Ej mazzeo to zdjęcie jest prawdziwe czy to jakiś fake ? Bo jeśli serio częśc samochodów będzie ładna,a część taka jak na tej fotce to trochę kiepsko.

Edytowane przez terror

Opublikowano

Bo tak i już? A kto się zawsze nabija w sytuacji, kiedy na konsole SONY zapowiedzą jakiegoś exa, a paru fanobi już trzepie gruchę do paru literek?

W tym przypadku to jest jaranie się nazwą PGR, bo będzie ono zrobione przez inne studia/studio. No i nie sądzę, żeby Lucid jednak pracowało przy PGR. Wystarczy zobaczyć na ich twittera: https://twitter.com/lucidgamesltd

Retweetują newsy od innych o tym które studia pracują nad PS4 i nawet wrzucili foto z tą grafiką z listą devów. Robili by tak gdyby pracowali nad exem na Nextboxa?

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

W tym przypadku to jest jaranie się nazwą PGR, bo będzie ono zrobione przez inne studia/studio. No i nie sądzę, żeby Lucid jednak pracowało przy PGR. Wystarczy zobaczyć na ich twittera: https://twitter.com/lucidgamesltd

Retweetują newsy od innych o tym które studia pracują nad PS4 i nawet wrzucili foto z tą grafiką z listą devów. Robili by tak gdyby pracowali nad exem na Nextboxa?

Czytałem to samo odnośnie Forzy Horizon.

Opublikowano

Przeciętniaki, dobre sobie, apocalyspe może im nie wyszedł, ale rozgrywka w każdej części była świetna i bardzo miodna

Pure, Pure, Pure... Puree?

Spoko, możesz nadal udawać, że doceniasz dobre gierki, a nie konsolki na jakich są dostepne.

Pure lepszy od (WYGLĄDAJĄCEGO OCHYDNIE!!!) Pacific Rift... dżisas. I jeszcze sugerowanie, że Apocalypse jest ładniejszy od PC... Na youtoube może tak

Opublikowano

W mojej opinii Pure to nędzne popłuczyny nieudolnie naśladujące MotorStorma... nie wiem jak Apocalypse, bo nie miałem okazji zagrać w tą część, ale 1 i 2 to były przekillery.

Opublikowano

Ha5odCV.gif

Już nic nie pisz i nie kompromituj się bardziej.

Opublikowano

Niezły żart. :) Jak dla mnie to Motorstorm (prócz Apokalipsy) jest jednym z najlepszych racerów tej generacji. A sam PGR nie robił na mnie aż tak wielkiego wrażenia. Dlatego ubolewam, że Evolution Studios robi coś innego, ale ich nowe dzieło na pewno okaże się racerem z najwyższej półki.

Opublikowano

W ogole jak można porównywać DriveCluba do Motorstorma? Mało co wiemy o DC,ale już słabo bo "Motorstorm był słaby"...

Opublikowano

Motorstorm 1 byl conajwyzej dobry, mial dziwny model jazdy i nudzil sie po godzinie grania. Pamietam jak bylem rozczarowany po zakupie konsoli z ta gra. W dwojke nie gralem (nie liczac demka), pewnie cos tam poprawili, ale trojka to juz slabizna z brzydka oprawa. Ta seria nie ma nawet startu do PGRa. Moze DriveClub im lepiej wyjdzie i taka mam nadzieje, bo arcade racerow nigdy dosc.

No a teraz niech ktos to wszystko przeniesie ostatnie posty do wojen.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Spoko, możesz nadal udawać, że doceniasz dobre gierki, a nie konsolki na jakich są dostepne.

Pure lepszy od (WYGLĄDAJĄCEGO OCHYDNIE!!!) Pacific Rift... dżisas. I jeszcze sugerowanie, że Apocalypse jest ładniejszy od PC... Na youtoube może tak

No ja wiem, wystarczy napis "Only on Playstation" by uznać grę za ładną.

Motostorm to był dla mnie pewniak, chciałem od razu kupować ale wpierw odpaliłem sobie demówki i oczom nie mogłem uwierzyć jak to gówniano wygląda. Tekstury, cienie, doczytywanie się obiektów, poziom detali.

http://www.g4tv.com/videos/34423/motorstorm-pacific-rift-direct-feed-gameplay-footage/

nawet w 360p ta gra nie robi wrażenia, na dużym ekranie wypływają te niedoróbki od razu.

Opublikowano

MaZZeo, chyba troszkę przesadzasz:)

Ja tą grę dorwałem na premierę wraz z nowym TV HD i po pierwszym odpaleniu długo szukałem szczęki po podłodze. Wiem, że to był głównie efekt nowego TV i tego całego WOW na widok obrazu HD, ale nawet po kilku miesiącach ta gra dalej robiła na mnie ogromne wrażenie. Pacific Rift tylko dołożył do pieca:)

Na prawdę nie kumam jak można powiedzieć, że te gry miały słaba oprawę. Kwestii gameplayu i modelu jazdy nie ma co poruszać, bo jednemu może pasować, a innemu nie. Ja się bawiłem świetnie, głównie też dlatego, że gry były dość wymagające i wygranie wyścigu nie było takie oczywiste.

Co do Drive Club, to zobaczymy co z tego wyjdzie. Na razie pokazali zbyt mało by można to było jakoś ocenić.

