Fanek 668 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 ja wprawdzie nie miałem nic takiego u siebie na PS4 przez jakieś 30h gry czy więcej, ale jak na innych grach nie zauważasz nieprawidłowości to nie przejmowałbym sie tym, to Unity Cytuj Odnośnik do komentarza
Piggyman 3 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ja właśnie również, ukończyłem fabułę i mnóstwo misji pobocznych, zajęło to kilka dni wielogodzinnej gry i dopiero dzisiaj coś takiego dostrzegłem. Jednak z drugiej strony chyba po raz pierwszy oglądnąłem się za siebie w trakcie pościgu i akurat "ostatnia znana pozycja" Arno znajdowała się w oddali. Już myślałem, że poza spadkami animacji oraz kilkoma zawieszkami z zacięciem dźwięku, błędy w Unity mnie nie dotyczą. Cytuj Odnośnik do komentarza
Piggyman 3 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Na początku wybaczcie wpis pod wpisem. Piszę odnośnie anomalii graficznych związanych z duchem ostatniej pozycji, zauważyłem że występują one tylko wówczas, gdy Arno założy strój mistrza Asasynów. Wyjaśnia to więc dlaczego przez wiele godzin gry nie zauważyłem tego typu problemów i jednoznacznie wskazuje na kolejny błąd samej gry. Niestety, jako wieloletni fan całej serii, jestem zawiedziony poziomem jakości Unity. Z jednej strony ogromny potencjał, niesamowite miasto oraz klimat, a z drugiej tragiczna wręcz warstwa techniczna (wersja na PS4, ale z tego co wiem pozostałe wcale nie lepsze) i tego typu błędy jak powyżej ciągną ten tytuł na dno. Mam nadzieję, że wraz z premierą Victory wszystko wróci na właściwy tor, na którym seria ta jeszcze nie tak dawno się znajdowała (trylogia Ezio). Dodatkowym minusem jest również brak muzyki w tle w trakcie eksploracji Paryża, co daje się odczuć podczas poszukiwania znajdziek (w AC2 to właśnie świetna muzyka sprawiała, że z zapałem szukałem kolejnych piór). Naprawdę nie wiem co poszło nie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza
elvis004 284 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Naczytalem sie juz o bugach sporo, ale w koncu odpalilem swoja wersje, jak narazie jedyny bug jaki mnie dopadl to cos co jeszcze chyba tu nie bylo wymienione: jak spauzuje gre i zmienie cos w ustawieniach, muzyka, hud, itd. Itp. I wroce do gry Arno przestaje reagowac na pada xD Moge wejsc do menu PS4 ale w grze nic, zero reakcji jedyne co pomaga to zamkniecie aplikacji i odpalenie od nowa Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Panowie pomocy, podczas ogrywania DLC dead kings gra mi zlapala crasha w trakcie robienia glownego questa. Po ponownym odpaleniu nie ma zadnych znacznikow, mam tylko info ze zakonczylem ostatni cel ale nowego juz nie mam. Co zrobic, jak zyc? Cytuj Odnośnik do komentarza
easye 3 332 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 (edytowane) jestem po 2h i pomimo, że włączyłem dla sprawdzenia "mocy komputerka" to jest to historycznie pierwszy assassin w historii którego nie wyrzygałem i w którego planuję dalej zagrać - w końcu sensowne miasto i jakiś taki bohater nawet (póki co). graficznie miazga Same here, dostalem jakis czas temu po namowach kumpla, ktory od dluzszego czasu chcial mnie przekonac, ze pomimo bledow, niedociagniec to najlepszy Assasin jaki sie w ostatnich latach pojawil. Nie wierzylem, wiec nawet nie wlozylem gry do czytnika. Czekajac na premiere Dying Light, z nudow i czystej ciekawosci wlozylem plyte. Bylem pewny, ze po 40 minutach z czystym sumieniem bede w koncu mogl ja oddac i skonczylem dopiero teraz. Jedno z wiekszych zaskoczen poprzedniego roku - w koncu swietny poczatek gry, ciekawie zapowiadajaca sie fabula, fajne misje, lepsze animacje przez co pojedynki wygladaja ciekawiej, a do tego bardzo dobra oprawa audio wizualna! Lekki szok, bo zapowiada sie kawal solidnej gry! (nawet aplikacje mobilna sciagnalem) ^_^ Edytowane 27 Stycznia 2015 przez easye 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
popi_91 0 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 ej pany jest problem O co chodzi z tymi czerwonymi slotami na bron ze znakiem zapytania? i jak moge wybierac np. pomiedzy bronia ciezka, jednoreczna czy drzewcowa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 przypuszczam, że chodzi ci o bronie na które masz za niski lvl, dlatego nie możesz ich kupić nie da sie wybierać w locie, tylko w menu postaci, wybierasz 1 z 3 rodzi broni pozniej na krzyżaku masz rozwijane menu i wybór muszkiet lub broń biała Cytuj Odnośnik do komentarza
popi_91 0 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Ale jak za niski level? ja mam te czerwone kwadraciki z białymi znakami zapytania (mam ich w sumie 3 albo 4) w menu broni jak wcisnę krzyżaka i chcę wybrać jakąś broń. Na krzyżaku oprócz bomb, petard, lekarstwa i dwóch rodzajów strzałek mam do wyboru tylko pistolet, więc gdzie niby mogę wybierać pomiędzy muszkietem, a bronią białą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 a myślałem, że chodzi ci o sklep, że nie możesz kupić, z krzyżaka możesz wybrać tylko broń na proch typu strzelba muszkiet albo szable w menu postaci wybierasz jaką chcesz mieć, widły, buławy, szable itp nie da sie w locie zmienić z cieżkiej na szable, z(pipi)ali to troche lvl postaci czyli u góry w rogu ci pisze ranga czy coś takiego, ile masz godzin gry? pewnie niedawno zacząłeś jak jeszcze nie wszystko odblokowane Cytuj Odnośnik do komentarza
popi_91 0 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Skomplikowane jakieś to wszystko, tak samo te stroje wszystkie prawie są zablokowane, trzeba zagrać w coś dziwnego nawet nie pamiętam nazwy żeby to odblokować :| W poprzednich AC ogarniałem temat, a tutaj jakieś udziwnienia... Przeszedłem 5 sekwencji, więc to prawie połowa gry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fanek 668 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 pozniej jak pamiętam są dłuższe i trudniejsze sekwencje, na początku tylko tak uber szybko leci po skończeniu 12 sek, nie będziesz i tak miał pewnie kasy na najlepsze stroje i bronie ja robiłem dużo zadań pobocznych i różnych misji coop itd itd, skończyłem gre gdzieś z max wszystkim i 500k na koncie waluty stroje całe odblokowuje sie za misje i nieraz w skrzyniach są, dodatkowo za zagadke nostradamusa jest strój Cytuj Odnośnik do komentarza
kacprzak1991 196 Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Ja tam miałem ponad 4mln;p stroje które chciałem mieć, miałem i nie wiedziałem na co mi ta kasa ;p ogólnie ta cześć assassina średnio oceniam. Misje dość monotonne i szkoda ze nie wytlumaczono na początku tych akcji przy misjach głównych ze jak się zrobi jakies poboczne zadanie to można w jakiś łatwiejszy i ciekawszy sposób załatwić cel. Dopiero w połowie fabuły to ogarnalem a tak kombinowałem na własne sposoby, jak ukończyć misje a konczylo się to zazwyczaj chaotycznie. Co do grafiki to szybko człowiek się przyzwyczaja i nie robi takiego wrażenia jak na początku, co śmieszniejsze gdy kuzyn do mnie wpadł i akurat grałem to zapytał co jest nowego w tym assassinie na next geny bo grafa nawet niemal identyczna co prawda kuzyn raczej poza sieciowki nie wychodzi i nie jara się nowinkami technicznymi w grafie itp. Ale jednak o czymś świadczy jego uwaga;p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 5 Lutego 2015 przez kacprzak1991 Cytuj Odnośnik do komentarza
popi_91 0 Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Jeny ale ja te wszystkie stroje mam zablokowane nie z powodu zbyt malej iloaci kasy tylko jest napisane, ze musze cos tam przejsc, nie wiem czy chodzi o jakas aplikacje mobilna dotyczaca AC czy o cholere tam biega ;/ Jak w ogole wybrac takie szaty zebym mogl w nich zmieniac poszczefolne detale takie jak np. kolor, kaptur, spodnie itp. Bo jak wybiore gotowy juz stroj to nie mozna w nim nim zmienic. I tak jak powiedzialem, te gotowe stroje mam dostepne tylko dwa ;/ I dalej sie nie dowiedzialem czewmu po wcisnieciu krzyzaka gdy chce wybrac jakas bron to mam tam 3 albo 4 biale znaki zapytania na czerwonym kwadraciku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Macie jakieś skuteczne rady odnośnie zabójstw z ukrycia? Próbuje schować się np. za filarem, odpalam petardy i nic, patrzą, coś gadają i nikt nie podchodzi... Naprawdę bardzo rzadko udaje mi się kogokolwiek zdjąć z ukrycia albo zza oslony. W ogóle to czemu nie można gwizdać? :| Przecież to był najlepszy sposób na takie akcje... Nie kumam tego Pod niektorymi wzgledami jest to chyba najlepszy Assassin jaki wyszedl. Cytuj Odnośnik do komentarza
_daras_ 725 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Macie jakieś skuteczne rady odnośnie zabójstw z ukrycia? Nie ma takiego sposobu., gwizdać w tej części nie można (mega lipa UBI). Po prostu podchodź do strażników od tylca (na kucaniu po wciśnięciu L2) i wibjaij sztylet. Kup sobie najlepszy strój do niewidzialności, wtedy oponenci są już totalnie ślepi jak Steve'y Wondery Cytuj Odnośnik do komentarza
Koleś88 335 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Jakoś udało mi się ogarnąć choć nadal nie rozumiem czemu nie można gwizdać?! Duży - dla UBI, kolejny. Dziś przeszedłem podstawkę i powoli biorę się za Dead Kings. Myślałem o scalakowaniu AC: U ale jednak odpuszczę, zbyt często mnie ta gra irytuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas. 12 Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Mnie się z kolei zglitchowało trofeum za wszystkie remonty w Cafe Teatre. Cóż... trzeba dociągnąć wszystko do końca a potem zaczynać od nowa. Choć na YT są filmiki na szybką kasę. Niemniej ten problem mnie nieźle wkurzył. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 pogrywam w unity i... cholera nawet dobry ten asasyn. Fabuła narazie fajna, miałem już 3 duże zlecenia fabularne i całkiem przyzwoicie sie grało, co prawda gra jest technicznie nadal zabugowana (o zgrozo jak to jest załatana gra to nie chce wiedziec jak to wyglądało day one) no ale grafika bardzo przyzwoita, klimat tez jest super, paryż wygląda mega, jakiś tam system ekwipunku fajnie skonstruowany w końcu, no ale nadal sterowanie i detekcja kolizji przedmiotów i postaci woła pomstę do nieba, no i tak agresywnego i chamskiego modelu mikropłatności w DUŻEJ grze nie widziałem. zaczynam 7mą sekwencje na 12ście. narazie w pierwszej trójce u mnie najlepszych assasynów o ile o tym tasiemcu można mówic, że jest "coś lepszego" xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Sterowanie i ogólnie mechanika zabawy wołają o pomstę do Nieba! Dawno się tyle nie naklnąłem przy gierce, a ile razy musiałem powtarzać CAŁE zlecenie zabójstwa, bo mi mój ziomuś przez okno nie chciał ucieć gdy gonili mnie strażnicy.... Za to Paryż i grafioza na pełnym wypasie. Od momentu Unity i FC4 zacząłem znowu masowo robić screeny na PS4, gdyż wróciła podnieta zayebistymi widokówkami jakie obie gry serwują. No i przy ocenianiu dałbym +2 za Elise, która zasługuje na osobną grę, a nawet film... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 broń gilotynowa jest op xd latam z granatnikiem i wysadzam wszystko w powietrze. musze sprawdzić w większym tłumie jak sie sprawdza xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Whisker 1 384 Opublikowano 14 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2015 Sterowanie i ogólnie mechanika zabawy wołają o pomstę do Nieba! Dawno się tyle nie naklnąłem przy gierce, a ile razy musiałem powtarzać CAŁE zlecenie zabójstwa, bo mi mój ziomuś przez okno nie chciał ucieć gdy gonili mnie strażnicy.... Za to Paryż i grafioza na pełnym wypasie. Od momentu Unity i FC4 zacząłem znowu masowo robić screeny na PS4, gdyż wróciła podnieta zayebistymi widokówkami jakie obie gry serwują. No i przy ocenianiu dałbym +2 za Elise, która zasługuje na osobną grę, a nawet film... Mógłbyś wrzucić kilka fotek z share do dzialu share? Na potwierdzenie tychże widoczków? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Ja (pipi)e po przejściu dying light nie powinno włączać się tej gry. Sterowania i poziom kontroli nad postacią w tej grze jest 1000 raxy gorszy. Znowu sterujemy czołgiem który skręca powoli jakby zanurzony w wodzie. Jedyne co mi się spodobało to Paryż. Naprawdę pięknie to wygląda. Najlepszą recenzją gry niech będzie to że od piątku mam ac unity i grałem 2 h w unity po czym odpaliłem yakuze 4. Obecnie mam w yakuzie 6 h i chcę dalej grać a do unity może później wrócę; ). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 22 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2015 ukończone gdyby nie bugi i sterowanie powiedziałbym że jeden z najlepszych assassynów, agresywne atakowanie mikrotranzakcjami, i babole fizyki obniżają jakość grania. Cytuj Odnośnik do komentarza
Lukas. 12 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Panowie, nie mogę dobrać się do 2 skrzynek. Dostęp do nich ze wszystkich stron niemożliwy. Proszę o jakąś radę bo na YT nie znalazłem rozwiązania. Edytowane 26 Lutego 2015 przez Lukas. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi