Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PS4 PROpremiera, preordery i ogólna szajba:)

Featured Replies

Opublikowano

Ja dostałem maila ze sklepu, że utworzono dla mnie nowe zamówienie (niewidoczne w koncie klienta jeszcze) na konsolę PS4 w cenie 1690 zł. Więcej nie zapłacę, chyba że za bundla.

• Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 872,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

Mefi - raczej darmowy kredy dla sklepów w Polsce.    rozmawiałem z koleżanką, która studiowała romanistykę w Krakowie. Podczas wymiany studenckiej Erazmus w Hiszpanii poznała koleżankę, która studio

• a to przepraszam, faktycznie sześćdziesiątka YLOD to nie choroba wieku dziecięcego o czym sam się przekonałem podczas użytkowania mojej 40tki. a gadanie o tym, że "kupię za rok" jest bez sensu w tema

• Serio mam gdzies czy bedziecie czekali w sztucznych kolejkach i czy ktos zablokowal wam dostep do ps4. Ja mam preorder jeden, mialem jeszcze w me ale anulowalem, co nie zmienia faktu ze jakby zlozenie

Opublikowano

@Lipa

Tak z ciekawości, jak zamawiałeś  preordera to jaka cena wtedy była na stronie euro, 1690 czy 1790? Ja niepotrzebnie zwlekałem i swojego składałem  dopiero na początku września. 

Opublikowano

Było napisane na ich stronie, że cena nie przekroczy kwoty 1790 zł. I jak widać na tyle już wycenili PS4.

Opublikowano

No tak,ale jak podzielisz tą kase na ilosc godzin spedzonych z gra to juz tak strasznie nie jest.Zobacz ile kosztuje np 2h w kinie

Opublikowano

Chodziło  raczej o to, że w stosunku do gier na inne konsole 249 zł to przynajmniej o 49 zł za dużo nie wspominając o PC.
Jeśli chodzi o temat dostępności konsoli na polskim rynku to na prawdę biednie to wygląda na obecną chwilę. Ciągłe informacje o bardzo  malej ilosci konsol mogą się potwierdzic co dla mnie delikatnie mówiąc jest niezrozumiałe.

Być może dlatego,że nie pracuję w SCEP [ironia -> mode on] ale na osłodę nie wszystkie kraje z EU dostaną swoją konsolę na premierę .

Edytowane przez da$io

Opublikowano

beda bundle z bf4?

Opublikowano

Ja jakos nie wierze w to ze zabraknie konsol na premiere. Serio myslicie ze bedzie wiecej chetnych niz wyprodukowanych ps4? Ja swoja chce kupic w okolicach premiery i niemozliwe wydaje mi sie ze pojde do saturna czy media i uslysze ze nie maja pudel bo wszystko poszlo, tym bardziej ze bujnac sie do sklepu bez 2,5 kola to za bardzo nie ma sensu, a nie widze zeby az tylu u nas chetnych bylo na koniec listopada/poczatek grudnia, swieta trzeba zrobic, sylwester, a prezenty pod choinka za ponad 2000plnow to w rzadko ktorym domu mozna znalezc.. Tak wiec spokojnie, imo kazdy chetny swoj wymarzony zestaw dorwie :*

Opublikowano

schabek nie wiem jak w pl ale w ire bankowo zabraknie. w gamestop mowia ze nastepny rzut w okolicach gwiazdki to samo w extravision nie wiem jak z hmv ale podejrzwam ze to samo.

Opublikowano

schabek nie wiem jak w pl ale w ire bankowo zabraknie. w gamestop mowia ze nastepny rzut w okolicach gwiazdki to samo w extravision nie wiem jak z hmv ale podejrzwam ze to samo.

Hmv ma teraz tylko 4 sklepy. 3 w Dublinie i 1 w Limericku. Wiec napewno zabraknie.

Opublikowano

SCEP poinformowało sieci handlowe (ktoś pisał o tym wcześniej) , że nie gwarantują dostępności dla preorderów sprzedanych po 4.9.13. 

Część sklepów zareagowała od razu, pozostali sprzedawali preordery pomimo alarmu SCEP. 

Niestety do tej chwili nie ma konkretnych informacji od SCEP o dostępności w dniu premiery. 

Klienci, którzy zamówili preorder online w SP/MM dostaną konsolę na 100%. 

Z PS3 też był hipe, z konsolami nie było problemu. 

Jeżeli chodzi o zestawy konsol.

