Opublikowano 15 października 202515 paź Niech z tego DC compact wyjdzie Sandman. Bo chciałem mieć całość na półce, no ale nie za tyle.
Opublikowano 15 października 202515 paź 3 minuty temu, Shankor napisał(a):Niech z tego DC compact wyjdzie Sandman. Bo chciałem mieć całość na półce, no ale nie za tyle.Akurat Sandman sporo by stracił na pomniejszonym formacie. Okresowo na olx pojawiają się fajne okazje na komplety. Np. https://www.olx.pl/d/oferta/sandman-komplet-1-wyd-neil-gaiman-CID751-ID17QFAw.html
Opublikowano 15 października 202515 paź Każdy komiks traci w pomniejszonym formacie. Dobrze jest mieć opcje, dla mnie to było by bardzo spoko rozwiązanie. 18 zeszytów, po 30-40 to lepszy deal niż za 80-100.
Opublikowano 17 października 202517 paź Nie no nie ma szans na takie serie xd Tutaj co wyszło w USA: https://en.wikipedia.org/wiki/DC_Compact_Comics
Opublikowano niedziela o 12:483 dni ABSOLUTE BATMAN nadrobiony, fantastyczna rzecz, dawno nic tak świeżego nie czytałem w komiksach, poza klimatem, kreską, fabułą, zaskakuje też głebią prowadzonej narracji (czasami mamy 3 warstwy naraz, chmurki flashbacków, aktualnej akcji i np. komentarzy z boku) i rozwiązań dotyczących znanych postaci. Czekam na nr16 i biorę się za pozostałe postacie z tej serii.
Opublikowano niedziela o 14:113 dni Mogli by już wrzuci zapowiedź kolejnych Compact, bo mnie ciekawość zżera.
Opublikowano niedziela o 14:183 dni ,,Batman. Trzech Jokerów". Kilka słów o tym specyfiku komiksowym: najniezwyklejszą częścią ,,Trzech Jokerów” jest pomysł na plansze i nazwijmy to ,,reżyserowanie kadrów” w tym wydaniu: nieprawdopodobnie poprawnie, co najmniejintuicyjnie dostosowane, świetnie przemyślane zostało umieszczenie tak złożonej, jednocześnie z solidnym wachlarzem ciężkich, twardych i stojących w gardle niczym popękane ostre kawałki szkła, emocji, wydajnie i efektywnie podążających za wielowymiarową, skomplikowaną śledczo-detektywistyczno-typowo batmanowską, z mrokiem i depresyjnością rodem z wielu filmowych serii noir, fabułą, z tak samo wykreowaną, arcy-mięsistą ,,kreską”, gdzie hiper-realistyczny styl, z ,,żylaście” wyprofilowanymi postaci, co sprawia że doświadczanie przez czytelnika ich emocji, w tym tych trudnych wyborów (np. Batman, starający się powiązać któregoś z Jokerów z słynnym zabójstwem jego rodziców przed wielu laty, od którego… przecież wszystko się zaczęło!) jest niesamowicie intensywne, w dość niby-schematycznych małych kadrach, tworzące nieraz na stronach jakby jakąś tabliczkę mini-prostokącików. Zresztą tego rodzaju elementu obrazu w komiksie... nie da się prosto opisać; to trzeba zobaczyć i przeżyć, jak dla mnie, tak niesłychanie specyficznie ,,pomontowaną narrację!". Finał może i jest troszku rozmyty, ale z solidną dozą emocji, które mogły wywołać u odbiorcy tylko historie z Jokerem i ,,Bat-ekipą” w roli głównej. Tylko! Ocena komiksu: 9/10. Na mnie zrobił on wrażenie. W srocz spore! Edytowane niedziela o 14:193 dni przez JaskinieTerrigenoweMarvela
Opublikowano niedziela o 15:403 dni 2 godziny temu, Rtooj napisał(a):ABSOLUTE BATMAN nadrobiony, fantastyczna rzecz, dawno nic tak świeżego nie czytałem w komiksach, poza klimatem, kreską, fabułą, zaskakuje też głebią prowadzonej narracji (czasami mamy 3 warstwy naraz, chmurki flashbacków, aktualnej akcji i np. komentarzy z boku) i rozwiązań dotyczących znanych postaci. Czekam na nr16 i biorę się za pozostałe postacie z tej serii.Te Absoluty dobra rzecz, na bieżąco mam Batmana, Supermana i Green Lantern. A reszta albo po 2 zeszyty albo jeszcze przede mną.Ciekawe kiedy tam będą jakieś zalążki Absolute Justice League, ale pewnie z rok albo dłużej trza będzie poczekać
Opublikowano niedziela o 17:193 dni Reszta też fajna?Ja teraz polecę z Wonder Women, później reszta. Nigdy nie sądziłem że będę czytał komiks Wonder Women ;]
Opublikowano niedziela o 18:193 dni Woman*Superman mi się podoba chyba najbardziej ze wszystkich.Green Lantern trochę dziwny, ale w sumie najbardziej ambitny z całej reszty.