II KoBik II 2 635 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Dostałem bony z roboty więc postanowiłem przequrwic na Goldy w końcu. I nie zawiodłem się. Graja zdecydowanie głośniej niż co innego podpinalem pod PS4. Więcej mają soczystego basu ale resztq dźwięków jest na wyższym poziomie. Słychać każdy detal. Zwłaszcza w dedykowanych presetach. Nie potrzebnie zwlekałem. Jedynie można przyczepić się do słabej jakości pianki jak i samej wygody na uszach. Tu zdecydowanie lepsze HYPERX i to znacznie. Jednak dźwiękowo jeśli chodzi o gry na Prosiaku nie mialem nic lepszego imo. Za 200zl nówki żal było nie brac. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 16 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Mam taki sam zestaw goldy dla wygody i hyperx jak padnie bateria.Wszystko spoko mi chodziło tylko o wygodę bez kabli ale jednak mikrofon to jest niebo a ziemia na korzyść hyperx oczywiście.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 18 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2019 Jak kogoś interesuje to słuchawki za(pipi)iście grają nawet na koksie. Co prawda tylko po jacku ale imo lepiej niz HyperX Cloud Stinger które posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 A da się je sparować z tel i robic imprezę przez discorda?Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 19 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2019 Bezprzewodowo tylko przez dongla z PS4 i PC, po kablu chyba nie da rady bo na Xboxie micro mi nie działało po kablu, nie wiem jak na tel. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 5 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Zapytam tutaj może ktoś pomoże. Mam słuchawki AKG podłączane przez jack do pada PS4 i wszystko było ok. Syn grał 2 dni temu i teraz mam problem z głośnością w słuchawkach. Było tak, że jak grałem i pogłaśniałem na telewizorze dźwięk to w słuchawkach też się pogłaśniał, jak zmniejszałem głośność na pilocie w słuchawkach analogicznie było ciszej. Dziś wrzucam Uncharted i dźwięk mam cały czas taki sam i jest za cicho. Jak pogłaśniam jak do tej pory to nic się nie dzieje nawet jak na pilocie zejdę praktycznie do zera czy dam na maks to w słuchawkach nic się nie zmienia. Czy możliwe, że jakaś opcja została włączona i teraz ten dźwięk jest cały czas taki sam i nie da się go zmienić? Na słuchawkach niby słyszę co dzieje się w grze ale już w dialogi trzeba się wsłuchiwać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 5 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2020 Sprawdź ustawienia dźwięku jakie masz w grze. Gra sama dostosowuje dźwięk do urządzeń jakie masz podpięte - może tam coś Ci miesza z dźwiękiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
mario10 511 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 (edytowane) Spróbuję coś posprawdzać bo szczerze pierwszy raz mi się coś takiego stało Dzięki za wskazówkę. A wcześniej dało się bez problemu regulować głośność bo niektóre gry faktycznie trzeba było pogłaśniać. Edytowane 6 Stycznia 2020 przez mario10 Cytuj Odnośnik do komentarza
jar3czek 432 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2020 W dniu 16.12.2019 o 20:48, II KoBik II napisał: Dostałem bony z roboty więc postanowiłem przequrwic na Goldy w końcu. I nie zawiodłem się. Graja zdecydowanie głośniej niż co innego podpinalem pod PS4. Więcej mają soczystego basu ale resztq dźwięków jest na wyższym poziomie. Słychać każdy detal. Zwłaszcza w dedykowanych presetach. Nie potrzebnie zwlekałem. Jedynie można przyczepić się do słabej jakości pianki jak i samej wygody na uszach. Tu zdecydowanie lepsze HYPERX i to znacznie. Jednak dźwiękowo jeśli chodzi o gry na Prosiaku nie mialem nic lepszego imo. Za 200zl nówki żal było nie brac. Nie wiem jak Goldy, ale ja za to wymieniłem Platiniumy na HyperX Cloud Alpha + Sound BlasterX G6(pod DS4 z jego DAC nie wpiąłbym nic poza tanimi pchełkami) i gra to co najmniej o dwie klasy lepiej. Platiniumy nie dość, że same w sobie brzmią kiepsko, to po włączeniu Virtual Surround brzmią wręcz tragicznie. HRTF w SBX G6 działa jednak dużo lepiej niż ten w headsecie Sony i nie kastruje tak mocno dźwięku. Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 Te "nowe" Goldy też tak pękają jak stare? Jak z jakością dźwięku? Czy warto dopłacać do Platinum? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figuś 21 129 Opublikowano 9 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2020 21 minut temu, bartiz napisał: Te "nowe" Goldy też tak pękają jak stare? NIE Jak z jakością dźwięku? Trochę lepiej niż w poprzednich, ale są mniej wygodne. Mają też lepszy mikrofon Czy warto dopłacać do Platinum? Nie wiem, nie mam porównania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Czy ktoś kojarzy, czy SONY dorzucało do kartonów z konsolą PS4 Pro jakieś fabryczne słuchawki douszne z mikrofonem? Moje pudło jest gdzieś na strychu i nie wiem, czy warto je szukać, aby się przekonać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Ok, w takim razie nurkuję do pudła i szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 501 Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Jedną słuchawkę tzw. Sznurówkę która działa bardzo dobrze na party. Cytuj Odnośnik do komentarza
