Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakupy growe!

Featured Replies

Opublikowano

O co kaman z ta wyprzedaza Amera? Wszyscy wiedza a ja nie.

• Odpowiedzi 33,6 tys.
  • Wyświetleń 3,8 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Spóźniona paczka. Ostatnia w tym roku, ale za to jaka Dużo, ważnych i rzadkich sztuk, oraz reszta brakującego setu na makarona.   Zapraszam na 15kg gier na Dreamcasta.  

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Wreszcie przyszła upragniona paczka, na którą czekałem niemalże w oknie. Co tu dużo pisać. Jestem meeeeeega zajarany. Dreamcast w secie full wypas, i Shenmue w FOLII Zapraszam na moją bombę z okazji

• Janusz Gamingu
    Janusz Gamingu

Nie sądziłem, że kiedykolwiek uda mi się dostać taką sztukę, w takim stanie. Upolowana nowa. Sam własnoręcznie zdeflorowałem fabryczne zabezpieczenia i jest..... taka jaka miała być.... ja (pipi)e ale

Opublikowano

Jakość z półtora roku temu puściłem całą kolekcję unikatów na Switcha. Wszystko zafoliowane, w protektorach, praktycznie same unikaty importowane z różnych stron świata. Jakoś około 440 sztuk tego było :)

Edit: ooo, wygrzebałem takiego screena, ktorego zostawiłem sobie na pamiątkę z tamtego okresu. To tak w ramach tego, że "w PL w życiu nie znajdziesz chętnych na takie gierki".

IMG_20250107_152535.jpg

Edytowane przez Amer

Opublikowano

Gierki od czerwonych to chyba troche inna klasa inwestycji, wiadomo ze bedze dobra stopa zwrotu.

Opublikowano

Dobrze, że  The Messenger wyjdzie w marcu w normalnej dystrybucji pudełkowej, bo ceny poprzedniego wydania wywalone w kosmos.

Opublikowano
1 godzinę temu, Dajzner napisał(a):

Dobrze, że  The Messenger wyjdzie w marcu w normalnej dystrybucji pudełkowej, bo ceny poprzedniego wydania wywalone w kosmos.

Ale wersja Special Reserved miała specjalne, dodatkowe pudełko którego nie było w limited runie i którego nie będzie w żadnej innej wersji - cena tego wydania będzie tylko większą.

Opublikowano

Wiem; ale są tacy, którzy chcą tylko mieć ten tytuł fizycznie w kolekcji, bez przepłacania, nieważne jakie wydanie.

Opublikowano

W każdej generacji, na każdej konsoli znajdą się wydania, które zyskują na wartości. Czasem niemało. To nie muszą być nawet jakieś super limitowane indyki z USA z 2000 sztuk nakładu.
Przykład: Uncharted - Nathan Drake's Collection Special Edition, aktualnie żeby wyrwać używaną sztuję 500 - 800pln.
@chrno-x super, że znowu wrzucasz :hi:

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Kolejny klasyk do kolekcji :wub:

IMG_0518.thumb.jpeg.edb109a0ea40402854360d385c2fd234.jpeg

IMG_0520.thumb.jpeg.e8f068dd2c78947e407d1a64090b93a4.jpeg

Zawartość pudełka. 

IMG_0521.thumb.jpeg.ffa5d4426d988461a26e1f18edd4bb12.jpeg

Tutaj jakaś dziwna naklejka na pudełku, pod spodem powinno być ograniczenie wiekowe. 

Spoiler

IMG_0519.thumb.jpeg.42983957ed3189b6f411d5e890b6a47c.jpeg

Opublikowano

Pierwsze zakupy w tym roku

IMG_20250108_092223.jpg

Opublikowano

Kupiłem sobie nowy TV, jeszcze na początku tamtego roku + PS5 Slim + kilka gier: TLOU, DSR, RE4R, SH2, Astro Bota (wszystkie już ukończone), nie opiszę całej historii, że karma do mnie wróciła i kupiłem TV wart 2900e za jedyne 1500e z 5 letnią gwarancją z wystawy, jak nowy, tylko bez pudełka. Muszę powiedzieć, że po przejściu ze starego leda na Sony Master Series 55” QD-OLED A95K jestem w lekkim szoku, bardzo polecam ten TV:

IMG-7906.jpg

Model z 2022 ma w ogóle super podstawkę, jeśli ktoś nie wiesza TVka :)

Opublikowano

W sumie nie miałem w planach tego zakupu ale trafił się w okolicy w dobrej cenie i na urlop, o ile będzie w tym roku, jak znalazł. No i może młody spróbuje jak Raymana skończy.

BFF027FD-26A3-4EA6-878A-3FE966B6E8AD.jpeg

Opublikowano

Zakupy z tego miesiąca:

DSCF3154.JPG

image.jpeg

image.jpeg

Opublikowano

IMG_20250109_170618083(1).thumb.jpg.3802c0ff0c9f657aa8e2c53f8f9dff93.jpg

Gra, o której nic nie słyszałem do czasu randomowej reklamy w google, w której spodobała mi się okładka xd Po przeczytaniu paru postów na forumku, ze to nasza rodzima produkcja znalazłem jedyny chyba sklep w Polsce, który jeszcze miał zapas w dobrej cenie.

Opublikowano
W dniu 7.01.2025 o 14:57, jimmy napisał(a):

Panowie każda dobra gierka do kolekcji cieszy, ta za 3 dychy i ta za 3 stówki :boomer:

Dokładnie :) Dlatego nie ma co znowu rozkminiać czy zbieranie jest słuszne czy nie, czy to czy tamto jest warte zbierania czy nie i tak dalej. Każdy niech robi i zbiera to co mu się podoba, na całe szczęście się różnimy i dla każdego znajdzie się coś dobrego :D

I w myśl tych zdań ode mnie mała wrzutka zakupowa:

fdya8jq.jpeg

Obiektywnie patrząc nie ma tu nic szczególnego, ale stwierdziłem, że chcę uzupełnić bibliotekę gier na PS2 o trochę takich "niszowych" i zapomnianych nieco tytułów. Wszystko to tanioszka z allegro, najtańszy Battlefield za 17zł dobrany w sumie w myśl "albo dycha za wysyłkę albo 17 za grę i wysyłka Smart". Może co jakiś czas wpadać będą właśnie takie różnorakie mniej "konkretne" zakupy, wszak czymś trzeba jaskinię zagracić ;)

Kolego @Ukukuki że tak powiem "O JA PIERDOLE". Piękna zdobycz, posikałbym się ze szczęścia jakby mi takie wydanie Quake II wpadło w łapy :D Ja byłem zajarany już jak zobaczyłem to skromne polskie wydanie, które kupiłem swego czasu w CeXie, ale taki Big Box to chapeu bas :obama:

Opublikowano

20250109_190533.thumb.jpg.89e528ac5253b19c59549e9748cc3144.jpg

20250109_184629.thumb.jpg.88b7a3e65d4897e85490e334779f44b3.jpg

20241125_184034.thumb.jpg.820ce692d4d37e2413cd026a8a3f8fd8.jpg

Zakupy z ostatnich 3 miesięcy. Stellar Blade otrzymany w prezencie. Znów wróciła mi zajawka na kupowanie gier w pudełkach.

Opublikowano
12 minut temu, Quake96 napisał(a):

Kolego @Ukukuki że tak powiem "O JA PIERDOLE". Piękna zdobycz, posikałbym się ze szczęścia jakby mi takie wydanie Quake II wpadło w łapy :D Ja byłem zajarany już jak zobaczyłem to skromne polskie wydanie, które kupiłem swego czasu w CeXie, ale taki Big Box to chapeu bas :obama:

Staram się mieć wszystkie klasyki dzieciństwa w bigboxach ale o 10 lat za późno za to się zabrałem xd 

Opublikowano
5 godzin temu, Dajzner napisał(a):

Zakupy z tego miesiąca:

DSCF3154.JPG

image.jpeg

image.jpeg

Chyba dopiero trzecie Undernauts na forum :)

Opublikowano

Bardzo lubię dungeon crawlery od Experience Inc. Na Switch brakuje mi już tylko  Saviors of Sapphire Wings / Stranger of Sword City Revisited, mam plan sprowadzić z Kanady, bo u nas pudło drogie, a VGP dostało restock w rozsądnej cenie. Operation Abyss i Babel niestety nie wyszły na konsolę Nintendo, ale mam obie w pudle na Vicie.

Edytowane przez Dajzner

Opublikowano

Witam wszystkich w Nowym Roku.

Co jedenaście Kingdom Heartsów to nie jeden.

Co dwanaście Street Fighterów to też w sumie nie jeden.

Fajnie się czyta historię sagi Capcomu, o nowinkach w poszczególnych częściach, o tym jak dodawali kolejne postacie, opcję walki z samym sobą, o kultowej muzyce Yoko z SFII albo o tym, że kombinacje ciosów w bijatykach to tak naprawdę glicze.

Żółto-niebiescy tak mają. Kiedyś przecież robili moda do Resident Evil i przez przypadek stworzyli Devil May Cry.

IMG_20250110_141708212_AE.jpg

Opublikowano
19 godzin temu, Ukukuki napisał(a):

Staram się mieć wszystkie klasyki dzieciństwa w bigboxach ale o 10 lat za późno za to się zabrałem xd 

A gdzie polujesz na bigboxy? Na Allegro ceny potrafią zmrozić.

Ja z sentymentu muszę kiedyś ogarnąć Warcrafta 2 i Warcrafta 3 + Frozen Throne.

Opublikowano

@_Red_ Do mnie wczoraj też przyjechał The Thaumaturge, tylko że wersja na Xboxa, pewnie z tego samego sklepu (cenowo wyszło z przesyłką koło 130, więc mniej niż cena sugerowana). Faktycznie dostępność była malutka, ale udało się dorwać wersję na Xa. Miałem tą grę już wcześniej na oku, setting gry jest wyjątkowy, a jak już wyszła na konsole to trzeba ograć. W ogóle chciałbym więcej gier, które dzieją się w Polsce :) 

Tak samo chciałem dostać Psychonauts 2 na Xboxa, ale się czaiłem zbyt dużo czasu (a bo jeszcze będzie i kupię później :D) i zniknęła ze sprzedaży, więc wziąłem na PS póki jeszcze była dostępna.

image.thumb.jpeg.bcfbebca9e12d74f7d2f061b87e04b2f.jpeg

Opublikowano
4 godziny temu, jimmy napisał(a):

A gdzie polujesz na bigboxy? Na Allegro ceny potrafią zmrozić.

Ja z sentymentu muszę kiedyś ogarnąć Warcrafta 2 i Warcrafta 3 + Frozen Throne.

Allegro, allegro lokalnie, olx, vinted, discordy, ebay (bardzo tanio można coś wyrwać z UK czy USA! ale tylko niszowe tytuły), grupy FB czy nawet zrobiłem wymianę na instagramie ale tam akurat kilkadziesiąt numerów CDA + płyty. Tylko nie piszesz do każdego bo niektórzy odkleja i lepiej omijać.

Jednak są tytuły które ciężko będzie dostać w normalnych pieniądzach jak Książe i Tchórz czy The Claw w Polsce znany jako Kapitan Pazur. 

Łapiesz kontakty i jak szukasz konkretnego tytułu to piszesz po ludziach czy nie chcą się pozbyć. To kupowanie big boxów to wygląda jak kupowanie gier na Neo Geo, dużo się po "znajomych z sieci" kupuje. 

No i targowanie, jak już ktoś woła za big boxa te kilkaset złotych to nie jest trudno stargować 200-300 zł jak ma już wystawione jakiś czas i akurat chciałby kupić za tę kasę inny tytuł który ma na oku.