Edytowane przez Michał102

Opublikowano

jptf6viudXdnx.png

A była podana informacja kiedy kończyły się prawa do zarejestrowanego znaku? Jeśli np. prawo miało wygasnąć za 2 lata, to jest to faktycznie mocna przesłanka do przyjęcia, że będzie nowy PGR, a jeśli, np. prawo do znaku wygasało teraz, to znaczy tylko tyle, że na wszelki wypadek przedłużyli.

Opublikowano

No ja wiem, wystarczy napis "Only on Playstation" by uznać grę za ładną.

Motostorm to był dla mnie pewniak, chciałem od razu kupować ale wpierw odpaliłem sobie demówki i oczom nie mogłem uwierzyć jak to gówniano wygląda. Tekstury, cienie, doczytywanie się obiektów, poziom detali.

http://www.g4tv.com/videos/34423/motorstorm-pacific-rift-direct-feed-gameplay-footage/

nawet w 360p ta gra nie robi wrażenia, na dużym ekranie wypływają te niedoróbki od razu.

Powyższy gameplay nijak ma się do rzeczywistości i do tego, co widzę na ekranie.

Metacritic:

PGR4: 85%

Motorstorm: Pacific Rift: 82%

Tylko 3% różnicy, czyli NIC. Komu chcesz wmówić, że to crap? ;)

Moderatora z góry przepraszam za ten post, niech dyskusję przeniesie do tematu wojen.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Magia marki zrobi swoje nawet jakby gra była totalnym crapem i tak się sprzeda. Patrz: Duke Nukem Forever,Aliens Colonial Marines

ex pracownicy Bizzare zadbają że będzie mega szpil

A wiesz, że cześć pracowników Bizzare przeszła również do Evolution Studio? I co teraz???

W ogóle sorry jak ty oceniasz całą serię po zagraniu w dwa dema i obejrzeniu gameplay'u na yt czy tam innym serwisie, to twój komentarz znaczy tyle samo co Mendrka.

Opublikowano

fakty:

- pure ma lepsze oceny od motorstormów

- ms1 świetny, ms2 gorszy, ms3 crap

- odnowienie marki PGR wcale nic nie musi znaczyć

- lucid to malutkie studio, 40 typa, jeśli pracują przy PGR5 to jako pomocnicze studio

- drive club, wielka niewiadoma, za mało gry pokazali

- ten gif z PGRa z 2007 wygląda jak next gen, fake

Opublikowano

Jakby te informacje o nowym PGR (wcześniej już było sporo danych sugerujących, że gra wróci na start nowego Xboxa) się potwierdziły i gra by wyszła na launch nowej konsoli razem z Forza Motorsport 5, to mógłby być niezły overkill dla fanów racerów.

Chociaż jeśli MS ma już teraz aktywne dwie serie wyścigów - Forza Motorsport i Forza Horizon (jedyny racer poza serią FM, który był w stanie przebić się do top20 gier na XBL), to reaktywacja PGR pewnie by oznaczała przesunięcie Forza Motorsport 5 o rok (2013 - PGR5 / 2014 - FM5 / 2015 - FH2).

Opublikowano

A wiesz, że cześć pracowników Bizzare przeszła również do Evolution Studio? I co teraz???

Nie wiedziałem. W takim razie dobrze.

W ogóle sorry jak ty oceniasz całą serię po zagraniu w dwa dema i

obejrzeniu gameplay'u na yt czy tam innym serwisie, to twój komentarz

znaczy tyle samo co Mendrka.

Gra wygląda ładniej i jeździ się lepiej w pełniaku? Pytam poważnie, aczkolwiek wątpie bo to się nie zdarza raczej.

Opublikowano

fakty:

- pure ma lepsze oceny od motorstormów

- ms1 świetny, ms2 gorszy, ms3 crap

Fakty są takie, że:

Pure na X360 ma lepszą średnią od motorstormów dzięki  serwisom xboxowym (co wystarczy sobie sprawdzić w reckach). Pure na Ps3 nie ma lepszych ocen niż Motorstorm. Wniosek?

Pure był taki za(pipi)isty, że pomimo braku konkurencji na Xie, nikt się nim nie interesował. Wiecie, to jak ostatni Twisted Metal. Wniosek?

MS singiel, MS2 multi, MS3 zgodzę się.

Opublikowano

Wara od Pacific Rift...do mnie PR, PGR i Blur to najlepsze arcade racery tej generacji. Świetne efekty świetle(w niektórych porach dnia trasy miażdżyły), super trasy( dla każdego pojazdu z osobna trzeba było się uczyć optymalnego przejazdu trasy), genialny soundtrack i fajny model jazdy...

Do tego zawsze do PR będę mieć sentyment chociażby dlatego, że byłem drugi w śląskich mistrzostwach w tą gierkę i zgarnąłem psp.

Sygnaturka zobowiązuje....LUNATICS UNITE!!!!!!!!!

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

W ogóle sorry jak ty oceniasz całą serię po zagraniu w dwa dema i

obejrzeniu gameplay'u na yt czy tam innym serwisie, to twój komentarz

znaczy tyle samo co Mendrka.

Gra wygląda ładniej i jeździ się lepiej w pełniaku? Pytam poważnie, aczkolwiek wątpie bo to się nie zdarza raczej.

Nie wiem jak jest w przypadku dema M1 (bo od razu grałem w pełną), ale w przypadku Pacific Rift demo to była jakaś stara pokazówka z E3 z roku przed premierą samej gry i jest znaczna różnica między tym jak prezentuje się demo, a jak pełna wersja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.