LukeSpidey 928 Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 No właśnie chodzi mi głównie o to, aby otworzyć gębę do ludzi w grupie, bo w multi gram tak często jako wielbłąd jada hamburgery, a nie chcę być jednym niemym w rozgrywce. Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 698 Opublikowano 29 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 https://www.hyperxgaming.com/pl/headsets/cloud-flight-s-wireless-gaming-headset#atcNowość od HyperX. Na razie nie widzę w polskich sklepach a na stronie cena 169 EUR. 30h na jednym ładowaniu i do tego ładowanie indukcyjne. Emulacja dźwięku przestrzennego przez donga w PS4 bez dodatkowych stacji jak w większości konkurencji. No ciekawa opcja muszę przyznać bo męczy mnie ten optyk i USB do czatu w Siberii. Cytuj Odnośnik do komentarza
mlodyjimi 0 Opublikowano 19 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Witam, Mam pytanie odnośnie podłączenia headseta do portu USB w konsoli (PS4 Slim). Headset to Genesis Neon 360, posiada osobne wyjścia na mikrofon i dźwięk oraz końcówkę USB do (z tego co wyczytałem) wibracji i podświetlenia. Aktualnie korzystam z nich za pomocą przejściówki i podłączenia do pada ale jest trochę niewygodne i wolałbym mieć je podłączone do konsoli jako że jest w miarę blisko. I teraz czy da się to jakoś zrobić? Są przejściówki z mini jackow na USB ale chyba zawsze z wbudowaną karta dźwiękowa. Czy to będzie działać w PS4 i jak ewentualnie będzie to wpływać na jakość dźwięku? Czy jest ewentualnie jakaś inna opcja podłączenia słuchawek do konsoli? W monitorze na którym gram nie ma wejścia na słuchawki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kapcioraczej 0 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Witam Mam problem z słuchawkami. Słyszę wszystkich w imprezie Ale sam nie mogę gadać (mogę Ale mikrofon muszę mieć 1mm od buzi A i tak słychać strasznie słabo). Przy uregulowaniu poziomu mikrofonu mam na Full lecz gdy mówię prawie nic nie wychwytuje. Jak to naprawić. Pójść z tym gdzieś? (Mam normalne słuchawki do uszne I testowałem wiele takich Ale z każdym to samo) pls help guys Cytuj Odnośnik do komentarza
Ken Marinaris 367 Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Miałem pierwszy headset od Sony, chyba jeszcze z 2012 roku i ostatnio Wireless 2.0. Oba cierpią na przyapdłość na ścieranie się tej ceraty z gąbek na uszach. Czy Gold też tak nedznie wykonany? Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 1 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Tak ale na ali można kupić nowki zamienniki za 30zl co też uczyniłem i sa jak nowe.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
dawdi17 57 Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Witam. Czy posiadając Sony Pulse Wireless Stereo Headset jest sens zastanawiać się nad innymi słuchawkami od Sony? W tych słuchawkach podoba mi się aplikacja, która ma predefiniowane ustawienia do parunastu gier i tą różnicę słychać. Dlatego zastanawiam się głównie nad Wireless 2.0, które takich ustawień do konkretnych gier mają 31 (80% z tych gier napewno ogram). Obiegowa opinia mówi o słabych niskich tonach, ale głównie przy korzystaniu z nich przy innych urządzeniach niż PS4. W dodatku te słuchawki mają też drugi tryb gdzie właśnie niskie tony można ustawić, a w trybie domyślnym są one poprostu płaskie, czego "nieświadomy" użytkownik może nie wiedzieć. I tak - to działa tylko na PS4. Czy może ktoś to potwierdzić? Z tej samej aplikacji korzystają też kolejne modele od Sony - Goldy i Platinumy, ale tych presetów jest zdecydowanie mniej. Oczywiście, one są nowsze więc może i lepsze, ale czy na tyle by przewyższały zauważalnie Pulse? Napewno kupię PS5 na premierę i słuchawki do nich, bo konsola będzie miała należycie potraktowaną warstwę audio. Więc może zostać przy Pulse jeszcze przez ten rok? Prosiłbym o konkretne opinie. PS. nie chcę kabli i chcę słyszeć grę tak jak tego twórcy chcieli (a może to tylko pusty frazes z tej apki?) Cytuj Odnośnik do komentarza
Schranz1985 672 Opublikowano 4 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Nie warto zmieniać.Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza
Szpargał 0 Opublikowano 5 Maja 2020 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Cześć, problem polega na tym, że gdy podłącze słuchawki pod pada zamula cały system. Czasem ak zresetuje konsole jest normalnie ale często jest tak że konsola tak muli że nie da rady nic zrobić... Ktoś tak miał? Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelas 8 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2020 Jak to jest z tymi słuchawkami wireless gold w porównaniu do zwykłych słuchawek? Znalazłem w internetach że tylko parę gier jak Horizon czy Uncharted wykorzystuje w pełni możliwości tych słuchawek, innymi słowy gra musi mieć w sobie wszystkie wodotryski audio żeby goldy miały jak się wykazać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi