Opublikowano czwartek o 15:331 dzień Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. To moja pierwsza figurka, więc kolekcji nie mam, dlatego jako zakup okołogrowy ląduje tutaj, jak reszta gadżetów. Wykonanie świetne, te detale. Wysoka na 17 cm. I ta cena...20 zł... Kubek termiczny z motywem mojej ulubionej serii. Mam jeszcze model Normandii, do złożenia z elementów metalowych, więc fotka będzie później. Edytowane czwartek o 15:351 dzień przez genjuro
Opublikowano wczoraj o 09:42 1 dzień Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Będzie grane pod kołderką na kozak PORTALU.
Opublikowano wczoraj o 14:13 1 dzień Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tym razem wszystko z Perfect Blue. Najbardziej cieszę się z Absolum
Opublikowano wczoraj o 14:18 1 dzień Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Przyjechało małe retro.Jest wreszcie RE i dzięki temu mam już 3 części z szaraka. Korci mnie jeszcze Director's Cut jedynki ale nie wiem...The Legend of Dragoon jest trudne do znalezienia w dobrym stanie i pieniądzach ale cierpliwość popłaca i trafił się w końcu ładny komplet.Ze środkowego zdjęcia warto wspomnieć o Puppeteer. Jeśli ktoś grał to raczej docenia ten tytuł - tutaj nówka w folii, którą znajomy z UK przysłał mi w ramach prezentu urodzinowego. Nie posiadam żadnej kolekcji ns DS'a i 3DS'a, więc Zeldy najprawdopodobniej pójdą w przyszłości na sprzedaż.Zastanawiam się czy jest na forum osoba, która ograła Ephemeral Fantasia ? Jrpgi z czasów PSX / PS2 w większości znam i cenię a także wiele ograłem. Ale o tym tytule nie wiem nic i to też jest ta ciekawa strona zbieractwa
Opublikowano wczoraj o 14:58 1 dzień Tak Puppeter to niezła perełka sam w nią zagrałem przez przypadek jak była plusie.
Opublikowano 23 godziny temu23 godz. Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. A u mnie kolejny "szpil" na DCka, choć tym razem ciekawostka - Nówka sztuka w folii! Rzecz jasna postąpiłem jak należy i grę odpakowałem Niebawem wyląduje w czytniku Dreamcasta i będzie grane!
Opublikowano 22 godziny temu22 godz. 56 minut temu, Quake96 napisał(a):A u mnie kolejny "szpil" na DCka, choć tym razem ciekawostka - Nówka sztuka w folii! Rzecz jasna postąpiłem jak należy i grę odpakowałem Niebawem wyląduje w czytniku Dreamcasta i będzie grane!Zazdro. Ta gra jest w moim top 5 gierek z DC i wspominam lepiej niż Grandie 2. Świetnie się bawiłem. Daj znać jak Ci się podoba.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Mocne retro i to raczej niszowe produkcje, przynajmniej jak na to forum. Wpadły w sumie same klasyki oprócz indyczka na PC. CrossCode nikomu nie będę przedstawiał, oczywiście wydanie bez DRM. Vectorman wyszedł kiedy na rynku już był Saturn i PSX, Mega Drive miał już jakieś 7 lat co jak na tamte lata to było już muzeum jednak gierka pokazywała co ta konsolka jeszcze potrafi. Ładna grafika, szybka akcja i super płynna rozgrywka cieszy i dzisiaj. Ogólnie obecnie Mega Drive ma u mnie najdłuższą listę życzeń, będzie to trzeba podgonić bo sentyment do tego sprzętu mam ogromny.Astynax wpadł przy okazji, ta gra ma wydanie również na Famicoma a tego preferuję jeśli kupuję gry na8 bitowca od Nintendo. jednak sprzedawca ewidentnie chciał się pozbyć i obniżył cenę o prawie 50%. Na Famicoma ta gra nosi tytuł The Lord of King. Nie jest to jakaś wybitna gra ale nie jest też zła. Jednak mam sentyment bo w jedną z sobót końcówki lat 90 mama mi przyniosła tę gierkę z bazaru i spędziłem cały weekend grając.Danie główne to Zen Intergalactic Ninja, niestety ta gierka nie ma wydania na Famicoma co jest dziwne bo przygotowana przez Konami. W każdym razie muzyka w tym tytule jest genialna i uwielbiam. Grafika to samo, jest tu nawet coś ala skalowanie sprite xd oszukane ale jest. Są poziomy z rzutem izometrycznym, są klasyczne jak na 8 bitów z boku. Z poruszaniem się do góry, efekt deszczu hehe. Poziomy bonusowe, bonusy ułatwiające grę, wybór poziomów, ratowanie ludzi z pożarów. Spadanie w dół prawie jak w Downwell. No każdy poziom to jest sztos i ma jakiś gimmick. Dlaczego tak późno wpadła, bo jest droga xd i zawsze mi było szkoda kasy.Bug! na saturna kupiony w całkiem dobrym stanie. Te pierwsze gry na Saturna były wydawane w fatalnych pudełkach gdzie mamy połączenie plastiku i papieru. Masakra ale w tym egzemplarzu grzbiet w bardzo dobrym stanie. Kupiona niestety wersja palowska, nie znalazłem wydania NTSC JAP i chyba nie istnieje. Mam sentyment do tej platformówki chociaż nie jest wybitna. A skąd ten sentyment? Grałem w latach 90 w demo na jakieś płycie z gamblera którą mi pożyczył kolega i mocno mi się wryła w głowę. Dlaczego więc nie wersja PC? Poluję od lat ale gra jest białym krukiem jeśli chodzi o PC a nie dam kilku tysięcy z big boxa który nie jest podarty. A dawanie ~1000 zł za boxa który jest poniszczony to nie na moją psychę.Na Neo Geo dawno nic nie wpadło, uwielbiam te platformę mam setkę gierek, brakuje mi już niewiele ponad 50 gier do full seta ale te ceny mnie zabijają. Ceny retro spadają jednak jakoś nie dotyka to cen gier na MVSa. Blazing Star udało się wylicytować w miarę dobrej cenie. uwielbiam te stateczki na MVS, wiem ,że przez miłośników gatunku nie są cenione ale dla mnie są idealne. Raz ,że nie są takie trudne i w miarę idzie to ogarnąć tak mają jeszcze tego ducha 8 bitowych shumpów a wyglądają przecudnie. Nie jestem miłośnikiem nowej ery bullet hell. jedyne co mi z tego w miarę siadło to Ikaruga. W każdym razie zobaczcie jaka cudna jest ta gierka.[Grzybiarz on] Boner! Boner! Boner! hehehe [Grzybiarz off]No a karta pamieci do DC, to no brainer, widzę tanio biorę.