Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Info od ubisoft, WD na PS4 w 1080p i 60fps, najładniejsza konsolowa wersja.

Smialismy sie z tego pare dni temu.
  • Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Jednak niepotwierdzone, w pierwszej wersji newsa było, ze ubisoft, teraz poprawione, ze to info od Sony.

Opublikowano

Po prostu niespodzianka roku.

Od roku wiadomo, ze PS4 jest mocniejsze od Xbone i jedyna nadzieja Microsoftu jest chmura, ktora i tak jest spiewka przyszlosci, a nie stanem faktycznym. Wiadomym jest, ze nie ma szans by wersja na Xbone wygladala lepiej niz na PS4, wiec albo beda identyczne albo beda gorsze. 

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

Po prostu niespodzianka roku

No raczej, ile pieniedzy zaoszczedzone, nie trzeba 2 titanow kupywac zeby grac w 1080p60fps, tylko konsole za 1699zl

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Chodzi mi o gry niezależne, robione garażowo przez kilka osób. Jeśli jest ich pełno, to chyba mało co się wybiło.

Doujin games to nic innego jak japońskie "indie". Sęk w tym, że w większości przypadków sprowadza się to do visual novel, shmupów i czasem jakichś nawalanek. Nie wiem jak to jest u nich postrzegane, ale u nas jak najbardziej niewiele gier się wybiło. Poleć komuś Recettear, to Cię wyśmieje najprawdopodobniej, oceniając samą tylko stylistykę, zamiast gameplay'u.

http://store.steampowered.com/search/?snr=1_4_4__12&term=doujin

Opublikowano

No raczej, ile pieniedzy zaoszczedzone, nie trzeba 2 titanow kupywac zeby grac w 1080p60fps, tylko konsole za 1699zl

Sa ludzie ktorzy lubia grac w cos wiecej niz BF4 przez pol roku, a wtedy samo PS4 nie wystarczy. 

Opublikowano

Nie bede z toba dyskutowal bo pierddolisz o kamerze ktora w wyscigowkach (poza WRC) powinna byc zabroniona, ogladales wogole fragment ze srodka?

rozumiem ze w burnouty tez lepiej ci sie gralo z kamera ze srodka i ta zza samochodu powinna tez tam byc zabroniona? w wipeoouta tez grasz tylko na kamerze z maski?w motorstormy tak samo?

w GT5 i GT6 tez jest zwalona tylna kamera, o wiele lepsza byla w starych czesciach, co nie zmienia faktu ze i tak to sie lepiej prezentuje niz ta kamera w driveclub ktora jest o pare metrow za blisko tylu wozu

A wipeout/burnout/motorstorm to to samo co DriveClub?

W sumie w Mogorstormie niebylby to zly pomysl gdyby gra wygladalaby i chodzila tak jak render trailer z E3 :-)

Wipeout to mega arcade styl

Blur zreszta tez

Burnout wrecz wymuszal kamere z tylu bo wazne bylo pole widzenia.

Ale DriveClub celuje w pol Arcade i pol Symulacje, co zreszta widac na filmikach.

Nie wyobrazam sobie grac w ta gre z kamery innej niz w srodku, no chyba ze bede chcial pobawic sie czy zdjecia porobic.

Ja wolę grać na kamerze zza tylnego zderzaka, bo po prostu kamery ze środka są spartolone. W trzeciej forzy można było sobie troszkę 'oszukać' i ustawić kamerę w środku, niestety w innych grach nie da się tego zrobić.

Opublikowano

Zelda swoje zrobi, jeszcze jak bedzie mroczniejsza to juz calkiem bajka. Xenoblade2, bayonneta2, nowy metroid prime - duzo mozliwosci, jeszcze jakby np zaklepali sobie wylacznosc na nowego dragon questa to juz calkiem byloby miodzio

Jak ktoś nie miał Wii i nie uważa gier Nintendo za produkcje dla dzieci, to WiiU jest obecnie nie do przebicia jeśli chodzi o połączoną bibliotekę gier. Dwa dni temu zrobiłem sobie listę produkcji które mam zamiar zakupić (część już mam) i wyszło mi coś takiego:

1.       Super Mario 3D World

2.       Super Mario Bros U

3.       ZombiU

4.       Zelda HD

5.       Super Luigi Bros U

6.       Donkey Kong: Tropical Freeze

7.       Lego City: Undercover

8.       Bayonetta 2

9.       X

10.   Yoshis Epic Yarn

11.   Mario Kart 8

12.   New Super Mario Bros Wii

13.   Super Paper Mario

14.   Super Mario Galaxy

15.   Super Mario Galaxy 2

16.   Kirbys Epic Yarn

17.   Metroid: Other M

18.   Mad World

19.   Metroid Prime Trilogy

20.   Donkey Kong Returns

21.   Xenoblade Chronicles

:teehee:

Jakbym PS4 z Xo taśmą skleił to wyszłoby z 50% tego :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Chodzi mi o gry niezależne, robione garażowo przez kilka osób. Jeśli jest ich pełno, to chyba mało co się wybiło.

Doujin games to nic innego jak japońskie "indie". Sęk w tym, że w większości przypadków sprowadza się to do visual novel, shmupów i czasem jakichś nawalanek. Nie wiem jak to jest u nich postrzegane, ale u nas jak najbardziej niewiele gier się wybiło. Poleć komuś Recettear, to Cię wyśmieje najprawdopodobniej, oceniając samą tylko stylistykę, zamiast gameplay'u.

o, Figaro, Recettear mam to sobie możesz pograć

mam jeszcze kilka innych gierek jak eXceed 1,2,3 (shmupy), Ether Vapor Remaster czy Cherry Tree High School

nawet się dobrze nie przyjrzałeś :D! Pewnie nie wszystkie japońskie indory do nas docierają ze względu na koszty, trudność i opłacalność tłumaczenia tego na zrozumiały dla reszty świata język.

Opublikowano

Sa ludzie ktorzy lubia grac w cos wiecej niz BF4 przez pol roku, a wtedy samo PS4 nie wystarczy. 

Racja :) Warto mieć do kompletu PS3, jak już znudzi się większy niż na XO repertuar na PS4 ;)

Opublikowano

Zelda swoje zrobi, jeszcze jak bedzie mroczniejsza to juz calkiem bajka. Xenoblade2, bayonneta2, nowy metroid prime - duzo mozliwosci, jeszcze jakby np zaklepali sobie wylacznosc na nowego dragon questa to juz calkiem byloby miodzio

Jak ktoś nie miał Wii i nie uważa gier Nintendo za produkcje dla dzieci, to WiiU jest obecnie nie do przebicia jeśli chodzi o połączoną bibliotekę gier. Dwa dni temu zrobiłem sobie listę produkcji które mam zamiar zakupić (część już mam) i wyszło mi coś takiego:

3.       ZombiU

4.       Zelda HD

8.       Bayonetta 2

9.       X

10.   Yoshis Epic Yarn

11.   Mario Kart 8

13.   Super Paper Mario

14.   Super Mario Galaxy

16.   Kirbys Epic Yarn

18.   Mad World

niesprawiedliwe jest liczyc gry wstecznie kompatybilne bo wtedy fajne przeklamania wychodza, bo jak ktos nie mial nigdy psx i psp to wychodzi ze vita ma bibliografie zycia bo odpala gry z psx i psp

Opublikowano

3.       ZombiU

4.       Zelda HD

8.       Bayonetta 2

9.       X

10.   Yoshis Epic Yarn

11.   Mario Kart 8

13.   Super Paper Mario

14.   Super Mario Galaxy

16.   Kirbys Epic Yarn

18.   Mad World

niesprawiedliwe jest liczyc gry wstecznie kompatybilne bo wtedy fajne przeklamania wychodza, bo jak ktos nie mial nigdy psx i psp to wychodzi ze vita ma bibliografie zycia bo odpala gry z psx i psp

Nawet biorąc gry, które mają wyjść do końca tego roku na WiiU tylko, to konsola wygrywa w przedbiegach z konkurencją.

Tym bardziej jeśli weźmie się pod uwagę cenę sprzętu - obecnie 1200 zł za bundle z Mario Kart 8 :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie wyobrazam sobie grac w ta gre z kamery innej niz w srodku, no chyba ze bede chcial pobawic sie czy zdjecia porobic.

Przede wszystkim DriveClub ma potwierdzone dwie kamery zza samochodu - near i far. Gdyby ficusia bardziej od gry nie interesowało robienie (pipi)burzy na forum, to pewnie już by o tym wiedział.

I niech ktoś zmieni płytę zeratulowi :wallbash:

Opublikowano

Ale lipa, że w tym roku konfa Sony wypada o 3.00 nad ranem naszego czasu. Nie wiem czy wytrzymam. Przynajmniej M$ ma ludzką godzinę. A Wii U oczywiście, że teraz wygrywa wyścig grami. Mam nadzieję, że sprzedaż tej konsolki wreszcie ruszy z kopyta. 

