Skocz do zawartości

PS4 PROpremiera, preordery i ogólna szajba:)

Featured Replies

Opublikowano

Może być, choć jak dla mnie najładniejsza PS4 była w bundlu z MGSV. Szkoda, że nie wypuszczono prosiaka w tej wersji.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Wyświetleń 846 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

Mefi - raczej darmowy kredy dla sklepów w Polsce.    rozmawiałem z koleżanką, która studiowała romanistykę w Krakowie. Podczas wymiany studenckiej Erazmus w Hiszpanii poznała koleżankę, która studio

• a to przepraszam, faktycznie sześćdziesiątka YLOD to nie choroba wieku dziecięcego o czym sam się przekonałem podczas użytkowania mojej 40tki. a gadanie o tym, że "kupię za rok" jest bez sensu w tema

• Serio mam gdzies czy bedziecie czekali w sztucznych kolejkach i czy ktos zablokowal wam dostep do ps4. Ja mam preorder jeden, mialem jeszcze w me ale anulowalem, co nie zmienia faktu ze jakby zlozenie

Opublikowano

Doradź, forumku:

Kupować Prosiaka teraz, czy lepiej może poczekać ten ~miesiąc na okolice premiery XoX i wynikającą zeń możliwą obniżkę cen Pro? W sumie parcia nie mam, zakup głównie pod exy w 2018 i nadrobienie kilku, które się nazbierały przez ostatni rok, acz z drugiej strony nie wiadomo chyba nawet czy jakakolwiek obniżka będzie.

Opublikowano

Ja osobiście bym poczekał chyba, że chcesz białego z Destiny, bo tego raczej nie będą obniżać.

Opublikowano

Obniżki raczej nie będzie, premiera x1x to dla Sony raczej żaden powód bo konsola i tak świetnie się sprzedaje, w tej chwili Pro można wyrwać nówke nieraz po 1500zł w sklepie na promocjach i to imo dobra cena. W okresie świąt sieciówki może jakieś promo beda robić, ale to jeszcze prawie 3 miesiące

Opublikowano

Ja bym poczekał do imprezy playstation w paryżu i świąt. Skoro ci się nie śpieszy poczekaj. 

Opublikowano

Biała ładna, acz nie będzie mi raczej pasować do wystroju.  A poza tym, z tego co widzę, jest o kilka stówek droższa od czarnej.  :negative:  Także trzymam się planu: wypatruję ciekawej promocji, ewentualnie czekam na jakiś black friday, czy tam inną przedświąteczną wyprzedaż. Dzięki, panowie. Plusiki lecą. :)

Opublikowano

ColorWare-Limited-PS4-Pro-Retro-1-1170x6

Ja bym swoją czarną chętnie przemalował na przepiękny szary kolor tak jak swego czasu zrobiło to ColorWare. Ciekawe czy ktoś w Polsce byłby w stanie pomalować tak PROsiaka?

Edytowane przez Ryo-San

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czy te zestawy co są teraz taniej w sieciowkach są z Fifa 18 (1499zl) w wersji pudełkowej czy cyfra? 

Edytowane przez OsciBosci

Opublikowano

No to w takim razie biorąc pod uwagę że Fifa nówka nadal chodzi po 200zl, to 1300zl za Pro przyzwoita oferta

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanko, kupiłem PS4 pro w wersji UK i w zestawie oczywiście miałem kabel zasilający w ver. UK. Jakie było moje zdziwienie kiedy przygotowany ze zwyklym kablem od fata ps4 dostałem taką wtyczkę :

673ba1e6-8061-4e03-9c3b-3ecb154e9c67_1.9

Wikipedia podpowiada, że zwykły PC kabel zasilający o nazwie nominalnej C13 coupler powinien pasować, ponieważ różni się tylko tym, że posiada dodatkowe uziemienie w postaci trzeciej górnej "dziury" w gniazdu.

https://en.wikipedia.org/wiki/IEC_60320

Dużo osób tak również zrobiło w internetach chwaląc się na róznych forach, a jakie to ma odzwierciedlenie w rzeczywistości? Nakrzyczeć na firmę by ogarnęli dla mnie przewód C17 czy jednak zostać przy rozwiązaniu tymczasowym?

Opublikowano

Jak masz kabel z FATa to nim podłącz, jak nie to może być inny pasujący np z PS3, albo zakup przejściówkę za kilka PLN.

Sam dostałem taką konsolę i się zdziwiłem, ale przejściówkę załatwiła sprawę. Zawsze możesz pisać do sklepu o wymianę.

Opublikowano

Przecież w grubasie ps4 jest tzw. ósemka c7. To jak ma niby tym podłączyć prosiaka?

Es7nxWD.jpg

W starych modelach PS3 była c17ka, czyli w fatach.

Jakby co to tutaj można kupić taki kabel klik

Edytowane przez cithall

Opublikowano

A to przepraszam bardzo za wprowadzenie w błąd, cały czas wydawało mi się, że 4 ma to samo wejście co Chlebak, ale rzeczywiście. No to przejściówka wyjdzie najtaniej.

Opublikowano

Juz ogarnąłem. Jako, że kupiłem konsolkę w sklepie stacjonarnym to po wykonaniu telefonu, miły pan od gierek mnie przeprosił i wymienił na kabel C17 z europejską wtyczką. 

Dziwne, że prosiaczek ma zupełnie inne wejście zasilania niż PS4 fat. Może sony się obawiało, że przewód się będzie przegrzewał?

Opublikowano

Podyktowane to jest zasilaczem, który w PS4 Pro pobiera aż max 310W, dlatego mamy kabel c17. Dziwne to jest bo Xbox One X przy mocniejszych podzespołach i tym samym procesie technologicznym APU  16nm ma zasilacz max 245W - tutaj mamy zwykły kabel ósemke c7.

Opublikowano

Kupilem biale ps4 pro  z gra za 1500, a z konta sciagnieto 3000. Taka promocja na swieta :notbad:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kupilem biale ps4 pro  z gra za 1500, a z konta sciagnieto 3000. Taka promocja na swieta :notbad:
Trzeba było zgłosić, możliwe że obsługa sklepu coś poplątała. Z tego co wiem takie akcje są rozstrzygane na plus dla kupującego. Sam tak wyrwałem zero dawn w limitce za niecałe 2 stówki ;)

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

opłaca się zakup PRO jeżeli chce grać tylko i wyłącznie w Ex'y? Czy lepiej kupić slim i różnice w cenie wydać na gry?

Opublikowano

Nie widzę sensu w kupowaniu Slimki. Kup Pro, tym bardziej że exy szczególnie będą wykorzystywać różnice w mocy.

Opublikowano

Sinju zależy jaki masz tv, jeżeli tylko full hd to moim zdaniem lepiej slimke, po cholerę bulić za coś czego się nie wykorzysta.