Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
7 godzin temu, Figaro napisał:

A to na pewno. Ja się właśnie bawię w zacieranego i prawie na pewno zjebałem. Głównie z powodu za małego garnka pojebałem trochę ratio składników z wodą. Pewnie wyjdzie bomba. 

 

Daj znać jaki smak Ci wyszedł :) 

 

Najwyżej będziesz miał gęste ;)

 

Zacierane wolę w jesieni-zimie robić, bo jednak temperatura lepsza. 

 

Co do smaku sam jestem ciekaw, bo trochę inne drożdże, nowe chmiele i trzymałem dość długo. 

 

  • Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 318,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu)   Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem n

  • JJ i Milo  

  • Od prawie dwóch lat bawię się w robienie piwa z brewkit-ów z małą modyfikacją, czyli dodatkowo daję chmiele oraz jakieś przeróżne skórki czy zioła.    Jak się okazała już pierwsza warka wysz

Opublikowano

A jak zacierałeś, to w jaki sposób utrzymywałeś dane temperatury? Ciężko utrzymać palnik i garnek w konkretnych temperaturach przez np 25 minut.

Opublikowano

Uwielbiam takie eksperymenty. 1 piwo ma tyle smaku i woltażu, że delektuje się i w sumie upierdalam jednym bo mało spożywam i - MAGIA - kończę na tym jednym i wilk syty i owca cała. :potter:

Opublikowano
2 godziny temu, Figaro napisał:

A jak zacierałeś, to w jaki sposób utrzymywałeś dane temperatury? Ciężko utrzymać palnik i garnek w konkretnych temperaturach przez np 25 minut.

 

No z tym jest właśnie najwięcej pierdolenia, korzystam z dwóch termometrów (jeden przyczepiany do ścianki, drugi ręczny), dużo mieszam i reguluję palnik (tzn. moc bo akurat korzystam z indukcji), a jak coś zaczyna wzrastać to ściągam z ognia i potem znów. I taka zabawa :dunno:

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Może wyjdą mi braki wiedzy z chemii, ale tyle się gada o ilości emitowanego CO2 zewsząd do atmosfery, ale nikt nie wymyślił jak to odzyskiwać, by starczyło do piwa?

Opublikowano

A ja mam pytanie z innej beczki. (Hehe beczki :))

mam dwie kegi z datą produkcji 2011, czy to piwo nadaje się jeszcze do wypicia?

 

20220825_125440.jpg

20220825_125417.jpg

Opublikowano

To nie produkcja 2011 tylko expiracja, czyli tak jakby już 11 lat po terminie dopuszczalnej świeżości xd Nie wiem czy cos co fermentuje i ma w sobie biologiczne materiały jak drożdże po tylu latach sraki solidnej nie wywoła :geek:

 

Cytat

Po upływie terminu ważności niektóre konserwanty rozkładają się na toksyczne pierwiastki, a piwo staje się trujące, nawet jeśli bakterie chorobotwórcze nie miały na to czasu. Pojemnik, w którym przechowywany jest napój, jest również w stanie nasycić go toksycznymi związkami gromadzącymi się w organizmie

 

Zdrówko :ohboy:

Opublikowano

Piwo 11 lat po terminie? :obama: Nie nooo - nic ci nie będzie. Koniecznie zdaj relacje jak smakuje i kup w aptece jakiś środek na srakena. Tak na wszelki wypadek. :kekw:

Opublikowano
28 minut temu, Crazy Horse napisał:

A ja mam pytanie z innej beczki. (Hehe beczki :))

mam dwie kegi z datą produkcji 2011, czy to piwo nadaje się jeszcze do wypicia?

 

20220825_125440.jpg

20220825_125417.jpg

Czyżbyś zakopał w ogródku po WTC i dzisiaj dopiero to odkopał?

Opublikowano

Czyli piwo wraca pod ziemię :)

Żal wyrzucić, ale i strach wypić. Może zmyję jakoś ten datownik i dam komuś jak będę szedł doń na grilla? Tylko żeby nie zapomnieć i pić butelkowe przez całe spotkanie.

Opublikowano
8 minut temu, Crazy Horse napisał:

Czyli piwo wraca pod ziemię :)

Kto wie, może po jakiejś atomowej apokalipsie to będzie rarytas ;)

 

19 minut temu, Adam GlapJńskJ napisał:

Sam jesteś wtc. :facepalm: Zamach miał miejsce w 2001 roku.

Wiemy, kenny, wiemy...

Edytowane przez second

Opublikowano
3 godziny temu, Crazy Horse napisał:

A ja mam pytanie z innej beczki. (Hehe beczki :))

mam dwie kegi z datą produkcji 2011, czy to piwo nadaje się jeszcze do wypicia?

 

20220825_125440.jpg

20220825_125417.jpg

Daj jakimś żulom, będą Cię całować po rękach :drinks:

Opublikowano
2 minuty temu, Paolo1986 napisał:

Daj jakimś żulom, będą Cię całować po rękach :drinks:

 

Eee, wolę mieć szwagra na sumieniu, niż niczemu nie winnego żula.

Opublikowano

Nie powinieneś się zatruć, po takim czasie lagery będą po prostu śmierdziały i będą nieprzyjemne w smaku. Otwórz i spróbuj.

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

duzy wybor piw lokalnych jest w:

a)carrefour

b)aldi

c)netto

d)kaufland

?

Opublikowano
27 minut temu, michal napisał:

duzy wybor piw lokalnych jest w:

a)carrefour

b)aldi

c)netto

d)kaufland

?

W Lidlu.

Opublikowano

W Netto też, szczególnie mniej spotykanych w innych marketach. Ostatnio nawet Peroni 0 kupiłem, a nigdzie indziej nie widziałem. 

 

A dobra, nie doczytałem, że o lokalne chodzi. Tych faktycznie mało.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.