Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dual Shock 4

Featured Replies

Opublikowano

A ktoś z Was go ma, może miał okazję testować,jakieś opinie??

Przyłączam się do pytania. Moim zdaniem jedyna rozsądna alternatywa do komfortowego grania w fps-y na PS4...
Trochę łopata, bo odpisuję na post z maja.

Będę miał te 2 pady w przyszłym tygodniu na testy (3dni), więc opiszę swoje wrażenia z ich użytkowania.

Mój DS4 od Pro już zaczyna pozwoli konać. Ten pad powinien maksymalnie kosztować ze 120zl..

Kurde..fajnie by było...sam gram głównie w fpsy więc jakby była duża różnica na korzyść nacona to pewnie bym kupił. Teraz ma wyjść wersja 2.0 więc te starsze można już dostać za 330 zł a może i jeszcze cena poleci w dół
  • Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 122,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• zobaczcie na co sie porwałem...         Jak na moje pierwsze malowanie to nawet daje rade, co ? DS4 został pomalowany czerwonym PlastiDip'em. Bajer ten nadaje sie do przeróżnych zastosowań,

• Z dziennika DualShock 4 mechanika Wymiana 3 minuty Baterie w blistrach są naładowane Testy żywotności rozpoczęte    

• Było już pisane ale powtórzę : to zależy od kwasowości twojego potu. Mi np. nie ścierają się gumki. Również z premierowego pada do ps4 przez caly okres użytkowania nie miałem problemów, a mojemu bratu

Opublikowano

Starh a co się dzieje, R2 luzno chodzi?

Opublikowano

Ja nie wiem co wy robicie z tymi padami, że tak wam padają, albo to po prostu ja mam szczęście :D Biały DS4 z kompletu działa bez szwanku ponad 2,5 roku, tylko mógłby dłużej na baterii trzymać niż te kilka godzin.

Opublikowano

Starh a co się dzieje, R2 luzno chodzi?

Ostatnio zaczynał zawieszać mi się ps button - gram sobie, klikam aby wejść do menu konsoli, a tu automatycznie cofa mnie do gry. Samo uruchamiało czat, blokowało się na literze "G" i wysyłało spam. Dodatkowo coś mi klekocze w tym kontrolerze ostatnimi czasy :/

Dlatego też chyba zakupię jednego z tych pro padów po uprzednich testach obu. Nacon wygląda spoko, ale wiele osób narzeka na oprogramowanie i problem z prawym analogiem (podobno druga wersja, która ma mieć premierę w tym miesiącu ma być pozbawiona tych wad). Kabel to w sumie nie problem, 3 metry wystarczą.

Opublikowano

U mnie znowu pojawił się problem z rozłączaniem pada podczas gry. Wyeliminowałem wszystkie źródła zakłóceń i tak pojawił się disconnect po dwóch dniach grania w Uncharted. Strasznie irytujące... Na początku tego nie było. Platyna w U4, BB, R&C- wszystko chodziło idealnie. Problem pojawił się po czasie. Występuje rzadko, ale mimo wszystko może pojawić się w najmniej oczekiwanym momencie. Gram na Pro, DS V2. Ma ktoś podobny problem?

Opublikowano

Zresetuj pada - z tyłu jest taki mały przycisk.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

V2 naładuje się jak konsola nie jest włączona?

Opublikowano

W trybie stand-by każdy pad się naładuje pod warunkiem, że masz zaznaczone w opcjach zasilanie USB.

Opublikowano

Czyli nie da się normalnie naładować pada jak konsola jest wyłączona ? :)

Opublikowano

Nie. Tylko w stand-by i tylko wtedy jak ustawisz w opcjach oszczędzania energii zasilanie USB. Ja mam ustawione na 3h zasilanie USB.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ktoś grał lub miał styczność ze Scuf Impact? Interesuje mnie przede wszystkim jakość, trwałość i czy dobrze się sprawuje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Od jakiegoś czasu czaje się na pada w kolorze rocznicowym szarakowym. No i na allegro pojawił się sprzedawca z padami w takim kolorze. W opisie jest podane, że oryginał, gwarancja tylko, że wersja oem. Przycisk nawigacji jest biały zamiast kolorowego. Jakoś nie znalazłem informacji o takiej wersji kolorystycznej puszczonej do sprzedaży. Wałek? 

Edytowane przez kiseki

Opublikowano

Posiada ktos Nacona?? Chcialem zapytac  czy klikanie bamperow z czasem stanie sie cichsze oraz wyrobia sie troszke trigery??

Opublikowano
W dniu 10.12.2017 o 19:04, kiseki napisał:

Od jakiegoś czasu czaje się na pada w kolorze rocznicowym szarakowym. No i na allegro pojawił się sprzedawca z padami w takim kolorze. W opisie jest podane, że oryginał, gwarancja tylko, że wersja oem. Przycisk nawigacji jest biały zamiast kolorowego. Jakoś nie znalazłem informacji o takiej wersji kolorystycznej puszczonej do sprzedaży. Wałek? 

