Opublikowano środa o 19:073 dni Ciekawy test. Kwestia opon jest kontrowersyjna. W sensie rozumiem ich argument, że na takich oponach się auto dostaje, więc to się liczy, ale z drugiej strony opony potrafią i tak zależeć od modelu felgi albo loterii oponowej. Więc osobiście wolałbym porównanie na tych samych oponach.
Opublikowano środa o 20:583 dni Ciekawy test. Kwestia opon jest kontrowersyjna. W sensie rozumiem ich argument, że na takich oponach się auto dostaje, więc to się liczy, ale z drugiej strony opony potrafią i tak zależeć od modelu felgi albo loterii oponowej. Więc osobiście wolałbym porównanie na tych samych oponach. Też byłem ciekawy jak to wygląda i owszem zgadzam się że to nie jest laboratoryjna procedura testowa niemniej jednak warto zobaczyć.Rozrzut spory.. Opony:BAIC Beijing 5Hankook Dynapro HP2, 225/55 R19Cupra FormentorGoodYear Eagle F1 asymetric 3, 245/45 R18Dacia BigsterMichelin e-Primacy, 205/55 R19Ford KugaContinental EcoContact 6, 225/60 R18 V XLHongqi HS3Opony niezidentyfikowanego, chińskiego producenta, model A51 SUV, 235/55 R19Hyundai TucsonMichelin Primacy 4, 235/45 R19Jaecoo 7Kumho ECSTA PS71, 235/50 R19Kia SportageContinental PremiumContact 6, 235/50 R19 V XLMG ZSGiti GitiComfort 225 V1, 215/50 R18Nissan QashqaiMichelin Primacy 4, 235/45 R20Opel GrandlandMichelin e-Primacy, 225/55 R19Peugeot 3008Michelin e-Primacy, 225/55 R19Renault AustralMichelin e-Primacy, 235/45 R20Seat AtecaHankook Ventus S1 Evo, 235/40 R19Toyota C-HRBridgestone Turanza 6 Enliten, 225/50 R19VW TiguanPirelli Scorpion, 255/40 R20
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Drogi forumku, zrobiłem sobie na stare lata prawo jazdy i chce kupić pierwsze auto, niemniej kompletnie się na samochodach nie znam. Służyć ma mi głównie do dojeżdżania do pracy (25km w jedna stronę), załatwiania spraw na mieście i ze dwa razy w miesiącu jakiś dalszy wypad. Budżet do 20k, jaki model/markę byście polecili na pierwszą brykę? Na co najbardziej zwracać uwagę przy przeglądaniu ofert?Zależy mi chyba najbardziej na tym, żeby było jak najmniej awaryjne, a jak już się coś zepsuje, to żeby naprawa i części wymienne nie kosztowały chorych kwot.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Pierwsza zasada kupowania używanych aut, nigdy nie znajdziesz nic sensownego w zakładanym budżecie.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. 47 minutes ago, Dahaka said:Drogi forumku, zrobiłem sobie na stare lata prawo jazdy i chce kupić pierwsze auto, niemniej kompletnie się na samochodach nie znam. Służyć ma mi głównie do dojeżdżania do pracy (25km w jedna stronę), załatwiania spraw na mieście i ze dwa razy w miesiącu jakiś dalszy wypad. Budżet do 20k, jaki model/markę byście polecili na pierwszą brykę? Na co najbardziej zwracać uwagę przy przeglądaniu ofert?Zależy mi chyba najbardziej na tym, żeby było jak najmniej awaryjne, a jak już się coś zepsuje, to żeby naprawa i części wymienne nie kosztowały chorych kwot.W tej kwocie jeśli masz coś pewnego w rodzinie lub u znajomych, może być warte rozważania. Na pewno unikaj marek premium, sprowadzone też pewne ryzyko. Może (Grande) Punto albo Corsa? Grande Punto 1.2 to było moje pierwsze auto, nigdy mnie nie zawiodło, sprzedałem kiedy dostałem nowe auto służbowe.Coś takiego na przykład:otomoto.plUżywany Fiat Punto Evo 2010 - 15 900 PLN, 118 000 km - Ot...Interesuje Cię Fiat Punto Evo? Sprawdź ofertę dostępną teraz na OTOMOTO. Poznaj szczegółowe informacje o wyposażeniu, stanie technicznym, historii i cenie.I pamiętaj jak ważne są opony. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości co do ich stanu, zainwestuj w komplet wielosezonowych opon topowej marki jak Continental, Goodyear, Michelin… Lub jeśli bardzo często jeździsz po śniegu, w dwa komplety - wysokiej jakości letnich oraz zimówek.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 4 godziny temu, Dahaka napisał(a):Drogi forumku, zrobiłem sobie na stare lata prawo jazdy i chce kupić pierwsze auto, niemniej kompletnie się na samochodach nie znam. Służyć ma mi głównie do dojeżdżania do pracy (25km w jedna stronę), załatwiania spraw na mieście i ze dwa razy w miesiącu jakiś dalszy wypad. Budżet do 20k, jaki model/markę byście polecili na pierwszą brykę? Na co najbardziej zwracać uwagę przy przeglądaniu ofert?Zależy mi chyba najbardziej na tym, żeby było jak najmniej awaryjne, a jak już się coś zepsuje, to żeby naprawa i części wymienne nie kosztowały chorych kwot.Powtórze po innych , ale coś z Fiata, ewentualnie Clio, albo jak zależy Ci na wyglądzie i jakiejś przyjemności z jazdy to Alfa Mito-czyli Fiat Punto w przebraniu-auto bezproblemowe i tanie w utrzymaniu
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Ta, Clio 3 też bardzo dobra opcja, szczególnie jakaś wypasiona wersja. Nawet 1.6 można trafić, chociaż 1.4 też da radę.