Czezare 1 448 Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Nieco wyzej wywolalem temat to chce go na swoj sposob zakonczyc. Udalo mi sie zatem podlaczyc zarowno obraz do mojego starenkiego monitora (bez gniazda HDMI) oraz dzwiek do mojej jeszcze starszej wiezy.1.ObrazSprawa prosciutka.Kupilem kilkumetrowy kabel HDMI, oraz ta przejscioweczke:Wystarczylo, aczkolwiek sa wady tego rozwiazania o czym wspomne na koniec.2.DzwiekSprawa kosztowniejsza nieco. Musialem kupic ustrojstwo z tej aukcji:http://allegro.pl/konwerter-optyczny-toslink-coaxial-na-2x-cinch-rca-i4678610154.htmlDokupilem tez 3-metrowy kabel RCA. Z drugiej strony swiatlowod i do konsoli.Dzwiek super idealny!Wady Ad1:Niestety...jest troche pie*dolenia w Menu konsoli gdy chcemy przelaczac kabel pomiedzy monitorem a TV. Obraz po przelaczeniu ustawia sie tu i tu kazdorazowo na 640x480 i trzeba recznie ustawiac rozdzialke.Wady Ad2:Kolejny pozeracz pradu w domu, albowiem konwerter ma swoj zasilacz.Tak czy inaczej jestem zadowolony bo te sto pare zlotych jakie za wszystko zaplacilem jest to znacznie taniej niz kilkaset zydli na nowy monitor z HDMI.Moze to co napisalem sie komus przyda. PS: dziekuje koledze marcin33 Edytowane 29 Października 2014 przez Czezare 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin33 599 Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Ciesze się że pomogłem Ja teraz też stoję przed podobnym problemem z dźwiękiem. Chce kupić nowy monitor do którego podłącze konsole ale nie wiem czy szukać takiego z wyjściem słuchawkowym czy również zakupić ten adapter bo chce podpiąć pod mój stary amplituner. Cytuj Odnośnik do komentarza
Niewidoczny 334 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Jak duzo miejsca wokól siebie potrzebuje Xone zeby spokojnie oddychał?Nie mam niestety miejsca na stoliku na którym stoi TV i musze chyba go wsadzic w wneke pod TV. Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Po bokach to praktycznie nic, z gory potrzebuje bo tam ma wiatrak, mozesz sam sprawdzic, wlozyc reke we wneke i obczaic czy jest cieplo jak xbox chodzi, jesli tak to musisz cos innego wykombinowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
ppibo1 1 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Ktoś napisał , że po grze w Forze Horizon 2 konsola zimniutka . W takim razie ja mam coś z konsolą? U mnie jest ciepła w grze a nawet więcej W ogóle konsole zostawiacie żeby odetchneła w dashu czy odrazu wyłączacie dzięki za odp! Cytuj Odnośnik do komentarza
ssxx1 208 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 U mnie po graniu zawsze jest ciepła u góry, tam gdzie są te paski. Nie masz czym się przejmować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Krizz 541 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 Nawet jak ją wyłączysz od razu to się schładza do odpowiedniego poziomu, to nie jest ta że wentylatory przestają chodzić po naciśnięciu przycisku off. Jak możesz smażyć jajka na kratkach to dobrze, powietrze cyrkuluje i odprowadza ciepło na zewnątrz. ważne jest żeby konsola miała miejsce z każdej strony i nie była niczym zastawiona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 1 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2014 U mnie to samo. Tam gdzie wiatrak Xbox jest (nene)ely. Cytuj Odnośnik do komentarza
bart-blank 10 Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 Kurczę właśnie mi trzeci raz pobiera update 258mb i to w ciągu 2 tygodni... Zauważyłem że od tej pory konsola mi się dłużej włącza. Ktoś też tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza
prezes079 0 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Jakie można podpiąć największy dysk zewnętrzny usb aby korzystał tylko z napięcia usb i nie potrzebował zewnętrznego źródła napięcia? Czy oby 2TB 2.5" to już nie za sporo? Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Mozna podpiac dwa dyski po 4TB kazdy :] Cytuj Odnośnik do komentarza
prezes079 0 Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Mozna podpiac dwa dyski po 4TB kazdy :] No tak ale trzeba osobne zasilanie. A jaka jest max pojemność bez dodatkowego zasilania? Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 To juz chyba zalezy do dysku czy wymaga dodatkowego zasilania czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza
prezes079 0 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 To juz chyba zalezy do dysku czy wymaga dodatkowego zasilania czy nie? Ponoć dyski 2.5'' do jakiejś pojemności nie wymagają dodatkowego zasilania. Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Ja kupiłem 3.5 calowego 2tb 7200 rpm i jest zauważalna poprawa wczytywania gier, w porównaniu z standardowym hdd w xo. Zasilany zewnętrznie. Cytuj Odnośnik do komentarza
prezes079 0 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Ja kupiłem 3.5 calowego 2tb 7200 rpm i jest zauważalna poprawa wczytywania gier, w porównaniu z standardowym hdd w xo. Zasilany zewnętrznie. Możesz podać jaki ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Pomoże mi ktoś, będę bardzo wdzięczny ? Jak włączam konsolę to nie łączy mnie do Xbox Live mam takie coś w ustawieniach sieci: W następującej usłudze występują problemy: Zakup i używanie zawartości Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-live-status Prawdpopodobnie nie Ty jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-live-status Prawdpopodobnie nie Ty jeden. Myślałem że już to naprawili. Wiadomo coś na ten temat ? Ile to już się ciągnie,kupiłem XOne we wtorek Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Przedwczoraj wszystko działało bez problemu. Wczoraj nawet konsoli nie włączałem więc nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Wczoraj tez dzialalo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Dziwne że mi nie działa,znaczy jak włączam konsolę to nie łączy z live wtedy muszę wejść w ustawienia-sieć i nacisnąć na offline i z powrotem online wtedy czasami działa Mam nadzieję, że to szybko naprawią. Edytowane 6 Listopada 2014 przez Mroku333 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mroku 1 005 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Teraz zrobiłem tryb na instact in i po ponownym uruchomieniu nie loguje mnie do mojego konta Może przywrócić ustawienia fabryczne ? Edytowane 6 Listopada 2014 przez Mroku333 Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 dziwne, u mnie wszystko smiga bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza
BuLLiT 2 Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 http://www.xbox.com/pl-PL/xbox-one/accessories/headsets/Stereo-Headset-Adapter#fbid=6yFXWfbf2md Czy podepnę do tego zwykle sluchawki żeby mic dźwięk z gry? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi