marbel007 857 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 @grzybiarz A ja myślę że niekoniecznie by działał w tych grach wspierajacych AIMa. Widziałeś jak to jest zbudowane?? Tam są dwie gałki i mnóstwo dodatkowych przycisków. A te guny z PS3 to tylko obudowa na Move. Też myślałem że będzie działać 1:1 jednak chyba nie bo ana move chodzenia nie uswiadczysz na gałce bo jej tam nie ma a Navi nie jesr wspierany. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 8 minut temu, grzybiarz napisał: No mi dopiero dziś przyjdą gogle i move, naciągałem ponad 25pozycji, z czego 9 to pełne gry, ale już myślę, że bym postrzelał w takim farpoincie czy firewallu Cytuj Odnośnik do komentarza
marbel007 857 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 Stary wyluzuj. Potestuj demka i skup się na max 2-3 pozycjach. A to ja myślałem że mam growe ADHD grając jednocześnie w duże tytuły na PS4, X1, WiiU i jeszcze teraz VR. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 (edytowane) Wieeeem, ale co ja mogę, że jak się napale na coś to bym chciał już tu i teraz wszystko. Na dzień dzisiejszy pewnie grania mam na ponad miesiąc dlatego też w tym roku skupiam się tylko na ps4 i vr Edytowane 9 stycznia 2019 przez creatinfreak Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 Robisz największy błąd gracza. Ograsz każdą grę po trochu i wszędzie poczujesz znudzenie. Lepiej mieć 2-3 gierki i ograć je na 100% niż mieć multum gier i nie mieć w co grać. I mówi Ci to gość, który ma do ukończenia jakieś 85 tytułów w cyfrze na PS4. Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 (edytowane) Wiem, dlatego dziś gram tylko te dwa demo disc i później zabieram się za jeden pełny tytuł aż go ukończe. .....mam nadzieję Edytowane 9 stycznia 2019 przez creatinfreak Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 (edytowane) Wiem, że już pewno ktoś się o to pytał ale jestem w galerii handlowej i może kupię tylko 3 szybkie pytania: 1) to są te Google z hdr https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry/gogle-wirtualnej-rzeczywistosci-sony-playstation-vr-playstation-camera-v2-vr-worlds-voucher-1?utm_source=tradedoublerxml&utm_medium=affiliate&utm_term=tradedoubler_xml&utm_campaign=tradedoubler_xml 2) u mnie w mieście w żadnym MM i innych niestety nje mogę sprawdzić, więc jak wezmę bez sprawdzenia. Nigdy nie mailem problemów z błędnikiem, nawet przy ekstremalnych czynnościach, więc czuje że będzie pod tym kątem dobrze. 3) czy może być wyłączony TV (dzieci) jak gram ba goglach? Edytowane 9 stycznia 2019 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 1) tak to te google v2, gdzie nie musisz bawić się w przełączanie 2) no bywa i tak, ale to nic, od czego forum 3) niestety nie wiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 3) TV może być wyłączony, dzieci lepiej też 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 (edytowane) Tv do grania na vr w ogóle Ci nie jest potrzebny. Edytowane 9 stycznia 2019 przez creatinfreak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 @grzybiarz @creatinfreak to jak w końcu Google v2 czy nie? A wy wyszyscy sprawdziliście przed kupnem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 3 minuty temu, creatinfreak napisał: Ze zdjęć wynika, że to v1 czyli bez hdr. Tv do grania na vr w ogóle Ci nie jest potrzebny. Chyba, że gracie w kilka osób Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 (edytowane) Jak dla mnie to plus, że w TV widać, to co w googlach. Chociaż rzygam już tym widokiem oceanu i klatki rekina - pokazówka, którą włączam każdemu, kto do mnie przyjdzie I każdy potem chce kupić VR... @balon ja kupiłem ten zestaw z 5 grami i tam były google nowsze. ----- Tutaj pisali, że to V2 https://www.pepper.pl/promocje/ps-vr-v2-komplet-vr-worlds-120288 ----- Balon, podpytaj gościa, czy to jest na pewno V2. Wg mnie na 99%. V2 ma oznaczenie CUH-ZVR2 Edytowane 9 stycznia 2019 przez grzybiarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
creatinfreak 3 827 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 No właśnie po oznaczeniu sprawdź jeżeli bierzesz stacjonarnie Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 a jak z odległością i kątem od kamery? Mogę siedzieć ok 2,5 m od kamery i gogle będą jakieś 70 cm wyżej niż kamera? Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 Ja kupowałem na ślepo. Miałem do czynienia z VR podczas pisania inżynierki, ale mój własny projekt mimo dość ciekawego zastosowania, to był beznadziejną aplikacją VR i przy odpowiednim użytkowaniu mógł powodować pawia po 2-3 minutach . Ale wiedziałem od czego to zależy i że nie wszystkie gry będą na mnie tak działać. Nie pomyliłem się, w Thumpera czy Beat Saber mogę grać bez końca, taki Astrobot powoduje mały dyskomfort przy dużo dłuższej sesji, RIGS wyłączyłem po 10 minutach i nie ukończyłem nawet tutoriala. Zasada jest dość prosta - im swobodniejszy zakres ruchu i im więcej się ruszasz (szczególnie nie "wgłąb" ekranu), tym gorzej może być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 (edytowane) Również w RIGS odczuwałem dyskomfort i nawet tutoriala również nie ukończyłem. Ale np. w takim residencie jest dobrze, płynne obracanie + skokowe, mi to pasuje. W Doomie muszę tak przestawić, bo podobno domyślnie jest ustawione tylko skokowe poruszanie.@balon wg instrukcji zalecają ok. 2 metry od kamery. Ale kamera ma długi kabel, więc gdzie ją postawisz to zależy od Ciebie https://www.playstation.com/pl-pl/get-help/help-library/system---hardware/general-information/ps-vr--how-get-the-best-experience/ Jak gram w residenta, to na stojąco, więc kamerę kładę na kolumnie, a jak sobie siadam zrelaksować się w Astrobota, to kamerę kładę pod TV:) Kupuj i czekam na posty pisane pod wrażeniem. Edytowane 9 stycznia 2019 przez grzybiarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 @grzybiarz dlaczego grasz w Residenta na stojąco? Przez move czy why? Ja wolałbym w miarę możliwości grać na siedząco. Są gry gdzie trzeba stać obowiązkowo? Cytuj Odnośnik do komentarza
teddy 6 861 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 6 minut temu, balon napisał: @grzybiarz dlaczego grasz w Residenta na stojąco? Przez move czy why? Ja wolałbym w miarę możliwości grać na siedząco. Są gry gdzie trzeba stać obowiązkowo? superhot i beat saber na wyzszych poziomach trudnosci W sumie to na upartego chyba we wszystko da rade grac na siedziaco, ale po prostu utrudniasz sobie rozgrywke. No i imo na stojaco jest duzo fajniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 balon: Gram tylko padem - nie mam ps move - nowych za 300 zł nie kupię, a nie lubię mieć używanych sprzętów. A na stojąco, dla lepszej wczówki - kucasz, to i widzisz co się dzieje niżej - chociaż to tak nie działa i i tak wymagany jest przycisk do kucnięcia, w niektórych momentach. Albo jak stoisz, a tu idzie typ w skali 1:1 - można się ładnie wystrachać. Włączyłem ostatnio, a laska się pyta, czy udaję. Taaa, udaję. Po prostu są scarejumpy (czy jak to się zwie) i wiadomo że chcąc nie chcąc wystraszysz się podskakując Cytuj Odnośnik do komentarza
alb84 943 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 (edytowane) Bierz chłopie i się nie zastanawiaj, jako fan platformówek po ograniu samego AstroBota nie będziesz żałować nawet jednej wydanej złotówki Edytowane 10 stycznia 2019 przez ajakssx Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 @Kmiot chyba na siedząco w Beat Saber zasuwa, ja osobiście sobie nie wyobrażam . Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 329 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 No a jak gracie stojąco to dajecie kamerę wyżej jak grzybi? Bo na YT widzę, że mają kamerę nisko ok 40 cm na szafce RTV a grają normalnie na stojąco. Aha no i boję się, że te 2,5 m będzie ciut dużo, najwyżej na czas grania coś sobie podstawię aby kamerę położyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 784 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 Na TV najlepiej założyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 293 Opublikowano 9 stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 stycznia 2019 balon dalej jesteś w galerii i jeszcze nie kupiłeś gogli? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi