Skocz do zawartości

Zakupy growe!

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Wracam na forumka. banana

Zdecydowanie za długo niczego sobie nie kupowałem bo zajęty byłem wykończeniem mojej growej jaskini. Myślę że w wieku 45 lat już mi przysługuje miejsce, gdzie mogę zamknąć drzwi poddasza i oddać się singlowej (w sensie gier) rozrywce. Dość już dzielenia salonu z żoną.

Moje pierwsze gejmingowe zakupy po zakończonej grubszej pracy w mojej jaskini to jakaś tanizna z growej giełdy na PS2, bo lubię latanki.

20250513-180405-2.jpg

No i projektor Benq TK-710-sti

20250523-221537.jpg

Ten model jest tzw krótkiego rzutu i dzięki niemu mam 150 cali z zaledwie 280 cm od ekranu. Dokładnie tego chciałem. Zasadzałem się na model X3100i ale on dałby mi maksymalnie 130 cali. Ja mam już wzrok nie za sokoli, to co ja przy takim małym obrazie zobaczę laugh Dlatego wybrałem nieco tańszy ale i tak na pełnym wypasie model dla gejmingu. Input lag? Jaki input lag, niemal zerowy. Jak widać jeszcze burdel mam w pokoju, ale krok po kroku zbliżam się do końca.

20250524-104618.jpg

Najważniejsze że już mogę grać.

20250524-105837.jpg

20250524-110217.jpg

Z czasem po wakacjach dojdzie amplituner pod zestaw 7.1 i głośniki wraz z subwooferem. Na taki zestaw na razie nie mam kasy, wydałem na projektor i ekran. Ale zarobię i kupię, Dziś wolna sobota więc będę grać jak poyebany hi

• Odpowiedzi 33,2 tys.
  • Wyświetleń 3,6 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Spóźniona paczka. Ostatnia w tym roku, ale za to jaka Dużo, ważnych i rzadkich sztuk, oraz reszta brakującego setu na makarona.   Zapraszam na 15kg gier na Dreamcasta.  

• Gość Dark_Pharmacist
    Gość Dark_Pharmacist

Wreszcie przyszła upragniona paczka, na którą czekałem niemalże w oknie. Co tu dużo pisać. Jestem meeeeeega zajarany. Dreamcast w secie full wypas, i Shenmue w FOLII Zapraszam na moją bombę z okazji

• Janusz Gamingu
    Janusz Gamingu

Nie sądziłem, że kiedykolwiek uda mi się dostać taką sztukę, w takim stanie. Upolowana nowa. Sam własnoręcznie zdeflorowałem fabryczne zabezpieczenia i jest..... taka jaka miała być.... ja (pipi)e ale

Opublikowano

Doręczenie w sobotę to to co tygryski lubią najbardziej hiIMG_7334.jpeg

Opublikowano
4 godziny temu, darkos napisał(a):

Wracam na forumka. banana

Zdecydowanie za długo niczego sobie nie kupowałem bo zajęty byłem wykończeniem mojej growej jaskini. Myślę że w wieku 45 lat już mi przysługuje miejsce, gdzie mogę zamknąć drzwi poddasza i oddać się singlowej (w sensie gier) rozrywce. Dość już dzielenia salonu z żoną.

Moje pierwsze gejmingowe zakupy po zakończonej grubszej pracy w mojej jaskini to jakaś tanizna z growej giełdy na PS2, bo lubię latanki.

20250513-180405-2.jpg

No i projektor Benq TK-710-sti

20250523-221537.jpg

Ten model jest tzw krótkiego rzutu i dzięki niemu mam 150 cali z zaledwie 280 cm od ekranu. Dokładnie tego chciałem. Zasadzałem się na model X3100i ale on dałby mi maksymalnie 130 cali. Ja mam już wzrok nie za sokoli, to co ja przy takim małym obrazie zobaczę laugh Dlatego wybrałem nieco tańszy ale i tak na pełnym wypasie model dla gejmingu. Input lag? Jaki input lag, niemal zerowy. Jak widać jeszcze burdel mam w pokoju, ale krok po kroku zbliżam się do końca.

20250524-104618.jpg

Najważniejsze że już mogę grać.

20250524-105837.jpg

20250524-110217.jpg

Z czasem po wakacjach dojdzie amplituner pod zestaw 7.1 i głośniki wraz z subwooferem. Na taki zestaw na razie nie mam kasy, wydałem na projektor i ekran. Ale zarobię i kupię, Dziś wolna sobota więc będę grać jak poyebany hi

Tam jest naprawdę tylko 4 ms input lagu shok a jak obraz ?

Opublikowano
1 hour ago, MEVEK said:

Tam jest naprawdę tylko 4 ms input lagu shok a jak obraz ?

Obraz jest naprawdę rewelacyjny. Skończyłem z telewizorami :)

A dziś jeszcze do mojej skromnej kolekcji raków branży wjeżdża Mirage i Steelbook razem z grą w środku Assassins Creed Origins w wersji na Xboxa, którą obecnie odświeżam zamiennie z Shadows.

1. Za Mirage szkoda było nie dać 45 zł za wersje z mapką i kilkoma pocztówkami. Przecież kiedyś to sprzedam bogatemu kolekcjonerowi za kilkaset. cebula

2. A za Steelbooka z grą Origins 70 zł

No i to są jedyne gry z tej serii, przy których bawiłem się bardzo dobrze.

20250524-183305.jpg

Opublikowano

Będę kładł asfalt.

IMG_20250523_120717.jpg

Opublikowano

Szybko wysłali z oficjalnego sklepu M$, czas na kolejne przejście :)

image.png

Opublikowano

Tym razem zakupy "okazyjne", najlepszy wyryw to zestaw Mario 3D All-Stars + Animal Crossing za 300 zł OLX. Liberty City Stories z Allegro Lokalnie przyszło w protektorze banderas

20250515_141105.jpg

Opublikowano

Mały różowy homoseksualista wpadł do kolekcji

IMG_20250527_093932.jpg

Opublikowano

Przygotowania do premiery Switcha 2.

IMG_20250527_163732.jpg

Opublikowano

Kolejne zakupy XO

tksVmnC.jpeg1XgRAe9.jpeg

Opublikowano
4 godziny temu, Pierre Deck napisał(a):

z kuponem cale 30zł

image.png

Wspaniały exclusive, szkoda tylko że włoska wersja

Opublikowano

...wyrwane okazyjnie od sympatycznej Dagmary 😄

IMG_20250527_211350.jpg

Opublikowano

Świeża dostawa IMG_7386.jpeg

Opublikowano

IMG_1090.jpeg

Jedna z tych gier podobno jest swietna, a druga chujowa. Jak pogram to dam znac ktora jest ktora lapka

Opublikowano

Kolejne tytuły wpadły na kiedyś tam.

IMG_7372.jpeg

Shadow of the Colossus ograłem swojego czasu w Plusie, więc w kolekcji mieć musiałem - piękna giera. Elden Ring długo za mną chodził, nie lubię „tych” gier, brak mi cierpliwości, ale trzeba kiedyś spróbować. A, The Thaumaturge to ponoć kolejne duże zaskoczenie stworzone przez Polaków, więc też się sprawdzi.

Opublikowano

Switchowe zakupy z ostatniego miesiąca.

DSCF3341.JPG

DSCF3336.JPG

DSCF3327.JPG

Opublikowano

Dużo osób coraz częściej wrzuca zakupy growe z Vinted, który dotychczas kojarzył mi się z ciuchami, więc i ja postanowiłem sprawdzić, co tam można znaleźć ciekawego.

No i notbad. Nawet nikt mi nie wysłał niczego w worku po śmieciach. 2 z 3 przesyłek bardzo profesjonalnie zapakowane. Tylko trzecia standardowa koperta bąbelkowa z gierką luzem.

Sporo niedrogiej japońszczyzny, której nie widziałem na Allegro, czy OLX. A na pewno nie w takich cenach. No w moim przypadku oczywiście wpadły mechy.

1.jpg 2.jpg

Szczególnie z Macrossa jestem mega zadowolony. Limitka w stanie praktycznie idealnym, a cena śmieszna niska. Bardzo ładna okładka, zaś na UMD Video sporo filmików, w tym OP/ED poszczególnych Macrossów aż do Frontier, których ze względów licencyjnych próżno szukać np. na YouTube... Miło sobie odświeżyć anime sprzed lat. Gierkę również już zgrałem do ISO i sobie chętnie przypomnę na PSP. Grałem tylko w Ace Frontier. W Ultimate i Triangle już nie.

3.jpg

4.jpg

I przy okazji więcej makulatury. Obowiązkowy zakup od N3Media oraz mało przemyślany zakup jednej z mang Danganronpy z promki. Sam nie wiem po kigo grzyba...

5.jpg

Opublikowano

Szaleństwa ciąg dalszy. W końcu dojechały wszystkie trzy. Kiedyś tam kupię jeszcze xeno chro x. Ile rezerwować czasu? 😁

IMG_20250530_164648.jpg

Opublikowano

Nier lata temu ograny na ps3, ale chetnie sobie przypomne. W dragon questa zadnego nie grałem od czasu ósemki na 3ds, a ta część podobno przystępna.

20250530_215813.jpg

Opublikowano

Miesiąc się kończy, to zebrałem do kupy rzeczy, które wpadły przez ten tydzień.

xRV9FkA.jpeg

Mix gier z Europy i Hong Kongu. Reel Fishing bardzo lubię za staroszkolny klimat, za Ateliera zabiorę się pewnie na dniach, oprócz tego psoro Switchowej dobroci. Kolekcja IGS chodziła mi po głowie dość długo, ja wiem, że wszystko jest na MAME ale zdobyć te gry legalnie na nowoczesnym systemie to fajna sprawa, zwłaszcza, że z systemem nie miałem okazji się zapoznać, a Demon Front intryguje. Odkupiłem też PAL-owe trzy części Spyro, niestety jedynka nie miała front covera, zrobiłem dodruk, jednak wyszło tak sobie - do poprawki.

nqtDSNX.jpeg

Nadrabiam też bibliotekę PS3 robiąc tzw. double-dipa, na X360 zgromadziłem niemalże fullset (za czasów świetności tej platformy) i teraz - jak trafi się coś w ładnym stanie - dobudowuję wydania na czarnulę. Indianę kupiłem na allegro od 'konkurencji', nie będę robił antyreklamy ale pudło całe usyfione, płyta w paluchach, trzeba było postarać się o nowe. Ktoś powie, że gra słaba - no słaba, tyle że wydanie Wii ma ogromną zaletę jakim jest port PC-towego point and clicka z uniwersum archeologa.

GB4zMZj.jpeg

Famigruzy w postaci Duck Tales i dwóch części Ikari rozbudzają mi w głowie potrzebę podpięcia Famicoma AV. Wleciały też dwie gry na SNESa PAL, miałem kiedyś fajną biblioteczkę i sprzedałem na rzecz Super Famicomowych wydań... Nie wiem tylko jak pozbyć się tego białego syfu z Super Mario All Stars.

fw2DLbb.jpeg

Misz-masz na starsze platformy - Reel Fishing i Innocent Life w PALu to też dobra rzecz. Kisha de Go to ostatnie brakujące ciuchcie na PSXa, gra na podstawie Vision of Escaflowne również zaintrygowała. Prócz tego Raymany w fajnym wydaniu classics - to był PEAK Ubisoftu w tamtej generacji. Doskonałe platformery, a z okładek aż leje się konsolowość.

Opublikowano

Ani Mudrunner, anie Snowrunner nie wymęczyły mnie wystarczająco, a poświęciłem (temu drugiemu wciąż poświęcam) mnóstwo czasu. Z Expeditions się nie polubiliśmy.

A teraz lecimy z laniem asfaltu i układaniem płyt pod drogi.

20250531_171028.jpg