Maja się pojawić wg SCEP zestawy :

PS4 + gra 

PS4 + gra + kamera - 2399zł 

SCEP nie potwierdziło zestawu za 1799. 

SCEE poinformowało o zestawach z PS4 + killzone.

Opublikowano

Hmv ma teraz tylko 4 sklepy. 3 w Dublinie i 1 w Limericku. Wiec napewno zabraknie.

obawiam sie, ze pominąłeś jeden w Centrum Handlowym Kilkenny, kolo TK Maxx'a(czy co to tam jest)  :)

edit.

strona HMV.IE chwilowo niedostępna, ponowne otwarcie za 3dni i 15godz. może aktualizują dział PS4 ;)

Edytowane przez MEVEK

Opublikowano

Czy w Euro RTV AGD jest możliwość anulowania wykupionego preordera i zwrot pieniędzy (100 zł)? Jeśli tak, to w jaki sposób takowy zwrócić (kupowałem przez internet)? 

Opublikowano

Zaq tego nie ma juz od ponad roku:)

Pod twoja nie obecnosc w irl,hmv wrocil ;) 4/5 sklepow i kilka xtravision+hmv.

Chyba,ze miales na mysli ten sklep w Kilkenny ale to MEVEK o nim pisal ;)

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano

Jim Ryan w wywiadzie dla RTL NL przyznał, że mimo ogromnego zainteresowania będzie zarezerwowany jakiś stock dla sklepów na dzień premiery, z tym, że może się wyprzedać w ten sam dzień

Opublikowano

Wie ktoś może czy będzie w Polsce nocna premiera PS4? Czy wszystkie sztuki pójdą na pre-ordery :D

Z tego co pamiętam to PS Vita miała swoją nocną premierę ciekawe jak będzie w przypadku PS4.

Opublikowano

ciekawe ile z tego prawdy :P

wiadomka że nie można sie sugerować jakimś panem z internetów no ale..

Edytowane przez Orzeszek

Opublikowano

FlOw, Flower były na PS3 nie na PS2 to raz. Dwa: nie znam konsoli Xbox Zero. Trzy: Microsoft podniósł się z kolan więc nie wieszczyłbym tak szybko porażki.

Wtopa na wejście dla Xbox One a na wyjście dla Sony, za lineup gier i ilość konsol dla Polski. Kiedyś SCEP chwalił się wartością naszego rynku dla korporacji, w ramach podziękowań powstało SCEP. Niestety tym razem w ramach podziękowań PS4 idzie dla Johnów i Helmutów a Janek to sobie pogra...w przyszłym roku.

Nadzieja w tych co się wypną na Sony przed i w trakcie premiery.

Opublikowano
Niestety tym razem w ramach podziękowań PS4 idzie dla Johnów i Helmutów a Janek to sobie pogra...w przyszłym roku.

Skąd wiesz? A co jeśli 29.11 pójdziesz do sklepu i dostaniesz swoje PS4 bez problemu? Ogólnie przez te plotki sytuacja wygląda tak, że każdy jest posrany, że nie dostanie swojej PS4, osoby, które miały spokojnie iść w dzień premiery składają preordery, ogólnie sprzedawcy ładnie to rozegrali :)

Opublikowano

Co do tego filmu to całkiem ciekawy, a co z zabraniem nam pewnej puli dla innych krajów to nie trzeba mieć znajomych w Sony czy być byłym pracownikiem bo można było to podejrzewać, z resztą samo o tym pisałem jakiś czas temu. W sklepach na premierę na pewno będę konsole, pytanie tylko ile...

Opublikowano

YETI serio, podziwiam Twój optymizm, ale gorzej jak to okaże się prawdą i następna partia będzie gdzieś na przełomie grudzień/styczeń. Co Ty zrobisz jak będziesz czytał te opinie osób, które konsole mają, a Ty biedak nie, bo nie wystarczyło. :(

Chociaż zawsze możesz kupić za większą cenę z allegro, bo takie pewnie się pojawią w premierę od cebulaków. :thumbsup:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Czy tylko ja mam wrażenie, że w Polsce robią nas w du... z cenami gier na ps4? nawet z UK wychodzi taniej o jakieś 20zł, a z US wychodzi tak tanio, że można nawet ominąć cło mając farta, chociaż nawet z cłem byłoby taniej jak u nas.

Opublikowano

Przy premierze PS3 bbyło to samo, ceny gier z kosmosu. Minę trochę czasu i wszystko się unormuje.