Opublikowano

Z japońskich indie polecam MimicryMan, jest to logiczna gra, w której wciela się w rolę mimika. Po kolei przychodzą bohaterowie, zwierzęta itd. i każdy otworzy skrzynię/mimica tylko jeśli umieścimy w nim odpowiedni przedmiot. Ostatecznym celem jest zdobycie jakiegoś tam miecza.

tumblr_inline_n317lkwf0F1qgji20.png

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Wsteczna kompatybilność konsoli ZAWSZE będzie stanowić jeden z największych jej atutów. Szczególnie, jeśli obsługuje ona fizyczne nośniki, a nie próbuje sprzedawać raz jeszcze tego samego jako digital.

Vita czy PS3 to inna śpiewka, bo uzależniony jesteś tylko od tego, co łaskawie pojawi się w PSN. A i tutaj często są ograniczenia w kwestii regionów. Np. Crisis Core FF7 nie znajdziesz w europejskim PSS. Co z tego, że masz grę na półce jako UMD, skoro gry zwyczajnie bez PSP nie odpalisz?

Tymczasem gdybym kupił 3DS, to bym miał pewność, że mogę odpalić wszystkie posiadane gry z NDSa, jak i wszelkie zaległości, które dopiero zdecyduję się zakupić w przyszłości. I odpalę je zarówno na poczciwym DS Lite, jak i nowym 3DS.

Ogromny plus dla Nintendo za kompatybilność wsteczną. Karny kutas za blokadę regionalną...

Opublikowano

Tak w ogóle zauważyliście, że jeśli chodzi o indyki, to Japonia jest cicho? Oni tam nie są zainteresowani tworzeniem takich gier? Czuję że wychodziłyby niezłe hity.

A scharakteryzuj co nazywamy  takimi grami. Bo jak to będzie mały zespół i ograniczony budżet to pełno takich gier wyszło.

90% zespołów tworzących gry w Japonii na konsolach spełnia założenie - mały team i mały budżet.

Przykładowo Falcom  ( znany w anglojęzycznym świecie z powodu gier Y's) ma 55 zatródnionych  osób( tylko 18 tworzy gry - reszta odpowiada za marketing/sprzątanie), Team GrisGris(Corpse Party) 30 osób.

Jeśli chodzi Tobie o zespoły małe to masz najsłynniejszy Team Shanghai Alice(Touhou) cała 1 osoba.

Opublikowano

http://www.ea.com/1/service-updates

kur.wy z EA, wyłączają zarówno BF2 jak i BF2142, sam je odpalałem parę miesięcy temu i całkiem sporo ludzi jeszcze

to nie ea takie zle tylko ign zabija serwery gsmespy na ktorych siedzial bf2 a takze gta4 i rdr...

Edytowane przez Mock

Opublikowano
o, Figaro, Recettear mam to sobie możesz pograć

No właśnie chyba nie mogę ;P

No właśnie, większość jap indyków to jakieś visuale novele i shmupy, eh :P Ale posprawdzam coniektóre.

Opublikowano

Team GrisGris(Corpse Party) 30 osób

Łe, to nieźle. Wydawało mi się, że jest ich mniej...

Opublikowano

3.       ZombiU

4.       Zelda HD

8.       Bayonetta 2

9.       X

10.   Yoshis Epic Yarn

11.   Mario Kart 8

13.   Super Paper Mario

14.   Super Mario Galaxy

16.   Kirbys Epic Yarn

18.   Mad World

Dopisz sobie No More Heroes 1 i 2. Grzechem jest mieć Wii i nie zagrać ;)

Opublikowano

Team GrisGris(Corpse Party) 30 osób

Łe, to nieźle. Wydawało mi się, że jest ich mniej...

Było ich mniej - z powodu zwiększonej liczby prac na kilkoma projektami zatrudnili więcej osób.

Opublikowano

BioShock, Uncharted, Girsy, Batman.

Za to gry, które wymienieś, są strasznie nowatorskie. Z czego 3 pierwsze to strzelanki.

Tak samo jak Half Life 1&2. Poza tym gdyby choć 1/4 współczesnych shooterów zapewniała takie elementy około strzelankowe, rpg oraz dł. rozgrywki:

hacking.jpg

23.jpg

Bioshock2008-10-2523-02-31-71.jpg

bioshock-Xbox360-6.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.