Tak, pewnie zwykły pad z pomalowaną obdową. Szarakowe były tylko z kolorowym przyciskiem, a te z zestawów z konsolą miały dodatkowo grawerowanie na touchpadzie.

Opublikowano
57 minut temu, chris85 napisał:

Czy któryś forumowicz posiada Razer Rajiu? Kurde jak mnie korci, żeby sobie sprawić taką zabawkę :/

nie wiem jak Raizu ale koieta mi na gwiazdke kupila Nacona...ciezko przyzwyczaic palce i mozg do dodatkowych guzikow ale z kazda kolejnym graniem jest coraz lepiej. Zdecydowanie robote robi prawa galka i te 4 dodatkowe guziki np widze masz Bloodborna a tam unik jest pod kolkiem z tego co pamietam...na takim padziku mozna robic unik bez sciagania kciuka z anolaga i miec kontrole caly czas nad kamera ;)

Opublikowano

https://www.ppe.pl/news/55503/onyx-wireless-controller-to-nowa-propozycja-hori-dla-playstation-4.html

Co myślicie o tej zapowiedzi? Pad wygląda na zdjęciach solidnie. Cena dobra! Nie kupowałem tych Naconów i innych Razerów ze względu na cenę właśnie ale też na przewód. A ten od Hori ma być bezprzewodowy. Wygląda jak od Xkloca.

Czekam na recenzje. Jeśli okażą się dobre- biorę. Już mam dość tych badziewnych DS V2. Albo skrzypi, albo rączki się rozłażą, a to znowu w gałce podczas ruchu w dół mi coś klika, a to źle złożony itd. I jeszcze gumek potrzeba bo te za małe i się guma ściera. Każdy pad który miałem posiadał jakąś wadę. Nawet z DS3 nie miałem takich problemów.

3mam kciuki żeby ten okazał się strzałem w 10.

Opublikowano

Nie wiem co myśleć o tych triggerach, póki człowiek nie będzie miał tego w łapach ciężko cokolwiek prorokować. Przynajmniej w tym nie poszaleli z ceną i jest wireless.

Opublikowano

Zamówiłem Raiju. Jutro przyjdzie i chętnie opiszę moje wrażenia . Kupiłem go na Amazonie, więc jeśli mi się nie spodoba nie będzie problemu ze zwrotem. Ale jestem dobrej myśli. 

Opublikowano

Myślalem o tym. Ale chciałem sprawdzić tego Razera, tak jak pisałem jeśli mi się nie spodoba wystarczy trzy kliknięcia w aplikacji Amazona i kasa do mnie wróci w ciągu kilku dni a ja na odesłanie kontrolera mam bodajże 30.

Paradoksalnie po tylu latach grania na Xboxach, lepiej gra mi się na analogach w jednej linii, to w DS4 lubię. Reszta to totalne nieporozumienie, z triggerami na czele.  W teorii Razer powinien być dla mnie  idealny, w praktyce zobaczę po El Classico, bo kurier już jest w drodze. 

Teraz widzę, że Hori nie ma łopatek, a to jeden z głównych powodów dla których kupiłem nowego pada. Na lewej sprint, na prawej skok w BF1 :obama:

Edytowane przez chris85

Opublikowano

Scuf Impact sobie obczaiłeś? Gdyby nie negatywne opinie odnośnie wytrzymałości to już dawno bym w niego zainwestował.

Opublikowano
5 godzin temu, chris85 napisał:

Paradoksalnie po tylu latach grania na Xboxach, lepiej gra mi się na analogach w jednej linii, to w DS4 lubię.

A to ciekawe, bo wydaje mi się, że główny argument za padami X'a to właśnie rozmieszczenie gałek (na górze ruch postaci, na dole praca kamery) + bardziej masywny kształt dzięki czemu lepiej leży w dłoni. W każdym razie najlepiej nie myśleć co trzymamy w dłoni, tylko cieszyć się grą.

Ale nad tym Onyxem to się zastanowię, jednak muszą być pozytywne recenzje.

Opublikowano

Zagrałem kilka meczy w BFa i o jejku o jejku :banderas:

Wykonanie 10/10, analogi 20/10 bez kitu ani DS4 ani pad od Xone nie ma tak precyzyjnych gałek. podkręcilem czułość prawie na maksa i grało mi się jeszcze lepiej. Te dodatkowe triggery póki co bardziej mi przeszkadzają niż pomagają. Pod lewy przypisalem  skok, pod prawy zmianę pozycji , ale oczywiście mózg robił swoje. Pad jest duży, więc jeśli palce środkowe mam na tych ekstra przyciskach gorzej się wciska R1 i L2. 

Zaraz je odkręce i zobaczę jak mi się będzie strzelać, bez nich. 

Opublikowano

Ok pogralem jeszcze trochę i na sto procent  pad zostaje. Świetną robotę robią te "trzecie"  triggery. Precyzja tego pada jest nie do opisania, kabel w ogóle mi nie przeszkadza. Jestem zachwycony :)