Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gwiezdne Wojny, Epizod 7: Przebudzenie Mocy

Featured Replies

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Wyświetleń 189,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Skisłem   

• nie no ja wiem, ze ogor sie lubi czepic jakies rzeczy i nonstop do niej przypier... ale to juz przegiecie.   NIKOGO NIE DZIWI OBECNOSC CZARNOSKOREGO W FILMIE.   NIKOMU TO RACZEJ NIE PRZESZKADZA.

• Jak się nad tym zastanowić, to rzeczywiście głupia. EPI Dwóch dziadów znajduje na pustyni chłopaka z wysokim stężeniem midigó.wna we krwi, więc zabierają go ze sobą, żeby szkolić na rycerza dżedaj

Opublikowano

Problem z walkami Jedi jest taki, że nie powinny one za bardzo odnosić się do rzeczywistości. Przecież Jedi to ludzie u szczytu zdolności fizycznych, wspomaganych mocą, która zwiększa ich refleks, szybkość i siłę. Do tego potrafią przewidywać ruchy przeciwnika, więc jest ich walka nie powinna wyglądać jak pojedynek dwóch pijanych chłopków lejących się po głowach sztachetami. Oczywiście nie chodzi mi o balet z pierwszych 3 części - to powinno bardziej przypominać wiedźmina. 

Opublikowano

Najlepszy pojedynek to ten z ep 6 Luke vs Vader na Gwieździe Śmierci.Zaraz na drugim daję ten z ep5:

https://www.youtube.com/watch?v=C-DeI3ohVbY

Może pod względem choreografii nie jest jakiś imponujący dla współczesnych dzieciaków wychowanych na filmach wypełnionych akcjami adhd głównych bohaterów ale sama miejscówka,klimat i jako pierwsze poważne starcie Luke'a z Vaderem to wszystko wynagradza.

Z ep1-3 jedynie ten z Mrocznego Widma,gdzie Obi walczy Maulem.Reszta to skakanie małpek w coraz bardziej wymyślnych pozach.

Opublikowano

Znowu herezje w temacie?

Ech.... przydałby się jakiś Kazub Gwiezdnych Wojen. Zaprowadził by ład i porządek.

Opublikowano

Walka w A New Hope to nie jest walka jako taka, ale niektórzy widzę nie załapali tej rzeczy.

Opublikowano

Fani prequeli znowu wypełzli ze swojej nory?

Pinewood-Set.jpg

vs

9tvGHYv.jpg

:reggie:

Latary wreszcie były praktyczne w epizodzie VII i to widać. Lucas robił cutscenki do gierek a nie filmy

Edytowane przez Sebas

Opublikowano

<wkleja link do recenzji Plinketta>

"I have the upper ground" :dynia:

nie no serio, jak ktoś pisze, że walka z ep III jest lepsza od walki z ep IV to nie mam dla niego zbyt dobrych wieści.

Opublikowano

Jezu ilez mozna walkowac temat pojedynkow w SW. Czytajcie uwaznie bo nie bede powatarzac:

EP4-6 walki

EP1-3 uklady choreograficzne/taneczne/cyrkowe

Opublikowano

Podsłuchałem ostatnio rozmowę grupki osób, które właśnie wyszły z seansu najnowszych Gwiezdnych Wojen. Jedna dziewczyna mówi: 'no, wszystko spoko, tylko w poprzednich częściach szturmowcy byli klonami, a teraz co? Porywają dzieci i je szkolą, trochę to dziwne...', na co odpowiada jej kolega: 'bo zabili Bobę Fetta, więc nie mieli już materiału genetycznego do klonowania' :dog: Do rozmowy włącza się kolejny typ: 'mnie jedyne co rozśmieszyło to to, jak przylecieli na tę planetę z kantyną, pojawia się ten zły, no, jak on miał? Kylo Ren, czy jakoś tak... no i podchodzi do niego szturmowiec i mówi, że poszukiwani uciekli na wschód. A skąd oni wiedzieli gdzie na tej planecie jest wschód?' :facepalmz:

Opublikowano

No bo każdemu z osobna trzeba tłumaczyć, że w starej trylogii azturmowcy to już nie były klony, eh...

Opublikowano

Pewnie Christensen nie mógł utrzymać powagi w czasie gadki o Plagueisie i musieli dograć i skleić.

Opublikowano

Prosze o bardzo szybka odpowiedz. Epizod 7 lepiej obejrzec w 3D czy zwyklym trybie?

Opublikowano

Ja ogólnie hejtuję filmy 3D ale to było naprawdę bardzo dobre i nie kłuło w oczy.

Polecam, ale nie widziałem 2D.

Opublikowano

zwykły tryb, najlepiej imax

3d ma duzo ciemniejszy obraz, przez co niektorych fragmentow obrazu w ogole nie widać

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Wczoraj byłem w imaxie na 3d i nie dość, że wszystkie sceny, które przy pierwszym seansie wydawały mi się kręcone pod konwersję na trójwymiar, wypadły bez szału, to w niektórych momentach wepchnięty bez pomysłu efekt głębi wręcz przeszkadzał i psuł odbiór. Ino 2D

Opublikowano

zwykły tryb, najlepiej imax

Imax odpada. 3-miasto nie posiada takiego kina...